Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Ventur@ #9999 üzenetére
Igen, lehet, hogy öregszik a RAM vagy inkább a meleg tesz be neki, ha olvastad a legújabb PH! tesztet az ASUS ARES-ról ott is ezt írták:
Mivel a kártyák a nagy melegben már alapon is hibáztak, ezért csak óvatos tuninggal próbálkoztunkA meleg nagy ellenség, ha nincs hűtőborda a VRAM-on, én tennék rá, a saját HD 3650-em GDDR3-asaira is raktam és nem drága dolog, 800-1000 forint környékén van egy alumínium 8 darabos szett és 2000 Ft a réz változat és lehet, hogy így nem lesznek képi hibák alap órajelen. Esetleg vennék rá új hűtőt, ami hűti a memóriákat is vagy kipucolnám a jelenlegi hűtőt.
-
Ventur@
senior tag
válasz
Badman 4ever #9998 üzenetére
Az a gáz , hogy semmilyen szinten nincs húzva a VGA. De kaptam tippet másik topikban amit te is írtál
. Csökkentettem a vmem órajelét 10%-al. Így 5 perc után nem volt képhiba FurMark alatt és 10 perc GRiD után is okés volt. Remélem így marad
.
De ha nem volt húzva, ilyen hiba mitől lehet? Kezdi megadni magát a kártya
?
-
Ventur@
senior tag
Úgy látszik elkiabáltam magam
. Most meló után hazajöttem, gondoltam játszom egy kis GRiD-et, erre eléggé érdekes képi hibák voltak majd elszállt és grid.exe hibával bezárt a program. Ráengedtem a FurMark-ot (1280x1024 semmi nincs állítva, ahogy alapként adja az ablakot és Stability test).
Ezt kapom:
nagyban:
[VGA hiba?]Mint látható kb két és fél perce ment a FurMark mikor ien zöld apró pixelek jelentek meg a képen. Idönként kisebb textúra hiba bevillanásokkal (azt nem sikerült elkapni bocsi
). Nem merek semmi 3d-set sem elindítani, mert azonnal ilyen lesz a kép. 2d alatt nincs gond!!!
VGA memó hiba vagy mi a t*köm baja van már megint a gépnek
?
-
Ventur@
senior tag
Elnézés, hogy eddig nem írtam, de amikor volt egy kis időm tesztelgettem a gépet, hogy lesz-e vga crash.
Eredmény:
Kb. másfélhét alatt 0 azaz nulla fagyásom volt. Pedig free Lead and Gold hétvége volt a múlthéten, szóval rendesen odazavartam neki
. Na meg ugye Alien Swarm is free, amikor tudtam kentem neki és + még GRiD online.
Most annyi van, hogy egy deka Minialkalmazás sincs engedélyezve és a RocketDock sincs fent, valamint 0.1V-ot emeltem a procin (biztos, ami biztos alapon
. Jelenleg: 2.8 Ghz @ 1.2V). Hétvégén visszaveszem 1.1V-ra és próba
. Ja meg van most a gépben egy 400-as FSP táp, de az már biztos, hogy nem a 350-es Chieftech tápom volt kevés alá, szóval megy az is vissza a hétvégén a gépbe
.
-
kelzsoca
félisten
Ha valaki 4670-es kártya beszerzésén gondolkozik keressen meg priviben, van egy eladó kártyám
-
Ventur@
senior tag
Nálam az a baj, hogy nem hőfok probléma lesz, hanem valami más
. 8600 GT-vel is elszállt az összes játék alatt a kép. Tegnap délután behajintottam egy 450-es FSP tápot, gondoltam hátha az én 350-es Chieftech-em kezdi megadni magát. 15 perc Alien Swarm után vga crash. Vagyis, szerintem nem a táp kevés a gép alá.
Most annyit csináltam, hogy semmilyen Minialkalmazás nincs és se ObjectDock, se RocketDock feltéve (Windows 7 Ultimate 32bit van fent). Ja meg emeltem a procin +0.1 V-ot így most 1.2 V-on megy (eddig 1.1 V-on ment!). Hajnalban kentem egy kb majd 1 órányi Lead and Gold-ot megutána vagy 20 perc Alien Swarm-ot és nem volt gond. Délután hosszabban elkezdek majd játszani (pölö GRiD mert úgy is fent van
) aztán ha összef*ssa magát, akkor felgyújtom a gépet
.
-
KMT
addikt
Az normális, hogy az ATT nem érzékeli az órajelek változásait? Teljesen hülyeségeket mutat. Szeretném vele állítgatni, de így nem merem.
-
válasz
arcszesz #9978 üzenetére
Leszedem az oldalát és szobaventi
Ez vicces meg minden de olyan megoldás kéne, amivel tudom szabályozni a ventit. Csak egy program és semmi más. Hadd ne kelljen leszedegetnem a ház oldalát, amin mellesleg egy 25cm-es venti nyomja be a levegőt. Elöl egy 12, hátul egy 12cm-es venti van még a házba. Nem a ház hűtésével van a gond, hanem a kártya ventije nem pörög gyorsabban mint 30%. Tök jó halk meg minden, de ez így nyáron játéknál nem egészséges. KB 32°C van a szobában, a házam sem tud ilyen melegben csodát tenni
Szóval mégegyszer: Milyen progival tudom szabályozni a venti fordulatszámát?
-
válasz
Gyuri27 #9979 üzenetére
Nem olvastam a topikba, mivel ez egy hirtelen jött vásár volt, még csak nem is terveztem eme kártya megvételét... Tegnap 10:00-kor hívtak kell-e jó áron garisan és rábólintottam, 12:00-ra itt volt. Ennyi. Akkor majd ma elolvasom a hsz-eket hátha okosabb leszek. PP2-ről még fogalmam sincs mi, de majd az elkövetkezendő napokban úgyis megtudom...
Legközelebb ígérem ezzel kezdek. Ettől függetlenül hogy kb most le lettem hülyézve a kérdésemre még mindig nem kaptam választ... -
Segítség-segítség!
Sziasztok!
A CCC-ben hol tudom szabályozni a ventillátort? A kártyám: ASUS Radeon HD4670/DI/512. Catalyst verzió: 10.6 (nem asus driver). Azért kellene mert meg fog főni a kártya! Everest szerint netezésnél 30%-on pörög a venti. GPU dióda 44 °C everest szerint és ccc overdrive szerint is 165Mhz-en...
Ha ccc-ben nem lehet akkor milyen programmal tudnám ezt megtenni? Játék közben sem megy feljebb a venti fordulatszáma, és természetesen egy idő után a textúrák is más színűek lesznek, a robbanások nem robbanásokká hanem kockákká avanzsálódnak (Singularity). Szeretném kb 70%-on pörgetni a ventit. segítségeteket előre is köszönöm! -
Ventur@
senior tag
válasz
barnam_ #9974 üzenetére
Nem igazán vagyok jártas ebben, hogy 1 v. 2 slot-os hűtés, de ha azt jelenti hogy hány csatlakozó helyet takar/foglal el a kártyán lévő hűtés akkor csak 1-et
(tehát: PCI-E-ben a vga és az utána lévő 1X-es PCI-E csatlakozót eltakarja a borda
- lap: Gigabyte GA-MA770 UD3 rev.2.0 ). Ha így értetted
. Tényleg bocs de ehhez s*ggtitán vagyok
.
echteriontól fentebb azt a választ kaptam, hogy nem vészes ez a hőfok
. Azt azér hozzátenném, hogy van egy Zalman VF1000LED-em. Nos az ugye full réz és szintén annyi helyet takar el csatlakozóból, mint a gyári borda, viszont semmivel jobb értéket nem érek e, ha reáteszem a HD4670-re. Van elfekvőben egy GF 8600 GT-m, ami alapból heatpipe-os. Na ott sokat segített ez a Zalman hűtő, mert mind alap, mint terhelt állapotban közel 15-20 fokkal volt hűvösebb a vga (kb. 0%-os venti fordulaton).
Ha mégis zavarna ez a főfok, mit ajánlotok mit tudok tenni/venni, hogy hűvösebb legyen
?
Előre is köszöntem
!
-
echterion
nagyúr
-
Ventur@
senior tag
echterion: ház oldala már nagyon rég óta le van véve. Van 2 db 8 cm-es venti a házban, de hát ugye azokat b*szhatom, mert nem a vga-ról viszik el a meleg levegőt, hanem a proci felöl. Amúgy tök ugyanez a kártyám van:
. Igazából csak azért írtam a hőfokot, mert nem szeretném hogy elfőjjön nekem a vga
.
Másik: Régebben volt fent nekem is a GTA 4. Ha jól emlékszem 1280x1024 (ennyit tud a monitorom) minden Medium-on. Nem azt mondom hogy nem röccent be néha, de nekem elviselhető volt
. Bár érdekes módon, ami kijött hozzá Liberty City Stories (vagy mi az alcíme
) sokkal jobban ment ugyanazzal a grafikai beállítással!
lsc: Ha azt mondod a 68 nem sok, akkor megnyugodok
. Tény, hogy a lakásban sincs éppen antarktiszi hűvösség
.
-
Ventur@
senior tag
Na GF 8600 GT-vel is ugyanaz volt a gondom 2 nap után, mint a HD 4670-el (pár hsz-el fentebb kép!). Felidegesített, újraraktam a rendszert. Láss csodát 3 napja nincs gond
.
Viszont erre a hő "problémára" kérnék segítséget. Most is - amennyire tudtam nézni a hőmérsékletet - gyári hűtővel az új Transfromers-es játék alatt 68 fok-ot láttam max. De, mint írtam korábban, a Furmark alatt - alapbeállítással, amit 1280x1024-ben kidob - 80 fok-ig ment fel. Zalman VF1000LED-el sem jobb a helyzet.
Ötlet, tipp
? (újra van pasztázva a vga szal ez nem hinném h gond lenne)
-
echterion
nagyúr
4830-cal a GTA IV 1440*900-ban szépen fut, közepes beállításokkal, egy kétmagos procival, 3,5 GHz környékén. Igazából a 4670-es tulajok tapasztalatára voltam kíváncsi, hogy náluk hogy is megy a gamma, ugyanis jelenleg ez az egyetlen olyan játék, ami hosszabb távon is érdekel, és kemény hardverigényei vannak. Ezért is a dilemma, hogy emiatt tartsak-e egy erősebb vga-t, vagy lejjebb adjam-e egy picit.
-
Chaser
legenda
Gondolom
Másik haveromnál szintén 2 magvas phenom van 4GB rammal, 512-es zafír 4830-cal, 1680-ban játszik, hát nem arról mesélt hogy röhögne valami is.
Ez a minden topik volt ez, mivel azt kérdezték 4670 vay 4830...jelenlegi árakat figyelembe véve egyértelmű ha kell a kraft. 5670-nél szintén. A harmadik topik meg a 4830. No ennyi, jó napot
Az 5670-nel milyen felbontásban és részletességgel játszol gta4-et? -
echterion
nagyúr
Hát ez az, én is ma délután láttam az xfx-es 4830-at annyiért. Ráadásul én az áfát le is tudnám íratni, úgy meg pláne megérné.
Azon gondolkodom még, hogy vajon ennél a gyártónál működik-e a powerplay rendesen. Mert ugye a zafíré frankón megy. De ez már egy kicsit azért off. -
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #9955 üzenetére
Esetenként 80+ %-kal is erősebb lehet a 4830, fogyasztása meg típus függő, de terhelve 100 fölött van. Gta4-hez igazából 4 magvas cpu, 1 gb-os vga dukál meg min 4gb ram. 1360x768-ban havernál 2GB rammal, 4830-cal, E3300-mal 3Ghz-en nem folyamatos a játék, részletességi beállítást nem tudok, de nekem pl játszhatatlan. Valamilyen szinten 4670-en is biztos elmegy.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy HD4670-es kártya beszerzésén gondolkodom. A kérdésem az, hogy teljesítményben mennyivel marad el egy 4830-ashoz képest? Pl. egy GTA IV fut-e élvezhető sebességgel vele (persze, nem full részletességgel, de 1440*900-as felbontásban). Egy E7300-as lesz mellette, olyan 3,5 GHz-en pörgetve.
Fogyasztásban mekkora különbség van a két kártya között?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Amoroso
aktív tag
Valaki tudna mondani egy 4670-es lyuktávot?
Köcce -
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek nem magasak ezek az értékek (ráadásul terheletlen állapotban) ?
DispIO: 80C
MemIO: 92C
árnyaló: 72CInno3D 4850-em van, az a változat, amit eredetileg 2 slotos hűtővel szereltek és "szem" alakú
De nem az van rajta, hanem egy Accelero Twin Turbo + memória hűtőbordák, és túl magasnak találom ezeket az értékeket... Tudom hogy a házam szellőzése nem a legjobb, mert túl sok winyó van belezsúfolva (7db), de azt cserélni fogom a közeljövőben.
Az utóbbi másfél-2 hónapban úgy használtam a gépet, hogy ki volt szerelve a házból és kifektetve az asztalra, úgy normálisabb hőmérsékleteket produkált, 50-60 körül azt hiszem.
Viszont mivel akkor a vidkari ugyebár függőlegesen állt, a bordák felmelegedtek, a ragasztó meglazult és szépen lecsúsztak róla.. szerencsére ragadtak még, visszaragasztottam őket, ezért került most vissza a házba. -
Ventur@
senior tag
Fent van még a Mass Effect (teljes) és a Mass Effect 2 demo. Ezeknél is előjön a hiba
. De az a baj, hogy teljesen random módon. Van, hogy semmi baj nincs amíg játszok, de van hogy alig kezdek el játszani és 10-20 perc után jön a crash
. Ma kicserélem a GF 8600 GT-re, aztán megnézem azzal mit muzsikál.
-
Ventur@
senior tag
Na tegnap estig bírta hiba nélkül
. 20 perc Lead and Gold után ugyanazzal a képi hibával elszállt (de ami érdekes, hogy utána nyomtam még vagy 1 órát és semmi gond nem volt
!). Hétvégén kicserélem a GF 8600 GT-re, meglátom azzal mi van, nem-e valami más gond van. Lehet a rendszert is újra húzom.
Stirbi és kisza25: Az a "baj" ezzel a felvetésetekkel, hogy a gyári hűtőt visszarakva is ugyanez a gond. Szóval szerintem vagy VGA hiba (aminek nem örülnék nagyon, mert megkedveltem ezt a kis vga-t. Bár MSI és azzal már fürödtem be
. Igaz az alaplap volt!) vagy driver, vagy az a k*rva szellem a gépben
.
Na mindegy. Hétvégén próba. Lesz rá 2 napom. Ha a GF-el nincs gond, akkor megyen vissza garanciába. Jobb ötletem nincs
.
-
farcry222
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
farcry222
csendes tag
A táp birná a konfigját magason pl az undercovernek v a crysisnek?
-
farcry222
csendes tag
THX a válaszokat!!
Egyébként gigabyte a táp
mi lenne ha mercurys táppal raknám bele(csak kiváncsiság)? -
kisza25
félisten
-
farcry222
csendes tag
hy!
Azt szeretném megkérdezni hogy egy 350W-os táppal müködne -e a HD 4650-es videókari.
Ez van most a gépembe:
Intel Pentium D925 3Ghz CPU
350W táp
1024MB DDR Ram
Ait radeon 9600xt (x1050, DDR, AGP, 256MB)Csak DVD-CD meghajtobol van 2DB.
Ha a 9600xt kicserélném a hd4650 működne rendesen?
THX a válaszokat!! -
Ventur@
senior tag
válasz
kisza25 #9932 üzenetére
Na megfánkoztam a kártyát
. 1 órát ment alapbeállításokkal Stability test módban és 1280x1024-ben. MSAA nem volt rajta. Semmi olyan nem volt amiről korábban mutattam képet. Elötte újrapasztáztam és ahogy láttam jól fekszik rá. Ugye ehhez a hűtőhöz (Zalman VF1000LED) van egy fanmate az kb. 40-50%-ra van állítva. Na ilyen beállításokkal volt max 80 fokos a GPU. Az az érdekes hogy a gyári hűtő sem teljesít jobban
. Nem lenne még sem jó rá a Zalman (megnéztem támogatott a HD4670!)?
Anno a heatpipe-os GF 8600 GT-met közel 15 fokkal tette hűvösebbre. Ezen meg max nyertem vagy 5 fokot (null terhelésnél!). Karcsúnak tűnik
.
Ajánlat
?
-
kisza25
félisten
válasz
Ventur@ #9931 üzenetére
szőrös fánkkal(furmark)elég jól meglehet izzasztani, a memóriahiba pedig nekem egyszer egy 3napos 6600GT-n jött ki, hogy örültem neki
amúgy az 50fokot sokallom, mert nekem a gyári venti van 5V-ra kötve, hogy ne hangoskodjon és terhelve megy csak 50fok fölé
lehet nem fekszik fel rendesen a hűtő és van közte egy hajszálnyi rés az már baj,
ha túl sok a paszta az is baj, mert a fém a fémen a legtutibb, csak a köztük lévő egyenlőtlenségeket kell a pasztának kitölteni (légréseket levegő nem jól vezeti a hőt) -
Ventur@
senior tag
válasz
kisza25 #9930 üzenetére
Köszi a választ
. Tegnap késő este még kipróbáltam a GPU-Z-s logolást. Vagy én vagyok balf*sz vagy a GPU-Z bolond de eléggé érdekes eredmény jött ki
. Kb 20 percen át ment háttérben és végig 165/250-en (ha jól emlékszem az értékekre) volt a vga és max kb 50 fokra ment fel (egy kis Lead and Gold-ot játszotam!). Alaphelyzetben Windows alatt kb 42 fokos a Zalman hűtővel (nem tudom ez jó értéke
). DE kipróbálom az ötleted. Újrapasztázom hátha az a gond.
Bár eléggé érdekes lenne egy még 1 éves sincs vga-tól ha memóriahiba
(tudom hogy benne van a pakliban de nem nagyon örülnék ha gariztatni kellene
).
Van-e valami tipped mivel tudnom meghajtani jól a kártyát hogy mégis memóraihiba lenne?
Előre is kösz a választ
!
Ui. VGA nincs tuningolva. Nem vagyok híve
-
Ventur@
senior tag
Üdv!
Egy kis segítség kellene mivel kb. 1 hete gondom van valószínűleg a vga-mal. Először a kép hogy mit kapok:
Nos ilyen lesz a kép ha játszok és úgymond szétfagy és kidob Asztalra. Teljesen random módon. 2 nappal ezelött 20 perc Mass Effect után elszállt a kép majd bejött az Asztal és ilyen csúnya lett (közben kiírta hogy a játék leállt blablabla, Mini alkamazások leálltak blablabla...). Tegnap este meg kb. 1.5 óra Lead and Gold közben szállt el.
Jelenleg 10.4-es driver van fent. 10.5 és 10.6-nál is ez volt. ATT-t is leszedtem már hátha attól volt baja, de nem. A jelenség kb 1 hete kezdődött el. Kb. 1 hónapja cseréltem le a gyári hűtést egy Zalman VF1000LED-re (amúgy egy MSI HD4670-ről van szó
), szóval kizárt hogy túl melegedne. Talán memória hiba
?
Légyszi aki tud segítsen!
Előre is köszöntem
!
-
Livius
őstag
Van egy Gigabyte HD4650 ami AGP-s. Létezik hozzá valamilyen dirver, ami a windows 98 alatt jó lenne? Igazábók annyi elég lenne, ha már nagy felbontások beállíthatóak lennének vele. Játékra, filmnézésre nem a windows 98 menne rajta.
-
ribery22
tag
Sziasztok!
Van egy 4650-es kártyám (Gigabyte) és nem tudom frissíteni a drivert/catalystot, mert nem megy fel az új driver, programcsomaghibát ír és újraindítás utána szétesik a kép.Az Ati oldaláról szedem le a szükséges csomagot. A Win Update-tel is ez a helyzet, csak a gyári ezerévessel működik. Mi lehet a baj/megoldás?
-
Ataxia
tag
na
ma cserélték ki a 4650 et 4670-esre.
3dmark 2003 : 7500 helyett 24500 pont
azért nem mindegy. -
Stirbi
addikt
-
törölt tag
Utánanéztem, a Powercolor HD4670-es 512 megás változatából alapvetően kétféle van, csak a memóriák típusában és órajelében klönböznek. van a DDR3-as memóriával szereltek, ezek effektív 1600 MHz-en mennek, míg a GDDR3-assal szereltek effektív 2000 MHz-en. Az 1 gigások memóriája jellemzően lassabbak, 1600 és 1333 MHz-esek. Inkább az 512-est lenne érdemes venni. De a 4650-esnél még így is jóval gyorsabbak.
-
törölt tag
Lehet, hogy a végén még szerencséd lesz. Nem mindenhol veszik vissza a cuccot, de úgy látszik, ahol vetted, ott el tudják sózni másoknak, vagy alsóbb kategóriás, készre szerelt konfigurációba be tudják rakni.
De azért ha megkaptad az új 4670-est, azért pl. a GPU-Z-vel vagy Everest-tel ellenőrizd le, hogy valóban azt kaptad-e! -
Ataxia
tag
úgynéz ki beveszik a kártyámat a boltba ahol vettem és adnak érte 3500ft ráfizetéssel power color 4670 ddr3 ast.
-
kriszbon
őstag
He (ezek) valamit összekevertek az áraknál.
Vagy inkább ennyire sz@rul állunk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Borderlands 3
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest