Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IsKol
csendes tag
válasz
ch003067 #53196 üzenetére
Hát ebben nem tudok segíteni de eltudom mondani hogy én mit csináltam.
Használtam bontott raklapokat, majd a deszkákat gyalultam, táblásítottam majd lazúroztam és bütüt zártam. A belső felületet lekezeltem valami szilikonos bitumennel és ezt letakartam fóliával, hogy ne érintkezzen a földdel. A sarkok alá raktam téglát/követ.
Van egy 2x1x0,4 m 6 éves, 2 db 1,2x1,2x0,6 m 4 éves és egy 3x1,2x0,8m (kis beugróval) tavalyi ágyás bár ez utóbbihoz vettem fenyő-deszkát.
A deszkák végső vastagsága 22 mm. -
pali923
aktív tag
válasz
ch003067 #38718 üzenetére
Szerinted az elmúlt 1000 évben hány hordót lakkoztak le?
Szétrohadni nem fog valószínűleg, legfeljebb az a kérdés, hogyha használni akarod bortárolásra, felvesz-e a hordóból valamilyen nem odaillő ízeket. Mert az azért előfordulhat. Após hordói közt vannak 100 évesek is (na jó, mondjuk 70
), de mindegyik épségben van, pedig sok éve (szinte) üresek). Nincsenek lakkozva.
Após is éppen azért akar tenni a renberakandó hordóba valamennyi bort, hogy ne száradjon szét a jövőben. Nem használja ugyan, de sajnálná, ha tönkremenne. -
pali923
aktív tag
válasz
ch003067 #38711 üzenetére
Após gyakorló borosgazda, szoktunk neki segíteni, bár egyre kevésbé használja a hordóit. Éppen tegnap mondta, segíteni kéne neki egyet rendberakni. Az övében is van kevés bor, és seprő is. Ez szokott belerohadni, ezért azt ki kell szedni belőle. A feladat a következő: igazán forró, lobogó vizet szoktunk beleönteni, bedugni, és jobbra-balra billegtetve körbeforgatni, hogy mindenhova elérjen a víz. Benne is maradhat egy ideig. Aztán valóban kénégetés. Szerintem ezeket a hordókat sosem lakkozták, inkább olajjal kell bekenni, hogy tudjon lélegezni a fa. Attól is szép fényes lesz, főleg, ha néha letörlöd. Sokkal fontosabb, hogy valami folyadék legyen benne azután is. Az sem baj, ha bor.
-
kapu2006
tag
válasz
ch003067 #38711 üzenetére
Ha kívül kezeled bármivel is, el is dobhatod.
Beül alaposan kimosni, lecsepegtetni. Nem kiszárítani.Ezután kénszalagot égetni benne. Majd teletölteni jófajta borral.DE! Jobb ha beszélsz egy kádár mesterrel, vagy egy gyakorló borosgazdával. Akinek nagy pincéje van. Ne 5 tőkés otellóssal. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest