- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HPAA
őstag
nem szeretném széttrollkodni a topikot , így inkább mellőzöm ezt az oldalt , mert számomra sajnos most sem világos
és nem értem hogy más helyekkel ellentétben , miért kell utólagosan változtatni valaminek az elnevezésén
ha meg már ilyen néven fut , akkor miért nem eleve az szerepel a kiválasztható listán -
Tényleg muszáj elmagyaráznom hogy a priority csak az egyiknél szerepel? Így nem igazán megtévesztő.
Vannak ezek a szállítási módok:
1. Air Parcel Register (ajánlott levél)
2. Priority Direct Mail (elsőbbségi levél)Ha 1. van választva akkor a visszaigazoló ezt tartalmazza: Shipping Method: Air Parcel Register
Ha 2. van választva akkor a visszaigazoló ezt tartalmazza: Shipping Method: Priority Air Mail
Priority Air Mail != Air Parcel Register annak ellenére hogy légi szállítású mindkettő.
-
HPAA
őstag
értem ,és köszönöm ismét a segítséget
természetesen a rám eső esetleges plusz sarcokról érdeklődtem , nem a belekalkulált eljárási útról/útból adódókrólaz viszont továbbra is aggasztó , hogy igen is el szokták téveszteni , vagy minimum megtéveszteni a mezei felhasználókat az elnevezésekkel / átnevezésekkel így a szállítási módokkal kapcsolatban
[kép]
választható módok[kép]
és a visszaigazoláselnézést ha szőrszálhasogatásnak tűnik , de a gyakorlatlanokat megtévesztheti , köztük a fiamat is
-
Kiválasztod a fizetésnél a PDM-et, azután mindegy mit ír a visszaigazoló, nem szokták eltéveszteni.
és teljesen biztosan áfa/vám mentes
Jóslatokba nem bocsájtkozom
De értelmezni kell ezt a mentességi dolgot.
Egyrészt nem mentes, mivel nem csempészárú, az EU-ba bekerülésekor valahol fizetik ezt, hogy te neked nem lesz erről részletes számlád az egy dolog és az is hogy nem a 27% van beépítve az eladási árba.
Másrészt ki van találva a tariff insurance, ha még is kell vámot, áfát fizetni, akkor a BG 100 %-ig a teljes költséget, 100 $ felett 50 %-ot kifizeti, de a vámeljárási költséget nem. -
HPAA
őstag
köszönöm
akkor a rendelés infóinál hiába is kerestem /nem volt még ilyen,hála az égnek/másrészt a leírt változás : Priority direct mail /gondolom ez a PDM/ kiválasztásnál
a visszaigazoló mailben :Shipping Method: Priority Air Mail ...
akkor ez egy és ugyan az lenne ?
és teljesen biztosan áfa/vám mentes
csak hogy a jövőben tiszta legyen előttem is -
PDM az lett volna, (vagy az egy kicsit lassú EDM) de azt a szöveget írják a visszaigazolóba amit olvastál. De egy töröltnél már nem igazán számít.
A Kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül kell kérni a törlést, megadva a a vásárlás számát.
Pl nem teljesen kitöltve: -
HPAA
őstag
igen , én is ezt tettem volna , csak egyszerűen nem találtam a cancel opciót sehol az aktuális rendelést nézve
egyébiránt , ha már itt rontom a levegőt , még egy kérdés :
a lehetséges szállítási módoknál szereplő és választott Priority direct mail
a visszaigazoló mailben :Shipping Method: Priority Air Mail -ként szerepelt a fiam szerint
-ez "természetes" / lehetséges ?
-illetve a kettő közül bármelyik is áfamentes lehet ? -
luciferk
senior tag
Mint fentebb írtam (#7114) az augusztus 12-én PDM-el rendelt és augusztus 16-án postázott 10e Ft értékű, 30x20cm nagyságú csomagom(ilyen nagyságú csomagra a vámosok már felfigyelnek, de erre nem figyeltek fel köszönhető a PDM-nek) átvehető státuszba lett a Rákospalotai postahivatalban (postán maradóan kértem)
Nem rossz idő mire ideért és még a vámosok sem kekeckedtek a csomaggal, vagyis a Banggood rulez.2018-08-27 07:07
Budapest - Rákospalo, Item stored, addressee notified2018-08-25 20:41
Forwarded for domestic sorting2018-08-21 14:46
Processed in the destination country2018-08-18 13:00
NLAMSA(Netherlands (, Item sent abroad2018-08-17 10:01
NLAMSA(Netherlands (, Item sent abroad2018-08-16 11:46
NLAMSA(Netherlands (, Item accepted by postal operator -
válasz
szabifotos #7248 üzenetére
Röviditsd a megyét, vagy az nem is kell. Illetve a magyar postás érti az utca helyett a u. rövidítést. Tényleg csak a legszükségeebb és rövidített szöveg legyen a címnél. Kisebb méretű címkét is szoktak használni.
-
Ha a Banggood-n vásárol valaki és nem kell neki amit kifizetett, akkor ott kell jelezni a vásárlás törlését nem fizetési szolgáltatónál, mert azoknak nincs joguk törölni.
Ahogy a bankban sem lehet csak úgy egyszerűen sztornóztatni a kártyás vásárlást.
Ott volt a Cancel order gomb, rákattintottál és kész, erről már neked nem küldenek üzenetet, csak törlik. A pénz meg max 14 nap múlva visszakerül a bankszámládra. -
HPAA
őstag
üdv
gyerkőc tegnap tudtomon kívül rendelt a PayPall számlámmal egy MI8 telefont,Banggood...
mikor este észrevettem azonnal próbáltam pp-on sztornózni a tranzakciót , de ott nem fogadták el az indoklást
mivel dolgozok , most nézem Banggood oldalon a rendeléseimnél Order Status : Canceled
üzenetet viszont nem kaptam tőlük...
ilyenkor mi az ügymenet ?
gondolom visszatérítés , csak mikor , hogy stb ... -
-
2N
csendes tag
2018.06.27-én rendeltem EDM-mel (előrendelés). 07.02-én kellett volna feladni. 07.04-én még nem volt feladva (Backorder). Rájuk írtam, azonnal átállították feladott státuszra. 07.02. óta lefoglalva a GLS csomagszám, ami meg sem mozdul. Később belépve azt láttam, hogy valójában(?) 07.07-én adták fel...
Többször chateltem velük, türelem, szállító, vám, bla, bla...
A 07.02-én lefoglalt csomagszám azóta sem mozdult meg, úgyhogy meguntam és nyomtam egy refundot, meglátom mit szólnak hozzá.
-
papelado
aktív tag
válasz
oroszlan12 #7195 üzenetére
07 .07 ln rendelt csomagomara egy hét után ezt írták...Azóta már 3x....
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Dell notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Óra topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest