Új hozzászólás Aktív témák

• Nisida

aktív tag

válasz schawo #8329 üzenetére

Ebben 100%-ban igazad van a szöveg környezet fontos, de mondom határozottan emlékeszem erre a kijelentésre ami a beszélgetés egészét nézve is összefoglalója volt az ott elhangzottaknak.

A 2008.október ki mit és hogyan láthatta kérdésében én csak azt tudom, az MNB 2008.októberében adta ki egy összefoglaló jelentését és akkor ott azt írták, hogy a 2007-ben kezdődőt hitelfedezeti válság .....
    Vagyis abban egyetértek, hogy nem láthatták a hosszú távú hatásokat és a méreteit is csak becsülhették, de abban a helyzetben még egy piac nyugtató hatású megnyilvánulások közötti is "infantilisen" pozitív volt ez a megnyilatkozás.

Amúgy utólag okosnak lenni nem nagy dicsőség, de ezt a példát én azért hoztam mert lehet szidni a központi "erőszak" szervezeteket de azért valljuk be még mindig hitelesebbek és megfoghatóbban - ezáltal megbízhatóbbak is - mind a név, székhely, arc nélküli anarchisztikus utópia "lovagjai" / szervezetei. Ezért az MNB-nek abban igaza van, hogy a Bitcoin felhasználó védelem, ellenőrzés nélkül alapjában inkább hátráltatja a világ gazdasági működését és növeli a bizonytalanságot. Már csak azért is mert sokan egyfajta új aranyalapot vizionálnak a Bitcoinnal kapcsolatban, ami hiú ábránd a mostani helyzetben de még a hosszú távú vágyak tekintetében is. Valamint egy elégé rosszul felfogott közgazdasági modelt népszerűsít ami olyan mint a WC falára írt "örök igazságok" marha egyszerűek, marha jópofák és mélyebb igazság látszatát kelti de azért mégis fél igazságok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés