Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-28 16:08:04

LOGOUT.hu

Néhány alap dolog a torrentezéssel kapcsolatban
Szótár: [link]
Torrent készítése: [link]
Torrent fájlok felépítése: [link]
Kapcsolatok: [link]
Sebességről: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15651) FrozenThrone válasza FrozenThrone (#15643) üzenetére


FrozenThrone
aktív tag

Erre esetleg valaki? :R

"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."

(#15652) woodworm válasza FrozenThrone (#15651) üzenetére


woodworm
veterán

A BitTorrent és az uTorrent között működik a sima másolás importálásként, mivel a máz alatt ugyanaz a motor működik. Más fejlesztő programjához (qBittorrent) nem hiszem, hogy van ilyen egyszerű megoldás.

Mivel van figyelt könyvtár lehetőség azért nem is túl bonyolult.
Az %AppData%/uTorrent könyvtárból kell a .torrent fájlokat átmásolni egy másik könyvtárba, pl. %HomePath%/Documents/Watch.
A qBittorrentben beállítod a könyvtárakat:
Beállítások >> Letöltések >> Letöltés helye: ahová eddig töltött le a Bittorrent
Beállítások >> Letöltések >> Torrentek hozzáadása a letöltésekhez innen: itt megadod a Watch könyvtárat

A qBittorrent automatikusan leellenőrzi a meglévő állományokat és utána seedbe áll. Ha részlegesen töltöttél le torrenteket, akkor sajnos kiegészíti vagy egyenként újra be kell állítani a kihagyásokat és ha tévedsz az útvonal megadásával akkor az egészet letölti.

A BitTorrentben szerepló letöltési adatok (seedben töltött idő, le- és feltöltött adatmennyiség, arány) átvitelére nem tudok lehetőséget, szerintem nagyon nincs is.

(#15653) FrozenThrone válasza woodworm (#15652) üzenetére


FrozenThrone
aktív tag

Köszönöm a részletes leírást. A gond az hogy több almappában vannak benne a torrentek (700+) szétosztva, pl.: Filmek Játékok, stb. Erre esetleg van valami ötleted?

"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."

(#15654) rt06 válasza janos666 (#15649) üzenetére


rt06
veterán

sajnos nem a windoze/ntfs hibajarol van szo, by design igy mukodik (linux-on, ext filerendszerrel csinaltam mar 70+%-os toredezettseget torrentezessel)

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15655) Rimuru válasza rt06 (#15654) üzenetére


Rimuru
veterán

Mivel mérted/nézted a töredezettséget?

Vigyázat, csalok!

(#15656) janos666 válasza rt06 (#15654) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ez a HDD most 97%-os volt. :DDD
Úgy tudtam töredezettségmentesíteni, hogy áthelyeztem róla mindent másik eszközre, majd vissza.

Én úgy értelmeztem a leírását, hogy sparse file esetén a felhasználói program (itt utorrent) szól a filerendszernek, hogy mekkora lesz majd a file, ami ugyan nem foglalja le előre ezt helyet a szabad területből, viszont nem csak tudomásul, hanem figyelembe is veszi ezt a méretet a későbbi terület allokációk során (tehát ha pl. van egy-egy 10, 20 és 30 Gb-os szabad terület és létrehozol egy 19Gb-os sparse file-t, akkor "gondolatban félreteszi" neki a 20Gb-os területet és a következő 5Gb-os normál vagy szintén sparse file-nak hasonlóan "odagondolja" a 10Gb-ból az 5-öt, stb ; persze míg megtehet ilyesmiket, mert vannak összefüggő szabad területek, de ugyan így egy 40Gb-os file-hoz is odatársítja a legnagyobb <40 szeleteket, amiket talál...), így aztán a program ezen a területen mindent a helyére tud írni.
De most kicsit tovább olvasgattam, és úgy tűnik, hogy félrevezető volt a leírás, így mivel ezt szerettem volna beleérteni (mivel nagyon elegánsnak tűnt az elképzelés), így elhittem magamnak, hogy ez ilyen ügyesen és szépen működik.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#15657) rt06 válasza janos666 (#15656) üzenetére


rt06
veterán

az szep (bar nalam nem kizarolag erre volt hasznalva a lemez)
es igen, kicsit felreertetted, ugyanis a szabad terulet szamitasakor veszi csak figyelembe a lefoglalt terulet meretet, nem tarsit semmit sehova, csak mikor majd kiirasra kerul a dolog, az pedig nagyjabol a letoltes sorrendjeben (pontosabban attol fuggoen, milyen sorrendben kerulnek ki a cache-bol a lemezre az adatok) fog megtortenni, ezert lehet nagyon durva toredezettseget elerni

colomb2 (#15655): fsck-val

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15658) janos666 válasza rt06 (#15657) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Megtaláltam, hogy mit olvastam, mikor megtetszett és bekapcsoltam:

http://www.bittorrent.com/help/manual/appendixa0212
-----
diskio.sparse_files: Enabling this option causes BitTorrent to allocate only the data that it writes, but will inform the filesystem of the file's size (so that it can attempt to reserve enough contiguous space on the hard drive without having to physically zero all of the space out for the file). Even though space is reserved for the file, no space will be taken for the unwritten parts of the file. Enabling this option may potentially lead to increased disk fragmentation in rare cases where the drive does not have enough free space available to honor the space reservation for sparse files.
-----

Márpedig ebben a példában, a frissen formázott lemezen biztos, hogy a legtöbb letölteni kívánt file részére bőséggel lett volna összefüggő szabad terület (legfeljebb néhány file eshetett volt néhány darabra, mikor metaadatokat kerülget), tehát ha valaha, hát most elemében lehetett volna ez a funkció.

EXT4-el még nem próbáltam, hogy legalább Linux úgy viselkedik-e a sparse file-okkal, ahogy itt leírták, de lehet hogy ez a leírás a téves.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#15659) rt06 válasza janos666 (#15658) üzenetére


rt06
veterán

szerintem nem jo reszt emeltel ki, a helyes kiemeles a can attempt lenne

tovabba abban sem vagyok biztos, hogy ha le is foglalja, az egyes blokkok (allocation unit, de az istenert nem jut eszembe, minek hivjak magyarul) kiirasakor figyelembe veszi, hogy annak hol lenne a helye a file-ban
szoval hiaba foglal le egy 1 MB-os teruletet az !MB-os, 4 db 256Kb-os szeletbol allo torrent-nek, ha a 256kB-os blokkokat pl 3-1-4-2 sorrendben irja a lemezre

szerk.: sot, a "no space will be taken for the unwritten parts of the file" resz miatt egesz biztos, hogy igy van

ext4-gyel en sem, ext2 gyorsabb a journaling hianya miatt, az meg amugy is folosleges torrent ala

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15660) janos666 válasza rt06 (#15659) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Azt emeltem ki - ahogy előre jeleztem - amin akkor szívesen akadt meg a szemem. :P
Azt hiszem "foglalási egység"-nek fordítják.
Mi mást tudna csinálni a leírás alapján? Nem veszi ki fixen a szabad területből, "gondolatban" elvileg mégis lefoglal(hat)ja valahogy (vagyis ezek szerintem a gyakorlatban nem teszi az NTFS, de...). Ha nem az AU-kat teszi féle, akkor nem is tesz félre semmit (és úgy tűnik, hogy ez is a helyzet, de a szöveg nem erre utalt).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#15661) SRII


SRII
őstag

hali, remélem jó helyre írogatom a panaszom!
Van egy olyan gondom , hogy (a legnagyobb magyar oldalról) nem mindegyik torrent fájlt tölti le klinesem (u 2.2.1 verzió) minden oldalról minden tökéletes, de a fent említett oldalon nem minden fájlt enged letölteni, ami úgy néz ki,hogy a kliensben van zöld letöltés nézet, de semmi, sedder (van hol több ezer) de nem indul el a letöltés, (nem új torrentek pár napos)van hogy 4-5 fájl csak van a kliensbe és nem tölti le.
ha régebbi fájlt töltök le azt meg letölti, érdekes! :(( nem értem,

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#15662) Memora


Memora
senior tag

Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy uTorrent 3.3.1-ben hol/hogy lehet megváltoztatni a temp mappák helyét? Mobil telepítést használok, ezért az uTorrent telepítési mappályát szabadon mozgathatom, de erős a gyanúm, hogy van még ezen kívül más is...Most vettem egy SSD-t, és nem akarom, hogy bármilyen adatot is írjon rá a torrent kliens. Most nézem a beállításokat, és egyedül a "lemez cache" opciónál találtam olyan lehetőséget, hogy "lemezírási gyorsítótár használata", amit ki/be lehet kapcsolni... :F

Fancy quote placeholder

(#15663) janos666 válasza Memora (#15662) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"Most vettem egy SSD-t, és nem akarom, hogy bármilyen adatot is írjon rá a torrent kliens."

Az az írási gyorsítótár a CPU-hoz tartozó RAM-ban van.
[szarkazmus] szerintem azt is kapcsold ki, legyen a RAM 99%-a szabad 24//7 [/szarkazmus]

A Users\[felhasználónév]\AppData\Roaming\Utorrent mappát keresed, ott van a resume.dat, ami egyfajta átmeneti file (hatalmas, akár 1-2 Mb-os file, úgyhog MEG FOGJA FŐZNI AZ SSD-t, sőt, SÜTNI, PÖRKÖLNI? ÉGETNI ÁÁÁÚÚÚÚ!!!), ebből tudja a program, hogy melyik torrent hogy állt a program legutóbbi leállításakor. Illetve ide ír még dump file-okat, mikor lefagy, és szemetel még néhány Kb-ot RRS és hasonló cuccokkal (ÉGNI FOG AZ SSD%%%%%%). Továbbá alapértelmezésben ide menti a .torrent file-okat, de ezt meg tudod neki mondani, hogy máshová tegye (MIELŐTT MÉG FELROBBAN AZ SSD !!!!!!!!). Ezt be tudod állítani a grafikus "opciók" menüben. (ELOLVADT AZ SSD, MIRE EZT ELOLVASTAD?)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#15664) Memora válasza janos666 (#15663) üzenetére


Memora
senior tag

Nem értem, mi ebben a vicces...

Fancy quote placeholder

(#15665) janos666 válasza Memora (#15664) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az, hogy borzalmas idiotizmusnak tartom, mikor valaki vesz egy fajlagosan méreg drága (pénz/tárhely), de technológiai szempontból annál gyorsabban elavulú (és így értékét vesztő) eszközt, csak azért, mert ez kiváló olyasmikre, mint az OS-t ráteéepíteni és ide irányítani az összes TEMP és scratch mappákat, swap file(okat), stb, csak azért, hogy aztán áttegyen róla HDD-re minden TEMP és scratch mappát, illetve swap file-t, nehogy írni merjen rá valamit, és örüljön, hogy ha nála van 10 évig (mikorra már egy tábla csokit is elig ér az az SSD), akkor azalatt csak ~50 és nem ~70%-át használta el a NAND erase/program ciklusoknak. :((( :((( :(((

Tedd inkább be egy bank széfjébe a gyári csomagolásban. Ott jobb helye lesz.

Mondjuk most belőled próbálok gúnyt űzni, hogy hátha ezzel "felnyitom a szemed", de igazából azokat hibáztatom, akik az ilyen babonákat megalapozták, hogy az SSD-re semmit nem szabad írni, mert akkor belátható időn belül tönkremehet.

Az autódat pl. a garázsban hagyod és biciklizel amiatt, hogy ne kopjon a motor?
(Ha más okból biciklizel az OK, szó szerint értsd a kérdést.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#15666) Memora válasza janos666 (#15665) üzenetére


Memora
senior tag

Per pillanat óránként kb: 1GB adat írás jelentkezik az SSD-n...Próbálom kitalálni mi okozza, mert így szerintem elég hamar el fog használódni.

Fancy quote placeholder

(#15667) janos666 válasza Memora (#15664) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Közben megtaláltalak a másik topicban, és úgy nézem, hogy most már te is látod, hogy Windows-od ír viszonylag sokat a pagefile.sys-be, mert viszonylag kevés a RAM-od.
Az úgy talán tényleg felesleges és akár számottevő is lehet, de szerintem te is látod, hogy az utorrent resume.dat frissítése nagyságrendileg eltörpül mellette, szóval azt továbbra sem értem, hogy ha valami 10 egységet ír és azt te sokallod, akkor miért azon görcsölsz, ami mellette csak 1-et ír.
Bár én még amiatt a lapozgatás miatt sem feltétlenül aggódnék, ha saccra bírja mondjuk 5 évig az az SSD ilyen terheléssel is (ki kéne számolni egy nap átlagából és az SSD várható P/E ciklusaiból a várható élettartamot).
A helyedben vennék még 4Gb RAM-ot és akkor kevesebbet swap-olna a Windows.
De figyelj arra is, hogy egy reprezentatív napot válassz ki, ne olyat, amikor szokatlan dolgokat csinálsz a géppel (ha pl. frissen telepítetted a Windows-t, az kicsit másabb, mint ha már régóta fut).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#15668) Memora válasza janos666 (#15667) üzenetére


Memora
senior tag

Levettem a pagefile-t 400MB-ra, most már "csak" 240Mb-ot írt 20 perc alatt. Még ez sem az igazi... :(
Az uTorrent úgy látom, csak nem pakol sehová máshová a saját mobil mappáján kívül.

Fancy quote placeholder

(#15669) Croft-21


Croft-21
őstag

Sziasztok

Utorrent beállítási gondjaim vannak. Tegnap elkezdtem letölteni egy torrentet, ami nagyon lassan töltődik le, jelenleg 8-10 kb/sec-el. Pedig a jobb alsó sarokban zöld a pipa. Az utorrent hálózat tesztje szerint, nincs port nyitva és valszeg ezért ilyen lassú a letöltés. Kép róla
A neten azt olvastam, hogy a routerben kellene nyitni egy portot illetve a windows tűzfalban is engedélyeztetni kell. Na már most ezzel 2 problémám van: Az egyik az, hogy ha a router ip címére rákeresek, akkor kiírja, hogy: Busy, tehát foglalt. Viszont ha felmegyek a http://www.whatismyip.com/ oldalra, ott meg egy teljesen más IP címet ír ki. Ha erre a címre keresek rá, arra nem talál semmit. A másik gond meg az, hogy a win tűzfalban nem tudom hogy kellene portot engedélyeztetni, de az uTorrent mint program az szerepel a kivételek listájában. Tudtok erre mondani valamit, hogy ne 2 hét legyen egy torrent fájl letöltése? :D

(#15670) donmackó válasza Croft-21 (#15669) üzenetére


donmackó
őstag

A router ip-je, és a valós (szolgáltatói) ip két különböző téma (persze hogy nem ugyanaz). :U Állíts be fix ip-t a winfosban a hálózat beállításnál -> Navigálj a router admin felületére (elérés/név/jelszó a router alján vagy manuáljában) -> állíts be egy portot az utorrentben -> portforward vagy port továbbítás címszónál (a routerben) add meg a winfos ip-jét, és az utorrent portját -> restart és kész. Jaa és a véletlenszerű portból vedd ki a pipát. [link]

Routerek elérése: Keresd ki a tiéd.

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#15671) rt06 válasza Croft-21 (#15669) üzenetére


rt06
veterán

"Kép róla"

ohh, hogy szarjon farfekveses sunt, aki a µTorrent-et forditotta, most mar ertem honnan jon az az egetvero baromsag, hogy aki passziv, az csak letolteni tud

a kep alapjan (mar ami latszik) amugy az a problema, hogy 1 seeder-hez kapcsolodtal csak, es amugy is 1:10 koruli a seeder leecher arany, ami nem mindig tesz jot a sebessegnek

annak eldontesere pedig, hogy aktiv vagy-e, nezz be a peer-ek listajaba, s nezd meg, van-e bejovo kapcsolat (a nagy i betu jeloli a bejovo kapcsolatot a flag-ek kozott)
a tobbi flag-et is erdemes megnezni, pl a choked statusz is sokat elarul

a windoze tuzfalba meg nem kell megegyszer felvenned, ha programnev alapjan mar szerepel, minden port nyitva van neki

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15672) Croft-21 válasza donmackó (#15670) üzenetére


Croft-21
őstag

Ahogy irtam, a router IP cimét bekeresve csak annyi jelenik meg, hogy Busy/Foglalt. Ennek vélhetően az az oka, hogy a router nem az enyém, hanem a tulajé és megváltoztatta az ip címet. (Én bérlő vagyok a lakásban) De ez csak egy tipp.

(#15673) woodworm válasza Croft-21 (#15672) üzenetére


woodworm
veterán

Hol keresed a címet és kapod a "busy" üzenetet?

(#15674) Croft-21 válasza rt06 (#15671) üzenetére


Croft-21
őstag

"a kép alapján amugy az a probléma, hogy 1 seeder-hez kapcsolódtál csak"
Tudtommal én nem tudom szabályozni, hogy hány seedhez akarok kapcsolódni. Kevesen seedelik a fájlt, pedig a tpb oldalán az áll, hogy jelenleg 51 seed, 713 peer van. Ehhez képest nálam a torrentben jó ha 2 seed van.

(#15675) rt06 válasza Croft-21 (#15674) üzenetére


rt06
veterán

valoban, nem (igazan) tudod szabalyozni (kb mindegy is, valoszinuleg ugy is choke-olnanak)

az, hogy ennel tobb seeder van (osszesen 103, 28 a swarm-ban), nalad is latszik, de lehet, mar nem tudnak tobb kapcsolatot elbirni, mert annyian kapcsolodtak hozzajuk (ugye a seeder:leecher arany miatt)

valoszinu tovabba, hogy tobb tracker van megadva a torrent-ben, ebbol jon ossze a 103 seeder, de ezek kozt siman lehet atfedes, es az is megeshet, hogy te nem minden tracker-hez kapcsolodsz, igy meg sem kapod mindenki elerhetoseget

itt csak arra probaltam amugy ravilagitani, hogy nem feltetlen az aktiv allapot hianya (az aktualis kedvenc temaja mindenkinek) a problema, hanem egesz egyszeruen nincs kitol tolteni

tovabba, ha szoktal publikus tracker-ekrol tolteni, mindenkepp erdemes lehet bekapcsolni a dht-t es a pex-et, mert ezekkel megeshet, hogy ujabb seeder-eket talalsz

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15676) SRII


SRII
őstag

valaki [link] ?

[ Szerkesztve ]

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#15677) rt06 válasza SRII (#15676) üzenetére


rt06
veterán

tracker fulon latni valami erdekeset?

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15678) SRII válasza rt06 (#15677) üzenetére


SRII
őstag

ezt most lehet nem értem amit kérdezel! :B

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#15679) rt06 válasza SRII (#15678) üzenetére


rt06
veterán

µTorrent-ben kivalasztod valamelyik problemas letoltest, majd az also reszen a tracker tab-ot megnezed
ott kiirja, milyen tracker-ek vannak a torrent-ben megadva, s melyekhez sikerult kapcsolodni (illetve, hogy mikor)
a masik, ami erdekes lehet, az a peers tab ugyanitt

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15680) SRII válasza rt06 (#15679) üzenetére


SRII
őstag

köszönöm meglesem.

tegnap is töltöttem le filmeket 3 darabot, szinte egy időben kerültek fel, több ezer seeder és nem jön le a 3 ból csak egy (gyors netem van fél perc alatt lent van egy film)

[ Szerkesztve ]

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#15681) Croft-21 válasza woodworm (#15673) üzenetére


Croft-21
őstag

Kérdésedre a válasz, ide próbálom beírni a router IP címét.

(#15682) rt06 válasza Croft-21 (#15681) üzenetére


rt06
veterán

egyreszt teljesen folosleges kitakarni a belso halozatos ip cimedet* (foleg azert, mert ha kitakarod rendesen, ezt az elirast sem latja meg senki), masreszt pedig nem 192.168.01, hanem 192.168.0.1

*: igazsag szerint a kulsot is, sosem ertettem ezt a "paranoiat"

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15683) Croft-21 válasza rt06 (#15682) üzenetére


Croft-21
őstag

Megpróbáltam most úgy is ahogy írtad, de ugyanazt írja: Busy :/
Na jól van, azt hiszem feladom.

Egyébként időközben annyit sikerült elérnem, mivel felraktam a cFosSpeed nevű programot és a beállításokban a Ping javítását bepipáltam. Így most legalább 372-400 kb/sec-el szedi a torrentet. Bár reggel óta megy a torrent, a 29 GB-ból 4,86 GB-ot sikerült leszednie 10 óra alatt...
Szerk: Most megint leesett 10 kb/sec-re a letöltés.

[ Szerkesztve ]

(#15684) rt06 válasza Croft-21 (#15683) üzenetére


rt06
veterán

ha torrentezni akarsz, ne a ping-et javitsd, hanem a savszelt
plusz cfos-nak kell nemi ido, amig bekalibralja magat
addig probalj meg egy olyat, hogy lejjebb korlatozod a feltoltest
plusz #7 hozzaszolas 3-4 pontjait fusd at

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15685) Croft-21 válasza rt06 (#15684) üzenetére


Croft-21
őstag

Mármint uTorrentben korlátozzam a feltöltést? Azt már tegnap megtettem, 9 kb-ra korlátoztam a feltöltést.
A letöltés meg korlátlanra van állítva.

Én amúgy nem venném észre, hogy a cfos bekalibrálná magát, nekem kellene manuálisan beállítani, nem?
Kb évente 1x torrentezek, mert amúgy konzolon játszok, csak ha megjelent volna az AC Unity xbox 360-ra is, akkor most nem akarnám letölteni PC-re. Na mindegy

[ Szerkesztve ]

(#15686) rt06 válasza Croft-21 (#15685) üzenetére


rt06
veterán

igen, a torrent kliensben, de hacsak nem 1-2 megas adsl-ed van, a 9k-nak elegnek kellett volna lennie
cfos idovel bekalibralja magat, miutan rajott, hogy mennyi is a tenyleges savszeled (ehhez kell neki nemi ido), utana neked annyit kell csak mondanod, hogy mely programok kapjanak kisebb/nagyobb prioritast, illetve hogy epp ping-re (jatek, voip), vagy savszelre (letoltes) allitsa be magat

a #7-es hozzaszolast azert meg nezd at, van tobb lehetoseg is a 3-4 pontokban, ami miatt ez a hiba jelentkezhet nalad

viszont a hiba nalad szerintem tovabbra is az, hogy gyenge a swarm, keves a seeder (tegnap ota ahogy nezem, semmit nem javult a S/L arany)

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15687) woodworm válasza Croft-21 (#15683) üzenetére


woodworm
veterán

Hozzáférsz fizikailag, újra tudod indítani a routert? Ez egy d-link hibaüzenet terhelés esetén, talán a letöltés is ezért akadozik.

(#15688) Croft-21 válasza woodworm (#15687) üzenetére


Croft-21
őstag

Hozzáférek fizikailag, csakhát nem az enyém a router, én a bérlő vagyok a lakásban, szóval nem merem megpiszkálni a tulaj routerét, nehogy vmit elkúrjak vele, mellesleg van egy lakótársam is, aki szintén netezik napi szinten... Én csak annyit akartam volna elérni, hogy az adott torrent amit töltök, ne 2 hétig töltődjön le... :U

(#15689) Croft-21 válasza rt06 (#15686) üzenetére


Croft-21
őstag

Ilyen netem van Ehhez képest tök lassan szedi le a torrentet.
Amúgy beállítottam még reggel a cFos-ban, a Protokolok>Fájlmegosztásban, a BitTorrent az magas prioritású, és a Programok almappában is az uTorrent is magas prioritású. De úgy látom nem nagyon segített ez sem, mert hol felugrik 500 kb/sec-re, hol visszaesik 0.8-ra a letöltés.

(#15690) Croft-21


Croft-21
őstag

Úgy tűnik most megjavult, egész éjjel ment a töltés, most 20 seed van. Kép :) Remélem még ma lejön.

(#15691) donmackó válasza Croft-21 (#15688) üzenetére


donmackó
őstag

Milyen a router? Márka és típus?

Release the cable hounds!

(#15692) SRII válasza rt06 (#15679) üzenetére


SRII
őstag

semmi olyant nem látok mely számomra mutatna is valamit!
itt egy kép róla a peers ha rámegyek semmi nincs benne.

[link]2 napja van benne

az érdekes az ,hogy kb egy hónapja csinálja ezt, előtte soha nem volt gondom, nem telepítettem semmit újra, ugyan úgy van minden ahogy volt, így nem értem mi lehet a baj.

[ Szerkesztve ]

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#15693) Llew válasza woodworm (#15650) üzenetére


Llew
senior tag

Igen, ez volt a gond, most már megy. Kösz.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#15694) rt06 válasza SRII (#15692) üzenetére


rt06
veterán

itt minden jonak tunik
peer infot lenne jo latni, hogy miert szakadnak meg a kapcsolatok (ha van tobb ezer ismert peer, tuti kapcsolodsz, csakazok gyorsan elutasitanak, ezert ures a peers ful)
esetleg a logger-be nezz meg be, hatha ott mond valami okosat

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15695) szildavid90


szildavid90
aktív tag

Sziasztok% Tudna nekem valaki segíteni? most telepítettem újra a számítógépem operációs rendszerét (Win XP) és valahogy sehogy sem engedi telepíteni az utorrentet. Mi lehet a gond? Küldök róla képet, hogy mit ír ki pontosan. Előszőr ugye végig megyek rajta, hogy hova telepítse stb stb és a végén azt írja ki hogy:

Itt bármelyik lehetőségre állok mindig újra kezdi az elejétől a telepítést. Most ilyenkor mit lehetne tennem?

(#15696) woodworm válasza szildavid90 (#15695) üzenetére


woodworm
veterán

A telepítés idején ne legyen aktív hálózati kapcsolatod!

(#15697) szildavid90 válasza woodworm (#15696) üzenetére


szildavid90
aktív tag

Így tényleg jó lett! Köszönöm, sokat segítettél. :R

(#15698) betyarr


betyarr
veterán

utorrent esetében ha pl egy sorozat 1-2 részét töltöm le,aztán később a többit is leszetetném húzni,akkor azt csak úgy lehet ha törlöm a torrent fájlt és újra betöltöm,vagy van valami egyéb lehetőség is hozzáadni?

(#15699) rt06 válasza betyarr (#15698) üzenetére


rt06
veterán

ha arra gondolsz, hogy elso hozzaadaskor torlod a pipat az egyes file-oktol, amiket nem szeretnel, az csak annyit tesz, hogy az adott file-ok prioritasat "do not download"-ra teszi, amit a kesobbiekben az also resz "files" tab-jan barmikor atallithatsz kedved szerint

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#15700) betyarr válasza rt06 (#15699) üzenetére


betyarr
veterán

köszi! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.