- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-MarhaRépa-
tag
Néhány hete a kollégák lábon jöttek vissza Miramas-ból Münchenbe, és két ZA0-t egyszerre kezdtek el tölteni valahol útközben egy töltőállomáson, ott valami transzformátor kezdett el füstölni. De végül is nem égett le, és az autókat is feltöltötték
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Tévedni méltóztatol.
A Gen6 kétféle hengeres cellát használ, a 4695-öt és a 46120-at. Utóbbit még nem mutatták be autóban, de ami késik nem múlik. Az iX3-ban és az i3-ban a kisebbik cella van.
A Szájberizé maximum 325kW-tal tud tölteni, de ez a parasztvakítás része. Sokkal lényegesebb az átlagos töltési teljesítményt 10-80% között, ez 130 kW körül van.
Az iX3 töltési maximuma 400kW, az átlagos töltési teljesítmény 216kW.A Szájberizében 123kW nettó akku van, egy 3,8 méteres tengelytávú autóban.
Az iX3 tengelytávja 2,9 méter....
És nem árulok el nagy titkot azzal, hogy amit eddig láttál, az nagyon nem a teteje a Gen6 technológiának.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Hogy egy villanyautó mekkora teljesítményű, az gyakorlatilag döntés kérdése. Egy villanymotort rövid ideig akár extrém módon is túl lehet terhelni, amíg túl nem melegszik. Nem véletlenül nem tud megtenni egy kört sem komoly tempóban a Model 3 Performance a Nürburgringen.
Teslabjoern táblázatában ott van a Juniper LR, 19-es kerekeken ment a tesztben. Mondjuk a táblázatban nincs benne, de gyanítom hogy az ráadásul LR RWD, a BMW meg xDrive.
Azért, mert a Teslának egyszerűen nincs ilyen energiasűrűségű cellája, akkupakkja. A Szájberizé sincs még a közelében sem a BMW cellájának és pakkjának.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Gondolkoztam hol láttam már ezt a frontot.
Hát itt:
-
-MarhaRépa-
tag
Elölről sokkal jobb lett, letisztultabb, harmonikusabb. Hátul is szebb SZVSZ, ott behozták a Neue Klasse vonalat.
-
-MarhaRépa-
tag
Nekem így képeken tetszik kívülről a C-Klasse, de élőben is látni kéne. Az a faltól falig tévé mint műszerfal viszont borzasztó.
Az i3 viszont nagyon tetszik kívül belül. -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
A legviccesebb az egészben az, hogy az USA kereskedők évek óta verik az asztalt, hogy a BMW legyen olyan drága és csináljon végre egy rendes méretű SUV-ot is, amit oda lehet állítani az Escalade mellé, mert ha bejön a szalonba a tipikus amcsi Soccer Mom, akkor csak húzza a száját, hogy nem elég nagy az X7.
-
-MarhaRépa-
tag
Ja, nem mindenki érti, hogy eltelt a világban a két autó között 40 év.
Az X7-en még szolid hűtőrács is van, nézd meg az amcsi full size suvokat.BTW vicces hogy a kínai dizájn bizonyítására egy olyan típust választottál, ami kifejezetten az USA piac igényeire készült, ott is gyártják, és a legyártott példányok durván fele ott is marad. Kínában ebből alig adnak el.
-
-MarhaRépa-
tag
Valójában az EU az autógyártók számára egy homogén piac, mivel ugyanazok a törvényi szabályozások vonatkoznak rá, és a vásárlói elvárások is eléggé hasonlóak ahhoz, hogy ne kelljen differenciálni.
Azért azt meghallgatnám hogy pontosan mit mondott van Hooydonk, gyanítom hogy nem pont ezt.
Csak Kínában kell a nagy hűtőrács? Aha.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
22-es kerékkel, M Sport csomaggal, Karottával a volán mögött, 117-es átlaggal, 23,5-ös fogyasztás.
Ez gyakorlatilag parádés.
-
-MarhaRépa-
tag
"tömeges meghibásodásról sem hallani nélküle"
Szóval a kis számú meghibásodás vagy reklamáció már nem is számít, csak a tömeges?
A Teslánál is hallani bőven töltési problémákról. Kosz, korrózió, szemét a portban, aztán máris jönnek a kommunikációs és töltési problémák.
Biztos csak véletlenül van már többféle utángyártott kupak is Teslára.
Link -
-MarhaRépa-
tag
Korrekt volt régen, aztán kábé 10 éve átment egy hardcore Tesla propagandistába, a Teslát és Muskot kritikátlanul az egekbe emeli, az összes többi gyártót, de különösen a német prémiumgyártókat meg lehúzza, ha kell nettó hazugságokat, konteókat terjeszt. Már régen nem kérdez, hanem kijelent, nem megismerni akar, hanem evangelizál és ördögöt űz.
Szakért valódi szakértelem és műszaki tudás nélkül.Ritka káros egy figura lett, kár érte.
De nyilván ez csak az én meglehetősen sarkos véleményem, mindenki azt gondol amit akar.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Baleseted hány volt az utóbbi években? Akkor a biztonsági öv is felesleges, ugye. Meg kényelmetlen.
Teljesen magától értetődő műszaki logika, hogy az ilyen csatlakozókat védjük a szennyeződésektől. Korábban azért volt az AC-n is fedél, mert a töltőnyílás nem volt eléggé zárt. Mostmár az, de az AC töltés alatt akkor is védeni kell az üres DC-t.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Fenét. AC töltés alatt teljesen nyitva van a Teslákon a DC csatlakozó, oda beesik az eső, a hó, belemegy a por, bemehet a sár, madárszar, egyéb dzsuva, a csatlakozó pinek simán befagyhatnak, szennyeződnek, korrodálódhatnak.
És Karotta ezt isteníti, kapásból lehülyéz egy komplett céget, ahelyett hogy feltenné a kérdést: vajon miért is csinálja így a BMW? -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Karotta a BMW-ben? Tök felesleges akkor megnézni, nyilván elszabotálta a tesztet, ahogy bírta.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Kis színes: a cégnél azonnali hatállyal betiltották a Xiaomi típusok tesztelését, több baleset után. Indoklás: olyan bugos a szoftver, hogy az autók konkrétan életveszélyesek, nem csak határhelyzetben, hanem sima közúti használatban is.
Én nem emlékszem még csak hasonlóra sem az elmúlt 20 évből. -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Hány kilométer van az autódban?
"Lifetime olaj van bennük BMW szerint nem kell cserélni"
De, a BMW szerint is kell cserélni, csak nem olyan periódikusan mint a motorolajat. Mondjuk ha nem értenek hozzá, akkor jobb ha nem is csinálják. Bár ezek szerint váltót sem tudnak javítani, mondjuk egy mechatronikát nem tudnak kicserélni.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit értesz "szervizek" alatt.
Mert a hivatalos márkaszervizek ugyanúgy tudják mint én, hogy kábé 120e után ajánlott a váltóolaj-csere. Pontosan le van nekik írva a hivatalos dokumentációban, meg az is, hogy hogyan kell elvégezni, az ISTA-ban benne van az ehhez szükséges szervízfunkció, a Puma-ban vagy az Air-ben pedig le van írva, mi a teendő akkor, ha például rángat a váltó. -
-MarhaRépa-
tag
Amúgy az tényleg érdekelne hogy Ezredesék például meg tudják-e csinálni az ISTA-val a "Váltóvezérlés - olajszint kiegyenlítés" nevű szervízfolyamatot, mert amíg azt nem csinálják meg olajcsere után, nem szabad mozgatni sem az autót.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Az én első kérdésem az, hogy az állítólagos másfél éves G60, aminek még bőven érvényes a gyári garanciája, miért nem a gyári szakszervizben van? Ott ha bármilyen panasz van, rángat például az autó az osztómű miatt, akkor simán lehet hogy kicserélik, az osztómű meg megy vissza a BMW-hez analízisre, ahol felteszik a másik lényeges kérdést: miért is van benne ennyi kopadék? Nem azért, mert nem cserélik benne 10e kilométerenként az olajat, hanem azért, mert valószínűleg valami nem stimmel magával az osztóművel.
Mondjuk mi van akkor, ha a gyártó elkúrta valamelyik alkatrész hőkezelését vagy bevonatolását? Vagy valami szoftver hiba van? Vagy akármi? Az olajcsere nem oldja meg a problémát.
A lifetime sem azt jelenti, hogy soha nem kell cserélni. Azt jelenti, hogy a gyártó ciklusok helyett egy élettartamot határoz meg, ami felett cserélni kell. Kb.150e kilométer után jön egy hibakód, hogy cserélj olajat az osztóműben. A szakszervizben van erre dedikált leszívó kézipumpa, előtte pedig a diagnosztikai műszerrel olajcsere pozícióba kell állítani a VTG-t, különben ki sem tudod cserélni rendesen az olajat. Ez így volt a G30-ban, és így van a G60-ban is.
(A G60-ban ATC14-1 van, ugyanaz van a G70-ben is. A G30-ban ATC13-1 volt) -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Hát, szerintem se nem hangos, se nem kemény a belseje. Nagyon kényelmes és komfortos autó.
Oké, nem egy BMW, nem kanyarodik úgy, nem megy úgy kétszázzal az Autobahn-on (sehogyse megy kétszázzal) szóval akinek arra van igénye, annak nem jó. -
-MarhaRépa-
tag
Tök felesleges ilyeneken görcsölni szerintem. Egy autóban gyakorlatilag minden elromolhat, és néhányban el is romlik.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Az összes Gen5 motor ilyen, tehát az i4ben is. Nem kell szervizelni, gondozásmentes.
-
-MarhaRépa-
tag
Csúszógyűrű, azon keresztül adják át az áramot a forgórészre. Ebben ugyanis nincs állandó mágnes, hanem a forgórész is tekercselve van, tehát ahhoz hogy mágneses mező jöjjön létre, áram alá kell helyezni. Azt pedig csak csúszógyűrűvel lehet megoldani egy forgó alkatrésznél.
Nem egy drága cucc szerintem, nekem volt ilyen a kezemben, a cseréhez viszont ki kell venni a motort. -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Van rá 22% dolgozói kedvezményem.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Nem EV-t sem vettem, arra sem szánok annyi pénzt.
-
-MarhaRépa-
tag
Látom még mindig nem érted ezt a WLTP dolgot.
-
-MarhaRépa-
tag
Nekem nagyon tetszik, bár vezetni még nem vezettem.
Mondtam már, én ennyi pénzt nem költök autóra. -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
A G80 messze jobb és gyorsabb, mint az F80.
G87 vs. F87 ugyanez. -
-MarhaRépa-
tag
Ja, hogy nem láttál még élőben M2-t.
Majd akkor erre visszatérünk később
-
-MarhaRépa-
tag
Nem, pont az alapjait tekintve teljesen más, egy másik motor.
De szerintem túlbeszéltük.
-
-MarhaRépa-
tag
Félre ne értsd, semmi bajom az M240i-vel, az is egy jó autó, és bőven sok a tudása annak is közútra.
Szimplán csak a tények kedvéért írtam amit írtam.A motornak gyakorlatilag annyi köze van a B58-hoz, hogy az is sor6 meg ez is, és néhány jelentéktelen alkatrész megegyezik. De amúgy teljesen más, más a blokk, főtengely, hajtórúd, dugattyú, más a hengerfej, szelepfedél, a komplett olajozási és hűtési rendszer, más a két turbó, a szívó és kipufogó traktus, más a vezérlés, más az üzemanyagellátás...
Váltó is módosítva van, meg van erősítve, jobb a hűtése, és M szoftver van rajta.
Karosszéria szélesítve van, és plusz merevítések vannak benne, hogy ne legyen "puha", ne torzuljon terhelésre. -
-MarhaRépa-
tag
Motor teljesen más, váltó más, hűtés teljesen más, hajtásláncban nagy eltérések, futómű teljesen más, karosszéria más.
Gyakorlatilag két különböző autó, ég és föld.
-
-MarhaRépa-
tag
Az M2 az egy sportkocsi, nyilván a fenntartása is ehhez van mérve. Bár a hajtáslánc nagyon robosztus, szerintem sokkal tartósabb mint a húzott B58 meg a csatolmányai, ami az M240i-ben van.
Hátsókerékhajtás nyilván nem gyorsul jobban 100ig, egyébként meg minden mást sokkal jobban csinál.
Ha meg benne ülsz, úgysem látod hogyan néz ki kívülről
-
-MarhaRépa-
tag
Grat az autóhoz. Ha van pénzed, add el és vegyél egy M2-t.
Az egy másik galaxis. -
-MarhaRépa-
tag
Adózott magán megtakarításból szerintem kevesen. Az új BMWk nagy részét cégre veszik, a havi lízingdíjat meg költségként elszámolják. (Nyilván nem csak BMWt, hanem minden más drágább autót is.)
-
-MarhaRépa-
tag
Nincs ebben semmi extra szerintem. Nekem az a fura hogy valaki két óránként megáll enni inni kakilni pisilni cigizni kávézni.
-
-MarhaRépa-
tag
Nem álltunk meg, jellemzően nem szoktunk.
-
-MarhaRépa-
tag
566 kilométer. Mondjuk most hat és fél óra volt kábé, bőven 100 alatti átlagsebesség. Forgalom, dugók, építkezések, simán eljött volna ennyit egy töltéssel.
-
-MarhaRépa-
tag
Padlógáz-padlófék

BTW: most láttam hogy az egyik műhelykocsink egy fehér iX3. Elhozhattam volna a hosszú hétvégére, ha hamarabb észreveszem
Meg ha elég bátor lennék ilyen hosszú útra villanyautóval menni. -
-MarhaRépa-
tag
Jönnek az első olyan tesztek is, amit nem néhány óra használat után írtak.
Totalcar -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Erre csak annyit tudok mondani, hogy légy türelemmel.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Ráadásul én nem is mondtam semmit arról hogy számít vagy nem számít. Annyit mondtam hogy ennyi a különbség. Pont.
-
-MarhaRépa-
tag
Egyébként itt látszik a Gen5 -> Gen6 fejlődés a legjobban.
G08:
286 Le /400Nm
73,8.KWh nettó
461km hatótáv
150KW maximális töltési teljesítmény
10-80% 31 perc.
67.300 EURNA5 40
320Le / 500Nm
82,6 KWh nettó
635 km hatótáv
300 KW maximális töltési teljesítmény
10-80% 21 perc
63.400 EURAz akku csak 12%-kal nagyobb, a hatótáv viszont 38%-kal.
-
-MarhaRépa-
tag
Tudom. Azért nem jár az ilyen villanyautóval.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Amúgy megjött a BMW iX3 40 is. Hátsókerékhajtás, 82,6 KWh nettó akku, 635km WLTP.
Nyártól rendelhető, 63.400 EUR indulóár. -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Egyik sem hatékonyabb, mindegyik Gen5.
WLTP fogyasztásokon is látszik. (Legkisebb érték)i4 40: 17,1
iX 40: 20,9
G08 iX3: 18,5
NA5 50: 15,1Ráadásul ezek ugye töltési veszteséggel együtt vannak. Az NA5 majdnem 20%-kal alacsonyabb fogyasztást produkál mint a G08 úgy, hogy két motor van benne és nehezebb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Blizzard meghátrált: külön letölthető lett a Warcraft III klasszikus változata
- Samsung kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a OnePlus Pad 4
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Star Citizen
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest