- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
germinator66
aktív tag
válasz
H.Ezredes #52947 üzenetére
Az oké, hogy nem feltétlen ugyanaz, de azért ahogy te is állítod, ott sem normális az olajevés, és az is ugyanannyi törődést igényel ebből a szempontból.
Az újabb 4 hengereseknél ott van a Valvetronic, mint plusz hibalehetőség, de azért nem lehet rámondani, hogy mind rossz, ennek is eleve több generációja van. Az első szériánál (N42) jellemzőbb a mechanikai kopás, aminek a javítása elég költséges, ha bekövetkezik. Az utána levőknél (N46-tól) már ezt jobban kiküszöbölték, itt inkább szenzor/motor hiba szokott lenni, ami szintén nem 2Ft, de azért vállalható. Pl. az átugrás is inkább az N42-re jellemző.
Ezen felül én nem látok akkora különbséget megbízhatóságban egy 6 hengereshez képest (vedd figyelembe, hogy ti elsősorban a problémásokkal futtok össze a szerviz okán).A fogyi esetén lehet vitatkozni, hogy most mekkora a különbség 4 vs 6 henger közt, és hogy az mennyire számottevő (ez igazából szerintem csak úgy lenne összehasonlítható, ha valaki tartósan használná mindkét verziót ugyanazon körülmények közt), de azért már az 1-2 liter is különbség (10000 km-ként 37500-75000 Ft minimum). Persze vannak, akiket ez nem izgat, ezt is el tudom fogadni, de másoknak nem mindegy, hogy mennyi a ráadás, mert nem csupán hobbiautónak van meg.
Ezen felül több rá a biztosítás, több olaj kell bele, felújításkor is +2 henger (viszont mínusz Valvetronic, ok).
Még egyszer mondom, értem én, hogy ez nem mindenkinek szempont, de vannak olyanok, akiknek nem biztos, hogy megéri évente ~100000 Ft-al többet a +2 henger, pláne, ha még a teljesítmény többletet sem használják ki értelmesen.Összességében egyetértek, hogy 6 hengernél nehezebb talán mellényúlni, meg ugye az élmény, de ezzel együtt nem fosoznám le csípőből az összes N-es motort (ami igazából csupán két motorkód E46 esetén, N42 és N46).
Új hozzászólás Aktív témák
- Rap, Hip-hop 90'
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest