Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2298 üzenetére
Hát elég durván néz ki... Ez most 2900-re lett tervezve, vagy csak rá lett ''valahogy'' téve?
-
válasz
Alvin_ti4200 #2296 üzenetére
Ja! Egyszerüen gyönyörü ja és persze nem is kicsi!
-
Alvin_ti4200
félisten
Accelero S1 @ HD 2900XT - [link] Sajnos nem tudok oroszul, de milyen hátulütői vannak az S1 alkalmazásának egy ilyen kártyán? Nem látom pl. rendesen, hogy a VRM-re való hosszú szürke bordát fel tudták-e tenni a HD-ra.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
ez_meg_emaz #2292 üzenetére
Igen elég, ha egy vinyód és egy optikai meghajtód van, egyébként simán megfektethető.
-
válasz
szab.tam #2290 üzenetére
Valóban FullHD TV-m van (LE-37M87BD) és a megjelenitéssel nincs gond, csak hogy meg tudjam venni a TV-t el kellett adnom a GTX-em. Most megint összejött egy kis pénzem és vennék valami karit, 2900xt-re meglenne a pénzem de a GTX-re még gyüjtenem kéne kicsit... És most azon gondolkodom hogy mit csináljak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ez_meg_emaz #2292 üzenetére
Pontosítsunk. Én nVidiát vennék szivesebben, mert ... fan vagyok, meg a linux támogatás és a többi.
De a GF8 szériát messzire elkerülöm. Ha mindenképp most kellene karit vennem akkor HD2900XT-t vennék. Középkategóriában pedig HD2600XT GDDR3-at.
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2289 üzenetére
Nem nagyon láttam még semmit.
-
ez_meg_emaz
őstag
Táptémához: ti nem 2 napja vagytok itt de én ugy vélem nem kell 500-as táp egy c2d tuning+2900xt-hez. Szerintem ami most nekem van 450-es csif az viszi majd ahogy kell. Ha nagyon tévednék szoljatok. Csak ugy jött le a dolog hogy min 500-as táp kéne hozzá.
Mint kiderült énis egy ien karira pályázok. Abu irta hogy inkább nvidiát venne. Ha jol tippelek a gtx -re gondolt mert az tényleg erősebb. De akinek max 80-85k-ja van annak 2900xt sokkal jobban megéri mint egy gts640 nem?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Alvin_ti4200 #2285 üzenetére
Már választottam, de sajna egy 13-14k-s kiadás is nagyobb összegnek számít...
Chieftek GPS500-ABA az áldozat...de lehet még Bluestrom 2 is belőle, majd fizukor elválik...
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
Gaboo007 is kérdezősködik a 8800gtx -> 2900xt ügyében. csak ott gyanítok valami mást is a háttérben. ha jól láttam, neki egy fullhd-s lcd tv-je van, mivel írta, hogy 1920x1080-ban akarja nyomni. az lcd tv-s topicban pedig láttam, hogy ezzel a natív megjelenítéssel lehetnek gondok. remélem nem ezért aklarja cserélni, mert akkor ott más lehet a gond. persze ez csak találgatás a részemről, mert még nem válaszolt, hogy mi a csere oka....
-
Alvin_ti4200
félisten
A Thermalright HR-03/R600-on kívül lehet már kapni valamilyen léghűtést a karira?
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2287 üzenetére
Régebbi játékokban az volt, jelenlegiekben kb. egyforma vele (szvsz) és a jövőben meg szerintem gyorsabb is lesz!
2285: nekem is Blue Storm II 500W-osom van és nálam is szépen viszi a 2900XT-t.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Gorneck #2284 üzenetére
Ha ez segítség, akkor nekem egy FSP Bluestorm II 500W-os tápom van és a tuningolt Core 2-vel prímán megy az XT benne. Csak azért mondom, mert ez egy relatíve olcsóbb táp (br. 17k) a nagyobbak között. Volt szerencsém egy újságírói tesztgéphez is, ott szegény 400W-os Chieftec izzadt egy ugyanilyen konfig alatt, szerintem határon teljesített
-
Gorneck
legenda
Már tudod, hogy tápot kéne vennem...csak az okét nem...sípol az a szemét mint állat...már több, mint egy éve és már nehezen viselem...szal most arra megy el egy ''nagyobb '' összeg...utána kezdődik a kuporgatás egy VGA-ra...
Remélem is, hogy ki fog és menni fog szépen...
Alvin THX. -
Gorneck
legenda
válasz
Alvin_ti4200 #2267 üzenetére
Mire lesz képes az a kari vajon? Crysis el fog rajta döcögni?
-
Sziasztok! Erösen gondolkodom egy 2900xt beszerzésén, nagy visszalépés lenne a 8800GTX után? 1920*1080-ban szeretném használni, birni fogja játszható sebességgel az uj játékokat is ebben a felbontásban? Ja és az utolsó kérdés, sokkal hangosabb mint a 8800GTX? Válaszokat elöre is köszönöm!
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2271 üzenetére
Lehet megnézem mindjárt... Bioshock, Airborne Demo és World in Conflict Demo-ban dobnak +FPS-t szerinted?
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
[link] Catalyst 7.9 bétával van már valakinek tapasztalata?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2267 üzenetére
amikor jön alá a pcie2.0 amd 7xx chipset
Keldor papa: azok pcie2.0 és dx10.1-k lesznek (mármint az nv)?
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Így ránézésre láttok valamit a konfigomnál, ami parás lehet driver szempontból Pista alatt? A hangkártyákkal mi szokott lenni a gond? Mintha azt szídná mindenki.
Meg 32, vagy 64 bitest inkább? Lehet kipróbálom akkor én is.
Alvin: nálad a monitorokat lehetetlen követni.Nálam kb. azóta is ez van meg, s meg vagyok vele elégedve még mindig. Filmekre nagyon jó, játékoknál a v-synchet nagyon nem árt bekapcsolni.
[Szerkesztve] -
válasz
Alvin_ti4200 #2261 üzenetére
Én próbáltam a bétát, de eléggé bugos volt még meg nekem nem is tetszett az a gém.
-
Alvin_ti4200
félisten
World In Conflict preview verziója járt nálam (amúgy a játéka stílusa nem jön be), hát tényleg nem semmi grafikája van, viszont VRAM kell neki nagyon-nagyon. Bővebben a jövő pénteken megjelenő PC Guruban
Szerk: a preview verzió nem ment a HD szériával, remélem a demóban már nincs ilyen hiba.
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
World in Conflict-nál már a füst lesz állítólag nagyon durva DX10-ben. Megy a helikopter és így szétoszlik... most töltöm a demot, hamarosan megtudom mi az igazság.
Amúgy nálam is Vista van, akik meg szidják, mert ''náluk szar'' azoknál szerintem mind User Error van...
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2249 üzenetére
Moh Airborne nekem is gts-el, na jó, néha 50-re lemegy, hetente egyszer.
De azért használd egészséggel, én az UT3-mat várom nagyon. Vistázol, vagy Xp? Tényleg annyira rossz a Vista támogatottsága, hogy ne is tegyem fel? A dx10-es Bioshock megmozgatta a fantáziám főleg, hogy ugyanolyan gyors, mint dx9-ben. Nameg azt írták a tesztjében, hogy az UT3-ban a dx10-es kiegészítéseket úgy tették bele, hogy a sebességet növelje, ne a képminőséget, ez is mozgatja a fantáziám.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Tájékoztatás a jelenlegi/jövőbeli tulajoknak. Végeztem egy kis hőmérséklet tesztet alapórajelen. A házikó egy nem éppen tágas Cooler Master Centurion 534, hátul egy 12 centis ventivel (~1200 rpm). A tesztprogram a Colin McRae: DIRT volt. A szobámban 31 fok tombol.
GPU: 87 fok
VRM: 87 fok
Visszahűlési idő: több, mint 1 perc
Ezután fogtam egy másik 12 centis ventit és nagyjából a kártya hátuljára próbáltam helyezni, bár az északi híd hűtőtől nem nagyon tudtam optimálisan letenni, de azért valamit ért.
GPU: 82 fok
VRM: 80-82 fok
Visszahűlési idő: kevesebb, mint 10 másodperc
Remélem tudtam ezzel valakinek segíteniAnnyit hozzá kell még, hogy tegyek, hogy a kártya 90 fokos GPU hőmérsékletnél 37,5%-ról 44%-ra kapcsolja a ventilátor fordulatszámát, ami már nagyon zavaró, ezért a plusz 12 centis venti különösen ajánlott, hiszen 37,5%-on még mindig sokkal elviselhetőbb a hangja (fejhallgatón keresztül pedig nem nagyon hallani). A visszahűlési időt az az eltelt, másodpercben/percben kifejezett mennyiség jelenti, amennyi idő alatt a T[GPUmax]-ról a grafikus mag hőmérséklete 70 fok alá csökken, ugyanis ilyenkor áll vissza 31%-ra a venti fordulatszámra, ami 2D-ben végig konstans.
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2251 üzenetére
Üdv. a klubban.
rocket: Hát igen, annyiért bűn otthagyni!
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Az nagyon jo kisker ar, epp ma neztem nagykerben 95k brutto a sapphire
-
arpi6k
addikt
válasz
Azt hittem már otthagytad a PC-s játék világot... Mindenesetre üdv a klubban.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Hetek óta próbálok VGA-t keríteni, elvittek az orrom elől egy full konfigot, amiben egy XT volt, aztán visszamondtak fél napon belül egy GTX-et azzal az indokkal, hogy hirtelen jött indok volt
Gyegül a forint, így az árusok 100 ezernél olcsóbban nem nagyon fognak GTX-et hozni, ráadásul még közel egy hét, mire kiderül, hogy egyáltalán jön-e nekik, mert múltkor nem jött. Megláttam, hogy az Extreme Digitalban (Igen, ott
) akciós a Sapphire cuccos 85,300.-ért, úgyhogy másnap mentem érte, de az uccsót vittem el, pedig mind a három pesti üzletben raktáron volt még tegnap reggel
Hát a hangerőt eléggé szokni kell
Bioshockban nem tűnik túl impresszívnek a kártya (a Bioshock-os vista fix-szel), DIRT-ben nagyjából a 8800GTS sebességét hozza, viszont MOH: Airborne demóban olyan fix 60 fps 1680x1050-ben maxon, mint a csuda
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát igen az ár az örök kérdés. Nyilván aki tud várni az várjon, akinek meg szükséges az új kari az úgyis megveszi.
Mondjuk a manapság megjelent 2950Pro pletyikből nem derül ki, hogy megveri-e a HD2900XT-t. Mi van akkor ha három ROP blokk-ot raknak a 320 SP-re?Akkor bizony nem húzza be skalpnak az elődöt az utód.
Még legalább fél évig meghatározó lesz a blending teljesítmény.
-
rocket
nagyúr
Nem, de abban se lennek biztos jelenleg megerne-e megvenni 380$-os hd2900xt-t ami jo esetben a 280$-os vga szintjet hozza es valoszinuleg iden nem lesz valtozas, hosszabtavra jobban megerheti, de mint irtam mire ez a gyakorlatban megvalosul 200$-ert megkapod ezt a teljesitmenyt kazan es grillsuto nelkul
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De biztos vagy benne, hogy ilyen árak mellett minden VGA ciklusban új kártyát akarsz? Mert ha igen akkor nyugodtan megveheted a GF8-at.
De amikor a HD2900XT még játszható FPS-t produkál, de a 8800Ultra már nem az rosszul érintheti azt az embert aki a lehető legtovább szeretné használni.
Ez előző hszben is erről beszéltem. Nem ajánlok semmit, de én olyan ember vagyok aki addig használja azt amiért fizet ameddgi csak lehet, ezért vennék most R600-at. Ha viszont biztos lennék benne, hogy amint jönnek az új cuccok lecserélem akkor már G80-at vennék. Egészen egyszerű a választás csak fel kell tenned magadnak a kérdést. Mit akarsz?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Tisztaban vagyok vele milyen potencial van az r600-ban de amig nincs legalabb 1 jatek ami megmutatja addig mind1, az, hogy milesz jovo ilyenkor nem fontos jelenleg mert addig eltellik 2 VGA ciklus es az r700 is kint lehet mar, igy az r600 tortenelem lesz addigra max. es nem merce az akkori allapotokhoz.
Azt se felejtsuk el rv670 kozeleg es mivel az r600-ra epulo csucskartya nem csucsteljesitmenyt nyujt a konkurenci csucskartyajahoz kepest igy nem elkepzelhetetlen rv670-re epulo leggyorsabb kartya nagyon kozel lesz a hd2900xt teljesitmenyehez, mindezt optimalis esetben joval kisebb fogyasztas, melegedes, es ar mellett. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a fejlődés üteme jelenleg. Két módot választhatunk ettől a ponttól a minőségibb látvány elérésére. Sokkal jobb minőségű textúrákat használunk, és több texture fetch-et végzünk. Ha ezt erőltetjük akkor a GPU-knak az következő 1 évben a texturázó egységre kell gyúrni és ezek kiszolgálására erős több száz GB/sec-es memóriasávszélesség kell, és több GB-nyi memória. Mivel az történelem számos példát mutatott arra, hogy a memória nem éppen tartja a tempót a processzorok számítási képességének növekedésével, így nagyon nagy valószínűséggel, a látvány minőségi javítására több és komplexszebb shader programot írunk, komolyabb metamatikai számításoknak kitéve a rendszert. Ezzel nem kell függni a memória sebességétől így a fejlődés a megszokott tempóban megy tovább.
Ennyi, puszta logika az egész.
A mai viszonyok is letisztultak, két architektúra két eltérő időszakra. Egyszerű a választás, csupán azt kell tudnod mit szeretnél. Ha most akarsz játszani, akkor arra a G80 a megfelelő, de ha jövő ilyenkor is szeretnél max grafikán tombolni akkor R600-at kell venned.
Nyilván két eltérő ember típus van. Aki addig használ egy kártyát amíg van benne erő, de van olyan is aki mindig megveszi az új technikát.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hogy? Volt elég sok. 9800SE az elég durva volt. x800 már az elején nem volt ajánlott, magára vessen az aki megvette, én biztos nem ajánlottam senkinek. Az x1800-1900-ak elég jól teljesítenek, bár ezeket a karikat sem ajánlottam, de ez talán hiba volt. Persze továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a szabvány támogatása megkérdőjelezhetetlen. Azt gondoltam, hogy az nV GF7 féle hosszú, ''csővezeték'' szerű Pixel Shader egységei jobban el tudják tüntetni a textura fetch időkiesését, de úgy néz ki, hogy a dedikált egységes X1000 erre a feladatra jóval alkalmassabb.
Most is elég jól áll a zászló az R600 architektúrájának. 10:1 körüli ALU:Tex-re tervezték, míg a G80-at úgy 4:1-re. A mai játékok 3:1 és 4:1-es ALU:Tex arányt használnak. Jövőre már jönnek a 10:1-el rendelkezők és azokat imádni fogja az R600. Eleve el lehet gondolni, hogy egy top kategóriás VGA-t kb. 1-1,5 évre terveznek. A G80 most éli azt az időszakot amikor az ő felépítése érvényesül, az R600 jövő ilyenkor fog villogni, pontosan úgy mint ahogy most villog a x1000 architektúra. -
rocket
nagyúr
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2235 üzenetére
Na mesélj azonnal! Hogy van ez? -
szab.tam
nagyúr
a gecube oldalán találtam:
[link]
jó angol nyelvtudású valaki segítene kihámozni, mit mond az agp 2900-ről?
az elején: ''full range of DX10 series ... on PCI Express, AGP bus and ...'' - mintha azt írná, hogy a teljes sorozatot kiadják pcie-en és agp-n. nem?
és a közepén, ahol az agp-ről ír: ''...HD2400 and HD2600 series to enable the DX10’s surreal graphic performance to prolong the needs of Directx 10 superior 3D quality graphics on an AGP 8X system platform. GECUBE comprehensive line up of products ranging from low to high end of the spectrum will truly satisfy the widest range of customers on the show.'' - itt meg, mintha azt írná, hogy a alscsonytól a csúcsig a teljes spektrum.
segítsen má' valaki, hogy akkor jól értem, hogy ennek alapján a gecube tervez 2900-es agp-t? please! -
Alvin_ti4200
félisten
csak nem beléptem én is a klubba?
-
1etértek, szerintem is sokban driver, bár a 50-80%-os különbség a 8800GTX javára még így is sokkoló. Rengeteg esze volt az nVidiának a TWIMTBP programmal - a tesztidőszakban bele tudnak kerülni a játékokba optimalizációk (+ több inputjuk van a driver fejlesztéséhez), míg az ATI futhat a játék után, és csak a driverrel.
Kíváncsi leszek, hogy RV630 VS G84 fronton mi lesz a helyzet... -
elsíklottam felette, visszaolvasva már láttom
tudtommal itthon még nem kapható, hátha valaki rendelt külföldről
Az én x1900cf (xt)-emet a hr-03 + 1 9centis zalman venti játékban 40-50 közt tarja, a vrm-en borda + egy venti 50-54 fok...
Az 1900-esek meg nagyon melegednek...
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
szab.tam
nagyúr
itt kérdeztem nem olyan régen, hogy lesz-e vajon 2900 agp.
most olvasgattam a régebbi ph-s hírek között, és ezt leltem:
[link]
itt a cikk alján ez olvasható: ''...a GeCube is, mégpedig – ahogy közölte – a belépőszinttől a csúcskategóriáig fog kínálni efféle grafikus kártyákat.''
mármint agp-t... jól értettem? ez nem csak egy szokásos ph-s elírás?
mert ez nekem nagyon jó hír lenne, csak nem akarok korán örülni! -
Gorneck
legenda
Már nagyon várom a pro-s karikat...
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
Valaki szerelt már a kártyájára Thermalright HR-03-as hűtőt? (természetesen a direkt R600-ra valóra gondolok). A tapasztalatok érdekelnének.
-
Mozso26
senior tag
Ezt a tesztet látátok már:[link] Nem kamu? Hogy hogy a 320 gts elveri az xt-t dx 10-ben? Most komolyan kérdézem nem gunyolodni akarok de annyi mindent láttam hogy lehet ez?
-
szacsee
nagyúr
Kösz mindkettőtöknek!
-
szacsee
nagyúr
Hy All!
Lenne egy kérdésem, elvileg mindenkit érint aki ezen kártyával rendelkezik.
A probléma neve Black Box.
Elvileg tartalmazza a :
HL2 Episode 2-t
Portal-t és a
Team Fortess 2-t.
Viszont májusban a Valve bejelentette, hogy nem lessz Black Box:[link]
Tervezek egy ilyen kártyát venni, de jó lenne tudni akkor mot mi lesz, mert akkor nem vásárolgatok nyakra-főre, ha hozzá szeretnék jutni a HL2 EP2-höz és a Team Fortess 2-höz, mert akkor spórolok rá.
Ki mit tud ez ügyben?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest