- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
martong
tag
válasz
darkipista #27587 üzenetére
akár építeniis lehetne elszívót .Még kétmoslékosvedérből is
Megnéztem már pár ilyen videót; két kérdésem van:
Miért jobb ez, mintha a porszívó a saját tartályába gyűjti a port? Több fér bele?
Mi a fizikája annak, hogy egy csepp por sem megy át a porszívóba, mind a vödörben ülepedik le?
-
sunda007
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Gérvágót készülök venni.Az eddigi jelöltjeim:
Hyundai Hyd-210L és Güde GKS 1100 P
Szerintetek melyiket válasszam? -
lentivator
csendes tag
Majd el felejtettem:
Már jó egy órája megvolt a szalagfűrész,mikor sikerült eltörnöm a szalag+asztal között lakó átmeneti Makitaszínű műanyagot:
Lehet,hogy nem kellett volna megpróbálni kettészelni azt a 6mm vastag 10cm es fakeresztet??
Nektek is törött már el?
Ha nem,mé' nem??
Összeragasztottam:kb a következő kereszt feléig bírta...
árvaiz69 -től kapott videjón látottak alapján faragtam én is egy tolóasztalt amolyan rusztikus kivitelben(ragasztó helyett bognárfejű szeg+fenyőléc a horonyba+1régi szekrény polc+tetőléc szép zöldre alapozva.)
Mükszik szépen.
Van értelme venni másik Makitaszínű lapot,vagy faragjak rá fából,esetleg alamóniumból? -
lentivator
csendes tag
Helló!
A Hyundai-t már nézegettem,43pénzér van.+a postakocsi.
Vagy megint meglátogatom a Felder fan-t....A Hammer Itt ócsóbb pár euróval=a főnökömön keresztűl 180Euro.
Most ideiglenesen kisajátítottam a raktárban porosodó porelszívót(hétvégén jön velem haza)
Minőségi darab:
ProfiLine 1451INOX(a semminél jobb+a munkás-zónás asztalikörfűrészre is elég)
Gondoltam,hogy nem fogom 1 géppel megúszni!!!
Mégnemlétezőfelsőmaróm hülén nézne ki a 100mm-es tömlővel az oldalán.
Asszem ésszerű megoldás lenne,tartós lízingre a kicsi elszívó(valahogy rábarkácsolom a szalagfűrészre,azt veszek 1 legolcsóbb kompresszort,azt minden lekapcsoláskor kifújok egyet.
Azt karácsonyra meglepem magam 1 zsákossal. -
thyeby
őstag
válasz
fi:zi'k #27563 üzenetére
Ha vesszük, hogy egy nem hossztoldott borovi fenyő ára sem piskóta, akkor egyéb fafaj csak növeli az árat.
De nem is ezen akarok lovagolni, pláne, hogy Soká is szóvá tette, hanem a fenyő ha nagyon nem illik a lakáshoz, akkor mi? Ezt mi az ujjunkból nem tudjuk kiszopni. Szubjektív dolog. -
Bokrász
csendes tag
válasz
thyeby #27551 üzenetére
A szallagűrészem fogaskerék törését még nem sikerült orvosolni. Igaz nem is volt rá még időm. Lehet hogy egyszerűen leheggesztem és mehet tovább. Egyelőre megoldottam úgy, hogy az emelő szerkezetet tartó alsó csavart kihajtottam, anyát a sinben átforditottam, csavar vissza. Most az alsó csavar meglazitásával lehet állitani a magasságon.
A kazánprobléma megoldva. Vitték a lyukast, hozták az újat 960 lej ráfizetéssel (kb 64 e ft). -
pali923
aktív tag
válasz
darkipista #27587 üzenetére
Ezek inkább csak szeparátorok, kell hozzá porszívó gépely is.
Azért az durva, hogy valaki a hasához szorított csövet vágja egy dekopírfűrésszel. -
Soká
senior tag
válasz
runner 125 #27588 üzenetére
Én is ezt a 3M 6000-est használom. De ha ennyit nem akarsz rá szánni, akkor por ellen megteszi a párszáz forintos eldobhatós is. Lényeg, hogy nem az amit tízesével árulnak a barkácsboltokban pormaszk címszó alatt. Az esetleg ebola ellen jó
-
Soká
senior tag
válasz
fi:zi'k #27563 üzenetére
Kedves fejhallgató dílerem,
sajnos nem tudok segíteni. Viszont nem teljesen egyértelmű számomra, hogy ha ajtónál kizárod a fenyőt, akkor mire gondolsz? Fára egyáltalán? Mert én ugyan keményfa-párti vagyok, de éppen az ajtóknál kétszer meggondolnám, hogy ne fenyőből legyen. Drága mulatság lesz nem fenyőből.
-
törölt tag
válasz
régebben már felmerült, akkor az egyik befutó a cserélhető-szűrős 3M volt. Azt kb minden fényezőboltban fogsz kapni, ki is tudod próbálni, hogy mennyire zár légmentesen, nehogy falsot szívj
, és azt is jó drágán.
-
GeriCool
aktív tag
válasz
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Tudtok javasolni valamilyen minőségi, légzésvédelmi maszkot? Ki milyet használ? Az ilyen 20ft-os papírmaszkok semmit nem érnek.
Köszi.
-
darkipista
csendes tag
válasz
thyeby #27586 üzenetére
Akkor motorcsere?Ha van rá idő akár építeniis lehetne elszívót .Még kétmoslékosvedérből is
-
thyeby
őstag
válasz
lentivator #27581 üzenetére
"Fogok venni,de milyent???"
Fogós kérdés - én is főzöm a fejemet fél éve rajta.
Kezdjük azzal, hogy a szalagfűrészhez én mindenképpen nagy, zsákos elszívót javallok. Tudniillik oda köll a nagy légszállítás. Akartam linkelni neked a Felder legkisebb elszívóját, de az urak alusznak, éccaka nem lehet náluk nézelődni, mert a server is alunni vágy.
Igen ám, de ez meg nem jó porszívónak. Az egy más kategória. Kresst - a 40-50 ezer forintosból ne vegyél, zsinórba jártunk pórul vele. A napokban derült ki, hogy nekem mindkettő motorja szénné égett. Nincs hővédelme, és nem bíri a hosszabb munkát - az ördög pörkölje meg az ipari prémijum marketing hókuszpókuszát! Ha a füled nem túl érzékeny arra, amikor a szomszéd prézlit darál, akkor vegyél egy lidis/aldis porszíjót 15 ezer magosságában. Ebben sem lesz hővédelem, elb@szottul hangos is, egyébiránt mindent tud, amit tudnia köll, és legalább nem százezres zsákbanmacska tétel. Elszívóból vehetsz akár Hyunday-t is, az occóbb, ha csak a szalagfűrészhez kell. úgy 50 alatt megúszod azt is. Szólj rám később, hogy linkeljem az általam javasolt Felder elszívót, hogy tudd, az a legjobb ár/érték arányú elszívó, amiről tudok, és kifizethető, nem aranyáron mérik. Apropó! Ha az a (nemröhögtem) wörkzóna körfirészed asztali, ahhoz is nagyon jó, ha elszívót használsz, s nem porszívót.
Van nekem egy metibó pici porszívóm, amit új korában 25 ropiért vettem. ASA nemtom hányvanszáz, milyen betübetüszámszám? Pici, elavult konstrukció, de nagyon halk, nem kell papírszűrő is, csak ala natúr az a hepa, ami benne van, és agyonüthetetlen. Porszívókból talán a Starmix áll a lábán stabilan, de több számjegy (egyetlen eggyel csupán), mint amit jeleztél felső korlátnak.
Alternatíva lehet számodra, ha épp megszorítások vannak, hogy kockáztatsz, és kinézel valami kultúrált külsejű használt gépet a porod és a forgácsaid kordában tartására.Szerk.:
Megleltem a Felderét. -
Soká
senior tag
válasz
arvaiz69 #27583 üzenetére
Nekem is ugyanez az elszívóm van és elégedett vagyok vele. Sokat keresgéltem anno és azt állapítottam meg, hogy szó szerint ugyanezt árulják professzionális szegmensben is csak más néven. Ha jó motor van benne (és ez nem a kézi gépek és porszívók zajos és nagy fordulatszámú kefés motorja) akkor olyan nagyon nem lehet elrontani.
Egy dolgot viszont nagyon tudok ajánlani. Nem olcsó, de kalkuláld be a gépbe a külön megvásárolandó PU csövet (tömlőt). Ha nem egy géphez akarod fixen használni, hanem cserélgeted a gépeken, akkor a gyári csővel csak szenvedni fogsz. Az nagyon vacak, kényelmetlen, nekem hamar tönkrement. -
arvaiz69
csendes tag
válasz
lentivator #27581 üzenetére
Szia!
Nekem egy Hyundai FM 230 forgácselszívóm van! Megvan már vagy 10 éve, soha nem volt semmi baja! Erős motorja van, 60 literes a zsákja, megbízható gép! Igaz ez nem automata, ezt külön kell bekapcsolni. A forgácselszívó alatt van 4 irányítható kerék, így könnyen tudod tologatni, egyik géptől a másikig. Én is minden géphez ezt használom. Nagyon elégedett vagyok vele. Annak idején talán ez volt a legolcsóbb kereskedelmi forgalomban lévő forgácselszívó. De szerintem még most is így van, bár már régóta nem néztem az árakat! Összefoglalva, azért merem ajánlani, mert nálam rendkívül tartósnak, és hatékonynak bizonyult. És ez a lényeg! Itt egy kép róla!
Üdv.: Zoli -
lentivator
csendes tag
Míg el nem felejtem:
Köszi srácok a tippet a Makitához!
Hétvégén szinte folyamatosan ment,nagyon bejön! -
lentivator
csendes tag
válasz
Bokrász #27547 üzenetére
Nem voltam én vidám,mikor olvastam a hozzászólásod!
Az én Makita szalagfűrészem 3 napos,s momentán ugyanúgy használom,ahogy te is.
Asszem ez nem maradhat sokáig így...
Viszont nekem nincs még elszívóm sem.
Fogok venni,de milyent???
Van valakinek ötlete,hogy elérhető áron (5 jegyű összegért) ,használható,bekapcsoló automatikus porszívó az hol,melyik,melyik ne,mennyiért van??
Nézegetem a neten,de annyi van mint a fene,s árban óriási az eltérés.
Akarok én egyáltalán ollan jó nagy zsákos elszívót egy momentán kicsi(18m2) műhelbe,vagy elég volna egy kisebb,mittudom én 20-30L-es?!
Momentán vóna egy Makita szalagfűrészem,Workzone(nem röhög..) körfűrész,egy Noé korabeli egyengető gyalu,néhány csiszológép,stb.
Azt hamarosan veszek még 1 felsőmarót,s egy asztali dekopirt,azt ennyi.
Milyen elszívó kellene ezekhez,úgy,hogy kizárólag egyedül dolgozgatok a műhelyben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amatőr csillagászat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, all-in one szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest