- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Nem erdekel veletlenul valakit egy gyantaöntős 1 napos workshop eszak kelet magyarorszagrol?
-
qqzs
őstag
Van tapasztalat lidl aldis nedvessegmero es profibb műszerek összehasonlításban? Megeri dragabbat venni?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
mrhero #53495 üzenetére
A zaj érdekes kérdés, engem az kevésbé zavar, mint mondjuk a füst.
Ez a mit hol lehet ma már egyértelmű, üzletszerűen nem lehet otthon csinálni, de jó sok évvel ezelőtt, amikor elkezdték vegzálni ezzel az "otthon vállalkozókat" (tűzvédelmi ellenőrzés címszóval, betarthatatlan előírásokkal), valamilyen "fennmaradási hozzájárulás" létrejöhetett, mert pl. faterom azóta is a lakóház melletti műhelyben nyomja, meg még néhány másik asztalos is (kertváros).
-
qqzs
őstag
válasz
mrhero #53495 üzenetére
Kornyeke valogatja szerintem. Nemreg olvastam valahol arrol folyt a tarsalgas hogy egy 100 m2 muhely szeretne csaladi hazas kornyeztben felhuzni az udvaron mert elfer es milyen praktikus hoyg a haz mellett van nem kell munkaba jarni es milyen jo hogy csak munkaidoben nyomna akkor nincsenek itthon a szomszedok
. Nalam a pinceben is eleg erdekes mert fem ajto van plusz piceablak resnyire nyitva es elegge kihalatszik pl a vastagolo vagy asztali elszivoval kombinalva. tervezek hangszigetelni de ugy erzem nem vegleges a megoldas.
-
mrhero
tag
Pont ugyanez jut eszembe minden alkalommal amikor látom hogy a kertvárosi környezetben felhúzott garázsajtóval tolják a marást, gyalulást, esetleg a kocsibeállón merülőfűrésszel és elszívóval a szabást. Itthon tuti lincselés lenne belőle, ha valaki ezt rendszeresen így csinálná.
De ha már itt tartunk akinek van tapasztalata, hogyan oldja meg otthoni körülmények között az asztalosmunkát, hogy a szomszédokkal is megmaradjon a jó viszony?+ az sem mindegy, hogy csak saját részre hobbiból barkácsol valaki, vagy üzletszerűen végez asztalos munkát. Tudtommal utóbbi tevékenységet lakóövezetben nem is lehet folytatni, csak ipari parkban pl. Most akkor ez hogy van pontosan?
-
Gaborkik
tag
Régóta követek jónéhány amerikai csatornát, így már láttam hogyan megy ez. A Powermatic az összes gépet promócióban ingyen adja nekik a reklámért ( általában ilyenkor költöznek új műhelybe is hirtelen), a Simplisafe is jópár ezer dollárt ad ekkora feliratkozó szám melletti reklámért....
-
generatoros
tag
Az ilyen és hasonló műhelyek szerintem reklám célból kerülnek berendezésre. Nem kel félteni az elit környék lakóit attól, hogy itt napi rendszerességgel szólalnak meg a flexek és társaik. Biztos nagyon hatékony az elszívó rendszer is, de ennyire? Hát a fene se tudja. Minden irigykedés nélkül azért nagyon elfogadnék egy ilyen csoda műhelyt, természetesen a szerszámokkal együtt
-
qqzs
őstag
Koszi. Azota megneztem par muhely bemutato videot de ennel [link] egy kicsit leakadtam...elsore azt gondoltam valami miliardos hobbista olyan minosegu gepei szerszamai vannak olyan patika elrendezesben, hogy dobtam egy hatast. Mondjuk amikor a plafonra szerelt akkusztikai panelekrol beszelt amik javitjak a muhely akkusztikajat a rezgesek szempontjabol mar leverte a lecet
Kicsit jobban utanna nezve kiderult hogy csak harom eve koltozott ebbe a muhelybe...hat nem tudom ...valami genetikai adottsag kell egy ilyen szintu rendben tartott worksophoz. Meg ez egy amerikai kertvaros sziveben van egy garazsban. Ennyi penz a garzsban gondolom a hazban is es felhallattszik meg gondolom ki is a gepek zaja. Nincs mar penz egy muhelyt berelni vagy venni? Mondjuk nem ez az elso ami profi muhely egy csendes kertvarosi garazsban amasik kedvencemnel szinte minden festool. O rendszeresen garazs elott flexel egy hasonlo elit kornyeken, de allitasa szerint mindenkivel joban van. Ezt magyarorszagon megrobalnank haboru lenne. De azert inspiralo is kicsit van hova fejlodni
Vannak itt komolyabb muhellyel eszak keletrol? -
mdk01
addikt
válasz
Motion_Blur #53488 üzenetére
15éve csak ezt használjuk, most is van a műhelyben 20liter.
-
wargabe
csendes tag
Strongbox fiókokról mik a tapasztalatok?
Szerelési tapasztalatok? -
Motion_Blur
félisten
-
mdk01
addikt
válasz
Motion_Blur #53482 üzenetére
Nem kell alapozó, van benne gombaölő és azért olyan, híg hogy beszívja, plusz még viaszos is a vízlepergetés miatt..
Mivel vékony/folyékony érdemes 3réteget kenni rá, mert a harmadiknál jön meg a fénye. -
T J
tag
válasz
DacMalac #53483 üzenetére
Csak a dizájn. Úgy tűnik választani kell a szép (fehér) és a jó (Bosch
) között.
Tudom van a bosch-nak is fehér lapja, de az egyik gyengus, másik meg fémkeretes és drága. Egyiknek sincs híd-funkciója és fózolt szélűek, amit nem lehet síkba besüllyeszteni.Motion_Blur
Szerencséd van, mert úgy tűnik nem nagyon éri eső, se nap, így szerintem mindegy melyik.
Amúgy 2 oldószeres kombója szerintem a tuti: 1.réteg Sadolin vastaglazúr, 2.réteg kültéri PU vagy akril. Ha leveri a fakopáncs, akkor mindegy, mert aláázik és beszürkül. Az ellen csak az ásványolajos beeresztés véd, de az meg egyéb macerával jár, és esetedben felesleges is. -
DacMalac
tag
válasz
Motion_Blur #53482 üzenetére
A Milesi honlapja szerint nem kell alapozó az XGT szériához. [link]
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Egy kis szakmai segítségek szeretnék kérni
fa homlokzat, szarufára kellene vékonylazúr, Milesit néztem ki. A leírásban az van hogy nem kell neki alapozó, csak 2 réteg.
A festő az ordószeresre esküszik és hogy alapozni kell.
Mi az igazság, valóban érdemes oldószerest alkalmazni?
Illetve a vízbázisú alá mehet-e valamilyen impregnáló/alapozó?előre is köszönöm!
-
T J
tag
Hasonló a helyzetem, de konkrétat mindenre nem tudok írni, inkább szempontokat. Pl milyen típusú/ méretű anyagokkal dolgozol? Ez megadja az egyes gépek max munkaterület-igényét. Nálam a leghosszabb helyigényű gép a gérvágó: fűrészáru hossza x1,5: ~6,5m. Nálam ez van a középső sorban, középen. A többi hosszú helyigényű gép a gyalu, körfűrész, szalagfűrész (utóbbi szélességben is helyigényes): leghosszabb munkadarab hossza x 2. Mivel nálam a gyalu és körfűrész nehezebben mozgatható, ezek kerültek a két hosszú fal mellé, nagyjából középtájt. A szalagfűrész meg a gérvágó vonalába, keresztbe fordítva. Néha ki kell fordítani innen, de nálam ez a legkönnyebben mozgatható a 3 közül. A körfűrész, ha keresztbe-hosszába akarsz vele lapot szabni, bárhova teszed, mindenhol fájni fog. A kisebb helyigényű, vagy nagy helyigényű de könnyebb (könnyebben mozgatható) gépek mehetnek a rövid oldalakra, sarkokba, vagy ahol hely van. A hely szűke miatt mindent kerekekre kell tenni, amit lehet. Nekem pl nincs dedikált maróasztalom, élcsiszolóm, a hely szűke miatt. Csak egy lap, amit felfogatok a munkaasztal szélére, amikor kell.
Az a helyzet, hogy ha csak kisipari gépekkel, mindennek dedikált helyet, állványt szeretnél, úgy hogy soha ne kelljen elmozdítani, akkor 200nm-t is tele lehet pakolni velük. De ezt nyilván te is látod, 50nm mindig kompromisszumos lesz.Paul64 & ahenobarbus:
Azt hittem ez itt is releváns
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Ülőgarnitúra 3-2
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest