- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
Vasinger! #30691 üzenetére
Tök egyszerű, az ATI minden hónapban ad ki egyet, ennyi .
Mod: Szerintem a topic jobban járna ha a kártyád "bezöldülne", ennyire szeretsz sírni, vagy mi van ? Nem tudom mire nem elég a kártyád 8.9-l, amennyiben nem tudnád akkor elárulom lesz még ilyen, nem javul minden verziónál a teljesítmény számottevően . A mostaniban a videolejátszásra mentek rá, aki arra is használja annak ez pont jól jön .
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger! #30677 üzenetére
DX10-ben ugyanolyan rossz. Azaz tök ua. Pontosan ugyanolyanok a teszteredmények.
hoffman_: Természetesen ATT.
pempellini: Tökéletesen megy.
fdisk: Cikkben le van írva. Csak az órajeleken nem módosítottam, ill. a 3D feszültségen. Milyen 4870-ed van? Az nincs a cuccaidnál (ha már mondtad, bocs, de sok emberrel vagyok napi kapcsolatban). Ha valami OC, akkor lehet gebasz.
Puma K: Le lett már írva soxor, hogy miért kisebb.
-
Puma K
nagyúr
Fent van már a hivatalos oldalon a 8-10-es driver, de az kisebb mint amit eddig lettek linkelgetve... Maradjon amit leszedtem elsőnek (amire sokan azt hitték hogy béta) vagy szedjem le a hivatalos oldalon lévőt?
-
fdisk
őstag
válasz
katt777 #30599 üzenetére
Akkor áruld már el nekem,h mennyire moddolt a biosod?
Mi az amin változtattál?(esetleg elküldheted a mail címemer,csak a tisztánlátás végett)
Mert én ma reggel nekiültem megint.
Szűz Os restore.Próbálkoztam sokszor,sok féle módon h fel tudjam tenni a 8.10-et,de csak egy féle biosmoddal ment fel.
Ez pedig az,h csak a venti vezérlést lőttem be.Minden más mód(fesz,energiatakarákosság,az a bugfix)-nál nem jó.kiírja,h nincs telepítve az ati szoftver. -
Hunter2
addikt
nah megjött garcsrébe az új kártya, Passzív giga HD4850 1GB.Majd valamikor holnap csnálok egy tesztet.
-
pempellini
senior tag
catalyst 8.10-el megy az ATT rendesen?
esetleg próbálta valaki? -
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #30599 üzenetére
A tegnapi kiakadásom nem ide szólt ám. Kissé vacak volt a napom, valamibe bele kellett kötnöm...
Még am semmi eredmény, nem is volt rá időm. Ma se nagyon lesz, mert holnapra egy fél könyvet meg kell írnom...
ATT-t még soha nem használtam, lévén, hogy eddig egyetlen ezt megelőző karim volt, az is nVidia. De majd az oldalad alapján kisilabizálom, hogy melyik lenne jobb
-
_Toka_
senior tag
válasz
horitomy #30678 üzenetére
Ez itt időnként felbukkan... Semmi köze a Windows-nak a videokártya memóriájához. Azt nem a Windows kezeli. A CPU címzi a Windows segítségével a rendszermemóriát, a GPU pedig a video memóriát. Adatot pedig a megfelelő DX hívások segítségével a driver közvetítésével cserélnek
-
Vasinger!
nagyúr
Kinn van az ati oldalá a hivatalos 8.10.
Tapasztalatok? Jó, nem jó? Jobb rosszabb? Mi ez a 8.11?
-
ProEvoFan
nagyúr
[link] erre valaki?
a refi hűtőm lenne lecserélve erre vagy egy HISre, igen a HIS egy isten de beszerezhetetlen...itt a PH!n sincs a bazárosoknak....és az ASUS is egyedi hűtés ugye -
MPowerPH
félisten
Igen, láttam én is hogy van különbség. De az minimális, annyi többletpénzt nem ér meg. Főleg, hogy elég ritka is az 1Gb -s verzio.
Hosszú távra én soha nem tervezek VGA -t, szvsz semmi értelme nincs.Új szériával, az adott sorozat kiesik. Nézd meg mi lett a sorsa a 3870X2 -nek is. Még jó hogy eladtam időben jópénzért. Most már a kutyának se kell.
Most még nekem is van egy 3. lehetőségem. Hoznak nekem egy Diamond HD 4870 XOC Black Edition -t. Kb. 10k -t kellene dobnom a mostani Sapphire mellé. És elvileg -és a vélemények is ezt mondták-, hogy nagyon jól húzhatóak.
Nem tom, kicsit félek az X2 -től. -
Whiqva
csendes tag
Sziasztok! Gépvásárlás előtt vagyok, tudom hogy nem most kell gépet venni, mert magasak az árak, stb stb, de most jött össze a pénz, és amúgy is már nagyon kell az új masina. Szóval azt is eldöntöttem hogy egy 4870-es fog a gépben csücsülni. Kérdésem hogy melyik változatot ajánlanátok?
Kinéztem egy Sapphire Edition 4870-et, viszont tőle tényleg nem sokkal drágább a HIS változata. Melyiket ajánlanátok? Vagy valami más lenne a jobb?
Válaszotok előre is köszönöm.
-
atoka1
tag
Üdv!
Tud valaki valamit arról, hogy a Sapphire referenicahűtős kártyákat visszavonta a gyártó? Mert tervezem egy megvételét de a boltba azt mondták nincs nagykerekben mert visszavonták!
atoka
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
A 4870-esnek van valami komoly hűtős változata?? -
MiB
tag
(#30635)
vki?
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #30661 üzenetére
Nem tom, nekem valami nem smakkolt. Bár azóta feltettem a 8.9 -es drivert, azzal még nem próbáltam. Jah, most én is örülök, hogy túl vagyok a gépújításon.
Pedig lehet az lesz, hogy várom a köv. szériát, és maradok az 1 GPU -s rendszernél.
Addig meg beruházok valami jobb tápra, az úgyis hosszútávú befektetés.Meg sok mindent mondanak a HD5870 -ről. Pl.
3200 SP + 80 TMUs (1 master chip + 4 slaves)
Bíztató. Mert jó lenne már, ha 1 gpu -s téren is visszatérne az ATI a csúcsra. -
lala42
őstag
válasz
ScouserHUN #30643 üzenetére
Nem kell újrarakni. Csak drivercsere.
De letakaritani azt az NV-s drivert rendesen ám! -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30658 üzenetére
Azt te csak hiszed, hogy kihajtja, legalábbis teljes összetettséggel 1680-ban. 3.8GHz és 4.05GHz között majdnem 4%-ot gyorsult a szimpla 4870-em! Nézd meg az oldalamon a 4870 Vantage teszteket, amíg nem kerül föl logoutra.
XP alatt ne má'! Fullban megy rendesen (1680 minden maxon), csak hát a DX10 feature-ök nincsenek bent (így egyébként Vista alatt is rendben van), és attól már eltűnnek dolgok, amelyeknek amúgy nem is lenne közük az extra grafikához. Szóval én csak azt mondom, DX10-ben nagy szar a 8.10-es Catalyst is, vagyis inkább Crysis-ben meg Clear Sky-ban, mert CoJ-ban pl. hozza a kb. 2,5X sebességű megjelenítést (a 3870-hez képest), ahogy Vantage-ben is. Szóval nem csak a driver-írók sarlatánok.
HD5000-re? Minek? Mikor lesz abból még valami? Talán addigra lesz jó driver a HD4870-hez. Ilyen gazdasági helyzetben meg, zuhanó Ft-tal, lehet, sokan elleszünk a mai konfigunkkal egy darabig.
TTomax: Ez igaz (főleg az újakkal, amelyeket viszont még egyik gyártó sem hajlandó legyártani), csak utóbbit is lehet még piszkálgatni. Addigra meg jön a 270 és a 290, és akkor megint lehet gyors nV karit venni olcsón. Legalábbis zöld hályogosoknak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #30655 üzenetére
Ja, Clear Sky -al én is bajlódok, mert XP alatt is gyanúsan kevés az FPS. El se kezdtem még pont ez miatt.
katt, nem 2db 4870X2, hanem vagy 2db 4870, és akkor CF, vagy 1DB 4870X2.
A táp az talán pont elég lenne, olyan 460W lenne X2 -vel a rendszer fogyija.
Szerintem a 4870X2 -őt még simán kihajtja a 8600 -as 4050MHz -en. De ha nem, akkor adok neki még 450 plusszt, annak már elégnek kell lennie.Vagy megéri már most spórolni a HD5000 -es szériára? Mert olyan hírek repkednek, hogy az még brutálisabb lesz, és elég nagy gyorsulást ígérnek.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30640 üzenetére
Mégis milyen procival hajtanád ki a 2db 4870X2-t? No meg a táp is kevésnek tűnik.
8.10-zel a Clear Sky még mindig 3 FPS fullban DX10-ben.
Vazze, visszarakom a 3870-et mindjárt.
Warhead majdnem teljes fullban megy élsimítással, XP-n viszont teljesen OK. Nagyon gázos az x54 Vista driver, az 7centség.
-
ProEvoFan
nagyúr
valakinek van ilyen vgaja?
Asus HD4850 512MB Glaciator
mennyire melegszik, és miylen hangos terhelés alatt? -
Eduscho
csendes tag
Van valakinek tapasztalata, hogy a 4850 eredeti PWM-venti csati a kártyán, képes-e leadni annyi kakaót, ami elég egy 120-as PWM-es ventinek is? Most egy nem PWM ventim van a VGA hűtőn, szabályzás nélkül (maxi fordulaton), de ez az alaplapról kapja a delejt.
Előre is köszi az infót.
-
MPowerPH
félisten
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30642 üzenetére
Sterinted miért adták ki az új GTX-eket ~1GB Vrammal??? És az X2-n miért két 1GB-s 4870 van??? Ne egy másfél éves kártyával gyere....
Akkor még nem kellett.... A Crysis Warhead-ben pl nálam érezhetően "simábban" vette a hirtelen fordulásokat az 1GB-s 4850.... (Sajnos tesztelni nem volt időm, mert hiobás volt a kártya, ma kapom elvileg vissza gariból....) És a jövőben sem kisebbek lesznek a textúrák, hanem nagyobbak. Hiába van egy gyors GPU-d, ha nem tudod rendesen etetni adattal.....
-
ScouserHUN
tag
Most hívtak telefonon, hogy holnapra egy Sapphire 4850 HD Dual Slot-os videokártya boldog tulajdonosa leszek. Milyen driver kell hozzá? Gondolom újra kellene rakni a Vistát mert Nvidiám van jelenleg? Vannak trükkök amiket érdemes tudni? Ja és húzni nem szeretnék rajta...
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Most van egy 4870 -esem, és azon filózok, hogy beruházok egy 4870X2 -be.
2 dolog nem hagy nyugodni.1. Mivel X48 -as lapom van, vehetnék mellé még egy 4870 -et, és akkor CF -ből meg lenne oldva a dolog. Nem tom melyik lenne a jobb választás. Mert ugye ha cserélni akarok 2db VGA -t kell majd eladnom CF esetén, míg X2 -nél csak egyet. Melyiken lehet majd nagyobbat bukni?
2. A profilomnál lévő konfigot egy CM IGreen 500W -s táp viszi. Nem vagyok benne biztos, hogy elbírná a rendszert 2db VGA -val, vagy egy X2 -vel.
-
MiB
tag
hi
Hallottam hogy a sapphire 4870 kártyák ventije hangos. Mennyire igaz ez? Mit ajánlotok helyette ami bírja a tunngot és halk is? thxx
-
lala42
őstag
válasz
Korcsii #30632 üzenetére
Nem tudom,hány éves vagy, de volt valamikor 1 olyan sláger, ha jól emlékszem Szécsi Pál énekelte,hogy " Micsoda igények..."
Ha nem választod a kulcsinaktivációsmódot, akkor autón megy. Igaz nekem ez azt jelentette,hogy 50%-on az-az 1250-en ment, ha kellett ha nem. PWM-es csatival
Na ebből menjen ki az ember fia. Akkor minek is az a PWM? -
ko9
addikt
válasz
Szuperboci #30630 üzenetére
Hali!
Akkor ennyit a Crossfire-ről...
GTX280-ról szó sem lehet
Max XFX GTX260 XXX Editon, vagy 4870 valami húzottabb kiadás... -
ko9
addikt
válasz
Szuperboci #30577 üzenetére
Hali!
Köszi, de nem lehet, hogy majd adnak ki hozzá normális drivert? Meg úgy hallottam, hogy az UT3 szereti a CF-es karikat, igaz az Nvidiára van optimalizálva...
Meg majd a kijövő játékok biztos támogatják majd gondolom...
Ja, és a GTX280 drágább, mint két 4850...
Üdv:
ExPeacer -
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #30621 üzenetére
Kiszedtem minden felesleget. Kitöröltem a létrehozott profilt. Resi, azt GPU Caps-al kicsit megterheltem. 60°C alatt nem ment a venti azt szépen felpörgött egészen 100°C/80% -ig. Asszem akkor rábízom a Catalyst-ra és nem piszkálom, így most müködik. Thx mindenkinek a helpet.
-
_Toka_
senior tag
válasz
D.Orion #30612 üzenetére
De emiatt nem akad semmi Windowsban, ugye? Mert meggyőződésem, hogy nálam is ennyi a hőfok, csak én nem nézem, mert minden megy rendesen!
Jó, értem ... korábban fixre állítva gyorsabban járattad a ventit, és ez most nem megy. De nem ment semmi jobban attól, hogy hűvösebb volt a kártya, ill. most sincs semmi gond, hogy melegebb, ha jól értem...
(#30617) D.Orion: Sorry, ezesetben értelek, és igazad van!
Viszont itt sokan azért járatják a ventit fixen és gyorsabban, mint ment alapban, mert meggyőződésük, hogy ez így túl meleg ... akkor is, ha semmi baja, fut minden rendesen. -
lala42
őstag
válasz
D.Orion #30612 üzenetére
PWM-es?
Noha elméletileg kellene működni ref.hűtésnél is.Szedd le a drivert teljesen. Ne módosíts semmit a profilon, ne szerkeszd a cfg fájlt. Ott is takarítsd ki, majd rakd fel újra. A CCC-t indítsd el advanced módban és úgy próbáld. Valszeg. mivel belkepiszkáltál a vezérlésbe, azért nem megy.
-
lala42
őstag
Na leszedem a 8.11-et és este próba. (a gyerek örömére
) Igaz ez is megauploados
-
D.Orion
veterán
Kisebb problémába ütköztem.
Leszedtem a 8.8 végleges verzióját és felraktam helyette a 8.10 véglegest. Drivert megfelelően pucoltam az új telepítése előtt.
Eljárás:
-Lakatot oldottam CCC-ben.
-Új profilt csináltam.
-C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles mappában átírtam a megfelelő részeket.<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="45" />-Elmentettem. újraindítottam a gépet. CCC-ben aktíváltam a profilt és a venti továbbra is csak 20%-on megy.
Mi lehet a hiba?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ati888 #30601 üzenetére
Catalyst Control Center: ez egy olyan kiegészítő program, amiben be tudsz állítani sok mindent. Pl élsimítást állandóra bekapcsolni (vagy maradhat alkalmazás vezérelt is), van beépített tuningolós rész. Ha ezek nem hiányoznak illetve mindenre dedikált programot használsz, akkor nem kell a CCC.
WDM Driver: A Radeonod hangot is tud továbbítani, ehhez kell a wdm driver, ha nem használod szintén nem kell feltenni, hátrányt nem okoz.
-
ati888
senior tag
Hi
Új 4850-es tulaj vagyok. Kérdésem az lenne, hogy érdemes feltenni a driver mellé a többi alkalmazást? Ezeket : Catalyst Control Center;WDM Drivers.
Mik is ezek pontosan?
ati
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest