- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
Ha a gyalud benyomódásokat okoz, akkor életlen, ideje lenne megélezni. Ilyen felületet én is megcsiszolnék, és bútornál meg is szoktam mindig. Éles gyalukés nem okoz benyomódásokat, és nem deformálja a rostokat.
Sőt, a kopott csiszoló is ugyanúgy benyomódásokat okoz, mint a kopott gyalu. A felületet attól még megnöveli, és barázdákat csinál. Csak vizes lakkozni ne kelljen egyik után se.
Ha nem tudod hogy a csiszoló egy sokélű szerszám, az azt mutatja hogy nem tanultad ezt a szakmát. Vagy ha mégis, akkor nem figyeltél.Videó.
Itt a hajszálcsövesség jelenség látható, ami HT-nek se ugrott be. Az stimmel, hogy a víz nedvesítő folyadék, de a videó pont nem azt bizonyítja, hogy csiszolt fán a víz mélyebbre szívódik, mint gyalulton! Bár valamennyire ez értelemszerű, mivel ha átvágod egy rost (cső) falát, akkor az alatta levő cső is azonnal rendelkezésre áll. De a videó nem ezt bizonyítja. Ezt akkor bizonyítaná, ha a csiszolt felületen úgy tűnne el gyorsabban a víz, hogy közben a tócsa kiterjedése nem növekszik! Legalábbis nem gyorsabban, mint a gyalult felületen. Akkor feltételezhető lenne, hogy a folyadék lefelé tűnik el. Itt az látszik, hogy a csiszolóval létrehozott hajszál-járatokban megindul a nedvesítés. A víz nagy része nem befelé az anyagba, hanem a felületen szivárog el! A hajszálcsövesség egyébként a gyalult felületen is megfigyelhető, a mély pórusban.A beltéri gerendákat és oszlopokat itthon gyalult felületre festettem le, vizes bázisú festékkel, ~9 éve, és nem hámlik sehol. Nyugodt vagyok afelől, hogy ez amíg élek így is marad.
Milesi.
Ha lejjebb görgetsz, olvashatod azt is, hogy végezz próbát, mert kb semmire nem vállal garanciát.
"A próbafestés elmulasztásából eredõ károk kizárólag a felhasználót terhelik!'"
Vagyis ha a festésed két év múlva lehámlik a gyalult felületről, akkor te hibád, mert nem csiszoltad, ha a csiszolt felületről hámlik, akkor te hibád, mert nem csináltál próbafestést és vártál 2 évet.
Sőt, ennél a terméknél egyáltalán nem látok garanciaidőt, se a kültéri vékony és vastag lazúrnál! Akkor miért kéred rajtam számon, hogy keressek neked gyártót aki gyalult felületre ad garanciát, ha amit te linkeltél, nem ad csiszolt felületre se?"De varom azt a lakkot ahol azt irjak, hogy gyalult anyagra kell felvinni."
Szalmabáb fiam, te vagy az?
Sehol nem írtam hogy kell, hanem hogy lehet. Beltérben gond nélkül lehet. Kültérben meg komolyabb előkészítést igényel, de egyébként ott is lehet ... vastag lazúr esetén.
Én meg várom, hogy a milesi mennyi garanciát vállal csiszolt felületre, kültéri lazúrra, utógondozás nélkül!"A felulet kezeles elotti csiszolassal nem az a cel, hogy szep legyen, nem azert irja elo a gyarto, hanem azert hogy a megfelelo melysegben szivodjon be..."
A gyártó igyekszik levédeni magát, és a lehető legjobb körülményeket követeli meg a termékének. Ha csak 5% plusz tapadást jelent akkor is, mert neki ez semmibe nem kerül, de 5%-al csökkentette az esélyét a garanciális igényednek.
Én meg tapasztalatból tudom, hogy beltéren nincs ebből gond, kültérben meg csiszolt felülettel is gondod lesz.
Garancia megjelölés nélkül amúgy miről beszélünk?Táblásítás.
"a hulye hobbista megcsinalja."
Nem azért csinálja mert sokkal erősebb kötést kap, hanem mert nem tudja hogy feleslegesen dolgozik.
Végeztél már töréstesztet, hogy csiszolt éleknél mennyivel kell nagyobb erő, mint gyalultnál?
Elárulom: semmivel. Mert egyiknél se a ragasztás fog elengedni (ha jól csináltad).Lenolaj.
"en ugy tudom a lenolaj levegon kemiai reakcioba lep a faval"
"A lenolaj a levegoben levo oxigennel lep reakcioba (nem szerintem)"
Most akkor melyikkel?
Én ~25 éve kentem ilyet utoljára, valami kutyaólra, mert azt mondták. Te mire használod?
Idézek onnan, amit linkeltél:
- önmagában csak beltéri fafelületek kezelésére ajánlott
- nincs olyan erőssége, hogy nagyobb mechanikai terhelésnek kitett helyen, mint például egy fapadló esetében jó szolgálatot tegyen.
- Egymagában ... nem alkalmas kültéri használatra.
- rövid időn belül felújításért kiált a felület. A fa ilyenkor könnyen és gyorsan elkezd szürkülni
Akkor miért is a padló gyalulásán rugózol, ha - a forgalmazó szerint - beltérben pont padlóra nem alkalmas, kültérben meg semmire?A pigment javítja az UV-állóságot, de csodát nem tesz.
"Ha paraffin olajjal kezeled a keritesed, akkor abbol az esoviz szepen lassan kimossa az olajat, de hat aki szereti surun kenni a dolgokat."
Vicces hogy ezt így kijelented hogy nem próbáltad még, és a forrás amit linkeltél is rád cáfol.
Még egyszer:
"Egymagában a lenolajjal vagy lenolajkencével történő felületkezelés nem alkalmas kültéri használatra ... rövid időn belül felújításért kiált a felület. A fa ilyenkor könnyen és gyorsan elkezd szürkülni..."Legyszives ha mar cafolod a dolgaimat tamogasd meg nehany linkkel. pl.: zsiros olaj ez nagyon erdekel.
Ok, de előbb linkelj te valamit, ami téged igazol, vagy legalább nem cáfol.
Aztán meglátom...Említettem már, hogy a milesi nem ír garanciát csiszolt felületre se?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen program, ami...?
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Gitáros topic
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Hardcore café
- Cyberpunk 2077
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép