- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
M8 competition német, MY STUFF rendszámmal valami helyi emberkéé? Lölőt láttam a 296GTB-vel, az is német rendszámos, szóval simán lehet ez is magyar
-
tasiadam
veterán
Amugy annak a hatalmas nepsegnek mi szuksege van ezekre? Siman status szimbolum az auto merete?
-
tasiadam
veterán
Pedig o szereti a BMW-t, nem? Csak az elektromosat nem?
-
tasiadam
veterán
Volt kollegám ismerőse teszteli ezeket össze vissza európában, ahol egzotikus a közlekedéskultúra. Az önvezetés részét nézik, hogy mire hogy reagálna. Szóval kb még teszt alatt van minden
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Mondjuk ha mar itt tartunk, OT utan honnan szerez az ember alkatreszt? Ugye 30+ eves autok, es valszeg mar gyari sincs, csak keszlet. En nem akarok OT vizsgara vinni, pedig valszeg tudnam majd, de bekell tankoljon az ember es elrakja a cuccokat valami szaraz helyen?
-
tasiadam
veterán
Van, aminél ez baráti ár, van aminél meg túlzott. Van, amiből a gyári olcsóbb, mint egy utángyártott. De ha kibír még 26 évet, akkor nekem már jó (annyit nem ér, hogy addig megtartsam
) -
tasiadam
veterán
akkor úgy mondom, még nemvolt olyan, ami ne lett volna. 1 dolog az, amit még nem találtam, az injektorhoz a gumi tömítést. De az a Realoem-en sincs fent.Mondjuk pár dolognak elég erős ára van. Pl az injektor résolajcső rögzítése egy kis fém pöcökkel van. Na annak darabja 10-12e ft
-
tasiadam
veterán
BMW-rol van szo, tortenetesen. Es mig nincs utangyartott, van gyari
-
tasiadam
veterán
26 eves autohoz meg kapni kb mindenbol gyarit
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Jogos. Nomeg hol lenne az intercooler. Nem tunik tul nagynak a hutes
-
tasiadam
veterán
Redditrol: leakelt M3 kep
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
De ha automatád van, és ismered, akkor tudod, hogy 1: lendületből mész 1-2 helyen, 2: Tudod, hogy ha x féleképp nyomod, úgy fog tölteni a csiga is. Gondolom nem szjvó 3 hengeres hanem B38. És akkor felépíti a nyomatékot, de nem vált vissza. A 75 lovas 4 sebességes fabia-val is tudok közlekedni úgy, de nem is rakom ki 120al a 150el érkezők elé
-
tasiadam
veterán
Tobb, mint valoszinu, hogy aisin a valto. Orulj, hogy nem jatco. Amugy ugye megszokja az ember vezetesi stilusat. Mivel papasan vezetem a BMW-t, abban a GM is papas most. A skodaban a jatco is raeros most. Amikor kitaposom a szemet, akkor o is ideges lesz es keson valt el.
-
tasiadam
veterán
Jelen allas szerint a regi tesla az urben
-
tasiadam
veterán
Elküldtem beméretni 4 darab injektort, amit kaptam az autómhoz, meg még van nálam ugye 6 a kocsiban. Míg a skoda nem hibátlan, addig nem szedem szét.
Hívtak imént, a 4ből 4 rossz, felújítás kéne neki, új csúcsokkal, stb. darabja 68e+áfa.
Egy 26 éves CR rendszerhez 6 darab felújított injektor tokkal vonóval 500+ ezer ft. Te jó ég. -
tasiadam
veterán
iX4 debrecenben
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Ezredes, megtudod nekem mondani, hogy a 2 porlaszto szama kozott mi a kulonbseg? 7 789 985 es 7 789 985
Egyik a 256D1, masik a 306D1 porlasztoja?
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Valaki tudja, hogy az M57 esrteben milyen Newton kell a szivosor lehuzasahoz?
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
En csoro vagyok rmiatt M57-el jarok, emiatt vagyok csoro
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Az M57D30 motorral szerelt 530d-k (főként az E39-es széria) a mai napig híresek arról, hogy a teljesítményükhöz képest rendkívül gazdaságosak
Csak egy 530d-t megevett 1 minimálisan megpiszkált 320d. A 25d volt egálban a 320d sebességével és gyorsulásával. És a 320d e46 azért jobban fogyasztott, mint a 25 vagy a 30d.
-
tasiadam
veterán
Ha csinálnának a mai technológiával egy 190 lovas 3 literes hathengerest, aminek csak Euró 3-at kellene tudnia
Aggass rá egy M57-re egy B57 cuccait, és megkapod.
nem neked akartam válaszolni
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
1.2milliót elfutott 5 hengeres audink ellenben volt, nem legenda az. Még adagolós, a C4 100-as audiban
-
tasiadam
veterán
Melyik toyota és melyik BMW? Egy land cruiser vs 1-es bmw?
-
tasiadam
veterán
Premium autóhoz prémium árak tartoznak, ugye, de nem fizetik meg a megelőző karbantartásokat. Pont a hétvégén döglött meg a másik autóban az EGR és fulladt le, nem is indult be miatta az autó. Rendeltem hozzá másikat még 2 hete, de nem volt jó, mondom ráérek, de érezni, hogy huncutkodik. Szólt a kérdés a bordámtól, minek cserélni, ha jó az autó. Azért cserélni, mert ha nem jó, az jobban fáj. És így is lett. 15 helyett 40e ft volt a megoldás.
-
tasiadam
veterán
Pedig a technológia már annyit feljődött a 80-as évek óta, hogy kisújjból ki lehetne rázni olyan kocsit, ami millió kilométereket megy max kopó cserével.
Nono! A technika fejlődik, de valaminek a javára. Ott az én 525d-m és egy újabb generációs 525d. Az autó nemtom hány centivel nagyobb, erősebb, tágasabb, minden tekintetben jobb, mint az E39, és kevesebbet fogyaszt. Fejlődik igen. Ha ugyan azt a tetü lassan felpörgő M57-et rakná valaki abba az újabb 5-ösbe, akkor valszeg a fogyasztása sem ennyi lenne, és letépné az arcát az ember gyorsuláskor. Oké, a 8hp váltóban 2 override fokozat van, nem 1.
-
tasiadam
veterán
Láttam egy troll videót, ahogy azt ecsetelték, hogy a BMW és a land rover azért jobb autó, mert többször hordod szervízbe, és akkor mindig új alaktrész miatt megbízhatóbb lesz, mint 1 toyota/lexus, amelyikbe meg a gyári benne lévő alkatrész miatt idővel megbízhatatlanná válik
-
tasiadam
veterán
A BMW is modulárissá teszi az elektromos hajtásláncot, pl ugyan az lesz ez, mint a iX3, csak más a tokja? Nem olvastam utána soha, hogy mi lesz bennük, csak gondolom olcsóbb és egyszerűbb, ha ugyan azt pakolják mindenbe
-
tasiadam
veterán
Mond mar meg nekunk, hogy kell ugy vezetni.
-
tasiadam
veterán
Lampa es ajto. Pirossal ha valami nyitva van, vagy kiegett.
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Légzsák modul. Elküldtem újraíratni, de nálam a régi temic rendszer lezáródott. Hiába írták újra, az már kuka volt. Vettem 1 másik vezérlőt, de benne maradt az emulátor. INPA-ban is azt látni, hogy folyamatosan foglalt. Átdugni 1 perces meló, csak az akksit lekell húzni érte.
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Az E39-emen is volt már asszem, valszeg ezzel is jó lesz. INPA-val tuti h jó
-
tasiadam
veterán
M57-be izzitogyertyanak mindegy, hogy milyet rak az ember, vagy van valami erosen javasolt marka?
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
A legjobb autos szoftver az a telefon a tartoban, benne egy jackdugo es egy C-s tolto
-
tasiadam
veterán
Tudom, tudom, nem igazán releváns már a dinoszaurusz téma, de:
Elővettem az E39-et, szenzor és vízcsőcsere után. (M57D25) A nagyon csúnya alapjárat hang elmúlt (Felpörgette 800tól 840-ig az alapjáratot, oda visszam, azaz csak megdobta, majd le 800), ellenben terhelésen, pl R-ben gurulva még néha hallható meleg motornál, de N-be rakva szépen elmúlik kis idő után.
INPA-val nézve annyit látok, hogy 800-810-820ig néha megpörgeti. Igazából a használatát nem befolyásolja, ellenben elég zavaró, hogy nem egy szép, egyenletes 6 hengeres hangot hallani, hanem egyenletlent.
Kicseréltem a vezérmű jeladót, a főtengely jeladót, a légtömegmérőt, lényegében mindent, ami a motor járásához szükséges, mégis fenn áll néha ez a probléma. Mi más van még, aminek hatása van vagy lehet a motorra?
Rail szenzor hibátlan, jól méri a nyomást. Kis és nagynyomású üzemanyag is jónak tűnik. Ráadásul a szenzor csere óta az alapjárat is szebb, meg nem is füstöl az autó. -
tasiadam
veterán
En azert szeretem, mert megszokom a helyet, ellenben az edgeben van beepitett adblocker telefonon, igy nem lattam evek ota brusszel reklamot. Viszont a gond az, hogy ahogy oregszik, torik el a gomb, es az osszes kaphato gomb nagyon nem meretazonos es emiatt nem is igaxan funkcional gombkent. Megveszed, berakod, akad, nem jo
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
A kemény vízcső és néhány sima vízcső cserével később eljutottam oda az E39-el, hogy nincs se víz, se olajfolyás. Sehol. Igaz 3 hét volt, pár délután, de végül sikerült. Azt meg már csak hab a tortán, hogy egy hosszabb tortúra után sikerült a légzsák hibát is orvosolni.
Már csak annyi maradt, hogy belül kiszépítsem, vízpumpa + termosztát + görgők cseréje. A görgők közül 1 volt cserélve nemrég, úgyhogy ezt majd akkor, ha valamelyik másik kotlik meg, vagy szíj. Jövőre jön a kasztnizás. Lassan eljutok oda, hogy minden is megvan csinálva, meg ráköltöttem egy másik, újabb autó árát. Mondjuk az biztos, hogy egy hybrid toyotát már vehettem volna belőle. Csak az elmúlt hónap költése volt 300e+ ft. -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
inkább mint egy elcseszett lexus
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
nem is baj, hogy nem látni belőle sokat
-
tasiadam
veterán
Olvastam egy cikket, hogy megszunik a competition minden M-es szeriabol. Csak azert, mert minden M rendelo comptetitiont akar venni, ezert az alap M gyakorlatilag competition lesz
-
tasiadam
veterán
No, INPA-t nehez szules utan feltamasztottam win11-re. Injektorok alapjaraton korrekciot es sebesseget nezve mind jok. Majd kiderul a problemaja, ha megint bohockodik.
-
tasiadam
veterán
Vegul sikerult OBD atalakitot szereznem. Minden ertek jo (rail nyomas, pl), de 2 injektor kuka, azert egyenletlen. Az elso gondolatom jo is lett. Mar csak a legzsak modul nem kap aramot, valamiert
az eddig kapott, szoval ujra szetkell kapjam. Egesz olcson meguszom a problemat -
tasiadam
veterán
Gyorsitasnal segit az amper, cruseolni meg eleg a 125 lo
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Atalakito kabelt rendeltem elsonek, mert akkor hamarabb megtudjak nezni barhol, utana rendelek kabelt is, ha megvan a gep. De az se kizart, hogy addigra eljutok vele ezredeshez
-
tasiadam
veterán
Valszeg egyszerubb, ha veszek magamnak. Viszont mig visszakapom a laptopot, ja, keresek valakit.
-
tasiadam
veterán
Wallis szervíz mennyire ráérős? Egy alap diagra lenne szükségem és élőadat olvasásra, meg hibakód törlésre (légzsák hiba van, de újra lett írva a légzsák vezérlő, és emulátort is kapott az autó). Telefonon beszéltem is velük, aztán kb semmi reakció, mikor lenne nekik jó. Pedig nem csapágycsere meg hasonló kaliber kéne.
-
tasiadam
veterán
1x32A alanyi jogon jár. Olyan nincs, hogy nem.
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Mondjuk ilyen esetekben egy jo hybrid lenne az idealis, de nem tudom, van-e a BMW-nek vapami combosabb hatotavu pluginje
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Már mindegy, mert megállt a 730d, de:
110-el jött sógorom BP fele, és elég közel járt már, amikor elkezdett érderkesen kalapálni a motor. Nem egyenletesen, és a motor elején, az injektor környékén, felülről jött a hang elmondása alapján. Aztán 1 zebránál megállt. 11 óta próbáltuk indítani, tekerte volna, de mintha nem lett volna az akksiban töltés, semmi reakció, csak ráérősen 1-1 apró mozgatás, aztán végül csak kattogás. 105AH, de 950 indító amper. 3 autóval próbáltunk adni neki delejt, ugyan ez. Szóval a motor megsem moccan.
Előfordulhat, hogy az új csapágyazás annyira elvan toszva, vagy a vezéslés hibás, és megáll ettől a motor, annak ellenére, hogy az öndindító pörgette? Dugtak rá delphi gépet, és semmi hibakódot nem láttunk, ami olajnyomás, vagy bármi ilyesmire, esetleg váltóra jelzett volna. -
tasiadam
veterán
Sogoromnak van egy F-es 730d-je. Amikor vette, mutattak neki a papirt, hogy 310-320lo kornyeken van az auto. Ma autopalyan mondtam neki, loje mar el, es kb ugy gyorsul, mint egy egeszseges E39. A valto nem valt vissza, hogy erobol menjen, hanem nyomatekbol probal. Gyorsulni gyorsul, de nem vag hatba, nem erezni, hogy menne, csak siman az oran latni. Ezeknel a nagy dogok el ez normalis mukodes? Sport+-ban is ez volt.
Mondjuk gondolom fele nem igaz a 320 lónak 1 turboval, főleg ha gyárilag 240ló -
tasiadam
veterán
Tudom, nem uj i akarmi BMW, de na.
Amikor legutobb Ezredesnel jartam, beszeltuk, hogy lekene mosni a blokkot es megnezni, honnan folyik az olaj, gondoltam, biztos a turbo hordja.
Miutan tankoltam tegnap este 30 liter helyi lohugy+mosogatovizet, alapjaraton meg 30 alatt az injektoroknak csunya volt a hangjuk, de eloszor azt gondoltam, valamelyik injektor murdelt meg. Lekapcsam a burkolatot, es lattam, fustol alatta.
No, hol mashol is lehet fust, ha nem injektor mellett fuj ki? Hat persze, hogy a karter szuro.
Igy volt rajta a tomites:
-
tasiadam
veterán
Mondjuk nemtom mi olcsobb, egy hutokor fejlesztese/megvetele, vagy komplett motor + bitches. De amugy sem ertem, hogy hybridbe mi a banatnak egy eleg eros sor4. Akkor mar egy az egyben megvehetik a 30e hajtaslancot es kesz.
-
tasiadam
veterán
Tegnap olvastam egy cikket, hogy a mercedes targyal a BMW-vel, hlgy hasznalhassak a B48 motorokat. Hybridekben, es hatotavnovelos elektromos autokban. A nemreg altaluk fejlesztett kinai 1.5 erre alkalmatlan, de a B48 jo lehet
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Elugrok nemsoká felszabályoztatom a meglévőket, aztán meglátjuk mi lesz a sorsa. Addig míg jó, megrendelem az utódját
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Udv
Hivatalosan is kuka a textar pro+ tarcsam. Kerdes, gyari mellett mi meg az ajanlott, amit felrakhatok, hogy 100% nem gorbul el, vagy legalabb kozel bir 20e km-t?
Mar kb unom cserelgetni. Alog kopik be a betet, de mar kuka a tarcsa.
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Vennék levélrácsot az E39-re. kínai van 30 pár ezerért, vagy gyári bő 2x ennyiért. Megéri a gyári?
-
tasiadam
veterán
ó he, a zil turbovan haladnának ilyen szorgosan. 5 bmw megépül, mint 1 videó lesz a bentleyről
-
tasiadam
veterán
a flotta átlagba nem tartozik bele a mini? Mert ha mást nem csinálna a BMW, csak oda szerválna elektromos autót, és pl a kisebb szériákba, már eladhatnák tisztán benzinesként bármelyik M-est. A 3 szériát is javarészt azért veszik az emberek, hogy használják A-ból B-be, kényelmesen, pont tojnak rá, hogy az egy kis 3 henegres hybrid, vagy egy 4 hengeres bármi, míg teljesíti az elvártakat. Akkro viszont a flotta átlag kissé pozítívabb lenne. Valahogy a toyotánál egy simán megy.
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
hátszél, lejtőn lefele, kizsírozott szakadékban
-
tasiadam
veterán
De manapság már nem olyan sok ez.
ó, nem, sőt, kevés -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
kaptam árajánlatot az 5L40E-ben ATF cserére, és 200e ft. Ez így mosással gondolom teljesen vállalható
-
tasiadam
veterán
Megnyitom youtubet, látok egy videót, e39 30d, gt2260V-vel, megnyitom automata, csekkolom a váltót, ZF 5HP24, nézem a feltöltőt, ezredes
-
tasiadam
veterán
Nálam amit csak szóban mondanak, de nincs írás róla, se semmi dokumentáció, meg sem történt.
Ez csak azok a számlák/javítások, amik a BMW-re mentek el, amióta nálam van.
Ez pedig egy "nemrég kasztnizták halljon meg a lovam"
-
tasiadam
veterán
Ugye a sebességet a jószág szolenoidokkal vált, és ha az 1-es későn kap jelet, vagy levan ragadva, vagy a nyomás nem jó, akkor ilyesni a tünet.
Nekem a motorbakom volt kettétörve, és R-ben remegett a motor, és kopogott, de csak R-ben. Mondták nekem is, wandler, aztán a bak volt csak.
Most meg állok 2 autóval, mind a 2 autoamta, mind a 2ben csere kéne, de mind a kettőre azt mondják, hogy keressek váltót, és ha megkotlik, rakassam alá, mert nicns garancia rá, hogy jó marad csere után. A BMW-től kevésbé félek, inkább a rohadt ritka JF404E váltós skoda fábiától félek, mert bontva se nagyon kapni, mert mind manuál. Na ott ha cserélek folyadékot, és megkotlik, akkor cseszhetem -
tasiadam
veterán
Ez mindenképp váltó szétszedéssel fog járni. Vagy szolenoid, vagy valami más a lamellákkal. Meg járni fog vele egy folyadék csere is. De az sem kizárt, hogy 1 mosás megoldja
-
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
Nem tunik nem gyarinak a futomu, marmint valszeg minden poli benne, de amugy mivel jobb az E46 futomuve, mint pl az 1-esnek, vagy a korabeli 5-osnek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux haladóknak
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest