Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobiltelefonok  »  Azonnali mobilos kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#12228) mrlujoak válasza TedBaker (#12227) üzenetére


mrlujoak
veterán

Szia!

Sajnos a hűségnyilatkozat lejárta után is csak a szolgáltató veheti le a hálózati korlátot, de még a telefon garanciájának lejárta után sem nyúlhatsz bele a telefon szoftverébe!

A telefongyártó az adott készülék gyári beállításait - szoftvervariációk, szolgáltató zárak stb - az IMEI számban is rögzíti.
Ezek megváltoztatása minden esetben illegális, mivel a telefonon futó szoftver nem a Te tulajdonod, te csak a használati jogot vásároltad meg.
Magával a hardverrel azt csinálsz, amit akarsz, akár még a szoftver futtatását is meggátolhatod - azaz széttöröd a telefont apró darabokra - de magába a szoftverbe nem nyúlhatsz bele legálisan.
Ergo nem fejtheted vissza a parancsokat, nem nyithatod meg a szoftvert, nem is módosíthatsz benne semmi olyat, ami eltér a használati útmutatóban leírtaktól.
Ezen az oldalon a moddingolás - ami már szintén nem legális kategória - még engedett, de a szolgáltatói korlát alóli feloldás már nem, mivel ezzel már kézzelfogható kárt okozol a szolgáltatónak.
Moddingolással különösebb kárt nem okozol a gyártónak, csupán a Te kedvtelésedből, saját magadnak piszkálod a szoftot, ámde, ha valami folytán - egy elharapózott garikérdés, bármi - ez a gyártó-hoz jut, akkor bizony megütheted a bokádat.

mrlujoak

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

Útvonal

Fórumok  »  Mobiltelefonok  »  Azonnali mobilos kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.