- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
na úgy fest oda a vérfürdő
aki lemaradt az kimaradt
-
-
atee_13
őstag
válasz zerodot #19151 üzenetére
"aki utálja a Teslát is meg a Bitcoint is, mert egyiket sem érti"
Az a mantrája, hogy a ki nem használt lehetőségekből történő bukót is nézni kell. Erre már az 1000 es árfolyam előtt dobálta a tulipándigrammot , Aztán panaszkodik, hogy visszaesett 3000 stb. Mondjuk azt nem látja, hogy ha tulipánosdi előtt kihasználja akkor olyan nyerőben van mint semmivel, ehelyett folyamatosan várni kell, hogy kipukkad mert nincs mögötte semmi.
Tesla dettó, nála már vagy 5 éve minden negyedévben csődbe megy és azon is agyon nyerhette magát az ember
#19152@tco@
Szerintem ő egy régimódi pénzügyi rendszerhez és élethez szocializálódott, a crypto és a technológia nem az ő szocializációjának a terepe.Mai fiatalok (persze csak gondolom mert már nem vagyok az ) kevésbé fogékonyak a fizikai aranyra és sokkal nyitottabbak a jövőbe mutató technológiákra mint a jelent kiszolgálójába.
Egyértelmű, hogy a hagyományos pénzügyi manőverekben jártas, de a cypto és a tesla szerintem pont nem az a a hegyományos.[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz butch3r #16622 üzenetére
Papíralapon van. De csak egy helyen ez a több példány és laminálás jó ötlet alkalmazom majd én is.
Egyenlőre nem akarom adni venni azt remélem később sokkal többet fog még érni. Nincs benn nagyon sok pénzem így bukni sem tudok nagyon sokat de remélem nagyot nyerni igen
-
-
atee_13
őstag
Üdv!
Még akkor vettem bitcoint mikor 700 dollár körül mozgott. Multi bit tárcába tettem akkor. Azóta már volt a HD verzió. Ami könnyebben kezelhető, a masinám kezdni a végét járni amin tárolom. Multi ból a kulcsot importáltam kinyomtattam elmentettem/eltettem.
Van valami mód mostanság amivel amolyan konvertálva át lehet tenni egyik tárca tartalmát a másikba?
Vagy tud valaki valami jó megoldást a helyzetre, hogy a későbbiekben könnyebben kezelhető legyen ha gépcserére sor kerül?
-
atee_13
őstag
válasz vismaior04 #12997 üzenetére
nem teljeset küldtem, hanem valami 0,0001 (pontosan nem emlékszem már) kevesebbet, hogy "fussa az utalást", napokig nem érkezett meg azután egy itteni fórumtárs segített visszaállítani a tárcába. Kevés lett volna az összeg amit rajta hagytam?
-
atee_13
őstag
Sziasztok!
Korábbról van btc-m Multibit tárcában. Próbáltam átutalni HD tárcába amíg csak a próba ment 0,0001 addig nem volt gond, viszont mikor az összeset akartam utalni nem érkezett meg. Nincs valami "tárcakonvertáló" multibitből HD-ba?
És egy másik kérdés. Van mostanában olyan coin amibe mér érdemes pénzt tenni? Pl jó a technológia mögötte, de még friss és nem rohant el az árfolyama?
-
atee_13
őstag
válasz deadwing #10624 üzenetére
Én már kb 1 éve is van, h multibit -ből akartam átküldeni HDmultibit-be a coinomat, de egyszer sem sikerült mindig elhalt, egy próba 0,0001 et engedett a aztán mikor a nagyobb összeget akartam az mindig meghalt.
Vissza lehetett állítani és meglett, de 2x3 újrapróbáltam egyszer se lett jó
-
atee_13
őstag
válasz Elbandi #10053 üzenetére
Rányomtam a Megtekintés a blockchain.info címen -re és egyből azt írja Transaction not found
Azon az oldalon van egy keresés pont is beütöm a címet és csak a 0,0001 et jelzi amit próbának küldtem.
Van egy olyan ablak, hogy Nyers tranzakció, ott ezt írja: Seen by 1 peer. Pending/unconfirmed.
/bocsi ha valamiben mellélőttem az infókkal, de ez volt a 2. utalásom össz vissz nem vagyok otthon ebben
-
atee_13
őstag
válasz csaba951 #10049 üzenetére
Sajna még mindig ugyan az a helyzet, de lassan eltelt egy nap. Még ez is belefér?
És ami kicsit fura (mivel még csak egy próba küldés volt amit csináltam), hogy az elsőnél a HD tárcában és a simában is egy kör jelent meg a tranzakcióknál ami idővel mint az óra elkezdett színesedni, viszont most csak egy fehér négyzet van.
-
atee_13
őstag
Az a szitu ált elő, hogy a próba 0,0001 át ment gond nélkül. Utána megpróbáltam átküldeni a teljes összeget és valami nem stimmel. A cím ugyan az viszont most nem egy kis kör jelent meg tranzakcióknál hanem egy négyzet.
Ezt írja: Ez a tranzakció nem lett megerősítve. Által látott 1 peer.
A HD tárcán nem jelez semmit. Kezdjek izgulni?
-
atee_13
őstag
Tárcát mentenék. Multibitről küldenék Multibit HD-re coint. Most küldtem először eddig csak fogadtam. Elvileg úgy tudom, hogy a küldés ingyenes, de próba küldés gyanánt küldtem 0,0001 et és ez meg is jelent a HD tárcában viszont a simáról 2x is levonta. Ezt nem igazán értem? Van fix "jutalék" küldéskor? Az eléggé fájó lenne, ha fele odalenne a küldéstől. Vagy valamit én bénáztam el?
-
atee_13
őstag
Üdv mindenkinek!
Nekem olyan "gondom" lenne, hogy vettem bitcoint és már egy ideje ülök rajta. MultiBit 0.5.15 tárcában van a gépen.
A win 10 es átállásban van a gigsz. Ha feltenném elvileg a programok megmaradnak rajta, azt nem tudom, hogy ez mennyire él a tárcára.
Lehet erről a tárcáról mentést csinálni, hogy meglegyen. Korábban olvastam, hogy van valami kódsorozat amit előállít és abból vissza lehet fejteni. De olyan megoldás is létezik, hogy kimentem és ha a win 10 telepítése során törlődik akkor visszamásolom és minden marad a régiben?
-
atee_13
őstag
Bányászatban rutinos emberek segítségét szeretném kérni.
Mit ér 1 napi 17 GH/s bányászat? -
atee_13
őstag
MultiBit -et használok vettem btc-t meg is érkezett. A kérdésem az lenne, hogy xyz.waltet file-t másoljam át "mindenhová" vagy minden mappát és filet, hogy mentést csináljak? Mert ha jól tájékozódtam akkor ha elveszik az xyz.wallet akkor bukó az is ami rajta van.
-
atee_13
őstag
válasz Vektast #5254 üzenetére
https://en.bitcoin.it/wiki/Comparison_of_mining_pools ezt likelted be ahol egy bányász oldalra be lehet regelni. Ebben van egy táblázat és az érdekelne, hogy a feltüntetett GH/s adatok vagy esetleg az ország adatok számítanak valamit? Mert amennyire észrevettem minél magasabb a GH/s annál gyorsabb a bányászt.
Van előnyös választás vagy mindegy melyikbe regel az ember? -
atee_13
őstag
válasz Vektast #5242 üzenetére
És ha mondjuk enyém lenne az aukció úgy olvasom a paypal os fizetésnél adjak meg neki adatokat a megjegyzésben. Mivel én még nem bányásztam nem igazán vagyok ezzel képben. Kell ehhez valami vagy csak megveszem és elküldöm neki a címet amire küldje a btc-t?
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
válasz bolbatiku #5219 üzenetére
Köszi a segítséget. Közben sikerült feltenni a MultiBitet és szereznem egy jelképes összeget btc-ből, hogy lássam hogyan is működik ez a dolog. Csináltam is egy tárcát jelszóval amiben van most a "nagy összeg" még olyan kérdésem lenne, hogy van az xy.wallet nevű fájl. Jelenleg a hagyományos telepítési uton lett feltéve a program így a c meghajtóba tette. Ha jól tájékozódtam ez a file őrzi a "kasszát", ezt mentsem ahová csak tudom jelszóval? Pl pendrive, másik meghajtó és hasonló helyekre?
És még azt szeretném kérdezni, h pl eBay en sokan hirdetnek 1 napos vagy akár több napos bányászatot pénzért. Ezekben lehet "fantázia" vagy tuti átvernek? Nekem egy középketagórás laptopom van ezzel nem éri meg. De ahogy olvasgattam külön csodaeszközök kellenek a bányászathoz.
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
válasz bolbatiku #5209 üzenetére
Őszintén szólva én amolyan befektetésnek szánnám ezt a dolgot. Amikor lesz lové vagy olyan helyzetben leszek akkor veszek hozzá. ez az elmélet, de persze azért mielőtt veszek alaposan átgondolom még.
Akkor egy online regisztráció, hogy bekerüljek a btc körforgásba és ha btc akkor ahhoz külön cím kell. 1 cím elég és arra érkezik az összes vásárolt vagy minden vásároltnak külön cím kell?Ez a multibet es dolog ugyan az csak minden egy programon keresztül zajlik nem online felületen?
full node ez a bányászásos dolog?
-
atee_13
őstag
Üdv mindenkinek!
Csak most botlottam bele ebbe a BTC dologba és olvasgattam. Nem tudom, hogy jól értelmeztem e a dolgokat ebben kérném a segítségeteket. Elvileg ez egy amolyan virtuális pénz. Ami még folyamatosan termelődik de 21 milliónál vége az a max limit. Lehet ezt bányászni és vásárolni.
Elvileg csinálok egy "virtuális számlát" letöltök egy progit és ezzel oldom meg. Ami nem teljesen tiszta, hogy ehhez folyamatosan menni kell a PC-nek? Nem olyan mint pl egy online bank, hogy amikor belépek "kezelgetem" az összeget ami rajta van?Totál kezdő vagyok bocs ha túl béna a kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- OpenMediaVault
- Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl