Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az MSAA-re nincs lehetőség, a Shader Based AA-val az R600 lesz jobb, ez is fontos gondolom.
Az AF pedig a blur miatt értelmét veszti, de már pár fejlesztő felvetette a shader alapú szűrés lehetőségét, ami valjuk be nagyságrendekkel jobb minőséget eredményez.
Miért kellene a fejlesztőgárdát elküldeni? Teljesen jó GPU-t csináltak, én valami ilyesmit vártam az nV-től is már az elején. Innovatív, sok problémára megoldást kínál. És az x1000 szériával ellentétben támogatja a szabvány összes pontját.
Nekem az a fontos, hogy ha most veszek egy VGA-t akkor azt minél késöbb kelljen lecserélni, ezt jelenleg az AMD-től kapom meg. Ha az nV újra értékelhető megoldással áll elő akkor majd érdemben elgondolkodok rajta.
A következő fejlesztéseket is ez a gárda fogja csinálni. Az emberek meg majd rájönnek mit kell venni amikor látják, hogy mennyire időtállóbb a HD2000. -
rocket
nagyúr
Latom meg mindig nem erted, olyan aron arulja az AMD cuccait a nem letezo teljesitmenyuk miatt a konkurenciahoz kepest, hogy alig van hasznuk rajta, raadasul minden kategoriaban kestek a konkurenciahoz kepest.
1, 200$ a termek ara amin van 15$ haszon eladnak 1000000 darabot.
2, 200$ a termek ara amin van 30$ haszon eladnak 800000 darabot
Melyiket valasztanad?
Na ne tulozzal mar, akkor hozza max. nehany jatekban ha nincs se AA se AF bekapcsolva, ki a franc akar szurok nelkul jatszani 2007-ben egy 400$-os kartyan? az oke vannak enginek amik nem tamogatjak mar a MSAA-t, de ott az AF meg mindig, ott is hatalmas a teljesitmeny csokkenes, raadasul mar AF fronton sincsenek kepminosegben elol.
Kozepkategoria se annyira egyertelmu jelenleg mint ahogy azt leirtad 3 szoban.
''Középkategóriában aki GF8600-at vesz az hamarosan sírni fog, figyeld meg.''
Addigra lesz igazi kozepkategorias kartya az NV-tol, es biztos vagyok benne azok akik akkor radobbennek majd a 8600 sorozat gyengeire nem fogjak bojkotallni az NV termekeit hanem megveszik majd a 8700gts-t, amire szinten nem lesz az AMD-nek valasza idoben.
Ezt elkurt@k nem kicsit nagyon (Feri utan szabadon), csodalkozok Eric-nek meg nem adtak ki az utjat, bar nem tul valoszinu barmilyen GPU projectben resztfog venni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem.
Arról van szó, hogy a HD2900XT 470GFLOPS-ot tud amit a MAD utasításból szedi össze. Ez úgy jön ki, hogy 320SP * 2 (a MAD utasítás két FLOSP, mert ugye x*y+z, két művelet van benne) * órajel.
A 8800GTX az egy Stream procin tud végezni egy MAD utasítás, majd rögtön annak az eredményén tud egy MUL-t (x*y - egy művelet). Tehát 128SP * 3 * shader órajel. Ez kb 518GFLOPS. Persze az extra MUL-t alig lehet használni, így pusztán MAD számítási teljesítmény ténylegesen gyengébb.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
És ha a textúrázás fejlődne akkor az miért lenne jó nekünk, több memória, nagyobb sávszélesség. Egyre jobban függne a GPU a memóriától, arról nem is beszélve, hogy a texture fetch milyen elérési időt követel.
Az ALU:Tex arányt növeled akkor a számítási kapacításra helyezed a hangsúlyt ami jelenleg nincs kihasználva, tehát bőven lehet benne fejlődni.
Gondolkozzatok el mit akartok. Kis memóriával rendelkező karikat olcsón, vagy nagy memóriamérettel rendelkező, több száz GB/sec-es memóriasávszélességű rendszerek, vélhetőleg jóval drágábban. A tranzisztort úgyis kihasználják, csak kérdés mire, Shader vagy textúrázó/memóriavezérlő.
Remélem ezek után nem kérdés a fejlődés iránya.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #2976 üzenetére
Mert, ha még mindig csak az X1950 lenne a legerősebb cuccuk a piacon, akkor mindenki kiröhögné őket rendesen, ha az ellenfélnek van dx10-es termékcsalád, akkor neked is kell, vagy a piacon halott vagy.
Amúgy attól függetlenül, hogy az architektúrája ''domboríthat'' később, szerintem nem lesz valami nagy cucc, legalábbis ahhoz az kéne, hogy a textúrázás ne nagyon menjen a mai szintnél sokkal előbbre, én pedig nagyon remélem, hogy fog. -
belaazallat
addikt
''Egyetlen, de annál fontosabb új információt kaptunk a Sapphire háza tájáról. Még idén, sőt néhány héten belül a hazai piacra is megérkezik az a grafikus kártya, amelyet sokan messiásként várnak. A Radeon HD 2900 Pro típusról van szó, melynek árát az előzetes információk szerint a GeForce 8800 GTS 320 MB alá pozicionálják. Minden bizonnyal kemény csatát vív majd a GeForce 8700-zal.'' (PH!)
Hali!
EZ azt jelentené, ha mázlink van, akkor októberbe lesz 2900Pro kb 60000FT környékén?
Mod:
Abu: az átlag felhasználó igen, de többség(fórumozók többsége) azért vesz, mert az új jobb, nagyobb! Verseny kié a nagyobb---
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Dell anyagai szerint a chipek nagyon jól fogynak.
De akkor ne HDR-t mondj, hanem FP16 blending-et.
Jelenleg 30000 Ft-tal olcsóbban hozza a GTX teljesítményét a mostani játékokban, ennél miért kell több. A HD2600XT meg a 8600GTS-t veri, kisebb hőtermelés mellett. Ennyi. És még meg sem említettük, hogy mennyivel jobb a rendszer, mint a G8x, az új játékokhoz.
Középkategóriában aki GF8600-at vesz az hamarosan sírni fog, figyeld meg.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
GPGPU kapcsan egyhelyben toporasznak.
Megis mitol fogyna jol az r600?
Tudod te mire gondoltam (fp16) ,ne viccelodjel itt
Nem sok embert erint mire kepes papiron az r600 ha gyakorlatban jelenleg nem sokra.
Az AMD konyhajara alig hoz valami penzt az r600 es kistestverei haszon formajaban, igy hamarosan nem lesz mibol nagyokat almodni.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
GPGPU. Meg amúgy is jól fogy az R600.
Az R520 az eléggé képlékeny rendszer volt. A szabvány előírásait sem teljesítette tökéletesen. HDR+AA? Kérlek a GF6 is tud ilyet, sőt még a Radeon 9550. Arra nem gondoltál, hogy a HDR lehet Int10b formátumú is?Szerinted a GF8 driverei kiforrottak. Mindkét cég D3D10-es meghajtójában annyi hakli van még, hogy én valósággal szégyelném kiadni.
Az R600 kapcsán van az AMD kezében valami. Ez az első GPU ami minden shader típust egyenletes sebességgel kezel (tök mindegy mi az input, mindig hozza a 45Gins/sec sebességet). Ez az GPU amin megfelelő sebességgel leképezhető a Displacement mapping. Kb ennyi van az AMD kezében, az nV a fél karját odaadná, ha neki ennyi lenne a kezében. -
rocket
nagyúr
Es addig mibol elnek? mibol lesz penz a jovobeli fejlesztesekre ha csinalnak egy architekturat ami majd jo esetben 18 honappal (+6 honap kesest is idevehetjuk) kesobb er valamit?
R520-at ne keverd ide, az amikor megjelent nem kellett 400$-ert adni, hogy megvegye valaki es mar amikor akkor versenykepes volt, aztan 3 honap alatt kiforrtak a driverek, ehez meg hozza jott HDR+AA egyuttes hasznalatanak lehetosege, a kepminosege verte a konkurenciat, ezek kozul az r600 kapcsan semmi nincs az AMD kezeben.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tuco Ramirez #2980 üzenetére
Kb. fején találtad a szöget. Ez a problémájuk. Illetve az, hogy nem várhatják el egy átlag informatikával nem foglalkozó emnbertől, hogy tudja melyik lesz a jobb technika a jövőre.
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem vagyok bejáratos az AMD/ATI fejlesztőközpontjába, úgyhogy téged kérdezlek, mert látom, hogy vágod a témát.
Amit írtál, az jól hangzik, csak az a bibi, hogy a userek többsége azonnal szeretné látni egy újonnan vett VGA-nál az a kártyában lévő teljesítményt (a jelenlegi vagy a közeljövőben megjelenő játékoknál), nem pedig a távoli jövőben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tuco Ramirez #2976 üzenetére
Rossz helyen kopogtatsz én nem vagyok ATi mérnök.
Az ATi-nál, a fő fejlesztési elv, hogy megpróbálják olyan rugalmasra tervezni a rendszert amennyire csak lehet, még akkor is ha a jelen kor követelményei alatt gyenge lesz (azt valják, hogy azokat a játékokat erőböl úgy is hozza játszható szintre). Így tervezték az x1800-at is és az Oblivion illetve az UE3.0 alatt mindegyik GF7-et behúzza. -
Mozso26
senior tag
válasz
Gaboman2 #2969 üzenetére
Nekem is lesik 20-25fps-re de érdekes modon nem jatek közben hanem mikor kiugrik a gépböl az ejtöernyövel landolás elött majd mindegyik pályán, utána már 50-100fps között szalad maxon.
Ti hol állitottátok a szüröket mert én nem találtam a jatek optionsába, és az tuttomal azt jelenti h hiába álitjátok be a driverben akkor sem támogatja a motor.Vagy rosszul tudom?
Még valami dx10?????????Azt meg hogy?Nekem vista van fönn akkor automatikusan dx10????
[Szerkesztve] -
Gaboman2
csendes tag
Nagyon kevés így a procim úgy tűnik Airborne 1024x768 2XAA 4xAF ütközet közben 13FPS-re is leesik!
-
rocket
nagyúr
Ebben az arkategoriaban ahol a hd2900xt van ki akar AA(mar ha tamogatja persze a MSAA-t a jatek)/AF nelkul jatszani ha lehetosege lenne megfelelo sebeseggel szurokkel futtatni a jatekokat?
300 mernok, 4 evi munkaja erre eleg a sok 100millio dollarrol nem is beszelve amit rakoltottek, csunyan beneztek mi varhato majd 2007-ben jatek fronton, raadasul 6 honapot kesett a kartya es meg mindig ugytunik koran jelent meg.
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
Gaboman #2949 üzenetére
Beteszed a kártyához kapott cd-t a meghajtóba. Az autómatikusan elinduló cuccot bezárod, eszközkezelőben megkeresed az ismeretlen hardvert, majd illesztőprogram frissítése, utána automatikus keresés, és meg fogja találni a cd-n a drivert hozzá Valami ATI hangvezérlő lesz az...
-
Gaboman2
csendes tag
Szombaton felviszem a gépet az egyik ismeröshöz és felrakjuk rá a Vistát!
Meg megprobálunk kihozni a prociból annyit amit csak lehet ha 2900-3000-et menne már elégedetebb lennék! -
Gaboman
nagyúr
Azt elfelejtettem írni hogy 6xAA és 16xAF mellett lett a 3DMark05-ben annyi pont.
-
rocket
nagyúr
válasz
Gaboman #2948 üzenetére
Nem olyan egyertelmu azert a helyzet, megnezed ugyanezen az oldalon a Bioshock eredmenyeket akkor lathatod vegyes felvagott az egesz, itt meg egy kis raadas ehez [link] , nem minden uj jatek epul uj enginere, 4xaa es 16xaf mellett x1950xtx szintet hozza az XT ET:QW demoban hotfix driverrel.
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
Srácok az mit jelent hogy azt írja a gépem hogy hardver telepítése PCI Device nem megfelelő,így az ezköz nem fog megfelelően működni!
Ezt honnan tudom telepíteni,mert a CD-ken nincs rajta. -
rocket
nagyúr
Medal of Honor Airborne teszt:
[link] -
ftc
nagyúr
Tessék kapaszkodni!
Mire is leht jó egy R600 kieg kártyaként[link]
-
gyuro
tag
Vagy inkább HIS HD 2600XT Zalman Fan 512MB GDDR3 PCIe vagyHIS X1950XT IceQ3 Turbo Dual DL-DVI VIVO 256MB GDDR3 PCIe válasszam?
-
gyuro
tag
Szerintetek Egy ilyen konfighoz Számítógép:
Számítógép típusa ACPI többprocesszoros PC
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Számítógépnév PC
Felhasználó neve Rendszergazda
Beléptető tartomány PC
Dátum / idő 2007-09-13 / 11:21
Alaplap:
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 SLI / KN8 Ultra
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce4, AMD Hammer
Rendszermemória 2048 MB (PC3200 DDR SD ram
Multimédia:
Hangkártya Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce4 (CK8-04) - Audio Codec Interface
Háttértár:
IDE vezérlő NVIDIA nForce4 Parallel ATA Controller
IDE vezérlő NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller
IDE vezérlő NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller
Háttértár vezérlő SCSI/RAID Host Controller
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó ST3160812AS (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-106D (DVD+RW:4x/2.4x, DVD-RW:4x/2x, DVD-ROM:12x, CD:16x/10x/32x DVD+RW/DVD-RW)
Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-110D (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/ hd x2900xt,512mb Videókártyához egy 420W thermaltake táp?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
Vista alatt hol tudom beállítani hogy a játékok alatt is 85Hz-n mennyen a moncsi? (Pontosabban a Vistás CC-ben)
-
-
Syz
senior tag
Ha újrarakom a Windows-t akkor minden eddig Ati meg Nv driverem el fog tűnni ugye?Mert Nv-m volt de tegnaptól Ati van és nem raktam újra a gépet,nem töröltem az előző drivert se semmit csak beleraktam az Atit,driver fel aztán ennyi.De ha formatálok akkor már nem lesz rajta semmi ugye?
-
arpi6k
addikt
A kártyához kapott kuponnal most akkor milyen játékokat fogunk tudni leszedni a steam-ről?
[Szerkesztve] -
-
Gaboman
nagyúr
Srácok Gothic3 valamiért nem akar indulni,pedig régen semmi baja nem volt,pedig még legujabb patch-is feltettem neki és mégis mindig kéri a CD-t!
Szerintetek mi lehet a baja! -
Speed®
titán
válasz
ez_meg_emaz #2892 üzenetére
-
gayer
aktív tag
Mindenkinek válasz! Sajna a Race07 betépett rendesen szűrők alatt 1680-ba de ez az 1 game a többi no problem és def. beállítások mellett, voltak 8800as kártyáim de bepánikoltak vista alatt, 5 driver kellett hogy müködjön vmelyik game, itt még csak 1 drivert használok 7.8-ast és minden frankó!
-
arpi6k
addikt
Na lecseréltem én is a jó öreg 7.5-ös drivert a 7.9-re. Eddig semmit extrát nem tudok róla mondani, minden megy szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest