Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Konyhaszekrényre szeretnék rolót felszerelni az ajtók helyett.
Mit ajánlanátok? Elég, ha műanyagból van.
Mivel most helyhez vagyok kötve, a legjobb lenne webshopos rendelhetőség.
Jelen pillanatban az ár és az elérhetőség (idő) az elsődleges szempont (utóbbit nem részletezném).
Köszönöm -
twingers
tag
válasz
Winner_hun #38997 üzenetére
Köszi a segítséget. Kipróbálom majd én is az általad leírt módszerrel.
(Nekem csak excenteres gépem van, így a szalagcsiszolás szóba se jött)
-
Winner_hun
félisten
válasz
twingers #38996 üzenetére
120-as csiszolást excentercsiszolóval végeztem. Szalaggal is volt hogy csináltam és utána vizezés + excenter de nem lett jó az eredmény, többet kellett volna excenterezni, így a szalagot elhagytam és csak excenterrel csiszoltam át. Csináltam pár próbát a művelet előtt.
Nem tudom más cégnek van-e bütüvédője.
-
twingers
tag
válasz
Winner_hun #38992 üzenetére
Én amikor először csináltam hasonló "melót", akkor lecsiszoltam 120-as papírral a léceket/deszkákat, aztán vizes áttörlés és száradás után lekentem az első réteggel, de utána érzésre hát hogy is mondjam, olyan durvának tűnt a felület (nyilván a sok kis apró szál miatt, nem kiálló tüskék ágaskodtak), de simának semmiképp se volt mondható, ezért is gondoltam, hogy a 240-es papírral átmegyek rajta. A következő réteg már valóban nagyon sima érzetű felületet adott, és utána még lekentem harmadjára is (bár ha úgy nézzük, akkor az volt még csak a második, mert az első réteg utáni gépi csiszolás a lazúr nagy részét leszedte).
Bütüvédő szert még nem használtam, abból is a Milesi az ajánlott kategória, vagy más márka esetleg? -
Soká
senior tag
válasz
#24862976 #38993 üzenetére
Alapvetően jó az irány, mert ha nem kell mozgatnod a gépet és van helyed, meg három fázisod, akkor persze, hogy egy telepített gép a legjobb választás. A gond csak annyi, hogy az irányár az éppen az emlegetett MTL-100-é. Reálisnak tartod, hogy ennyiért egy kétmázsás öntvénygépet vehess?
Nyilván használtban gondolkodsz, használtan pedig az ember kifoghat mondjuk hagyatékból valami csodát, de ha a realitásból indulunk ki, akkor egy ipari, jó/elfogadható állapotú gépnek nem ennyi az ára.De ezt én mondom, aki nem ért igazán az ilyen gépekhez.
Egyébiránt úgy gondolom, hogy kevés hobbista engedheti meg magának, hogy 5x8m-es műhelye legyen és ipari gépei, tehát ha tényleg hobbiról van szó, akkor magasra tetted a lécet. -
törölt tag
Sziasztok!
Körfűrész vásárlásában szeretnék kérni tanácsokat, véleményeket. Fő kiszemeltjeim a Kiskőrösi gépek. Sok jót (és némi negatívumot) hallottam már róluk, noha soha nem láttam egyet sem.
Hobbista vagyok. Nem sürget munka közben az idő, sem a projektekből kinyerhető pénz, mert nem dolgozom eladásra - csak a saját elképzeléseim nyugodt, de biztos megvalósítása a célom.
Amire szükségem van:
- Egy nagyon masszív, megbízható gép, amit berakok a műhelyembe, és csak teszi a dolgát, "csendben", rendben, megbízhatóan, hosszú éveken keresztül.
- Öntvény legyen, legyen benne a súly, a rezgéselnyelő-képesség, az anyag.
- Pontosság.
- Ne legyen hatalmas, mert a 8x5-ös műhelyben így is van két gyalu, szekrények, asztalok, szóval nincs sok hely.
- Nem baj, ha kissé nehezen állítható, mert van időm, ráérek vele mókolni
. Fontos, hogy a fűrészlap dönthető és süllyeszthető-emelhető legyen
- Három fázisú motorAmi jó ha van:
- Megvezető asztal oldalra
- GérvágóAmit nem szeretnék:
MLT100, és hasonszőrű asztali fűrészeket. Bármennyire kedveltek,a kis súlyuk, az anyaguk (lemez és műanyag, brr...), és a magas ár melletti általános pontatlanságuk valahogy elriaszt.A keret úgy 150-200 ezer.
Egyelőre ennyi jut eszembe. Érdemes ilyen kritériumok alapján ilyen gépekben gondolkodni, vagy más irányba induljak? Minden releváns infót szívesen meghallgatok.
Köszi!
-
Winner_hun
félisten
válasz
twingers #38991 üzenetére
Én így csináltam kerítéseket: gyalulás után végek levágása / lemarása, élek körbemarása, egész felület bevizezése, száradás után 120-as papírral átcsiszolva, majd portalanítva. Bütüvédő a végekre, száradás után a lapokra került felesleges bütüvédő lecsiszolása, majd 2x kenés. A rétegek között nem csiszoltam meg. Kiváló lett a felület.
A múlt héten viszont szívtam és nem tudom hogy miért. Ajtók / ablakok kívülről lecsiszolása, majd milesi vékonylazúr rájuk. 4-ből 3 ajtónál nem tudom mi volt a lazúrral, de felvitel után 3-4 ecsethúzással már besűrűsödött, olyanná vált mintha festék lett volna. Volt, hogy a 2. rétegnél is ilyen lett, de az csak 1-2 alkalommal. A hőmérséklet nem számít, 23-25 fok volt (elvileg 10 fok alatt és 20 fok felett nem használható), a kerítéseket meg 35-38 fokban kentem és ilyen nem fordult elő. Arra tudok csak gondolni hogy a régi ajtóknál valamilyen szer benne maradt a fában és az reakcióba lépett a lazúrral.
-
twingers
tag
válasz
Winner_hun #38990 üzenetére
Na ezt jó tudni, köszi az infot
Akkor szerintetek az jó megoldás lehet a jövőre nézve, hogy a gyalult faanyagot megcsiszolom először 120-as, majd nedves áttörlés után 180-as, és legvégül 240-es papírral, aztán az első réteg festék után csak egy kézi csiszolás 320-as papírral és végül a második réteg lazúr? -
twingers
tag
válasz
kapu2006 #38987 üzenetére
Köszi a tippet. Én eddig úgy csináltam, hogy 120as papirral megcsiszoltam a deszkákat, utána lekentem az első réteg lazúrral, aztán újra csiszolás 240es papírral és utána még két réteg lazúr. Ezek szerint teljesen feleslegesen
A három réteg is felesleges egyébként kültérre is? (Milesi vékonylazúr) -
ch003067
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy 3 x 12 méteres féltetős kis tárolót építeni raklapoknak, hogy ne ázzanak.
Hogy lehetne ezt a legolcsóbban kivitelezni? 3év múlva le lesz bontva úgy is.
Tetőt már néztem rá. Leginkább az érdekelne hogy milyen zártszelvényből kellene csinálni, hogy meg is tartsa magát, szél se fújja el ...
Köszönöm!
-
twingers
tag
Sziasztok!
Fenyő deszkák festésével a következő gondba ütköztem:
Első réteg lazúr után megcsiszoltam az egészet 240es papírral (excenter csiszolóval), majd a második réteget sajnos hülye fejjel a nagy melegben vittem fel (a garázsban, nem kint a napon, de azért 25 fok minimum volt), gondolom ezért egy-egy visszanyúláskor keletkeztek pár helyen foltok.
Valami nagyon finom szemcséjű kézi csiszolópapírral ha átmennék rajta és kapna egy harmadik réteget attól szerintetek eltűnnének a foltok, vagy törődjek bele/csiszoljam újra géppel?
Köszi! -
-
veze
őstag
többféle lazur van forgalomban
pl ez: 3200Ft/5liter
[link]
és hát vannak olyanok, amiből 5 liter 14ezer forint..
mi indokolja az ekkora árkülönbséget ?
Én beltérre akarok lazurt olyan helyre ahol sem eső sem napfény nem fogja érni ( nem lakás, garázs / mühely belső mennyezete) és kb 50m2 . Nem mindegy árban ekkora felületet min. 2x rétegben átkenni .
(Még felszerelés előtt akarom lefesteni, talpon, mert utána fej felett ekkorát festeni semmi kedvem.)
Oda ahová szánom jó lesz ez a trilak lazur, vagy mindenképp Sadolin és hasonlokkal fessem le? -
Egon
nagyúr
válasz
yooccoo #38973 üzenetére
A szekrény üres, viszonylag könnyen mozgatható, odébb tolható (laminált parketta lett lerakva, az már készen van).
Ha lebontom az egészet, a felette levő kőzetgyapot szigetelés a nyakamba hullik, azt meg egy picit aránytalannak érzem, hogy lebontsam a padlás deszkázását, leszedjem a szigetelést, és gyakorlatilag új födémet építsek. -
BullZeye
veterán
Fát lehet glettelni és festeni hagyományos festékkel, hogy az úgy is maradjon?
Hűtő fölé szeretnék egy 155x55cm-es polcot feltenni router, nas, switch kombónak, de ilyen méretben a gipszkarton esélytelen, még ilyen kis súlyú valamiknek is, viszont beépített jelleget szeretnék kölcsönözni neki. Van tippetek mivel lehetne ezt megoldani? -
Egon
nagyúr
Üdv urak!
Vettünk egy kérót, amelyben az egyik szobával szenvedek már egy ideje, tanácsot kérnék. A szoba alapvetően egy gardrób volt, cca. 10-11 nm, durván 4 méter hosszú, 2,5 méter széles. Két oldalán beépített szekrényeket raktak. Ezek a szekrények meglehetősen rossz állapotban voltak, így az elbontásuk mellett döntöttünk. A helyére lett véve 2 db 150 cm széles Jysk-es tolóajtós szekrény (egyelőre csak az egyik oldalra vettünk szekrényeket). A mennyezet lambériázott, de a beépített szekrények alatt nincs lambéria, ott OSB-szerű lappal van fedve a mennyezet (ez egy fafödém, felette a padlás van). Miután le lettek bontva szekrények, és nem a plafonig érő szekrényeket vettünk, meglehetősen ronda így a mennyezet. Szeretném egységesre megcsinálni, lehetőleg költséghatékony módon.
Az első ötletem az volt, hogy veszek kb. ugyanilyen lambériát, és felrakom folytatásos jelleggel. Sajnos nem lambéria van fenn, hanem valamiféle hajópadló, olyan paraméterekkel, amivel egyszerűen nem lehet kapni hasonlót (22 mm vastag; a látható része pedig csak 85 mm széles, és nincs közte nút vagy rés, teljesen zárt). Természetesen vékonyabb hajópadló is jó lenne, de ilyen keskenyet nem találtam (az meg eléggé hülyén nézne ki, ha a két szélén szélesebbel folytatódna).
A következő ötlet az volt, hogy veszek valami alap lambériát (nem sokkal 1K felett van négyzetmétere), és az egészet leburkolom valamelyik haverral. Viszont elkezdtem nézegetni egy vízmértékkel a jelenlegi hajópadlót, és a hajam égnek állt: minden irányban össze-vissza áll, messze van a vízszintestől...Szerintem rámenne 2 egész nap, mire vízszintes párnafákat tudnánk felrakni (ha sikerülne egyáltalán).
Ezután gipszkartonra gondoltam, de az meg drága, ahogy nézem.
Alternatív megoldás lehet, ha egy asztalossal rakatnék egy "keretet" a szekrény köré, mintha beépített szekrény lenne (kétoldalt kb. 10-12 cm-nyi hely lehet; felül viszont van vagy 35-40 cm; lehet még több is); így legalább az egyik oldalon "megoldódna" a plafon probléma (később a másik oldalra is lehetne hasonló szekrényeket rakni, és hasonló megoldással élni).
A helyzetet bonyolítja, hogy van egy padlásfeljáró luk is a plafonon, amit ráadásul cserélni kellene (csak egy szimpla, felfelé mozgatható tető, természetesen nem szabvány mérettel; különálló létrával lehet felmenni a padlásra; szeretném első lépésben lecserélni egy normális, lefelé nyíló, beépített lépcsős feljáróra).
Mit javasoltok a probléma megoldására? Ha kell, rakok fel képeket a mennyezetről. -
BullZeye
veterán
válasz
unreg1 #38961 üzenetére
Az ötlet nem rossz, de ahova szellőzne ott egy mélyláda lenne, de ez is többet hűtene mint a semmi.
Ebből valami szolidabb verzió a felső bútorlapra is tehető.Frontra nem lehet rakni jó légáteresztő de nem fényáteresztő dolgot? Pl mint a hangszórókon lévő szövet.
(#38962) tomsolo
Ez szerintem nem segítene, mert ez az alul szellőző dolgokat hűt, az erősítő felfelé hűl. -
BullZeye
veterán
Média szekrényt csináltatok már? Hogy oldjátok meg, hogy jól nézzen ki, és az erősítő se süljön meg?
Ilyesmire gondoltam, de házimozi topicban most ráébredtem, hogy bizony szellőznie is kell annak.
Mélyláda középen lenne a lyukba, erősítő pedig a jobb nyílásba, a jobb felső pedig egy lenyitható szekrény lenne, benne HTPC és 8 dugalj a falba közvetlenül.
szerk.:
Hosszú távra terveznénk a bútorral, jelenleg nyuszi elől kellene elrejteni, aki kb 7cm-es résen már pont nem fér be.Van valami mód a lyukasztáson kívül, amivel szellőzés megoldható? Feleségem javasolta, hogy legyen valami dummy front, ami jó légáteresztő, de fényt nem ereszti át, erre szerintetek van megoldás?
Nem szeretnénk a szekrény tetejére rakni, mert Ambilight lesz, és belerondítana sajnos nagyon. -
Zolabol
tag
Helló!
Kézi körfűrészt szeretnék vásárolni, tudnátok segíteni? Nemigazán vagyok otthon a témában
Általános otthoni felhasználásra kellene, bútorlap, OSB lap, lécek szabására, darabolására, nem ipari mennyiségbenAmolyan házkörüli kisgép lenne....
Érdemes a nagyáruházak ilyen olyan olcsóbb márkáit nézegetni, vagy próbáljak egy márkásabb gépet venni? Nem akarok olyanokkal szenvedni munka közben, hogy most ez lötyög, eltört, pontatlan stb...
Röviden, megéri-e erre a célra egy 10-14e Ft-os gép, vagy inkább egy Makita 30-ért?köszi előre is
-
pali923
aktív tag
válasz
yooccoo #38956 üzenetére
A rendszerváltás hajnalán vásárolt Skil szalagcsiszolóm csinálta pár éve, hogy elmászkált a szalag. Akkor egy ideig muszáj volt csavargatni. Aztán mikor meguntam, hogy már az sem segít, kicseréltem benne az összes csapágyat. Attól megjavult, ma is használom megelégedéssel.
Új géppel viszont nyilván nem érdemes ilyet csinálni, jobb a csere. -
sanzi89
addikt
válasz
Kiscsőke #38942 üzenetére
Reggel vásároltam, délután teszteltem, holnap viszem vissza a PARKSIDE PBSD 600 A1 szalagcsiszolót.
Nagyon sajnálom, idáig ez az első Parkside cucc, ami megy vissza a boltba, mert az én darabom számomra használhatatlan.
Az első, ami megjegyzendő, hogy az első görgő nem gumírozott, sima fém az egész. A második, hogy elvileg 600W, amitől mocskosul melegszik, de ereje nem nagyon van. Mellé raktam az ingyen kapott rezgőcsiszolót, amire 135W(!) van írva és mit mondjak... nem sokkal gyengébb, ha gyengébb egyáltalán. Egy 2 méter hosszú 20 cm széles kb 3 cm vastag fűrészelt fenyő pallót csiszoltam végig a két géppel, egyik oldalát a Parkside-dal a másikat a rezgőcsiszolóval. Eredményben, időtartamban nem láttam nagy különbséget, de a Parkside olyan forró lett, hogy alig lehetett megfogni. Előnye kb. annyi, hogy a rezgőcsiszoló kirázza belőlem a lelket is, a Parkside nem volt olyan zsibbasztó élmény.
De ami a legnagyobb gond, hogy egyszerűen nem tudtam beállítani, hogy egyenesen fusson a szalag. Tekergettem az elején azt a kis csavart jobbra-balra, ment is szépen ide-oda, de mintha lett volna annyi szabad játéka, kottyanása, hogy használat közben szép lassan ide vagy oda elkezd elmászni a szalag. Bele is mart a műanyag házba... Ha fél percenként igazgattam, lehetett használni, de nincs erre türelmem.
Most, hogy az enyémmel van valami gond, vagy csak ez a típus nem lett jó, nem tudom. Én így jártam, a gép holnap megy vissza a boltba.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest