Hirdetés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maradjunk annyiban hogy Kínából küldték.
Igen, épp erre írtam, hogy érdekes hogyan csinálhatják. 12 nap alatt kézhez kaptam egy 3600 forintos kütyüt, amit ingyen kiszállítottak. A csomagon sehol nem szerepel se a feladó se semmi. A név-cím alatt még szerepel egy vonalkód, egy érték és egy rendelési szám.
-
Ez nem egy CN22 címke felsőrésze?
Vagy ez alatt csak a neved és címed van és más semmi?
De ez egy logisztikai cég címe a Brüsszeli reptér mellett. Szóval nem kell sok tudomány hozzá hogy ez nem Belgiumból indult eredetileg.
Az eBay hirdetésben Item location mi lenne? Ha Belgium akkor ezt onnan küldték.
Ha Kína akkor úgy csinálták hogy a konténer elment a EMC-Brucargo-hoz, ők felbontották és ott tették a tasakba a dolgokat és úgy vitték be a belga postára. Persze valójában nem így működik a dolog.
Kérdés az hogy a vámosok mikor és hol látták. -
Postafiók nem tud küldeni, van valami név is, ez egy cím amit visszaküldésiként szoktunk használni
Ha címzés egy CN22 vámárúnyilatkozat címkén van az nem EU-ból indul.
Az hogy az eredeti kiinduló ország nem látszik az akár trükközés is lehet.
Kínából több postai szolgáltatóval lehet küldeni ide küldeményt, elsőként az adott országba érkezik és onnan jön ide. Pl az NL Hollandiából Amszterdamon keresztül, a BE Brüsszelen keresztül. -
Markizmark
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Értelek, én várok türelmesen.
Nem nagy értékű a cucc, de pont az van benne ami most már rohadtul kellene, mert csak az hiányzik a szetthez. 
-
A belgából érkező csomagokhoz.
Rendeltem egy pár ezer forintos kütyüt ebayről, ingyenes szállítás, kereskedő Shenzhen, China. 12 nap alatt itt volt, a feladó po box 9852 belgium. Kína sehol nincs, ezt hogy csinálják?

-
válasz
Markizmark
üzenetére
némelyik csomag a kupac tetejére, nemelyik az aljára kerül, van amelyik sokat vár, hogy teljen a konténer van amelyik szerecsésen becsúszik egy hamarosan induló szállítmányba.
60 nap, ez lebegjen a szemed előtt. addigra az esetek nagy százalékában befut. -
Markizmark
addikt
A parcelsapp-on nézem, ami eddig a legjobb, a china post oldalán sem látok többet, a 17track.net-en is nézem de ott sincs semmi több és a magyar posta oldalán sem.
Hogy a tájékoztató jelleggel megadott szállítási intervallumokba bele fog esni vagy nem, azt senki sem tudhatja, ezért is van úgy fogalmazva, hogy várható kézbesítési idő. Egy átlag és így vannak az átlagon túli idők is.
Persze ezért is írtam, hogy az általuk jósolt szállítási határidő még nem járt le, éppen ezért valójában nem is problémázok. Csak a többi csomagomhoz képest sokkal lassabb, ez a furcsa.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Tényleg elég lenne a nyomkövetési szám és a kérdés. Nem kell kép, mert mi is megtudjuk nézni.
Nincs egyértelmű szabály arra hogy egy küldeménynek hány napon belül kell megérkezni és kézbesíteni. 15-45 nap.
Egy fix időtartam van, ha 60 napon belül nem kézbesítik, akkor a Banggood visszaadja a pénzed.Hogy a tájékoztató jelleggel megadott szállítási intervallumokba bele fog esni vagy nem, azt senki sem tudhatja, ezért is van úgy fogalmazva, hogy várható kézbesítési idő. Egy átlag és így vannak az átlagon túli idők is.
Amit látható a képen hogy a csomag 01.13-án még Kínában megérkezett Kantonba, az hogy a további lépések hiányoznak azt is jelentheti hogy másik nyomkövetési oldalon is érdemes ránézni.
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Nem voltam eddig türelmetlen, minden csomagom időben, vagy korábban megjött, de az egyikkel van egy kis gond, már 3 hete nem változott a státusz, január 12-én lett shipped:
Az ezután, ugyanígy (Air Parcel Register) rendelt egyik csomagom már 2 hete megjött.
Az "Expected delivery date: 2019-03-04 01:29:39", úgyhogy ez alapján még nincs probléma, de a többihez képest sokkal lassabb.
-
stigma
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
(#8187) V/: Hali, köszi szépen itt már néztem. Türelmes leszek és várok.
(#8189) UberMutant : Igen, ezért írtam be és nem szerettem volna felesleges problát vagy épp feltételezést írni.
Reflexből írásról igen próbálok leszokni, igaz más boltoknál/webshopnál megoldást jelenthet.
Igaz ez jelenleg ebay/Aliexpress melyen szoktam, mivel ott van úgy hogy útközbena tracking eltünik, viszont az erló tud segíteni.
Pont most ennek ellenkezője volt példa, hogy az eladó 1 hónapja feladta a töltőt, de sajnos írta hogy valamiért visszaküldték hozzá és refund-ot fizet majd nekem.Erről a témáról többet nem írok ígérem, köszi a segítséget mindenkinek.

-
-
Nézegesd ezen az oldalon. De elhiheted hogy azután max 6 munkanapon belül megkapod, ha eddig vártált több hetet, akkor minek idegeskedni?
A várható szállítási idő az mindig csak egy jóslat, az a fix ha 60 napon belül nem kézbesítik akkor a Banggood visszaadja a pénzed. -
stigma
addikt
válasz
vandor01
üzenetére
(#8182) UberMutant, (#8183) Lauda ,(#8184) vandor01 :
Köszi mindenkinek. EU Prio. Line-al rendeltem, már többeknek írtátok hogy Kína - Belgium vonalon mozognak a cuccok.
Bangood-ról még nem rendeltem, csak máshonnan, ezért kérdeztem (Geekbuying,gearbest,Ali,Ebay)
Ha a szállítási idő lejár és nincs nálam a csomag , reflexből szoktam írni de türelmes leszek.
Naponta nézem a csomagot, mert sajnos a héten senki nem tartózkodik otthon és remélem felhívnak előtte.
Segítségeteket köszönöm, türelmes leszek.

-
vandor01
senior tag
kinek irni a supportra? Kinaba? minek?
mozog ez 1-2 nap mire a lakohelyed kozelébe kerul
azt valamelyik reggel majd kiadjak szalitasra kb szerda reggel?
legyen otthon valaki de az is lehet a szallitos felhiv....
de ha semmi nem megoldhato akkor hivjad a GLST egyeztetesre..
itt mar BG semmit nem tud tenni! csak te es a GLS....
reggel renezes kb 8-9magassagaban es intezkedes! -
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Csak amiatt írok, mert nekem is megmozdult a csomagom aminek örülök, viszont még nem érkezett meg.
Jan 4-én rendeltem egy Xiaomi Mi Pad 4 tabletet, exp. Delivery date: 2019.02.02 volt.GLS rendszerben a csomag Belgiumban van, ami jóhír, és úgy néz ki elindult:
csomagszám : 61122082195Ebben az esetben a supportra/kontaktra írjak, vagy várjak még jó néhány napot?
Belgiumból szerintem 4-5 napon belül itt lehet.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Többször írtuk, hogy ez a szállítás így működik, van egy háttérben történő szállítás Belgiumba Kínából, majd onnan a GLS hozza Mo-ra és technikailag az lenne az EU priority rész. Nézd meg a nyomkövetési számot ez még Belgiumban van, ha elindul ide azt is látni fogod és azt is amikor megérkezik.
31-én lett ez megosztva: 61122057840 itt láthatod hogy miként történik a dolog. Alsónémedi után majd neked a te lakóhelyed lesz beírva. -
sambenez
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Igen. Úton volt a csomagod kínából.
-
-
vandor01
senior tag
válasz
SzamyMcMilan
üzenetére
-
válasz
SzamyMcMilan
üzenetére
Nagyon "menő" dolognak látszik

-
SzamyMcMilan
csendes tag
Köszönöm a segítésgeteket!

Dec20-Február 1, a renbdelés és kézhez vétel napja.Ez volt az első rendelés és szépen meg is tapasztaltam a várakozás rejtelmeit, de innentől fogva sokat fogok rendelni, mert sok tuning cuccot lehet hozzá venni

Azért is voltam annyira buzgó, mert kiakartam próbálni ezt a fajta modellt. Aztán téli projektnek még épp belefér egy kis módosítás és csapatás a szobában esős szar időkön, meg megannyi lehetőség van hozzá. Így iszonyat vártam
Mint egy szaros kisgyerek pedig elmúltam 28 és úton a pici. De lehet nem is apának vettem, hanem a fiamnak?

Jó hétvégét!
-
Markizmark
addikt
válasz
SzamyMcMilan
üzenetére
Nem lesz már semmilyen vám, EU-n belülről EU-n belülre megy a csomag, talán ma meg is kapod, de hétfőn tuti.
-
Nem automatikus semmilyen visszautalás. Ember dönt róla.
Valójában a PayPal-nak nincs köze a pénz megkapásához, ha a PayPal-on regisztrált bankkártya volt a fizetőeszköz, ők csak könyvelik a vásárlást, a pénz nem kerül hozzájuk.
Ha a PP egyenleg lett volna akkor már rajta lenne.
Ha nem adsz időt akkor sem tudsz mit tenni, az utalást és a banki könyvelést nem tudod gyorsítani. A pénzt ők elküldték. -
Vedd már figyelembe hogy ünnep van náluk. Részleges a munka. Egyébként 5 munkanapon belül szokott lenni, ha nem egy extrém lassú bankod van.
Ha 29-én válaszoltál, akkor is 30-án tudnak banki utalást kezdeményezni, a 2 napon belül a számládon történő megjelenésnek kicsi a valószínűsége még akkor is, ha nem állnak le egy ünnep miatt. Kínai bankból utalnak egy magyar bankba, nincs 1 órás utalási rend.
Figyeld a bankszámládat, mert erről nem kapsz sms-t, ha lenne ilyen értesítő előfizetése a bankodnál.
Credit Card(Google pay/ Apple pay/ Installment)Refund within 1 business day, but bank processing may take 7-14 natural days to show in your accountA (#8137) hsz-ben van egy kép, a baloldala a nem EU-s részekre vonatkozóan tartalmaz dátumokat, én úgy számoltam hogy az ügyfélszolgálat legfeljebb a nagyon határidős dolgokban fog lépni 11.-ig
De ezt írják: During the Spring Festival holiday from February 1st-10th, email response time will be delayed. For urgent requests, please contact us via Live Chat. -
válasz
SzamyMcMilan
üzenetére
Igen, az éjszakai járattal odaszállítják.
-
sonar
addikt
Helló,
jan. 22-én rendeltem két cuccot. Ki is fizettem, majd 29-én jött a mail, hogy az egyik cucc mégsincsen és nem is beszerezhető. Én ekkor a fisszafizetést választottam, viszont azóta se kaptam meg a pénzem. Ez a folyamat meddig tart?
Irjak a help centernek? -
vandor01
senior tag
"req refund"-ot szabad nyomkodni ha hosszabbitani akarom a varakozast?
vagy várjam meg az e-mailjukat es azon a linken hosszabbitsak?? -
válasz
UberMutant
üzenetére
Ezt nem tudhatom, mert mindig jelöltem. Így én abban a hiszemben voltam, hogy azért nincs rajta.
-
-
Flashy
veterán
érdekes, nekem az utóbbi időben minden kínai csomagom egyforma. ebay, ali, BG, GB, mind majdnem egyforma címkével jön, valami random ország postájával (Tuvalu, Észtország, Salamon-szigetek), a címkén levő számok egyike se egyezik meg a rendelés bármelyik számával sem, ki sem tudnám deríteni hogy melyik honnan van, ha ugyanazt rendelném két webshopból azonos napon. (a regisztrált az más, de apró szarokat nem kérek úgy) se BG se GB logót nem láttam csomagon sose, a termék neve ha nem üres, akkor valami véletlenszerű vagy általános szöveg, pl "nyomtató alkatrész" - olyan dologra, ami nyomtatóhoz tutira nem használható

-
válasz
1stVikman
üzenetére
Igen ez az egyik ok. A másik ok hogy rajta van az érték, a tartalom és hogy a BG-ről jön. Ha valaki "kételkedik" az értékben, akkor le tudja ellenőrizni. Persze ezután is fennáll az hogy nem hiszi el és kér a vételárról igazolást. Múlt évben több alkalommal jártam úgy stimmelt minden, az én igazolásaimon is mondjuk a 15 $ szerepelt, valamiért nem hittek a szemüknek, hogy ez nem a 22 €-nak megfelelő 25 $ érték feletti értékű dolog.
Ugye azzal az gond hogy1-2 héttel csúszik a kézbesítés az adatbekérés miatt, mert miután a kezükben a "hivatalos igazolás" vámeljárást erre nem kell indítani.
Ezért mondom azt, hogy nem a küldeményre ráírt érték alapján döntenek a dolgokról. -
Például elkobozni.
Ha én ezzel foglalkoznék és egy EU-ban feladott csomagon CN22 vámárúnyiltakozat címkét látok és utalást CN-re vagy HK-ra jogom lenne vámvizsgálatnak alávetni és ha nincs EU warehouse számlája, vételár igazolása a címzettnek, hanem EU-n kívülre mutató, akkor vámeljárást kezdeményeznék az Áfa beszedése érdekében.
Ellenőrizheti azt is hogy az EU-s kereskedő a 27%-os Áfával számolta-e fel az Áfá-t vagy egyáltalán kérte-e.
Hamis dolgokat sem lehet küldözgetni.
Az hogy nincs vám, még nem jelenti azt, hogy az ellenőrzési dolgokat ne csinálják meg. -
Igen, de nem biztos a max 15 nap az időre és 13.-án postázzák legkorábban. A Ships in 24 hours úgy értendő hogy legfeljebb nyomkövetési szám lesz. Az $1.80 $ shipping insurance-t azt még válaszd hozzá és nem kell a csomagoláson a Banggood logo (Remove Banggood logo from the package)
-
n@p@lm
addikt
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy Feiyu Tech Vimble 2 gimbalt.
Feiyu Tech Vimble 2 3-Axis Brushless Handheld Steady Gimbal Extension Rod for 4-5.5 Inch Smart Phone - Grey
Ha a mellékelt képen/módon rendelem akkor nem megy rá vám és áfa?
-
vandor01
senior tag
nekem 3 csomagom van processingben tobbszazejronyi jan 20-ai rendelés minden termék elérheto de februar 11-en jonnek vissza BUEKbol es utanna is lesz egy kis tumultus..... de amugy is kinai rendeleshez ido kell! 2 het utan pp hez rohangalni felesleges! Ha a cucc annyira "fontos" biztos lehet otthon is venni... de kinara 1-2 honapot ra kell szanni majd lehet kovetelozni....
de pl ma is dolgoznak csak limitaltan elinditottak egy refundot amit Jan 21.en vasaroltam de kiderult nincs azonnal raktaron nem kellet se rajuk irnom se kovetelozni mikor eljott az ideje kudtek mailt ahol valaszthattam varok meg vagy refund..... nem kell erte baztatni senkit a BG.nel! korrektul flottul megy a feldolgozas...
-
válasz
vegyszer
üzenetére
Nem 60 nap a PayPal védelem, hanem 180 nap a vásárlás napjától.
A 60 nap az a Banggood szállítási idő védelme, ha ennyi idő alatt nem kapod meg a pénz visszajár.
All products being sold at Banggood are guaranteed to be delivered to buyers within 60 days (90 days for Brazil). Buyers can get a full refund if they have not received their products within this timeEzért is kell tőlük kérni a pénzt ilyenkor és nem PayPal-t nyaggatni. Azt majd akkor, ha ezt, amit vállaltak nem akarják betartani.
-
vandor01
senior tag
válasz
SzamyMcMilan
üzenetére
megerkezett a cucc aa belga raktárba! meg parnap es Mo-on!
-
vandor01
senior tag
vagy egyutt fognak eltunni?

remelem nem bratyiznak ossze a csomagjaink a kontenerben
en meg minimum 1 hetet gondolok de lehet a kinai BUEK miatt
lesz ebbol meg 2 akar 3 is! csak nyugi.... biztim van reggelente rakukkantok
ha itt megjelenik nekem aznap vagy masnap már hozzak (belguimban vagyok) -
vandor01
senior tag
meg amugy is BUEK van nalluk minden belassult!
"But we are sorry that we can't ship any order now. Because we are in holidays for Chinese New Year from 26th Jan to 11th Feb."
ha ez segit? nezegesd mienkentt milyen gyorsak!

611221211046
611220864342
611220867466
611220578409
Van meg par darab ami meg számot se kapott 1 hete!
csak nyugalom a legrosszabb esetben 2 honap mulva megerkeztik
remenyeink szerint sarcmentessen.... -
buca84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Rendben. Köszi!
-
-
buca84
őstag
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek.
A január 9 -én feladott EPL -es csomag még nem érkezett meg (van GLS tracking, de csak az, hogy a GLS rendszerébe rögzítették). A 15 munkanap január 31 -én jár majd le.
Én úgy vagyok vele, hogy ha ez lejár, akkor még várnék pluszba egy hetet és utána dispute.
Szerintetek ez így jó lenne vagy másképp csináljam? -
Zárszóként, nem kell az EU-ra várni már most eltörölhetik, lesz hatalmas bevétel és senki nem fog az EU részről kifogást emelni. Persze 2020 végén akkor már nem lehet az EU-ra hivatkozni.
A 40 millió csomag az nem EU-n kívüli mind. Azt 15 millára becsülte a Magyar Posta és abból a NAV-Vám úgy 80000-et vont eljárás alá.
-
Ez a rész átment?
Egy gondunk van ezzel: ha a forgalmi adót a vámkezeléskor kell kiszabni, ez szinte megoldhatatlan feladatot róna ránk, hiszen csak a Magyar Posta révén tavaly 40 millió csomag fordult meg hazánkban. A tagállamok között már folynak az egyeztetések az adó megfizetésének lehetséges módozatairól és hazai szinten is azon vagyunk, hogy komoly informatikai megoldások segítsék majd a vámkezelés folyamatát.
Valószínű előbbre járnak infókban, mi várható a jövőben. Egyébként abszolút érthető a dolog. -
Mutasd meg hol van ez leírva az Európa Tanács rendeletében. Ami természetesen a magánszemélyek általi importra vonatkozik.
Közben látom te a kivonatot találtad meg, így amit írtam az lehet, hogy nem érthető.
A szövegben ott az eredeti cikk: Ez az a gyakorlat, ami megszűnik 2021-től - mondta a Növekedés.hu-nak a NAV igazgatóhelyettese, Sepsi Edit.
Én idáig sem csaltam, még az általuk bekért 4700 Ft értékű (15 €) dologra is beküldtem a fizetési igazolást, pedig annyi volt a vámárúnyilatkozaton is. -
Minden külföldi rendelős topikba valaki előszedi ezt, az a lényeg amiért reagálok, hogy nem az EU szünteti meg azt, amit a mi törvényhozóink írtak elő.
Most abba a vitába tényleg nem akarok már belemenni, ha nem foglalkozol vele, akkor minek linkelted?
A megosztás is vele való foglalkozás.
-
Te álltál ebbe bele. Egy cikket idéztem, ennyi. Hogy most mi van egy dolog. 2021-ig még változhat.
Van amit hiába kensz az EU-ra,
Nem értem, én nem kenek semmit sehova.
minek akarzs olyannal foglakozni ami 2 év múlva lesz
Nem foglalkozom vele, cikket idéztem.Felesleges itt játszanod a terminátort.
-
Nem vágja, de én csak a jogszabályt szedtem elő. Ha végig olvasnád, akkor egyértelműen láthatod a cikkben lévő hézagokat.
Az tény hogy az Országgyűlésünk határozta meg a 22 €-t, nem más.Van amit hiába kensz az EU-ra, nem hozzájuk tartozik, így az Áfa kedvezmények megszüntetése sem, sőt az Áfa mértékének meghatározása sem.
Most 2019 január van, minek akarsz olyannal foglalkozni ami 2 év múlva lesz.
Addig az Aliexpressnek is lesz EU raktára, no nem Magyarországon, a BG is bővíti az EU warehouse-ok készleteit, ha kifizetjük a 27% áfá-t akkor is olcsóbb lesz, mint ha itthon vesszük meg, ráadásul nem lesz most 3500 Ft-os közvetítő díja a Magyar Postának. Arról nem is beszélve amit nálunk nem lehet kapni. -
-
Nem kell ez ide, hülyeség.
Magyarázat:A törvényben biztosított alkalmanként 6000 Ft körüli összeg értékű dolgok áfa mentessége nem kiskapu, nem visszaélés. Aki ez leírta az hülye.
Az EU a vámmentességet írja elő 150 € értékhatárig és ezt nem is szándékoznak megszüntetni.
A magyar állam meg eddig úgy döntött, hogy a külön nemzeti Áfa törvényben szabályozva ezen kategóriában a 22 €-os értékű vámmentes dolgokra nem szabja ki az áfát és a 10 €-t nem elérő Áfa öszeget sem kell befizetni!
Tehát nem az EU szabályozza, ehhez annak nincs köze!
2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról
94. § (1) Mentes az adó alól a 93. § (1) bekezdésének b) pontjában említett feltételekre is figyelemmel:
c) * a Vámmentességi-rendelet II. címének V. fejezete alatt szabályozott termék (termékek) importja is, ha annak (azok) összértéke nem haladja meg a 22 eurónak megfelelő pénzösszeget;Romániában pl. 10 €-ban határozták meg az ottani Áfa törvényben
Az Áfa szabályozás nemzeti szint, nem véletlen hogy nálunk 27%, nem az EU határozza meg.A vámmentesség != adómentességgel. (Áfa, mint adó)
Valótlant állít, mert az áfával történő manipuláció az nemzeti szabályozás körébe tartozik és ahogy látod a jogszabályokat az elhanyagolható értékű küldemények Áfa mentességet a 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról tartalmazza, amit a Magyar Országgyűlés fogadott el, ezt csak ők módosíthatják.Míg az elhanyagolható értékű küldemények 150 € (nem 22) vámmentességét a A TANÁCS 1186/2009/EK RENDELETE (2009. november 16.)a vámmentességek közösségi rendszerének létrehozásáról az EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA alkotta így azt ők módosíthatják.
Az Áfa fizetésre nekik nincs hatókörük, így azt el sem törölhetik.Szóval akkor hogyan lenne igaz amit leírtak?
Ez majdnem az a kategória hogy 2019 január elsejétől az EU elrendelte az arab számok használatát.
Arról nem is beszélve hogy az a vámos aki a küldeményre ráírt érték alapján dönt a vámolásról törvényt sért, mert a Vámkódex nem ezt írja elő. Ha az alezredes asszony nem így tudja akkor már gáz van. Esetleg elolvasandó a NAV oldalán.
Most sem azonos ez az Áfa mentesség az EU-ban, a románok hogy szüntetik meg a 22 €-t, mivel náluk 10 € az érték határ?
Miért van nálunk 27% Áfa máshol meg mondjuk 19% Áfa, ha az EU szabályozza. A csórók fizessenek többet?
Arról vagyunk híresek hogy csak úgy bekajáljuk amit mondanak nekünk.De lásd miről van szó a jelenlegi szabályozás szerint 6000 F-nak 1620 Ft a 27%-os áfája, a németeknél a 22 €-nak 4,18 € az áfája. Ha ebből akarnak bevétel kovácsolni, akkor nálunk a Posta jár jól, mert az 1620 Ft-ra bekérnék a most 3500 Ft-os eljárási díjat. Az Állam a rendszer finanszírozására elkölt ebből úgy 300 Ft-ot, komoly bevétel lesz a 1320 Ft. Mert ez a bevétel a magyar kincstárat gyarapítja, nem másét.
Azt azért látom én is, hogy szükséges az Áfa bevételt növelni, mert sokba kerül az oktatás, az egészségügy és a harckocsik és most nincs miből költeni rájuk, szóval ebből az 1320 Ft-ból biztos lesz több hasznos dolog.
Az hogy az EU-ra mutogatnak és közben az ország bevételei nőnek az is felemás.
Egyébként sem kell várni arra hogy 2021 legyen, az Áfa törvény módosítása 2 nap alatt átmehet és már február 1-től nincs Áfa kedvezmény, hamarabb lesz a kórházainknak MRI-je. Így is-úgyis az Országgyűlés dönt, minek várjunk az EU-ra? Mert a jogosultság itt van nálunk, ne az EU bürokraták mondják meg nekünk a tutit.Hatalmas csúsztatásokkal van teli ez a cikk, hangulatkeltés az EU ellen. Parasztvakítás.
-
vandor01
senior tag
x
-
Na 2021-től megszűnnek az "átcsúszott" küldemények. [2021 január elseje után Brüsszel megszünteti a 22 eurónál kisebb értékű postai küldemények adómentességét.]
-
-
Már ketten is írtuk, mondd vissza a rendelést. Ha ez történik a pénzed automatikusan visszaindul.
Contact Us, Order&tax, Cancel order
Vagy megvárod hogy elküldjék.Ha feladják, akkor a megérkezésig kell várnod és ha akkor nem kapod meg kéred vissza a pénzed.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Lenovo Yoga 7 2in1 OLED FHD+ Ultra 5 125H 16 GB DDR5 7467 MHz Magyar helyszíni garancia 2028.06.
- Phanteks Enthoo Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem nagy értékű a cucc, de pont az van benne ami most már rohadtul kellene, mert csak az hiányzik a szetthez.