Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
Új hozzászólás Aktív témák
-
creed13
tag
válasz
Mákos7észta #1282 üzenetére
Én vízhűtést használok, és az X1800-X1900-as szériára való blokkomat alkítottam át, hogy rátudjam rakni erre a bestiára.Meg még 1-2 dolgot, eléggé hibrid lett, de legalább jól hűt és csöndes.És persze nem kellett megválnom a blokktól, és venni egy még nem is létezőt.
Ezt jól meg aszontam...
-
creed13
tag
Hát ez egyre jobb, nem elég, hogy nekem nincs overdrivem, most még a 3dmarkok sem akarnak menni, kifagy mind.Lehet az a gond, hogy XP-t használok?
-
creed13
tag
SzlobiG, te milyen beállításokkal toltad a 3dmarkot és melyik verzió volt pontosan?
-
creed13
tag
Végre én is boldog 2900XT tulaj vagyok, DE aminek mégjobban örülök, hogy sikerült a vízhűtés blokkom rá ''moddolni'' a kártyára.
Csak sajna nem tudok olyan progit, ami kiírná a hőfokokat, pedig Everestből is a 4.00 van meg.
/Mondjuk az is tény, hogy az még áprilisi..../
[Szerkesztve] -
sutyi^
senior tag
AC-nek is kint LESZ nemsoká elvileg az Accelero Extreme-je, szóval kinek van pénze most már válogathat.
Edit.: Korrekció.
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
Mákos7észta #1282 üzenetére
Eddig még nem nagyon jött ki R600al kompatibilis hűtő. Mostanság fog szállingózni a Thermalright HR3-as hűtőjének ati-s verziója. Amúgy a sima HR3 is felszerelhető: [link]
-
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Volt eddig bárki, aki lecserélte a gyári hűtőjét vmi másra? Mert azzal tisztában vagyok, hogy a hangja borzasztó, így gondolkoztam a hűtőcserével, de félek, kompatibilitási problémába ütközökMinden szónak száz a vége, Accelero X2-n is gondolkoztam, de mivel ez egy szörnyeteg, nem tudom mi lenne képes lehűteni úgy, hogy ne kelljen fabrikálni a hűtőn
Valaki próbálta már, hogy lekapja a műanyag borítást? Vélemények, tapasztalatok?
-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1276 üzenetére
De idegesito nem lehet egy rohadr kozvetlen linket berakni az AMD oldalarol
Innen indulva [link]
AMD Customer Care Site Map > Radeon Support - PC > Radeon HD 2900 series > Knowledge base > Gaming >
Ilyen az amikor a nagy akarasnak nyoges lesz a vege, es ilyen hibak jonnek elo, demoban nem volt lassu a menu igy ez nem a Capcom sara az tuti
[Szerkesztve] -
válasz
Alvin_ti4200 #1276 üzenetére
Megnéztem DX9-be menü szintén akad mint a barom, szal hagytam is a fenébe, kap egy uninstallt, végül is boxon kipörgettem már.
Jah Call Of Juarez DX10 benchbe a fák meg bokrok elég érdekesen néznek ki,miért?
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
-
Végre megjött nekem is a VGA MSI-éktől, folytatom az MSI birtoklást X1800 is az volt.
Ilyen nagy dobozt még nem láttam amekkora ez, meg gondosan bevolt csomagolva.
Futtattam 3Dmark 06-ot Vistán 7.6-os driver: 11170 pont ez reális? Sajna GTX-hez nem tudom hasonlítani mert az nem ment.
Ment a 3Dmark mondom mi van valaki kinnt az utcán porszivózik, vagy mitcsinál, azt a fenéket a kártya felpörgött.Elég nagy batár hűtés van rajta, nem rossz megoldás, de ez a hang valóban zavaró, mostmár elhiszem.
Játékokat még nem néztem mai nap folyamán lesz rá időm és megnézek párat Lost Planetre mindenképp kíváncsi leszek box után.
Milyen progi mutatja a kártya hőfokait? CC kivételével. Everest se mutatja nekem, lehet, hogy már régi.
Pár kép:[link][link][link][link][link] -
GezaR
tag
Windows XP sp1 eredetibe: nővérem tanár és redelhetett 2000-ér XP-t még annak idején amikor kijött az sp2. Tavaly tavasz végén, nyár elején, így vhogy meg leszedtem a Microsoft oldaláról az sp2 frisst.
-
GezaR
tag
Most nézem h vmi béta verzió volt és mindössze a készítők részét lehet megnézni.
Egyébként meg igen, azt kár volt odaírni, de hozzáfűzöm h Carbon, CoD2, S.T.A.L.K.E.R. CS: Source ott vírit teljes EREDETI pompájában a polcon, tehát ien jelleggel érdekelt a dolog. -
GezaR
tag
Ááááááááááá koria volt az örömöm vmi béta verzió DX10-el, amiről még egyellőre lemondhatok. DX9 demó van?
-
creed13
tag
Ha minden igaz, akkor holnap én is /remélhetőleg
/ boldog 2900XT tulaj leszek.De viszont gondolom a mostani vízhűtő blokkom nem lesz jó rá, ezt pedig nagyon sajnálom.Nem értem, miért változtatják ''állandóan'' a lyuktávolságokat.Persze a hűtéseket gyártó cégeknek is megkell élniük valamiből, de akkor is...
-
válasz
Alvin_ti4200 #1259 üzenetére
Ha az X1800 gyárijánál hangosabb, akkor elhisezm.
-
GezaR
tag
Nem tom h tudjátok-e, de azért leírom h kész a Lost Planet, itt izzik a UTorrent-emben.
[Szerkesztve] -
Speed
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1259 üzenetére
Engem nem zavar jobban 2d-ben mint anno a 8800GTS-em
-
válasz
szacsee #1256 üzenetére
Igen lehet eszkábálni, de én nem szeretem szét vágni a házat ezért, inkább maradok a gyári megoldásoknál.
Jah CF-et nem sokan használnak pláne, hogy kell hozzá vagy 700-as táp.
Amúgy még nem kapni HR-03-at R600-ra nálunk.
Annyira azért nem lehet zavaró 2D-ba meg a PH-s tesztbe azt írták, hogy mint a 8800-ak olyan hangja van ami nem vészes, de hamarosan kiderül. -
szacsee
nagyúr
válasz
SzlobiG #1254 üzenetére
Ha már vagy annyira merész, hogy felteszel egy 90k-s VGA-ra egy dromedár hűtést, ami szvsz jobb mint a gyári, akkor egy 90-es, vagy 120-as ventit a hátlapi takarólemezeket kivéve fel lehet eszkábálni. Így már ezzel is ki tudod tolni a Hot Air-t a házból.
Valahol olvastam, hogy így 5-6 fokkal csökkent a GTX hőmérséklete.
A VGA-gyártóknak talán el kellene gondolkodni, hogy kiadnak egy verzsönt, ami a hűtés miatt nem kóser CF konfigba, oszt a Thermalrightal lezsírozni a bótot.
Szerintem a csúcs VGA tulajok 5%-a sem használja a többkártyás megoldásokat.
Még várok pidit, no meg most térek vissza a zöldektől a homályba, aztán ha ATI mellett döntök, akkor HR-03+ R600 verzsön tuti befigyel.
Talán a legbosszantóbb, hogy egy 90k-s kártyára a júzernek kell hűtést fabrikálni, hacsak nem akar füldugót viselni (nem zenélek netezés közben és sokaknak van családjuk, ahol már nagyon zavaró, hogy egy szobában 2 porszívó üzemel) -
Zoli329
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1235 üzenetére
Hát ja. 70%-on a 8800 lehűti magát rendesen és nem is hallani. Azaz nem hangosabb mint pl a cpu hűtő vagy tápegység. és ez nagy fegyvertény ha a kiegyensúlyozott teljesítményt is idevesszük. kár, hogy az Ati-nak nem igazán jött be ez a kártya. El kellene már gondolkozni normális hűtésen mint ahogy az nV tette. Egyik legjobb és verhetetlen gyári hűtőt alkotta meg.
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
Nem tudjátok van valahol 3DM06os lista 2900XT karik tuningjáról? Bármmilyen jó magyar / külföldi csak minél több gyártó karija legyen rajt. THNX! -
Mozso26
senior tag
Elfogyott a türelmem és sajnos gts tulaj leszek.
-
nokia5300
csendes tag
nem tudom mindenki panaszkodik a hangjára de nekem elötte his x800xl -em volt és az hangossabb volt.Úgy hogy nem értem a többieket
-
válasz
Alvin_ti4200 #1242 üzenetére
Én még mindég sokkal jobb megoldásnak látom a gyári hűtést mert az kivisz a házból a levegőt nem úgy mint az a HR-03 meg a többi ilyen. Nekem a Silenecer az nagyon bejött annó.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
5e-nél többet én nem adnék ki vga-hűtőre.
-
KOX88
csendes tag
Sziasztok!
HD 2900XT tulajok szimpatizálok veletek, no meg a kártyával. Egyrészt AMD, másrészt ATI fun vagyok. Érdekes kéréssel fordulok hozzátok. Valaki aki esetleg érez magában egy kis kísérletező kedvet, próbálja már meg 2D-ben lefelé vinni az alap órajeleket.
Évek óta így használom a kártyáimat 2D-ben (netezéshez,bóklászáshoz ideális) mer ugye melegedés ohne, fogyasztás ZAJ csökken stb....
Egyébként HD 2900XT 1650XT beszerzése fenyeget tán holnap
Rivatunert használok, ATI Tray tool vagy bármi ami ismeri már HD 2900XT-t megfelel.
Szerintem nem csak engem érint a dolog.....
Egyébként nyomon követtem nagyvonalakban a fórum írásait, sok infót tartalmaz.
Nem sokat értek a 3D programozáshoz, de józan ésszel egész sok felfogható.
ABU85 hozzáértését szeretném kiemelni. Pártatlan és nagyon kompetens, asszem nem a levegőbe beszél.
Meg egyébként is, nem ma kezdték ATI-ék sem...
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! -
Speed
addikt
válasz
Nekem van vele bajom az hogy kurva nagy a borda igaz a jó teljesítménynek ára van de akkor is
-
Speed
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1238 üzenetére
Jah éppen még nem most megvárom míg lesz rá több hűtő is és majd utána, de itt van már a Thermalright HR-03 R600-as hűtője is
-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1238 üzenetére
HR-03 is van mar R600-hoz [link]
-
Speed
addikt
Az így végülis változó van amikor felpörög igaz én most egy közel 30c-os szobában ülök de álltalában ha fel is pörög akkor is egy fél percig még talán adig sem, ha viszont nem pörög föl roppan csendes tud lenni a 9800PRO-nál viszont mint ahogy Alvin is írta enyhén zajosabb (bár a két karit már ösze sem lehet hasonlítani) amúgy nem kell megijedni nem vészes szerintem el lehet ezt a hangot viselni igaz én állandóan zenét halgatok szal nem érdekel hogy hangos e a gép, meghát úgyis hűtőt akarok rajta cserélni
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1233 üzenetére
Mondjuk a 8800 GTS hangját sem ismerem.
Ööö. Mondjuk a 9800 pro hangjára emlékszik valaki? Ahhoz képest?
Más: hwt-n csak én nem látom a cikket, vagy még nincs is? Oda szoktál írni, nem? -
Hushpush
tag
Sziasztok! Kérdésem lenne....... Szóval nekem egy PentumD 950 procim Abit AW8 Max alaplappal 2GB 667-es kingston rammal namármost van eza HD2900Xt kártya. Mennyire lenne értelme betenni emellé a config mellé et a kártyát? Most egy Geforce 7900GTXem van ami jó nagyon jó a dx9es gammákhoz, de jön a nagy isteni csodálatos Crysis és az embereket ijesztgetik h a teljes élvezethez dx10es kari kell meg ilyenek. Szóval mennyire volna értelme? Mert az ára nekem nagyon tetszik...... Mondjuk ezt sem lesz olyan könnyű megvenni, de nagyon szimpi nekem.......
-
mcwolf79
veterán
válasz
redym00 #1224 üzenetére
Ha van rá lé,akkor jobb választás a 2900 XT.
Igaz 3D-ben hangosabb (csak az olvasottak alapján),és kicsit bikább táp kell mellé (tehát egy 400-as Codegen nem valószínű,hogy elbír vele (Én biztos nem raknám alá)).
De mindenképpen gyorsabb a GTS-nél(a 320-ast tekintve;a 640-est nézve ez nem egyértelmű,jópár tesztben jobb az XT-nél). -
redym00
csendes tag
Hali vlaki segytsen! szeretnék venni egy videokártyát csak nem tom miet:S ati radeon 2900xt vagy geforce 8800gts. szerintetek meiket vegyem???
-
redym00
csendes tag
Hali vlaki segytsen! szeretnék venni egy videokártyát csak nem tom miet:S ati radeon 2900xt vagy geforce 8800gts. szerintetek meiket vegyem???
-
Drizzt
nagyúr
Dirtben a két architektúra közül melyik teljesít jobban? Láttam a 2600XT topicban egy olyan eredményt, hogy 7 fps-t nyom 1280-ban a 320-as gts.
[link]
Ez nekem hihetetlenül kevésnek tűnik.
[Szerkesztve] -
Mozso26
senior tag
Árpi hogy megy a lost planet a 7.6-al?
-
losi73
senior tag
-
mcwolf79
veterán
Szerintem még érdemes várnod egy kicsit.
DX9 alatt még szerintem mindennel tökéletesen elboldogul a karid,''komoly'' DX10-es alkalmazás pedig jelenleg nincs.
Ha elkezdenek szállingózni az igazi DX10-es játékok (ami még kicsit odébb van),és netalántán kevés lesz nekik a NV karid,akkor elgondolkodhatsz a cserén.
Annyival nem tud többet (jelenlegi progikat nézve) a 2900 XT,hogy megérje eladnod érte a drágán beszerzett GTS-ed.
Én biztos nem cserélném le.Szerintem várj 2-3 hónapot.
[Szerkesztve] -
reaper05
csendes tag
Hy all!
Az igaz, hogy a 2900-as mellé lesz/van egy HL2:EP2 kupon mellékelve? -
losi73
senior tag
üdv mindenkinek épp most hezitálok hogy lecseréljem e a nv 8800 gts-em egy ati hd 2900xt re-mit javasoltok érdemes menyivel hangosabb az ati kártya többlet fogyasztás lényeges vagy nem szoval cseréljek vagy ne 15k dobnék egy msi 8800gts 320mb oc verziora helppppppppppppp
-
mcwolf79
veterán
válasz
Komplikato #1205 üzenetére
Persze,hogy nem logó alapján kell vásárolni.
Csak lásd. pl. a Lost Planet és a COJ mizériátElőbbi NV,utóbbi AMD karival fut jobban (ha fut egyáltalán).Mondjuk ez már tényleg nagyon szélsőséges módja az optimalizálásnak.
-
Persze nem mind1, hogy milyen lapba megy nyílván olyat kell venni ami támogatja, de Herrz elmagyarázta.
Amúgy a chipset támogatja amiket felsoroltam csak ha a lapon eleve egy PCI-E csati van, akkor sehogy nem lesz CF, meg az se mind1, hogy hányszorosan hajtja meg a kettő PCI-E sínt.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Mozso26 #1196 üzenetére
Ezt Te sem gondolhatod komolyan,hogy akármilyen drivertől majd úgy megtáltosodik a 2900 XT,hogy a GTX-et is lenyomja
Erre Én nem mernék mérget venni
Még sajnos arra várnunk kell,hogy végre meglássuk,mit tud a kártyánk valójában DX10 alatt(a COJ és a Lost Planet-et nem tekintem mérvadónak). Az a bibi,hogy nagyon sok múlik azon,hogy a játék indításakor milyen logót fogunk megpillantani a monitorunkonSzerintem több NV logó fog felűnni(Én,mint GTX tulaj mondjuk ezt nem bánom
),de az szerintem biztos,hogy nem csak az ERŐ fog dönteni a dologban
Nem kell mindjárt nekemesni Kedves XT tulajok,csak elmélkedtemPeace,meg egyebek
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
HIS-nek is van 1gb-os XT kartyaja [link] , ennyit arrol akkor, hogy a Diamond egyeni akciojarol volt szo az a rovidebb 1gb kartya kapcsan
[Szerkesztve] -
creed13
tag
Húúú, akkor jó, mert nem szívesen cserélném le a mostani Crossfire-ös konfigom.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő