- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Látom neked is Gigabyte van, akkor a te értékeid lesznek az alapok amitől elindulok. A BIOS flash-elés egyszerűbbnek tűnt mint ATT-vel szórakozni... csak annak meg nagyobb az esélye hogy elkúrom.
(#49599) fagy53: Van egy Asus 7900GT ami kicsit memória hibás de Windowsban ad képet bár még Vistán nem teszteltem de sebaj os-os
Végig gondolom végül is nincs semmi bajom csak ez a nem "túl hatékony" energia takarékosság nem tetszik
Köszönöm szépen az információkat!
-
Puma K
nagyúr
Üdv néktek utazók!
Lenne egy Gigabyte márkájú gyári Zalman ventis kivitelű HD4850-nem
Konkrétan ö lenne az:Jó a kártya teljesítménye, jó a hűtése (habár 100%-on megy, de a mindig szóló zene elnyomja) csak a fogyasztása nem tetszik 2D-ben... mi az hogy csak 500Mhz-cen megy a mag és a memóriához nem is nyúl... pedig más márkájú HD4850-es kártyák órajelei módosulnak. Ezen felbuzdulva be is írtam a google-be a varázsszót! Mégpedig: HD4850 bios
Találtam is egy elég korrekt oldalt ahol leír mindent egy emberke
HD4850 bios by Bred
(elég nyers a fordítás de azért a lényeget még jobban ki lehet venni)De azért kérdezek... ahol vannak a gyártók nevei ott vannak a módosított bios-szok amik a következő profilokra módosulnak?
-boot alatt: mag 625Mhz, memória: 993Mhz @ 1.123v
-2D ami windows alatt: mag 290Mhz, memória: 500Mhz @ 1.046v
-3D low: mag 500Mhz, memória 750Mhz @ 1.084v
-3D high egy kis tuning: mag 660Mhz, memória1050Mhz(625@993 1.123vboot clock, 290/500@1.046v 2D, 500/750@1.084 3D-Low, 660/1050@1.158 3D-High)
Ha minden igaz akkor annyi a dolgom hogy leszedem a Winflash nevű progit amibe az innen letőlthető Gigabyte VGA kártyákhoz való BIOS van? Ír még valamit a srác de azt nem tudom kivenni a lényeget:
"Using these steps may prevent the need to reinstall drivers and CCC
1. Make sure Overdrive is off before you start
2. After flashing delete your ACE folder before restarting.
3. Crossfire users, make sure you are not crossfired while flashing with different clocks. It might be a good idea to delete CCC before the flash on these systems.
4. Vista users be sure to right click the install box and install as admin. (A good idea for installing all programs)
5. Double check the info in you XML's after you install or enable Overdrive.(Adjust clock and voltage settings to match the Bios as needed)
"Hogyan lehet vissza állítani ha nem lenne jó, miből kell kilépni, mit nem szabad hagyni hogy bekapcsolva legyen, itt is lehet baj a VGA kártyának ha nem sikerült a frissités?
Nagyon megköszönném hogy segítsetek nekem.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Gaboman #36398 üzenetére
Erre gondoltál ha minden igaz: MSI R4850-2D512-OC
Keress róla teszt google-ben.Inkább vegyél HIS-t HIS HD 4850 IceQ 4
-
Puma K
nagyúr
válasz
frenkilacy #36385 üzenetére
Nekem egy Gigabyte van gyári Zalman hütéssel de szerintem jobban megéri egy HIS HD 4850 IceQ 4. Én egy HIS vételén gondolkodom még a Giga mellé és CF-be kötném öket. Ha meg nem kell extra hütéses verzió hanem veszel majd rá egy valamilyen hütést akkor meg Sapphire.
-
Puma K
nagyúr
válasz
busaattila #36367 üzenetére
Ahhoz a 4850-hez elég kevés az a P4.
Esetleg az alaplap miatt lehet a gond. Lehet azt nem szereti a VGA kari.
Mikor megvetted a VGA karit utánna újra raktad a rendszert? Ha nem tetted meg akkor tedd meg.
Táppal nincs gond az simán jó.Neked elég lett volna egy HD 4830 is mert az a E6550 nem fogja még mindig teljesen kihajtani a 4850-et. Szerintem.
-
Puma K
nagyúr
Fent van már a hivatalos oldalon a 8-10-es driver, de az kisebb mint amit eddig lettek linkelgetve... Maradjon amit leszedtem elsőnek (amire sokan azt hitték hogy béta) vagy szedjem le a hivatalos oldalon lévőt?
-
Puma K
nagyúr
válasz
BullKoxa #30369 üzenetére
Valóban nincs fent a hivatalos ATI oldalon, de én letöltöttem átfuttattam rajta egy pár vírus keresést és miután meggyőződtem hogy minden okés feltettem. A nyelvi kiegészitő miatt szerintem megéri feltenni mert megint van magyar. Nekem csak a gyári Gigabyte ATI CCC driverben volt magyar a többi amit leszedtem a hivatalos oldalról ott nem volt egyikben sem... Az meg azért már legyen alap hogy magyarul van egy termékhez a programja ami az egész világon ismert...
-
Puma K
nagyúr
Tájékoztatjuk kedves Látogatóinkat, hogy a hirtelen változó devizaárfolyamok miatt a beszállítók egyes termékek ellátását nem garantálják. A hétfőn várható beszállítói árváltozás miatt a webshop-ban hirdetett árakon nem tudjuk garantálni a hétvégén érkező megrendelések teljesítését.
A félreértések és kellemetlenségek elkerülése érdekében az oldal hétvégén nem lesz elérhető.Megértésüket és türelmüket köszönjük!
A4 Team Kft.
Széééééép Amcsik ezt is megcsinálták!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Wukiwo #30240 üzenetére
Én az alapján veszek alkatrészt a gépbe, hogy az adott ár/teljesítmény alapján melyik éri meg a jobban nálam ez az első szempont. Nem sűrűn érdekel a gyártó.
Pl: Szívesebben vettem volna 9800GT-t de ha egyszer kenterbe veri a HD 4850 ár/teljesítmény arányban akkor egyértelmű melyiket veszem. -
Puma K
nagyúr
válasz
Wukiwo #30224 üzenetére
A driver része az ATI-nak egy kalap fos mert ha nincs Samsung monitora az embernek akkor nem képes beolvasni a paramétereit
Vagy minimúm valami driveres monitor kellhet neki mert amúgy nem megy...
22"-os TFT monitoromnak nem volt képes normálisan küldeni a jelet 1680x1050-ben... lelógott a képernyőről a maradék rész
2 órámba került mire megtaláltam, hogy mi a picsa a bajaNvidia driver nálam: 5*
Mondom ezt 6800GT-7600GT-7900GT karik után, azoknak csak feltettem 'oszt ment kezit csókolom!A kari amúgy csodásan muzsikál csak pici proci limit van nálam!
(AMD Venice 3200+ XD )
Amúgy meg paráztam, hogy az LC-POWER 550W-os tápom nem lesz elég hogy meghajtsa, de pozitívan csalódtam! *kopp-kopp-kopp*
I <3 ATI-INTEL-AMD-NVIDIA!
-
Puma K
nagyúr
Felteszem én is remélem okés lesz a progi és nem lesz semmi para
-
Puma K
nagyúr
Okés köszi az infót. A 2D-s váltást azt vágom hogy automatice csak hogy még lejjebb szeretném venni esetleg és még a ventit is lejjebb tekerni 2D-ben mert igy most 38 fok a kari ha a ház elején a ventit letekerem akkor meg hűt rajta 1-2 fokot alap állapotban majd megnézem még game alatt hogy milyen mértékben tud segiteni a venti a hűtésben.
-
Puma K
nagyúr
Üdv!
Segítségeteket kérném abban, hogy milyen programokat szedjek le a HD 4850-es karimhoz? Kezdő ATI tulaj vagyok, és nem nagyon tudom, hogy miket érdemes leszedni hozzá, Riva Tuner az alap, hogy venti szabájzás de a 2D/3D-ben az órajel állítást gondolom szintén el lehet vigézni a Rivában, csak nem nagyon vágom, hogy mi merre mennyi
Egy kis útmutatót kérnék lényegében
Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11