Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54151) MrDerekas válasza Angel2014 (#54150) üzenetére


MrDerekas
addikt

Az ahci mode-tól független a portok megléte, használata. Tehát az ssd miatt ahci kell hogy legyen bekapcsolva, amennyibe kell neked az ssd sebessége. (Szerintem kell, különben teljesen felesleges ssd-t venni) Csak akkor ahci mode alatt kell a rendszert is telepíteni, mert utólagos állítással kékhalál, instabilitás, fagyás jön. Mondjuk mókolható utólagosan is a driver, de az macera.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54152) Angel2014 válasza MrDerekas (#54151) üzenetére


Angel2014
addikt

Igen muszáj be sem jön a rendszer...de ha átrakom nem látszanak a meghajtók...a cmosnál csak a none felirat. Telepítésnél már fog látszani?

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54153) JohnK válasza MrDerekas (#54145) üzenetére


JohnK
aktív tag

Ez komoly? FurMark alatt a cpu 53 fokra melegedik fel max...

(#54154) Vhaerun válasza Angel2014 (#54148) üzenetére


Vhaerun
tag

Egy percig? És utána megint rossz?

(#54155) Vhaerun válasza MrDerekas (#54149) üzenetére


Vhaerun
tag

Nem tudom, mivel nincs kép. Nem is sípol a bios.
Processzort levettem,visszaraktam, nem láttam rajta semmi hibát...

(#54156) Angel2014 válasza Vhaerun (#54154) üzenetére


Angel2014
addikt

Nálam utánna belépett a biosba.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54157) Laccoss válasza Angel2014 (#54146) üzenetére


Laccoss
addikt

Az a fekete képernyő, az nem véletlen abból adódik, hogy nem nyúltál a géphez, és kikapcsolta a monitort? És valami driver gond miatt, nem jött vissza a kép? Vagy alvásba küldte a gépet a windows?

(#54158) pandras83 válasza varmi2 (#54136) üzenetére


pandras83
senior tag

Tehát van esély...:-) Köszi!

Cyberfuck Patchrunner

(#54159) OgreImre válasza alcsa (#54130) üzenetére


OgreImre
senior tag

3 órányi szerelés után sem derült ki a hiba oka. Lapon indítva is előjött a hiba, csak egy PS/2-es bill volt perifériaként, se ház előlap se usb semmi. Átnéztem még egyszer az usb kapukat, de szemmel nincs hiba bennük. Egy esélyes még maradt, a Displayport kábel, de az meg a notival például tökéletes. De egy próbát majd megér még.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#54160) kopygege válasza MrDerekas (#54143) üzenetére


kopygege
tag

Köszönöm szépen a választ! Ebben nem voltam biztos, hogy minden megelőző elemet tartalmaz az új.

A táp bennem is sokszor felmerült, mert egy elég koros FSP, de egy hete egy gtx 660-at bootoláskor, meg Windows desktop alatt simán vitt.

Még sose próbáltam a kis PCI slotokba betenni a videokártyát, de akkor most ezt megnézem, köszönöm!

Még mindig előfordulnak kompatibilitási hibák
Hát úgy néz ki, de gondolom erre a lapra már nem fognak frissítést kiadni... :(

(#54161) MrDerekas válasza JohnK (#54153) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem a hőtermelés miatt javaslom a plasztik lapot, hanem az esetleges rövidzár kivédésére.

(#54152) Angel2014 Akkor még rendszert sem raktál a gépre? Kellene, aztán kiderül, hogy látszik vagy nem látszik.

(#54160) kopygege PCI-ba nem megy bele, csak PCI-e-be. Bele ne erőltesd! Csak azért javasoltam, hátha egy kisebb szorzósban elindul, de ha nincs a lapodon másik pcie slot, akkor halott ötlet.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54162) Angel2014 válasza MrDerekas (#54161) üzenetére


Angel2014
addikt

Hogyne raktam volna ...csak ide beállítással , ha közben átálítom ahci-re a rendszer nem áll fel...da akkor itt ahol vannak a master, slave ide csatornák nem látszanak a meghajtók....ezt kérdeztem ez baj?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54163) Vhaerun válasza MrDerekas (#54149) üzenetére


Vhaerun
tag

Köszi a segítséget, úgy néz ki a bios nem támogatja a procit,
frissíteni kellene, ahhoz meg egy támogatott proci kellene... pf

(#54164) Winchester95


Winchester95
őstag

Sziasztok!
Ma kaptam egy használt gépet, postán. (garis a lap és a vga is)
Először be se indult a gép...csak nincs jel...et írt.
Utána elem ki áramtalanít stb...
2. ra jó lett.
De úgy hozzá be a képet hogy 2 függőleges csík van, már a biosban is.és a windowsnál is.Néha elmegy a kép és vissza se jön...feketeség....
Postán jött, de nem látszik fizikai sérülés, és be volt csomagolva minden normálisan.Esetleg annyi volt hogy a vga csavarja nem volt meghúzva és ide oda mozoghatott.De mindkét slotban próbáltam ugyan ez van...Kábel is jó.
A lap egy MSI970A sli Krait Edition (mindkét slotban probáltam).
a vga egy: Asus r7 370 strix 4gb 256 bit. Másik gépben próbáltam csak a biosig. ott nem volt ilyen fehér csík

Amit mar megprobaltam:
Táp csere.
Vga csere
Ram csere
Hdd csere
Ssd csere.
Ezek tuti jók más gépben
Elemet mar kivettem aramtalanitottam.
Proci ki be(ekkor kapcsolt be ugy a gep hogy volt kep.ket csikkal)
Vga-t 2 slotban probaltam is probaltam ugyam az
Proci labak ép állapotban.

[ Szerkesztve ]

(#54165) WP14 válasza Angel2014 (#54162) üzenetére


WP14
őstag

Telepítsd újra a rendszert előlről, AHCI beállítással és csak az SSD legyen addig rádugva!
Ha kész a rendszer, kikapcsolod és rákötöd többi vinyót. Lemezkezelésnél pedig olyanra formázod, (particionlod) amilyenre szeretnéd, amit jobb klikk a START (ablakok) ikonra bal oldalt legalul érsz el.

[ Szerkesztve ]

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#54166) kopygege válasza MrDerekas (#54161) üzenetére


kopygege
tag

Köszönöm, hogy szóltál, de időközben rájöttem, hogy a 4-ed akkora csatlakozóba nem fogom tudni betenni az óriási kártyát. :N

Kaptam javaslatot cmos elem cserére, ezt még megpróbálom, hátha segít valamit.

(#54167) M0ng00se


M0ng00se
őstag
LOGOUT blog

Üdv!
Lapomon elkövettem egy minimális "modot", raktam piciny bordákat a mosfetre. Hővezető párnával ragasztottam oda őket. A kérdés az lenne hogy, jobb ha rajta van a borda van jobb nélküle? Csak mert hallottam olyan aki azt mondta hogy jobb nélküle mert akkor "szellőzik".

Jelenleg így vannak az apró bordák. Felette a procihűtés tartószerkezete de szerintem még mindig jobb így mint pucéron.

A mesteri személéltető eszközön, a piros négyzet jelképezné a 4 cm-es ventiáltort ami hűti a vrm-et és szerintem valamennyi levegő a éri azokat a chipeket is. A másik három zöld négyzet pedig a bordák lennének.

V6

(#54168) MrDerekas válasza Angel2014 (#54162) üzenetére


MrDerekas
addikt

Dehogy baj. Csak nem értettem mi a bajod azzal, hogy biosban nem látszik. Ennek sokminden lehet a hátterében (akár egy jumper áthelyezés is megoldhatja, hogy látszódjon) Csupán jó lenne tudni, hogy rendszer alatt sem látszanak? Két lehetőséged van. Parancssorból, helyreállítási menüből, esetleg csökkentett módban beadod neki az ahci-hoz szükséges driveret és restart. Vagy reinstall az egész rendszer. Ez az egyszerűbb.

(#54164) Peti198506 Monitor ellenőrizve? A kábelt hogy zártad ki, mint hibaforrást? Amit még tehetsz: Monitor másik gépen tesztel, a vga kimeneti portjait is végig teszteled, másik fajta kábellel is.

(#54167) M0ng00se Szerintem kicsit túlmisztifikálod. Hogy miként jobb, azt a proci hűtő ismerete nélkül senki sem mondja meg neked. Ha "takarásban" vannak a kis bordák a széliránynak, akkor nagyok is lehetnek azok, akkor sem érsz el vele érdemi javulást, ha meg topflow a hűtő, akkor felesleges bordázni. Tesztelned kell, melyik hozza a várt hőcsökkenést. (Azokkal a bordákkal sztem nem nyersz két egész fokot. Modding topicban egzaktabb válaszokat is kaphatsz ;) )

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54169) Angie™


Angie™
addikt

sziasztok,

tanácsot, megoldást szeretnék kérni az alábbi hibára:

Ezer éve nem volt AMD gépem, rögtön belefutottam egy fura hibába. Néha menet közben leakad az ssd.. fut a játék, kimerevedik a kép, nem fagy le, mert numlock reagál, de semmit nem tudok tenni csak resetet nyomni. ezt eddig kétszer játszotta el, most raktam össze a gépet pár napja.. aztán mikor indulna a gép kiírja hogy nincs oprendszer.. belépek a biosba és lám nincs ott az ssd-m. lekapcsolom, és vissza és minden működik mint ha mi sem történt volna. Az alaplapon a legutolsó bios van, az ssd-n a legfrisebb firmware. hd sentinel szerint minden hibátlan. Külön ágra kötöttem az ssd-t a tápon, de ugyanaz a hiba. Most átraktam egy másik sata portra és kicseréltem a sata adatkábelt,.. várok hogy mi lesz.. a kérdés az, olvasgattam olyat hogy valakinek az oldott meg hasonló problémát ha az ssd-t ahci helyett ide módba rakta.. mi erről a véleményetek? egyedi hiba lehet, vagy valamilyen "amd-s betegség"? találkoztatok már ilyennel? Vegyek egy M2 ssd-t inkább?

alaplap: Gigabyte 990x gaming SLI
ssd: Adata SX930 120gb ssd

:R

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#54170) MrDerekas válasza Angie™ (#54169) üzenetére


MrDerekas
addikt

Döglődő ssd vezérlő elektronika okozta ugyanezt nálam az előző OCZ ssd-émnél. De bármilyen kontakthiba is okozhatja a jelenséget, a táp ingadozó feszültségétől kezdve az alaplapi hibákig, a processzort is ide értve. Nem ájemdé ficsőr lesz ez. Bízom benne, hogy a port/kábel/ág váltás meghozza a javulást. ;)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54171) Winchester95


Winchester95
őstag

Szia
van egy laptopom.Azzal próbáltam a TV-t.Monitort is.egyből jó volt.
A gép meg nem jó, sőt...Kipróbáltam ma mindent a gépben.....Másik procival is a lapot, az fx procit másik lappal.Az is jó volt.Sőt, átvittem máshoz is ott is csíkozott.
Tehát a lappal lesz valami.Pedig fizikai sérülés nincs rajta.

[ Szerkesztve ]

(#54172) WP14 válasza Winchester95 (#54171) üzenetére


WP14
őstag

Jelezd az eladónak, hogy rossz lapot adott a géppel. Minden lehetőséget kipróbáltál, egyértelmű, hogy alaplap hiba.

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#54173) Winchester95


Winchester95
őstag

Jeleztem....azt irja gariztassam sajat koltsegre.bar igy is konkretan egy napot tokoltem vele....
Szerintetek?

(#54174) Rebjani válasza humilislupus (#54109) üzenetére


Rebjani
újonc

Sok Boldogat! Próbáltad másik táppal? Egyszer én is ráfaragtam, nem volt meg asszem a -12V rendesen egy alsó kategóriás tápon, és a post kártya is megjelenítő problémát írt.

(#54175) WP14 válasza Winchester95 (#54173) üzenetére


WP14
őstag

Szerintem ez így csalás, ha működőképes, jó gépet mondott és nem azt adott, jelentsd fel, ha nem küld egy jó alaplapot a rossz helyett!

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#54176) MrDerekas válasza Winchester95 (#54171) üzenetére


MrDerekas
addikt

Alapos munkát végeztél. Ez gari/elállás. Ahogy fentebb írja a kolléga, csapj az asztalra.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54177) pandras83


pandras83
senior tag

Üdv mindenkinek!

Barbár módon raktam fel az Arctic hűtőt a legutóbbi proci cserénél, eléggé meg van hajolva a lap emiatt.
Egy szaki azt mondta hogy kb 90% esélyem van arra, hogy a következő levételnél el fog szállni a lap a visszahajlás miatt.

Van valakinek erre vonatkozó tapasztalata?

Cyberfuck Patchrunner

(#54178) MrDerekas válasza pandras83 (#54177) üzenetére


MrDerekas
addikt

Én 30%ra taksálom. Esélyes a pusztulás, de nincs rá képlet. A legtöbb esetben inkább az ív miatti kontakhiba szerepel, ami akár hosszú hónapokig is rejtve maradhat. Mindenesetre ha ismét levennéd, óvatosan és lassan végezd a műveletet, valamint átlóban lazíts a felfogatáson.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54179) pandras83 válasza MrDerekas (#54178) üzenetére


pandras83
senior tag

Igen az átlózás maradt ki a felrakásnál is...Köszi a választ!

Cyberfuck Patchrunner

(#54180) sirszevenap


sirszevenap
őstag

Sziasztok. Azt szeretnem kerdezni, hogy hogy a fenebe tudom radugni a zalman z11 plus-om front usb-as csatlakozojat a lapomra? :D

Ime:

Koszonom

Bankkártyával? Hát persze!

(#54181) drmazsi válasza sirszevenap (#54180) üzenetére


drmazsi
aktív tag

Vedd le róla(kábel) a kupakot.. Én a képek alapján ezt látom.

Don't hate the player, hate the game ...

(#54182) MrDerekas válasza drmazsi (#54181) üzenetére


MrDerekas
addikt

+1 :C Helyesen látod :D

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54183) PC-rev-RM


PC-rev-RM
tag

Szervusztok!

Segítséget, tippet kérnék tisztelettel!

Asus P8H67 lap:
-1 szálon folyamatosan terhel, a windows rendszermegszakításra írja ki a cpu-használatot
-többféle windows-zal (se driver, se vírusirtó, natúr OS),
-többféle rammal kipróbálva, nem szűnik a hibajelenség
-legutolsó nem béta BIOS

Adjam el hibásan, vagy van remény?

"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"

(#54184) béke


béke
aktív tag

Hali szerintetek ez mekkora patkányság már?!
Kb. 4 napja megvettem egy lapot az Aqua Computer-nál, Amit haza vittem majd le tettem az íróasztalra, 2 napra rá (Nem tudtam megvenni a hozzá való alkatrészeket) így eladásra kínáltam+a procimat is.
Az alaplap mind végig Bontatlan volt érintetlen, Sikeresen el is vitték, majd aki megvette estére telefonált hogy 1db láb állítólag el van hajolva a processzor foglalat résznél, persze nyilván én nem értem hozzá illetve lehetetlenségi fokozatnak tűnik nekem, de hát így volt küldött nekem egy fotót is róla.
Nos az Aqua.-ba a lapot át futottuk a szemünkkel és nem láttam rajta semmiféle görbületet, nyilván meg is vettem azt...
Persze a srácnak csak hinni tudunk hogy véletlenül nem e sértette meg azt valamivel...!
A srác vissza vitte a lapot és azt mondták neki: Hogy ez fizikai sérülés nincs rá gari, még ha ők is okozták valamilyen módon akkor sem tudják vissza venni mert én azt megvettem aláírtam a papírt hogy nem hibás stb...
Tehát itt a kavics fogd meg jól Buli folyik a Dohány utcai Aqua Computer-nál :)

Na erre lehet gombot varni rendesen, képzeljétek el hogy ha te az adott pillanatban nem viszel magaddal nagyítót, és nem látsz sérülést mert ugyebár nem vagy gép, és megveszed az akár 100K-ba is kerülhető alaplapot, és netán hibás, akkor kanyi így jártál ez van tedd zsebre!!
Számomra ez méltánytalan szerintem!!
Bocs az off-ért. de valahova le kellet írnom.

Alá írás :)

(#54185) PC-rev-RM válasza sirszevenap (#54180) üzenetére


PC-rev-RM
tag

Jaj... :-D

Vedd le a védőkupakot! Így kéne kinéznie:

"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"

(#54186) sirszevenap válasza PC-rev-RM (#54185) üzenetére


sirszevenap
őstag

Jaj vagy nem jaj, az volt a legnagyobb baj, hogy feszegetve se akart lejönni az Istenért sem Uraim! :) Köszönöm a tanácsot, nagy nehezen még a válaszaitok előtt megoldottam a problémát, pontosan úgy, ahogy mondtátok. Ha "egészséges" módon képes lett volna lejönni akkor fel sem teszem a kérdést, de nem akart. Közben ideges lettem és csak leoperáltam! :)

Bankkártyával? Hát persze!

(#54187) szallasi007 válasza béke (#54184) üzenetére


szallasi007
őstag

Nem akarlak tovább hergelni de minden bolt pont ezt csinálja - én is benyaltam már ezt. Keresd CinkEleket a hardveraprón

(#54188) MrDerekas válasza béke (#54184) üzenetére


MrDerekas
addikt

Értelek, de ez pont így (nem) működik. Láb kiegyenesít és használ. Jobb híján. Nem biztos hogy mindjárt cserélni kell a foglalatot. Keserű és meseszerű az egész. Jó pár lap megfordult már nálam, de sosem nézegettem szerelés előtt a lábakat. (Pedig azt nézem az utcán a hölgyek alatt :) ) Egyszer sem volt probléma. Ha meg volt, az szerelési baki miatt. Sajnálatos, hogy így jártál, de ez nem a világvége. Azért erőltesd még a garit, illetve a fogyasztó védelemhez is fordulhatsz. Nem sok esély van a korrekt rendezésre, de hátha...

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54189) BMS


BMS
őstag

hali

A H270 meg a Z270-es alaplapoknál mi a különbség? A z az tuningolható annyit tudok. de csak ennyi lenne?vagy esetleg még a B250-esek? Kaby lakes pc lesz.

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#54190) WP14 válasza BMS (#54189) üzenetére


WP14
őstag

Kép.

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#54191) BMS válasza WP14 (#54190) üzenetére


BMS
őstag

egy pár kérdésem lenne,amúgy köszi a linket :)

ez a "Processor PCI Express v3.0 configuration" mindegyiknél 16 csak az utolsó kettőnél variálható,ez miért jó?

"SATA RAID 0/1/5/10 support" ez mit takar?

másik kérdés:

a chipset végén a betűk mit takarnak? pl H270 F vagy M stb..?

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#54192) varmi2 válasza BMS (#54191) üzenetére


varmi2
nagyúr

Az M matx-t jelent. Az F-et nem tudom.

"SATA RAID 0/1/5/10 support" ez mit takar
Anyit takar, hogy nem tudsz raid kötetet csinálni. Ha nem tudod mi az, akkor nincs is rá szükséged. ;]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#54193) BMS válasza varmi2 (#54192) üzenetére


BMS
őstag

XD jogos :D

igen az m-eseket néztem hogy micro atx akkor gondolom az a lap nagysága lenne

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#54194) varmi2 válasza BMS (#54193) üzenetére


varmi2
nagyúr

DE egyébként itt a raid leírása.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#54195) Laccoss válasza BMS (#54193) üzenetére


Laccoss
addikt

Igen, az M az MATX, az I az ITX. F valószínűleg a full ATX jelölése lenne, ASUS ROG lapoknál van ilyen ahogy látom.

Processor PCI Express v3.0 configuration: Hogy a lapra dugott PCI-e kártyák milyen felosztásban tudnak működni.

Tehát ha a legfelsőbe dugod, akkor 16x sebességgel tud menni a kártya. Ha 2 kártyát raksz az alaplap csatlakozóiba, akkor 2x8-al, vagy ha hármat akkor a felső 1x8-al fog menni, az alatta lévők pedig 4x sebességgel.

[ Szerkesztve ]

(#54196) BMS válasza Laccoss (#54195) üzenetére


BMS
őstag

óóó. nekem elég 1 videó kártya is akkor én ezt figyelmen kívül hagyhatom ha jól értelmezem :)

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#54197) béke válasza szallasi007 (#54187) üzenetére


béke
aktív tag

A lapi már nem az enyém....
Igen megtaláltuk CinkEleket és segít a srácnak...
Én is a lábakat nézem vagy is inkább picit feljebb :D
Egy pici gyanúm azért van a srácot illetően, a műanyag fedelet említette hogy az is bele akadhatott stb.. de nem vádaskodok csak hülyén jött ki hogy én az új lapot el adom és erre hibás!
A boltok ok hogy ilyenek de ennyire forintosak lennének?! Múltkorában egy Lapot vittem vissza (12K) 3 napon belül mert folyamatosan lefagyott... Elég sokáig kellet győzködjem hogy kaka a lap és cseréljék, persze nem cserélték ki mert azt mondták be kell vizsgálják ez a szabály, mire mondtam hogy 10 éve hozzájuk járok nekem ne mondja meg mi a szabály :) Persze (E közben a mellettem lévő vásárlónak :) aki épp alaplapot vett elég hangosan ecsetelték hogy 3 napon belül bármilyen probléma van cserélik gond nélkül, nos ekkor az eladó rám nézet elmosolygott és mondta hogy szaladjak át a dohányba ott hamarabb elintézik...) majd ott egy (Rendes Srácnak köszönhetően) elhitte amit mondok és jóvá írták. Egyébként régebben nem volt ezzel probléma csak amióta új góré lett az Aqua-nál is és az Extreme-nél is.....
Mindegy Én biztosan ezek után tuti hogy rejtett kamerával és Nagyítóval meek Hardvert vásárolni! :)

Alá írás :)

(#54198) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Megvettem a céges asztali gépemet, ez váltja a régebbi otthonit.
A BIOS-ban melyiket célszerű választani, mielőtt használatba veszem (GA-H67M-UD2H-B3)?
Load Fail-Safe Defaults
Load Optimized Defaults

[ Szerkesztve ]

(#54199) MrDerekas válasza GEPESZ66 (#54198) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem jó a kérdés. Állítottál valamit a bios-ban? Merthogy jobb ha te szabod személyre/hardverre. Ha nem nyúlkálnál bele, akkor az Optimized opció. De ez így nem állja meg a helyét információk hiányában.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#54200) GEPESZ66 válasza MrDerekas (#54199) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Szia!
Megvettem a gépet, de csak hétfőn hozom haza.
Csak az alaplap könyvét nézegettem.
Nem tudom, hogy a céges informatikusok állítottak-e valamit a BIOS-ban,ezért kérdeztem.
Én is egyébként az Optimized-re gondoltam, mintha egyszer a mostani gépemnél ezt választottam volna.

A WIN10 telepításéhez majd Rufus-al írom ki az ISO-t.
A képen lévű résznél hol tudom azt kiválasztani, hogy UEFI, stb. mód:

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.