Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PainKiller13
üzenetére
Ez oké, de az egyébként fizetendő áfa nem megfizetése annyira nem oké. Nem biztos hogy én nagyon hangsúlyoznám, még egy "anonim" weboldalnak tekinthető fórumban sem.. Ezt most mint egy mezei hozzászóló és nem Tg írtam

-
válasz
PainKiller13
üzenetére
Már írtad.
Akár tovább is léphetünk azzal, hogy megspóroltál 16146 Ft+3000 Ft-ot -
Ra3
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Én a múlt héten rendeltem egy 110 dolláros telefont Priority Direct Mail-el, itt a topicban is le volt írva többször, az ebay-es topicban szintén hogy ez nem jár egyéb költséggel, ezt fb csoportokban is megerősítették többen tapasztalatok alapján.
Priority Air Mail-nek írja nekem is, a nyomkövetős oldalakon annyi látszik hogy Hollandiában adták fel, kíváncsian várom mi lesz a vége. -
-
Beni2360
félisten
válasz
atee_13
üzenetére
Mivel nincs nyomkövetési számod, így ők sem tudnak érdemben semmit a csomagról.
Vagy kamuznak valamit. Azért illene válaszolni valamit, minimum, hogy ők feladták.
De ilyen TN nélküli csomagnál 60 nap környékén kell jelezni, hogy még nem kaptad meg.
Még 45 nap se telt el, van bő 2 heted. -
atee_13
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Order No: 48174096
-
atee_13
őstag
Hol lehet érdeklődni, hogy mi van a csomaggal? A countact us -nál már 3x írtam és semmi válasz.
Április 25-én elvileg feladták.
-
Markizmark
addikt
válasz
PainKiller13
üzenetére
Én is Priority Direct Mail-lel rendeltem a cuccom, de nekem is Priority Air Mail lett belőle. Múlt csütörtökön rendeltem.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
2 hete. Prior d. Maillel rendeltem, viszont a rendeles adatainal nem ezt irja. Előtte körbejártam a témát
-
Markizmark
addikt
válasz
PainKiller13
üzenetére
Mikor rendelted?
-
válasz
technoboi
üzenetére
Ő erről írta a dolgot: priority air mail. Te erről írod: Priority Direct Mail
Ez két különböző szállítás volt eddig.
Meg egyébként tökmindegy, mindketten nem EU-ból, hanem azon kívülről vásároltatok, mindkét esetben kell fizetni áfát. Az hogy nála trehány munkát végzett az adott dolgozó és ezért nem fizetett, nem azt jelenti, hogy jogszerűen úgy tekinthetjük, hogy a priority air mail áfa mentes.
Ugyanúgy a Vámkódex előírásainak megsértése, ha egy Priority Direct Mail küldemény nem EU-ban kerül feladásra és a BG nem vámoltatja azt az EU-ba történő beléptetéskor. Az bizony csempész árúnak tekintendő.
Most te reklamálni szeretnél mert azt a választ kaptad hogy az ami egyébként nem lehetne áfamentes, az még is az lett.
Sem Kínában, sem Magyarországon nem lehet magánszemélynek áfa mentesen vásárolni technikai kütyüket. -
válasz
PainKiller13
üzenetére
Ha volt az a biztosítás is fizetve, ami erre vonatkozik, a tariff insurance.
Egyébként miért fizetné? Köze nincs hozzá, hogy a törvényeinknek megfelelően az áfát be kell fizetni és a priority air mail esetén sem vállalt ilyet. -
technoboi
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Az lesz 😉 az áfa kb 100 dollár lesz
-
technoboi
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Mázlista, nekem ugyanezzel a szállítással megfogták...
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Megjött kínai raktárból sarcmentesen a telefon az ajánlott szállítással. (priority air mail)
-
Markizmark
addikt
Megjött a motyóm 4 munkanap alatt, múlt csütörtökön késő délután rendeltem, ma már itt vigyorog az asztalomon, frankó. Még a CN raktár úton van.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a Banggood oldalán gyűjtött pontok a vételár maximum hány százalékáig terjedhetnek?
Illetve itt us van olyan, hogy a pontokat előbb utóbb törlik? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
maestro87
üzenetére
Ezzel nekem annyi bajom van, hogy megveszed, használod Pesten pl. lopás ellen viszont nem nagyon véd, mivel tudjuk, hogy aki lopni akar, az általában nem ott lop, ahol él, felmegy Pestre portyázni mondjuk aztán amint kivitte a hatókörből a cuccot már mindegy is, hogy van vagy nincs, pedig "csak hazavitte".
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Oké, de ha ez a nyomkövetésnél nem látszik, akkor én ezt úgy "értelmezem", hogy EU-n belüli feladás, beszerzés.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Belgiumban, mivel ott lép be az EU-ba. Ha sárga címkáét tesznek ott rá, hogy nem történt meg a vámkezelés, akkor meg itt.
De van olyan bejegyzésed a nyomkövetésnél hogy Kínában vagy Hong Kongban adták fel? Mert csak akkor kell vámkezelni. -
Flashy
veterán
válasz
Krogoth
üzenetére
van bluetooth-os "elvesztésjelző" kulcstartó de változó a megbízhatósága és természetesen csak a bluetooth hatótáv erejéig, vagy vannak SIM nélküli GPS trackerek, az arra jó, hogy ha visszakerül hozzád a cucc, megnézheted, merre járt. vagy még inkább táskádba beledobod túrázásnál és otthon visszanézheted az útvonalat

-
Krogoth
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Köszi.
Van esetleg sim kártya nélküli is ajánlott, vagy azok sz@rt sem érnek kategória?
-
koxo
csendes tag
-
Krogoth
senior tag
Üdv.
GPS tracker kellene. Táskába bele és lehessen követni, hogy merre megy a táska. Kicsi, jól működjön itthon is, semmi extra.
Melyik/ek az ajánlottak? -
atyca
senior tag
A Raitool cuccokkal kapcsolatban van tapasztalata valakinek?
Egy [fúró-csavarozót] néztem ki konkrétan.. -
Köszi az információt. Hasonlót én is vettem, akkor eszembe sem jutott az USA raktár és bizony 29 nap volt a szállítás.
Az U...kezdetű küldemény azonosítók nem kerülnek a nemzetközi postai adatbázisba ezért látod csak a helyi posta nyilvántartásában. De legalább a feladás bizonyítva van. -
kjany
tag
Megerősíteném Truman fórumtárs hozzászólását, USA raktár témában.
05.21 -én rendeltem egy blankoló, és egy érvéghüvely krimpelő fogót, USA Warehouse közel féláron kínálta mint CH, 31. -én már használhattam a szerszámokat.
Egyetlen negatívum, hogy nem adtak követhető rag számot.
A Banggood szerint, Shipping Method: US International Shipping, Tracking Number: G000004503795,
A csomagon viszont volt egy UM xxx xxx xxx US rag szám, azt utólag lekértem, de sajnos csak a tengeren túli mozgásokat regisztrálják. -
vegyszer
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Igaz, hogy 7 éve, de USA nyugati partról rendeltem kiegészítőt a távcsövemhez. 3x99$ volt - 25$ kedvezmény + 42$ a posta. Az ára kb 48-as betűmérettel szerepelt rajta.
Bizony semmi papírt nem kértek be, ment eme ár alapján a vámolás.
Akkor.A vicc az volt, hogy a rendelés után 3 nappal Pesten volt a motyó, de a vámolás két hétig tartott...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
"de azt igen, hogy be kell kérni a fizetési igazolást akkor is, ha a röntgen alapján nem lett volna gyanús a csomag"
Szóval még mindig azt mondod, hogy a röntgen után minden(!) EU-n kívülről jövő csomagot kézbe vesznek és elolvassák a ráírt értéket. Biztos lehetsz, hogy erre nincs kapacitás. 100%, hogy nem.
-
viktorhu
veterán
Maradjunk annyiban, hogy a postai küldeményeken lévő CN23 információ tartalma nem elegendő a vámérték szabályszerű megállapításához
Én is pont ugyanezt írtam le többször is, hogy ha már vámeljárásra kerül, akkor az nem a bevallott érték alapján zajlik, de az eredeti téma nem is a vámérték megállapítása volt, hanem az, hogy egyáltalán sor kerül-e a vámkezelésre, vagy megy egyenesen a kicserélő központba a csomag, ahol viszont nem tehetik meg, hogy átengedik a csomagot, ha látják rajta a határ feletti értéket.
Mégegyszer: ez alapján nem állapítják meg a fizetendő ÁFA-t, de azt igen, hogy be kell kérni a fizetési igazolást akkor is, ha a röntgen alapján nem lett volna gyanús a csomag. Röntgen alapján pedig nagyon sok dolog átcsúszik kapacitáshiány miatt (meg nyilván tudáshiány miatt is - nem lehet ennyiféle terméket ismerni). És nekik nemcsak az a dolguk, hogy a potenciálisan vámköteles dolgokat szűrjék, hanem a potenciálisan veszélyeseket is az ő feladatuk figyelni, pl. CE jelölés mellé szúrópróbaszerűen bekérni a CE deklarációt is (meg mezőgazdasági termékeket kiszedni, gyógyszereket elkapni és orvosi receptet bekérni stb.), ami meg még lehetetlenebb küldetés.
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Ha rá van írva a valós érték, akkor eljárás alá kerül Írtad.
Maradjunk annyiban, hogy a postai küldeményeken lévő CN23 információ tartalma nem elegendő a vámérték szabályszerű megállapításához, mert köztudottan hamis információ szokott lenni, mind a tartalomra, mind az értékre vonatkoztatva.
És nem minden kerül kinyitásra.
Persze ha te ott dolgozol és van rálátásod, akkor elfogadom amit leírtál, biztos változtak a belső szabályok az utóbbi 5 évben.Én nem beszélten céges import szabályokról, ott egyébként is máshogy működnek a dolgok.
-
viktorhu
veterán
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Nem, olyankor a kockázatelemzés alapján vizsgálták meg, és döntöttek úgy, hogy az ellenőrzés alapján mégis elfogadják a ráírt nem adóköteles értéket. Ha rá lett volna írva egy adóköteles érték, akkor vagy nem is nyitják ki (nincs vámértékvizsgálat), vagy kinyitják, de mindkét esetben bekérték volna a fizetési igazolást a további eljáráshoz, ami alapján eldől, hogy kell-e fizetni és mennyit - de ez már az eljárás utolsó fázisa.
A kinyitás azért nem a normál eljárás része.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Komolyan azt hiszed, hogy minden csomagot megfog valaki kézzel és megnézi a ráírt értéket? Ülnek egy monitor előtt a röntgenen és, ha olyat látnak, amiről azt hiszik, hogy nagy értékű, akkor kinyitják. Hányszor volt már olyan, hogy bekérték/kinyitották a csomagot, mert azt hitték, hogy és mégis a csomagon már az figyelt, hogy vámmentes küldemény, mikor megkapta a vevő?! Biztos nagy érték volt a csomagra írva. Nem hiszem.
-
viktorhu
veterán
Nem az érték alapján döntenek, hanem kockázatelemzés alapján - arra nincs kapacitás, hogy mindent megfogjanak. Ha nem olyan dolog van a borítékban, amire a kockázatelemzés fókuszál, akkor átcsúszik a csomag szinte minden esetben, hiába van értékhatár fölött.
Ha ráiratod az értékhatárt túllépő valós értéket, akkor kimarad a kockázatelemzés, olyankor alapból kötelező a vámeljárás (bevallás alapján). Én emiatt pl. céges rendeléseknél külön kérni szoktam annak idején az eladót, hogy írja rá a valós értéket - ha nem merte megtenni (félnek, hogy nem veszed át, ha adót kell fizetni), akkor sajnos átcsúszott a 160 dolláros rendelés is, ha ráírta, akkor minden esetben jött a "szabad forgalomba bocsátás".
Ha bedobnék egy gyámántot egy borítékba külföldön, majdnem biztos, hogy megkapnád, de ha ráírom, hogy gyémánt, 20 millió dollár, akkor garantáltan
ellopjákvámkezelik.Maga a vámkezelés aztán már természetesen nem a ráírt érték alapján zajlik.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem legutóbb pont ez amit említettem, amire fizetnem sem kellett 20 napig tartott ( a húsvéti nyúl ünnepe az beleesett), előtte aminél meg fizettem azt lezavarták 4 nap alatt. (Sms és a kézhezvétel közt)
-
PainKiller13
őstag
Valóban, ez csak az egyik feltétel. Saját tapasztalat, filléres dolgot rendeltem épphogy 1kg felett és kiválasztották, de talán olvastam is anno valahol. Egyébként sokszoros tapasztalat tehát nem egyszeri.
Az meg egy másik feltétel hogy átvilágítják és a gyémántot úgyis vámolják.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Az akár 21 napból.
-
viktorhu
veterán
Ha már vámeljárásra kerül, akkor nem veszik figyelembe a ráírt értéket, de itt az a kérdés, hogy mi kerül egyáltalán vámeljárásra. Ha a ráírt érték
- értékhatár felett van, mindenképpen vámeljárásra kerül, és bekérik a számlát;
- értékhatár alatt van: kockázatelemzés alapján vagy átcsúszik, vagy nem.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha rajta van a címkén a telefonszámod akkor küldenek egy sms-t és egyúttal küldenek egy ajánlott levelet is, de azt pár nappal később kapod meg.
Ha jön az sms akkor célszerű azt az Összefoglalóban lévő leírás szerint beküldeni a dolgokat adott esetben akár 1 hetet is nyersz a feldolgozásban. -
válasz
viktorhu
üzenetére
Nézd nagyon sokszor több topikban is leírtam, 2004 óta nem vehető figyelembe a "ráírt" érték két okból, 1. a Vámtörvény nem ezt írja, 2. mindenki tudja hogy az kamu.
Az átvilágítók meg hasonlóan pontosak mint a reptéri biztonsági átvilágítók, sőt jobbak.
Már ott megdől az egész hogy egy 3D- nyomtató fűthető üveg munkaasztalra, 25 dkg 18*18*4 cm-es csomag, 10 $ volt ráírva bekérték az igazolásokat, akciósan 25 $-ért vettem. -
viktorhu
veterán
Ha rá van írva a valós érték, akkor eljárás alá kerül - a kérdés az, hogy ha az 1000 karátos gyémánt borítékjára rá lenne írva, hogy computer part 12 USD, akkor mi alapján szűrnék vagy nem szűrnék ki.
A röntgenen átmenne - ott főleg telefonfélékre vadásznak. A 200 grammjával a tömegével sem lenne túl feltűnő.
Nekem jött egyébként egy kiló shia vaj Kínából, rá volt írva, hogy pulóver
Nem kértek be semmit. A tippem az, hogy a gyémánt is hasonlóan járna (más kérdés, hogy ki merne egy 20 dekás, jó tenyérnyi gyémántot értékbiztosítás nélkül feladni, akkor meg már a valós érték kerül a borítékra). -
válasz
PainKiller13
üzenetére
Nem súly és a méret alapján választják ki, gondold egy 1000 karátos gyémánt egy borítékban nem kerül vámeljárás alá?
A hivatalos megfogalmazás szerint minden harmadik országból érkező postai küldemény vámeljárás keretében kerül vámjogi szabad forgalomba helyezésre. -
Markizmark
addikt
válasz
PainKiller13
üzenetére
Mondjuk annyi biztos nincs, 400-500gramm az összes beltartalom.
Hacsak nem fél kg a csomagolás...UPDATE:
900 gramm körül kell lennie a teljes csomagnak. Ez már izzadós... -
PainKiller13
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
1kg felett mindenhogy bekérik a számlát,amúgy nem számít a méret.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
rendelés előtt érdemes tájékozódni
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Rendeltem tegnap csomagot Banggood-ról, kb 30e Ft értékben, 2 motyó van benne, ma már Shipped státuszban, eddig frankó.
Számíthatok sarcra?
Vám úgy tudom 150€-ig nincs, ÁFA viszont vagy lesz vagy nem, ugye? Nem túl apró a csomag, VR szemüveg féleség van benne. Nagyobb csomag az gyanúsabb? 
Milyen elérési útvonalon tájékoztatnak, ha mégis kéne csengetni? Nem tudom van-e e-mail cím a csomagon... -
válasz
Balázs1621
üzenetére
2 és 5 hsz-l feljebb. 10-12 nap általában.
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
US-ből általába kb. mennyi idő alatt jön meg csomag? Véletlen onnan rendeltem meg egy terméket..
-
Truman
senior tag
Szia!
Ígéretemhez híven szólok, hogy ma megjött a BlitzWolf BW-C4 típusú autós töltő, az USA raktárból és ennek tetejében még működik is.

Hihetetlen! Csak 10 nap volt a rendelés leadásától számítva, amiből munkanap csak 7 volt. Soha semmi nem jött még meg ilyen gyorsan, amit külföldi webshopról rendeltem.
-
Mika1227
őstag
Nekem pénteken 25-én jött meg a csomagom (üvegfólia). Április 29-én rendeltem.
-
Lovi24
senior tag
Megérkezett végre az Xk k123 20 nap alatt PDM-mel ,sarcmentesen

Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akár tovább is léphetünk azzal, hogy megspóroltál 16146 Ft+3000 Ft-ot
)

Vám úgy tudom 150€-ig nincs, ÁFA viszont vagy lesz vagy nem, ugye? Nem túl apró a csomag, VR szemüveg féleség van benne. Nagyobb csomag az gyanúsabb?