Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Def26
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Én GTX (használt)/HD 2900XT (Új) közt gondolokodtam, és a HD mellett döntöttem. Tesztekből nekem az jött le, hogy az újabb játékokban jobban fog teljesíteni a GTX -nél is.
Persze igazság szerint lesz@rtam az egészet, ATI -val szimpatizáltam mindig is,(1-2 kivétellel) ezért vettem most is azt.
Teljesítményben szvsz erősebb a 640-es GTS -től.
Driverben nem nagyon tudok mit mondani, nekem 7.8 van, és teljesen jó, semmi problémám nem volt vele. Az hogy 5-7 fps -el többet/kevesebbet megy a GTS 640 -nél az nekem nem számít, igazából észre sem veszed (1280x1024).
Dx10 -ben 1-2 játékban egyenlőre gyengélkedik a GTS -ekhez képest, de állítólag dolgoznak az ügyön...
Dx 9 -ben teljesen rendben van. (szerintem)
Tuningra én is kíváncsi vagyok, én nem mertem emelni az órajeleket.
Hőmérséklet az egy érdekes dolog. Én arra számítttam, hogy qrva hangos lesz, zavarni fog, stb. ennek ellenére bizalmat szavaztam neki és teljesen jól tettem, mert abszolute
megbízhatóan kezeli a dinamikus hűtő a gpu -t.
2d -ben alig hallani, 3d -ben meg beindul de akkor meg úgysem figyelsz rá
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
Sürgős lenne srácok még ma meg kellene mondanom melyik kell!
-
Gaboman
nagyúr
Gondolkodom a 2900XT 512 és a 8800GTS 640-en.
Árban és teljesítményben egyaránt érdekel a véleményetek!
Driverek már rendben vannak az XT-nek vagy van olyan game amiben eléggé gyengélkedik?
PL
X10 alatt van olyan jó mint GTS és DX9-ben mit tud?
Tuning erdmények és a hőmérsékletleadása is érdekelne. -
Def26
félisten
válasz
poffsoft
üzenetére
215w -ot írnak a vga -ra, maximum fogyasztásnak. Csak azért írtam, hogy kíváncsi vagyok, mert nekem is egy 400W -os Chieftec tápom volt és azt ajánlották lecserélni. Most egy 620W -os van, ezzel nincs semmi gondom. Én ugy számoltam, (maximum fogyasztást minenből) hogy a 2 db vincsi, E6300@2.8Ghz, 2 Gb ram, HD 2900 XT, 5 db ventillátor eggyütt esznek terhelve olyan 420W -ot. Azért vettem a 620W -os chieftecet, hogy késöbb ha esetleg bővítek akkor ne keljen már megint a tápot cserélni.
Nah, a lényeg, hogy nekem egy erős 500W -ot javaosltak a HD 2900 XT -hez...
[Szerkesztve] -
poffsoft
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Hy!
Rosszúl tudod! A minőségi tápok 100%-ban képesek leadni azt a teljesítményt, ami rájuk van írva. Az a 80-90% amire gondolsz, az a hatásfoka, és azt jelenti, hogy mennyit ad le abból, amennyit a konnektor felől vesz fel. Tehát egy 70% hatásfokú táp ha 400W-ot ad le, akkor 571W-ot vesz fel a konnektor felől. Viszont egy 85% hatásfokú csak 476W-ot vesz fel.
Üdv. -
poffsoft
veterán
Üdv!
Egy asus EAH2900xt karival lenne problémám:
semelyik 3dmark nem indul el vele, aquamark03 pedig félúton exceprion error: illegal memory read üzenettel elszáll.
3dmark a logó után kb 50% prociterheléssel nem csinál semmit , az asztal is 'lefagy'.
MI lehet a gondja ?
(fusi esprimo p3500, chieftec 400w, e6320, 1 gb ddr2) ???
Aggasszt, hogy valami hw gondja lehet?
köcce!

-
Achill3uS
nagyúr
srácok, atitool-al lehet feszt emelni a gpu/memo/vddq részeknek, mint az X18/1900-aknál?
-
Def26
félisten
Ti mivel nézitek a hőmérsékletet? Nincs az atinak olyan drivere ami tartalmaz egy gpu hőmérséklet figyelőt?
-
gayer
aktív tag
Aham vettem az adást így mindjárt más a dolog!
Többieknek nekem a 80C fokos vga akkor is rohadt sok folyamatosan, mert valszeg ugrik az game alatt 90-ig is, de ez egyéni véleményem. Nekem is volt sokféle ATI meg NV kari de 80 felett nem mentek, 1 szónak is száz a vég nekem sok a 80!
-
Def26
félisten
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Nekem egy Chieftec CFT620 -as van amit Giannitól vettem 22.900FT ért. Szerintem ez a tökéletes táp HD 2900 XT -hez.
-
arpi6k
addikt
válasz
Mákos7észta
üzenetére
1. Szerintem cseréld le egy 500as körülire, azzal tuti nem lehet baj, de egy minőségi 450es megteszi...
2. A Hűtés hatékony, de hangos. 2d-ben teljesen hangtalanra le lehet szabályozni, viszont 3d-ben igencsak hangos.
3. Elég neki. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Hát tesztekbe leirják mennyit vesz fel. Viszont nemigen van olyan táp ami 100%ban képes leadni azt ami rá van irva. A minőségi tápok is ha joltom 80-90%át adják le. De amiket itt nekem is irtak az alapján 400-as nem lesz elég. Nekem is aztmondták jobb ha cserélem a 450-est(csifi). Még elválik elbirja-e.
SzlobiG: Hát ezt mondom énis.
Viszont a hszedből tök ugy jött le minhta arra gyanakodnál. Csak azért irtam.
[Szerkesztve] -
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy HD2900XT nyalánkságot. Ez nem valami meglepő, nem véletlen írok ide
Nem vagyok (voltam) semmilyen párti VGA ügyben, ami jobb árral kecsegtetett, azt vettem. Igaz, 80%- ban ATI kártyám volt, szóval mondhatom, ATI párti vagyok. Ez senkit nem érdekel, ezért a lényegre térnék.
1. 400W- os minőségi táp elbír egy ekkora szörnyet? Mármint ki milyen táppal hajtja a VGA-t?
2. A hűtése mennyire hatékony? Mármint persze visszafojtva. Bár nem tudom hány %- ig viselhető a hangja. 2D- ben szinte teljesen visszavenném, de 3D- ben is érdekelne, hogy ne nyomja el a játék zaját a hangja, szóval érdekelne ez is.
3. Egy Core2Duo E4400 kihajtaná mondjuk az elkövetkező 1 évben? Persze feltuningolnám 3Ghz- re
Szóval?
Kb ennyi. Előre is köszi
Üdv.
Mákos7észta -
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Ez egyértelmű volt szerintem.

-
keIdor
titán
Kár hogy nem lehet 8800GTS/GTX hűtőt rátenni 2900XT-kre...
milyen faja lenne már! 
-
BITBOYS
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Csak színesen akartam írni

-
BITBOYS
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Asusból is csak a Stalker verzióhoz adják a Stalkert.

-
Def26
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Most leszedtem az Atitoolt is.
Nincs semmilyen vezérlő progi, és szvsz igy a legjobb. Halkan teszi a dolgát. Sokan megpróbáltak lebeszélni a HD 2900 XT- ről, de én valahogy akkor érzem jól magam, ha egy piros Ati kártya dübörög a gépemben. Egyszerűen király ez a kártya... abszolute nem bántam meg, hogy ezt vettem
Jah, az ajándék Stalker nem megy...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Szerintem se sok nekem 90-ig volt beállítva addig ne mennyen feljebb, de Ati tool nálam kicsukva szal marad az autó.

-
ez_meg_emaz
őstag
80 Szerintem nem sok. Nekem x1950pro 75fok terhelve. Nemtom miért lenne sok a 80? A 90 az már igen. De 80-at még birnia kéne szvsz. Tudom más tészta de a procik is birtak/nak 80fokot (régebbi amd-k) akkor egy videokari annyira más lenne? Meg ha nekem simán megy 75 fokon és semmi baja fél éve...
Mozso26: ''Azért ide irok mert itt vannak a legnagyobb agyak.''

/Csak kiélvezdekem magam mint ati fan./
[Szerkesztve] -
-
Def26
félisten
Ezek közül lehet valamelyiket kapni magyarországon?
[link] -
Def26
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nálam sem működik.
Atitool 0.27 beta 2 az viszont megy rendesen. Korábban x1950xt -n össze-vissza variálgatta a venti fordulatszámát, most még ilyen problémám nem volt.
Kipróbáltam 100% -on a hűtést, háát hatékony de tényleg kib@szott hangos.
Jelenleg beállítottam, hogy fixen tartja a kártyán (80C fokon) ez szerintetek még nem káros? -
-
-
Def26
félisten
Ma vettem egy Asus HD 2900XT -t, próbáltam futtatni egy 3dmark06 -ot de lefagy a progi a kezdő képernyőnél. Nem tudja valaki, hogy mi ez?
-
-
Ragnar_
addikt
Lehet , hogy nem pontosan tartozik ide , de a következő ATI kártya a 2900Pro az elvileg középkategória lesz , ha jól tudom , ugyanúgy a Nvidiánál is , a 8800GTS-t fogja teljesítményben közelíteni az új VGA , csak mivel kisseb csíkszélességgel gyártják a GPU-t ezért olcsóbb lesz. Akkor gyakorlatilag kb. még fél évig a 2900XT lesz a leggyorsabb ATI kártya. Viszont valószínűleg az ára sem fog csökkenni jelentősen , ha kiadják a 2900 Pro-t , mivel az teljesítményben a 2600XT , meg a 2900XT között lesz vhol.
[Szerkesztve] -
-
FireGL
aktív tag
Ingyen FireGL V8600 mod driver a 2900XT-hez: [link] 70MB
-
Mozso26
senior tag
Hali mindenki. Vista alatt dx10-ben csak 60mhz-en ohajt menni a legujabb nv vista driverrel a 163.44 aszem.Ezen felül még mindig 256 mb-nek látja a 320 as karimat. Ezekre esetleg van valami megoldás.

-
Calibos
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Olvass bele a 1950XT topikba, ott elég részletesen meg lett tárgyalva! Szerintem sem jó az Atitool, jó pár problémám volt ami az AtiTool generált!
Szerintem is szar az AtiTool
-
Mozso26
senior tag
Srácok kijön valami ati kari ami hozza a 2900xt teljesitményét csak halkabb és 55-65 nm-s gyártással készült?Ha igen mikor és kb mennyiért?
Mostanra már érdemes szerintetek lecserélni a 8800gts-t(320) ati-ra?
-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mer még mindég az a 027.beta 2 verzió van ami nálam szarakodott.

-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nálam ezt írja a rivatuner auton:
0 - 25%
50 - 31%
70 - 37%
90 - 43%
95 - 68%
100 - 81%
105 - 100%
2726-ot benéztem.
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Rivatuner is ezeket az értékeket írja ki.
-
Alvin_ti4200
félisten
ATiTool-lal okoskodtam, 85 fokig 25%-on megy a venti (teljesen halk), 85-nél kapcsol 31%-ra, 90-nél pedig 37%-ra (ezt nem érte el a tesztelés alatt).
Kipróbáltam fix 25%-kal is, viszont a GPU 98 fokra melegedett WoW alatt, ami ha nem látom nem zavar, de tuti káros érték már hosszútávon. -
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
De. Elvileg igen.
-
arpi6k
addikt
Üdv!
Leszabályoztam Rivatunerrel a kártyám venti fordulatát a win alatt 25%-ra. Kérdés hogy tudom beállítani hogy a 3d-ben rendesen felpörögjön a venti? -
XTX akkor lesz, ha az ATI előre tudja, hogy mindent ütni fog

-
HalasKYO
aktív tag
Azt nem tudni, hogy mikor jön be az a csúnya XTX ?

mert azon agyalok hogy akkor esetleg bővitek .még nem tudom, hogy mire de azért nem lenne rosz ha látnák egy 8800 ultra verő 500W ot evő vadista szandált![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és esetleg lenyomná a fenéba az árakat:d -
varga911
senior tag
Egyhamar nem, de egyszer igen. Bízok a PH-n működő bazárosok beszerzési tapasztalában.
@Abu85: 3206MHz-re húzott E6300 alapfeszen, 965P csipszetes alaplap, 2GB RAM, 1 db merevlemez és 1 db optikai meghajtó, X-Fi Xtrememusic, Laing DDC 1T plus.
Ezek lennének mellette.
Szerintem annyira nem vészes... -
varga911
senior tag
Ha Keldor papa azt mondja nem száll el, hát akkor nem száll el...

Azért a gddr4-esre fáj a fogam mert gyárilag magasabbak az órajelei, 750/900 helyett 825/1200 (nem vagyok biztos benne, nem kéretik megkövezni
) És vagyok annyira sznob, hogyha már veszek valamit, és kétfajta van belőle, akkor a jobbikat veszem.
Idáig egy HD2600 XT-n agyaltam, de be kellett látni hogy dx10 alatt nagyon kevés amit produkál...
Mod: Alvin: Nem kínzom, csak 458-on használom mindenféle fesz emelés nélkül.
Üdv.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Androidos fejegységek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

X10 alatt van olyan jó mint GTS és DX9-ben mit tud?

De szvsz a proci is megeszik vagy 40w-ot.... meg a többiek....Legfeljebb megy vissza gariba 

Viszont a hszedből tök ugy jött le minhta arra gyanakodnál. Csak azért irtam.