- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #52959 üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Kellemes unnepeket!
Van egy e91 amibe elromlott a jobb oldali iranyjelzougye meg szeretnem javitani ha van ra egyszeru mod, hogyan tudnam kicserelni?
Ha a kerekdobnal a kis muanyagot lepattintom, hozzaferek az index izzo cserejehez?
Illetve milyen izzo szukseges hozza? -
szimi57
őstag
válasz
H.Ezredes #52950 üzenetére
Egy N46-os motorhoz van "szerencsém". 160 e km-nél került hozzám 2 éve, most járok 200 e felett. A korai olajfogyasztás szerintem a 105 fokos termosztát miatt van. Nem csak a szelepszár szimmering, hanem az összes gumi tömités megadja magát. Az olajszürőház-hütő tömitést már másodjára cseréltem. Az előző utángyártott volt, gyorsan megadta magát. A hengerfej hütését nem lőtték be a 105 fokhoz. Az M-es motorok tovább birják a 97 fokos termosztáttal. A bicigliláncos vezérlés egy röhely. 180 e km-töl nem kockáztattam tovább. Átlagfogyasztásom erre a 40 e km-re 6,8. Pálya kb. 2 e km. A többi jellemzően inkább rövid táv (max. 25 km). A száguldozás hidegen hagy és tisztában vagyok vele, hogy nem új a szekér. Mikor megláttam, hogy milyen "húgy" olaj folyik le belőle egyből átálltam a 10w60-as versenyolajra. Ennek a mellékhatása, hogy az olajfogyasztásom 2,5-3 lier 10 ezren. A következő kiszemeltem a FUCHS Titan Race Pro S 10W-50. Kezdetektől fogva kapja a Metabond Ecot és a Spurit. Elég bosszantó, hogy ilyen támogatás kell, hogy még ne lehelje ki a lelkét. De az se aggaszt, ha ettől döglik be, legalább megszabadulok tőle
-
Carlytoo
senior tag
válasz
whitezo88 #52953 üzenetére
Kaptam hasonló megjegyzéseket másoktól is, de nagyon megoszló volt. Igazság szerint egy szerelő barátommal választottuk és az ő elmondása alapján ha a rendszeres karbantartás megvan, akkor nem lehet vele gond. Olajcsere 8-9000-ként szigorúan. Nekem ő például a hat hengereseket is szidta. Ugyan elmondta, hogy megbízhatóak, de öregebb szériák és egy négyhengereshez képest lènyegesen drágább a szervizelésük.
-
Carlytoo
senior tag
Meglett az autó. Kb 100 átnézése, illetve az ajánlatok mérlegelése után benzin lett a dízel helyett. Sokan írjátok, hogy a BMW hat hengertől kezdődik. Én 4 hengereset vettem. Gyönyörű kasztni, jó futómű, jó motor. E46 318i 143LE lett a vége. Sikerült nagyon olcsón hozzájutni. Szerelővel mentem és átbeszéltük. Holnap reggel viszem is neki. Kb. 280-300.000 HUF lesz a felújítás baráti alapon. A gyerekbetegségeit megelőzzük. Ami típushiba lehet, az fel lesz újítva, illetve cserélve lesz. Erre számoltam is. Köszönöm a tippeket.
-
germinator66
aktív tag
válasz
chess001 #52949 üzenetére
Mindegyik BMW, 3000-es motorral és 2000-essel is. Ez most nem a belefér/nem fér bele kérdés, hanem kinek mi a racionális. Én elhiszem, hogy valakinek kell a 30i, de ugyanezek fogadják már el, hogy másnak meg elég a 20i/18i, számba vesz egyéb költségeket is. Ez még nem egyenlő azzal, hogy szarul van fenntartva (mint az itthoni kínálat döntő többsége, ccm-től függetlenül). Egyeseknek csak a motorkínálat legteteje a BMW, de az autót a ccm-en kívül azért más is jellemez...
Tök jó a 6 henger - nagy ccm, csak nehogymár ez alatt egyenlő legyen egy Suzukival... -
H.Ezredes
őstag
válasz
germinator66 #52948 üzenetére
Sajnos dehogynem... Ugyan az "szar" az N46 is.... Felülre raktak egy kis lemezt ami arra hivatott,hogy ne ugorjon át a vezérlés.... Valvetronic ugyan úgy szar hengerfejben a szelepvezetők kikopnak ugyan úgy vezérlés ugyan olyan fos.... Sajnos a vezérlése tényleg az egyik legpocsékabb ami van.... Igaz nem szakad de irdatlanul megnyúlik és mondom a lánc vezetők meg törnek szét darabokra.... Sok autót láttam és nem igaz,hogy csak problémásat de sokkal több N42 N46-ot láttam kulán mint M54-et sőt az N43 meg még ezeknél is szarabb ott tényleg csapágyasodnak sorra közvetlen befecskendezés miatta + azoknak a nyűge is megvan... Az viszont tény és igaz miután tisztességesen megcsináltunk egy N42-N46-os motort azok patikán jártak érezhetően visszajött az erejük a tulajok boldogok voltak és örültek.... ~150E Km-t kb nyugiba el lehet menni utána érdemes ismételten vezérlést cserélni stb... A valvetronic miatt sokkal sokkal nyűgösebb és érzékenyebb motorok mint egy "sima" vanos-os motor.... Én elhiszem,hogy valaki nem használja ki az erőt és a fenntarthatóság miatt neki jobb a 4 henger ezt én elhiszem de a nyers tények azt mutatják,hogy sokkal sokkal rosszabbak ezek a motorok rengeteg M54B25 vagy B30-at tudok mondani amiben 250-300E vagy több km van és nem eszi literszámra az olajat nincs ki keze lába... Sajnos ez egy N42-N46 esetében nem mondható el ekkora futásteljesítmény mellett. A motorok 95% ennyi után egy ipari rom vagy el se megy annyit... De ,hogy a vezérlés széthullik rajta minimum és a hengerfej szétkopik szelepszár szimeringek teljesen tönkremennek az biztos :/ M54 sokkal jobban bírja ezeket és rengetek motorba nem 300E Km van hanem 4-500.... Tartósságra inkább egy 25i az aranyközépút azt fenntartani nem drága viszont jól tud fogyasztani és önmagához képest tud menni is és biztosan állítom,hogy kevesebb probléma lesz vele mint egy N42 N46-al.... De igazából mindenre kell költeni olyan nincs amire nem csak van olyan amivel nehezebb belefutni egy ilyen motorjavításba....
-
chess001
aktív tag
válasz
germinator66 #52948 üzenetére
Szerintem: Akinek a fenntartása nem fér bele az ne vegyen BMW-t. Ha nem használod ki, akkor minek?! Egy Suzuki is elviszi egyik helyről a másikra. Pont az a BMW szedán ényege, hogy jó vezetni-ehhez kell a 6 hengeres erő-járás kultúra, fék, stb, meg nem szűkös 2 személyes...
Nem a 4 henger fikázása, a turbós 2.0-ás már erőben is rendben van, de azoknál ugye megint ott a bónusz szívás... -
germinator66
aktív tag
válasz
H.Ezredes #52947 üzenetére
Az oké, hogy nem feltétlen ugyanaz, de azért ahogy te is állítod, ott sem normális az olajevés, és az is ugyanannyi törődést igényel ebből a szempontból.
Az újabb 4 hengereseknél ott van a Valvetronic, mint plusz hibalehetőség, de azért nem lehet rámondani, hogy mind rossz, ennek is eleve több generációja van. Az első szériánál (N42) jellemzőbb a mechanikai kopás, aminek a javítása elég költséges, ha bekövetkezik. Az utána levőknél (N46-tól) már ezt jobban kiküszöbölték, itt inkább szenzor/motor hiba szokott lenni, ami szintén nem 2Ft, de azért vállalható. Pl. az átugrás is inkább az N42-re jellemző.
Ezen felül én nem látok akkora különbséget megbízhatóságban egy 6 hengereshez képest (vedd figyelembe, hogy ti elsősorban a problémásokkal futtok össze a szerviz okán).A fogyi esetén lehet vitatkozni, hogy most mekkora a különbség 4 vs 6 henger közt, és hogy az mennyire számottevő (ez igazából szerintem csak úgy lenne összehasonlítható, ha valaki tartósan használná mindkét verziót ugyanazon körülmények közt), de azért már az 1-2 liter is különbség (10000 km-ként 37500-75000 Ft minimum). Persze vannak, akiket ez nem izgat, ezt is el tudom fogadni, de másoknak nem mindegy, hogy mennyi a ráadás, mert nem csupán hobbiautónak van meg.
Ezen felül több rá a biztosítás, több olaj kell bele, felújításkor is +2 henger (viszont mínusz Valvetronic, ok).
Még egyszer mondom, értem én, hogy ez nem mindenkinek szempont, de vannak olyanok, akiknek nem biztos, hogy megéri évente ~100000 Ft-al többet a +2 henger, pláne, ha még a teljesítmény többletet sem használják ki értelmesen.Összességében egyetértek, hogy 6 hengernél nehezebb talán mellényúlni, meg ugye az élmény, de ezzel együtt nem fosoznám le csípőből az összes N-es motort (ami igazából csupán két motorkód E46 esetén, N42 és N46).
-
H.Ezredes
őstag
válasz
germinator66 #52937 üzenetére
Nem feltétlen így van.... 4 henger kis motor eszik ugyan annyi olajat mint egy nagy 6 hengeres 30i mondjuk. A 2.2-es egy problémás motor azt ne vegyük ide arra el is mondom,hogy felejtsék el... 4 hengeres motorok hatványozottabban szarabbak
Sorolom:
- Valvetronic nyűgös ha szar a hengerfej márpedig szar az összesen amin nincs megcsinálva dadogó alapjárat nem megfelelően záródó szelepek a kikopó szelepvezetők miatt illetve folyamatos nyűglődés az egész motorral....
- Vezérlés megnyúlik emiatt átugrás veszélye is fennáll
- Nem elég,hogy nyúlik a vezérlés még porrá is törnek a láncvezetők maguktól és odakerülnek az olajpumpa szűrőjéhez ami miatt még le is csapágyasodnak....
- Csapágyakra érzékeny
- Kipufogón keresztül rengetegszer még füstölnek is az olaj miatt...30i az szereti elmelegíteni / megenni a hugy 30-as olajat de még a 40-est is sokak akik tolják is nem 10W60-as olajjal járnak télen nyáron és azzal semmi probléma nincs... De sokaknak még a 40-es olajjal se fogyaszt 5L-nél többet 10E Km alatt.... Mondjuk más amikor egy 1800ccm-es 4 hengeres motor eszik 10E Km alatt ~10L olajat meg más amikor egy 3000ccm-e 6 hengeres motor eszik mondjuk ugyan annyit... Összességében sokkal sokkal több M-es 6 hengeres motor van mint N-es 4 hengeres és mégis kevesebb nyűg van velük mint az N-esekkel.... Ráadásul a legproblémásabb M-es motor az-az M54B22 az N-es motornál meg az ÖSSZES... Cserébe szarul megy / gyenge / nem fogyaszt kevesebbet arányaiban 1-2L valamikor még annyi se mert ugyan annyit eszik mint egy nagyobb motor... Százszor előbb vennék egy M54B25-öt vagy B30-at mint bármilyen N-es 4 henger pudva ótvar motort.... És nem azért mert lenézem hanem egyszerűen az egyik legszarabb konstrukciója a BMW-nek.... Másrészt sokkal könnyebb jó 6 hengeres motort találni mint jó 4 hengerest..... És nem csak azért mert több van belőlük hanem szimplán jobbak...
-
BMW-M
újonc
válasz
Ļantos #52940 üzenetére
Itt lehet keresgélni-->http://www.bmwstylewheels.com/
-
BMW-M
újonc
válasz
FIREBLADE78 #52942 üzenetére
E60-ra szerintem is az M-es a nyerő. Style 172
[BMW 172M]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest