Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
keszegduda #1599 üzenetére
Egyenlore sok jatekban csak azt latni hogy a 2900-on nehany jatek olyan lassu hogy az felelmetes. De van nehany ahol a 2900 ''meglepoen'' jol teljesit. Eddig is ez ment, hogy az eltero architectura miatt bizonyos jatekokban az ati az eros masban az nvidia.
-
keszegduda
őstag
Nem vagyok sem ATI sem NV fan, a teljesítmény alapján döntök, éppen ezért várok.
Ez nem rajtunk múlik, ATI-nak állítólag jobban fekszik a DX 10 API, mert ott a Geometry Shaderre alapoz és ha még a videókat is megnézed pl.: Crysis akad belőle...
De úgy sem fogunk látni csodát, mivel NV-nél a lé, így pénz beszél kutya ugat alapon fog menni a dolog...
DX9-es gammák között is akad egy-két olyan, ami meg tudja akasztani a 8800GTX-et.
Nem véletlen van 320 stream proci ATI féle R600-ban, véletlenek nincsenek... -
Ribi
nagyúr
válasz
keszegduda #1597 üzenetére
Annyira jo hogy minden Ati fan biztosra tudja hogy dx10 alatt rongyosra alazza a 2900 a 8800-at
-
Mozso26
senior tag
Uj driver mi?MUHAHAHA,MMMMMMUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Sorry de néha olyan jol esik kárörvendeni. Mégegyszer bocs. -
reaper05
csendes tag
Ez télleg nem semmi. Valahol még lassabb is az új driver-rel.
Gave-nek igaza volt: ''HD 2900 sztem nem gazdaságos, nekem sem jön be, és ellenben néhány Atifan próféciával miszerint majd eljön a driver ami többek között képessé teszi a karit ,h a porba alázzon egy GTX-et és persze a világot is megváltja én nem hinném....''
Mondjuk engem nem érdekel, akkor is megveszem azt az MSI-t. -
Ligszi
tag
Ez egy tényleg lehangoló, titokban (kicsit) többet reméltem! Na mindegy továbbra is várunk, hátha..............
-
Drizzt
nagyúr
Íme az új performance analysis:
[link]
Összefoglalásként: egy kalap szar.
[Szerkesztve] -
Ligszi
tag
válasz
keszegduda #1581 üzenetére
..igen..
-
Van olyan lap ami tud CF-et X16-ba küldeni, vagy csak a 8X megy két kártyánál?
Mert lehet megpróbálnánk kettő 2900-est CF be hajtani 975-ös chippel. -
Ligszi
tag
Eladók az alábbi VGA-k vadi újan 3 év garanciával!
Gigybyte GV-RX29T512VH----85.900 Ft
................................................................................................................
Gigabyte:
8500GT 256MB Silent-18900Ft
8600GT 256MB SilentPipeII-26400Ft
8600GTS 256MB SilentPipe3-38400Ft
8800GTS 320MB-59900Ft
HD2900XT 512MB-79900Ft
................................................................................................................
VGA ASUS EAH2900XT/HTVDI/512MB DDR3,2xDVI-I,PCIe, 84 739 Ft
VGA Sapphire HD X2900 XT,512MB GDDR3/512,DualS.fan 84 932 Ft
..remélem kapásból ennyi elég lesz, elérhetőséget nem írok, keress rá a hírdetések rovatban,
nekem kb. 3 percig tartott. -
seal84
csendes tag
Hello!
Nem tudjatok hogyan lehet megcsinalni hogy a QuickTime HD mov-ok lejatszasaba ne ugasson bele a kártya programja ? Mert elég szarul jatsza le, lásd néha ilyen foltok jelennek meg ,nem olyan éles a kép, nem kontrasztos. Gondolom valami kodek állítódott el ,de sajnos nem értek hozzá. Ha tud valaki valamit légyszi segítsen ! Köszi! -
IreN!CuS
őstag
hy!
azt szeretném megtudni h ''anno'' sok gond volt 2900xtnél a driverekel! h ez most is megvan még vagy azért ''sokat'' javult ahoz képest amiota kijött?vki tunningolta már ugy isten igazábol?ha igen mennyit birt?
thx4info -
Ligszi
tag
válasz
keszegduda #1566 üzenetére
Mostanság 80-85K körüli árakon lehet hozzá jutni 2900XT-hez, gondolod hogy karácsonyig 20-25K-t csökkenhet az ára?
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
-
Ligszi
tag
válasz
keszegduda #1562 üzenetére
Ez így igaz, de a döntés még akkor is a te kezedben van!
-
nemesis?
tag
Jövő hét Szerdára rendeltem meg Demandból a cuccokat az új gépembe. Természetesen Sapphire HD2900XT
Hűtése hangos meg fűt is rendesen , de majd huzatot csinálok én abban a házban, azt nem lesz ott meleg. -
Ligszi
tag
válasz
SzlobiG #1549 üzenetére
A tény nem tudom mennyire hiteles, de ezt a kártyát(8800 GTS 320 MB)akkor sem vettem volna meg, ha nincs ez a cikk. Ha előre gondolkodik valaki egyből kitűnik hogy kevés lesz a videókártya az elkövetkező játékokhoz. szerintem!!
Ezért ....Go.. ATI 2900XT és soron következő tesói!
[Szerkesztve] -
Ligszi
tag
válasz
SzlobiG #1537 üzenetére
Csak azért bátorkodtam figyelmeztetni ezen kártya használóit, mert nagyon sokan videókártya, és gép fejlesztés küszöbén állnak, köztük én is. Ezért ha az olvasók pozitív eredményeket tapasztalnak, akkor a 8800 GTS helyett az ATI felhasználói táborát fogják erősíteni.(2900 XT) Ezért előre is köszönjük a tapasztalatok megosztását.
-
Ligszi
tag
válasz
keszegduda #1539 üzenetére
Nem tudom ez a cikk mennyire erősít meg az ATI választásával!
[link] -
M.Eriksen
tag
Most mennyiért lehet beszerezni egy ilyen kártyát a legolcsóbban?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Far Cry gyorsabb lehet 13%-kal. Ezen kívül mást nem írnak...
Van egy oldal, ahol mindig szokott lenni öszehasonlítás a régebbi Catalystekkel. Mi is az?
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
Bazz, lol, leugatott a hülyegyerek
Na mind1... -
Armando_19
őstag
Ja valami 2900XT tulajd ugorjon már be ebbe a mega3d 2007 topikba... Kíváncsi vagyok mit lő a kártyája...
-
Ligszi
tag
Hahóó, tessék tesztelni: [link]
-
lono981
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek a 2900XT 512MB-s verziója jövő tavasszal mennyibe fog kerülni? Lesz kb. 50e Ft? Csak mert még nagyon gondolkozom, hogy konzolba vagy PC-be fektessek be. PC-t mindenképpen veszek jövőre, mert a mostani rendszerem már nem sokára 5 éves lesz. Amennyiben nem tudok magamnak egy ütőképes rendszert összeállítani, akkor veszek majd egy konzolt. Ebben az esetben jó lesz a 2400XT is.
Ütőképes: nálam ez ennyit jelent. 1024*768, high/very high, 4xFSAA,16xAF beállításban működjenek a jövő játékai is.
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
válasz
reaper05 #1522 üzenetére
Amíg a teljes rendszer teljesítménye egy ilyen karival 335W körül alakul 100%-os terhelés alatt, addig egy 500W-os FSP táp, aminek a hatásfoka biztosan nagyobb, mint 80%, gond nélkül ki kell tudni szolgálnia egy ilyen rendszert. Bár CF-ben ne gondolkozzál, mert akkor vehetsz 650-es tápot,az már annyit zabál...
Nem tudom milyen kupont adnak hozzá...
[Szerkesztve] -
reaper05
csendes tag
A belső hőmérséklettől nem félek. Az Extrem Engine 3T majd gondoskodik róla.
Úgy láttam nem fogyaszt olyan nagyon sokkal többet, mint a GTX. FSP 500W BSII elbírja remélem. Az MSI-ről mi a vélemény. Tudom, hogy mind referencia, de azért mégis... a Black Box kupont adják mellé, ugye? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
reaper05 #1520 üzenetére
Az nv-nek 8 hónap volt megfelelő drivert csinálni, az AMD is tökölni fog legalább szeptemberig, sőt inkább október. Kb. olyan a támogatás, mint a GF8-nál volt megjelenéskor.
A hőmérsééklet, úgy 65-85°C között szaladgál. A venti hangos terheléskor, terhelés nélkül elmegy. A ház belső hőmérsékletére alig van kihatással, legalábbis a 8800GTS-nél nagyobb volt belül a meleg. A szabadba kifújt levegő viszont melegebb HD2900XT-nél. -
reaper05
csendes tag
Sziasztok!
Mivel sajna nem lsz meg a várva várt GTX, ezért maradok a jó öreg 2900-as ATI-nál. Úgy döntöttem az MSI-t választom, de előbb lenne pár kérdésem: Amíg követtem az eseményeket, addig az ATI driver-e nem volt a top-on. Most mi a helyzet? Javult valami az elmúlt 1 hónaphoz képest? Milyen hőmérsékletet produkál a kari terhelés nélkül/mellett?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem, hogy a driver fogná vissza ennyire. Az 1GB-os verzió eredménye érthető, így sem sávszélesség problémái vannak az R600-nak, ezen a szinten a GDDR4 nem segít. Az 1GB-os verzió csak akkor lesz gyorsabb az 512MB-osnál, ha 512MB-nál több memóriát igényel majd a program.
A teljesítmény azért nem nagyobb a 8800GTX-nél, mert a jelenlegi játékoknak a G80 fekszik inkább. Az R600 nyers shader erőre lett tervezve, és nagyon magas ALU-Tex arányra.
Tulajdonképpen minden D3D generáció váltás új elképzeléseket szül. Ezek akkor jók ha fokozatosan lesznek bevezetve. Ilyen volt a D3D7-D3D8 áttérés. Ellenben a Hát a D3D8-D3D9 váltást némileg akadályozta az FX karik képességei. Ez sajnos nem következetesen ment végbe. Az nv tartotta a fejlesztőket addig míg ki nem jött az új szériája és utána bumm, jött a drasztikus teljesítményesés. Persze ez csak az FX tulajokat érintette rosszul. Akkor is kivolt kövezve egy út amit az MS és a fejlesztők elképzeltek, de csak később tudták alkalmazni. Most is van biztosan elképzelés a jövő megoldásairól, az a probléma, hogy nem tudjuk mi az (ha az MS elképzeléseinek megfelelően fejlődik a grafika akkor az az R600-nak kedvez majd). Az egyik véglet, hogy maradnak a jelenlegi megoldások és a jelenleg mutatott teljesítmény lesz mérvadó. A másik véglet, hogy elmennek a fejlesztők az AMD elképzeléseinek az irányába és a G8x teljesítménye drasztikusan visszaesik, mint anno az FX-nél. Remélhetőleg valamilyen köztes kompromisszumot választanak és azzal a felhasználók is jól járnak. -
Drizzt
nagyúr
[link]
Ez tömörítés miatt ilyen lassúcska, vagy...?
Szóval próbáljátok ki... :-P -
Mozso26
senior tag
Ne felejtsétek el ma is sámán király 22:05-töl.
Amugy mitöl ilyen döglött ez a topik?
Tul tul kevesen vagytok atisok.Amugy azért vettem gts-t mert egyenlöre elég és viszonylag olcso. Viszont bizti h ati-t fogok majd venni majd ha pcie 2.0 55nm gyártás technologiás és 1gb ddr4 rammal lesz nagyon sok stream procival . Remélem lesz ilyen.
JA és ezen hszel életben tartom ezt a topikot ez a küldetésem , most is a tetejére rugdostam.
[Szerkesztve] -
Telefunen
őstag
Szlobi azt akarta mondani hogy a valós alkalmazások szempontjából nem jelent semmit a 3dm01-es eredmény (teljesen igaza volt), erre le lett oltva, és bocsánatkérés helyett.. szánalmas
-
Mozso26
senior tag
Egyre királyabb ez a vita mondhatnok zsirszalonna
Remélem folytatjátok
Vagy mindketten elmentetek mesét nézni?
HA már mese nesokára jön a sámán király ami nagy király sorozat
[Szerkesztve] -
M3kk
őstag
válasz
SzlobiG #1510 üzenetére
Megint tudod mirol beszelsz
Pont olyan vagy mint az, aki azt hiszi, hogy ert vvalamihez, es meg akarja javitani, neki all, de meg jobban elbassza.
Legalabb legyel tisztaban amirol beszelsz, utana pofazz, ok?
Nem latom a figyelmeztetes kozott es a lamasagod kozott az osszefuggest.
Ezennel befejeztem, menj nezzel valami rajzfilmet.
Ja es a kompit a kereszelomre kaptam a kresztszuloktol, tudod, most vagyok 5 honapos. -
Tudod te ki a lama? Te.
Én biztos nem fogok WR eredményeket postolni mert nekem nem veszi meg ''anyuci'' a kompresszort, hogy azzal hűtsem a procimat és villogjak az eredményeimmel a PH-n.
''Nem oltok le senkit alaptalanul, egyszeruen nem szeretem ha olyan valamirol mond valami vellemenyt, itel el, vagy okoskodik rolla, amikor halvan fogalma sincsen ( itt most szlobig re gondolok leginkabb, ugyais tobb topicban latom ezt a jellegu posthuntingot ).
''
Nemis tudom kit figyelmeztettek már párszor a te stílusodért a Ph-n szal te csak ne írjkálj ilyeneket.
[Szerkesztve] -
M3kk
őstag
válasz
feka007 #1507 üzenetére
Szerintem meg pont a benchmarkra irtad, legalabbis pont ugy jott le
Ha nem akkor bocs.
Egyebkent igenis nagy szam.. nezd meg akar a phs tesztet is, hany jatekban marad alul a gtx es a gts, nehol meg az SLI is..
Arrol meg ne is targyaljunk, hogy a 8800GTX megjelenese utan kb egy evvel jelent meg normalis driver..
Mint ahogy mar leirtam, a hd 2900XT ket a driver fogja vissza, foleg ezt az 1 gigas verziot.
Nem oltok le senkit alaptalanul, egyszeruen nem szeretem ha olyan valamirol mond valami vellemenyt, itel el, vagy okoskodik rolla, amikor halvan fogalma sincsen ( itt most szlobig re gondolok leginkabb, ugyais tobb topicban latom ezt a jellegu posthuntingot ).
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
Gyerekek nyugi!
-
Na hogy ne legyen boxmeccs
A 3dmark01 az egyik legösszetettebb bench, ahogy M3kk is írta,
lap+cpu+ram+vga+personal skill.Nagyon sok munka van egy jó eredmény mögött
Kérvényeztem is az illetékeseknél, hogy legyen 3dmark01 lista a '' ph-s toplistába'' , ugyan is itt meg fog látszani, hogy ki mit tud.... esetleg segít a másiknak!
[Szerkesztve] -
Pff, ezen a kommenten csak röhögni tudok.
Most ezt azért mondod, mert te csak 01-be tudsz villogni mi?
Nemtudom ki rakta tele 3dmark 2001-topikot az eredményeivel.
Jah igen összetettebb még SM2.0 sincs benne elvégre kihasználja a kártya adottságait.
Én befejeztem a vitát, többet nem reagálok a hszedre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest