Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz sesshou #3232 üzenetére

    A csövekben lerakódó, illetve néha felkavarodó rozsdás, mangános üledéknek azt a részét fogja meg, amit a mikrofilter mechanikusan kiszűr. De ezekben a betétekben nem szokott lenni a vas megkötésére való ioncserélő gyanta, vagy épp a mangán ilyen mérvű eltávolítására nem képes (nem is kell lennie), hogy a vizet teljesen színtelenre varázsolja.

    Ami dolga van, hogy az aktív szén kiválóan megköti az aromákat, szagokat, klórt, emiatt kellemes lesz az ízhatás. Most abba kár belemenni, hogy az aktív szén véd még rengeteg borzasztó dologtól, ami a csapvizünkben nincs is, úgyhogy ez már mindegy, de marketingnek az is szép.

    Másik fő dolog Ca / Mg ionok lecserélése, miáltal a vízkövesedés ellen véd.

    Ha egy akkora részecsket nem szür ki akkor hogyan tudna kiszűrni olyat ami annyira kicsi hogy nem látszik.

    Látszik éppen, ha rozsdamentes edényben elfőzöd a vizet, hogy mi marad belőle, szárazanyag. Vagy mi rakódhat le, sajnos ilyet én is láttam már:

    https://www.google.com/images?q=espresso+machine+boiler+scale

  • #56816198

    törölt tag

    válasz sesshou #3232 üzenetére

    Köszi, hogy ezt a tapasztalatodat megosztottad. Kíváncsi lettem volna, ha kávégép víztartályába is ilyen vizet engedsz, akkor a gyári betét mit szűrt volna ki.
    Egyébként is akár közvetlen fogyasztáshoz használt vízszűrőbetéttel, akár kávé- vagy teafőzéshez való vízszűrővel olyan vizet használunk, amit a csapból kiengedve is meginnánk. Ha valamilyen színeződés vagy kosz van a vezetékben, nem meginni, de mi még fürdéshez sem használunk, hanem kiengedjük, amíg ki nem tisztul a vízrendszer.

    Egyelőre még meg van a bizalmam az általam használt szűrőbetétben, mert kb. 4 év óta ezt használva nem vízkövesedett el a gépem (mert ez a feladata), úgy, hogy évente egyszer lefuttatom a használati útmutatóban előírt módon a vízkőmentesítő programot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés