- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kerepesig
üzenetére
Nagyon durva a felülete.
- Rengeteg anyag kell rá. (Mindegy, hogy alapozó, glett, festék, akármi.)
- Beborítod valamivel, ami sima. Rétegelt lemez, bútorhátfal, akármi.
- Lecsiszolod felületkezelés előtt. És akkor is a nagy darabok közt lehet hézag, amit ki kell tölteni. -
macilaci78
nagyúr
Tehát egzóta egy szál se. Pedig egy szél mahagóni, vagy napszívta wenge tálka nagyon adná!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kavalkád
üzenetére
Ezt elfogadom, logikus érv.
Társasházban lakok, a teremgarázs szintjén vannak a villanyórák, a tároló és tőle 2 méterre a beállónk is. A tárolóba vitettem áramot a saját óráról és ha már úgyis el kell vinni 3 szálat, elvitetettem mind az 5-öt. A réz úgyse lesz olcsóbb, a munkadíj ugyanannyi, a plombát sem kell mégegyszer bontani.
Egyelőre nincs elektromos autó, de lehet, nem lesz olyan szerencsém, mint a Windows 8-cal és rá fogok kényszerülni.
A tárolóban a saját áram viszont nagyon jó.
8 m2, van egy kis műhely ott kialakítva, egy kb 180 cm széles konyhaszekrényből.Esetedben én is elégnek érzem az 1×32A-t a műhelybe, ha csak konnektoros gépeid vannak. Ugye, a konnektor max 16-t bír, egy nagyfogyasztó (gyalu, csiszoló, akármi), egy elszívó (porszívó), meg az apró (világítás, rádió, telefontöltő) megy egyszerre, ha egy ember dolgozik ott. Be lehet osztani, ha egyáltalán szükség lesz rá.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
A lakk jellemzően lezáróréteg, ami a fát és ha van, a színréteget védi. A kép alapján van ott szíjács is, de világosabb, mint szokott lenni. Tippem szerint már van rajta a fehér pác a lakk alatt.
Kereshetsz barna színezetű akril lakkot akár szórófejes aerosol kivitelben is, de hogy milyen végeredményt kapsz, az kérdés.
Tekintve, hogy most a gyári lakkos felület már egy lezárt felület, a barna színű lakk homogénen fog terülni és elmaszatolja a fa erezetét, egytónusú lesz. Már ha egyáltalán megáll a felületen.Ez így taknyolás.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
Sín, benne a szalag és a sínbe szerelt vezérlő a kapcsolójával. Van mozgásérzékelős kapcsoló is sínbe. A vezeték a vékony nútban fut a fix áram alatt lévő műanyag házas táphoz. Vannak vékony vonaltápok sorkapoccsal, az esztétikusabb: nem kell wago, vagy csatlakozó se a 12V, se a 230V ágra. Fehér szalag, 10-100% közt állítható a fényerő.
De annyi lehetőség van, digitálisan címezhető ledszalaggal akár egy ambilight-hoz hasonló fényjátékot is be lehet lőni, ami a zenére pulzál.
Előző íróasztal lapjának egy része felhajtható volt, vele együtt a 22" monitor is. Abban is volt LED világítás, a lap élében ment el a vezeték és egy kis pálca fedte a nútot. Nem is igen látszott.Ha elég passzos a marás, a profilt nem is kell rögzíteni. Nálam a konyhaszekrény faforgácslap, a szalag 20W/m és nincs a profil rögzítve.
A ledet magamnak forrasztottam, én mondtam az asztalosnak, hova mit marjon. Persze ehhez olyan asztalos is kellett, aki elviselni képes az ilyen megrendelőt
Volt olyan is, hogy a szalagot nem a végén táplaltam meg, hanem valahol középen, mert így volt jól rejthető a kábelezés. Nem volt egyszerű sem a forrasztás, sem a profil kivágása, de a végeredmény kiváló lett.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
T-vast bemarni az anyagba alulról, a függőleges szárat beengedni, a vízszinteset síkba marni. Süllyesztett fejű csavarral, ragasztóval be lehet csavarozni, mondjuk, 5×30 mm-es reisser csavar. És a T-vas anyagvastagságának erejéig (akár 4 mm) lehet bele menetet vágni, amiben a metrikus csavar megáll és tudsz hozzá rögzíteni. A T-vasat horganyoztathatod, vagy szintereztetheted is, vagy az asztalláb takarásában nem is fog látszani.
A fa vetemedik, bárki bármi ígér is. A tessauer anya a fával együtt mozdul, ha lukra fúrod a lapot és a lábat, később egy szétszedés után érhet meglepetés. 20×40 méteres sportpályán padlófüvelyben ültek a kézilabda kapuk, nyári szünetre kivették őket és csak a mobil palánkok voltak felállítva. Nyáron olyat mozdult a padló, hogy kb 7,5 cm-rel került arrébb a parkettába vágott lyuk a betonhoz képest. Hiába mondtuk az ügyfélnek, hogy a 10 cm átmérőlyű lyuk nem lesz jó hosszútávon a 70×70 mm-es zártszelvény lábnak.
Körben bemart ledprofil. Nekem 6 mm mély, 3-4 mm széles nút van még marva a fába, amiben a ledszalagot elvezetem. Passzos, rögzítés nélkül megáll benne a szalag.
Mindegy, hogy lakkos, vagy olajos-waxos lezárás van a fán, pár dologra érzékeny marad. Például a gyöngyöző söröskorsó nyomot hagy rajta, poháralátét kötelező. Feleségem rendszerint folyóvíz alatt tölt magának csapvizet, mindig vizes a pohár alja, múlt héten a lakkos tömörfenyő íróasztalon hagyta így. Már meg sem említem neki, ha Phd-s mérnökként ennyi nem ragad meg a füle közt, minek veszekedjek vele? Majd ha felújíttatjuk, ő fizeti.
Egyébként a fenti T-vasas poént máshol is megjátszhatod. Például egy nehezebb gépházat is függeszthetsz az asztallap alá.
Idő kérdése és a tömör tölgy asztallap is meghajlik akár a saját súlya alatt is, ha az 1,6 méter szélessége csak a két végén van alátámasztva. Ha nem akarsz függőleges lécből merevítőt, akkor lapfeszítőt célszerű beépíteni alulra.
-
macilaci78
nagyúr
Jópár OBI-ban van lapszabászat, leadod a méretet, számolnak rá egy árat, kifizeted a kasszánál, visszamész hátra a blokkal, leszabják, élzárják, amíg az asszony megveszi a tápoldatot a muskátlihoz. Fehér bútorlap meg úgyis van készleten.
Guglizod a vasalatokat, olyan méret szerint, ami legfeljebb a dokumentációban szerepel, webshopon aligha, nemhogy eszerint szűrni tudj. Kapsz egy tippet, hogy Forest, menj be szaküzletbe. Keress szaküzletet, vidd be a fiókot egyben. Benne a pakliban, hogy nem Forest, vagy nincs épp az üzletben az a méret, típus készleten, de lerendelik, menj vissza másnap, vagy 2 hét múlva. És még nem kellett parkolásért fizetni a bolt nyitvatartási idejében, ami a te munkaidőddel esik egybe.
Kinek mi az egyszerűbb.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
gaben22
üzenetére
Asztalos topik.
Nekem Etsberger gyártmányú fenyő bútoraim vannak itthon, erős, ragasztott elemek, nem a lapraszerelt változatok. Pár elemet fórumtárs gyártott méretre azonos fazonban.Az ár széles skálán szór anyaghasználattól, felülettől, vasalattól, műszaki tartalomtól függően.
Egyik tipp: Ikea is ki tud szolgálni ilyenekkel, kattintsd össze, ami kell. Szorozd meg kettővel, maszek asztalossal kb annyiból jönne ki, de az már méretre, felületre szerelt led helyett bemart ledprofillal, választott szalaggal.
Másik tipp: a linkelt gyártó termékeit az RS Bútor is forgalmazza, van sarok íróasztal, a szekrények 80 cm szélesek, pont kiadja a 4 métert. -
macilaci78
nagyúr
Én ezért sem erőltetem a felületre ragasztott tükröt.
A másik ok, hogy könnyen sérül, akkor meg valahogy vakard le a bútorlapról.
Amúgy a fürdőszoba tükröm 120*80 cm, edzett üveg, a hátulján fólia, azon az akasztó ragasztva. Kiválóan megáll hordozó nélkül is. Az alsó sarkaihoz tettem öntapadós szolikonpöttyöt, hogy a domború csempén ne kocogjon.
-
macilaci78
nagyúr
Összecsapolni 2 szálból? 150-160 mm széles anyagot már könnyebben találsz. De ha olyan a lépcsőfogadó, hogy elbír 1 cm hézagot a két szál között, akkor erre sincs szükség.
Mátraparkett gyárt tömör anyagból 40 mm vastag lépcsőlapot, de az is táblásított, viszont nem hossztoldott, de tölgy.
-
macilaci78
nagyúr
Sniccerrel levágod, aztán húzod az újabb réteg szilikont.
Szilikon eltávolító is hasznos, de nem tudom, mit művel a bútorlappal és a bútorlap vágott élével. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SpeedCsiga
üzenetére
A kb 10 típust külön-külön szeretnéd értékeltetni, vagy úgy általában véve érdekel?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tomazin
üzenetére
Itt egy készülék, ami nagy hatékonysággal és könnyedén távolítja el a felületkezelést a fáról.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
neil_mullen
üzenetére
Az M4 csavar oldalt tetszőleges M4 csavarra cserélheted, a hüvely felőli oldalon viszont M6-ból láttam imbusz nyílásút.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
generatoros
üzenetére
És akkor nézd meg, mennyibe kerül ugyanaz a szín MDF-en, aztán hogy melyik felület mennyit bír.
De ez mellékes, a kérdező valami olyasmit keres, ami az Egger kínálatában nem szerepel.
-Tud úszni?
-Nem.
-És ha megfizetem? -
macilaci78
nagyúr
válasz
ViktorSz
üzenetére
Mit szorongsz ezen? Írd le neki, hogy az adott felületet nem javaslod az adott felhasználásra és nem vállalsz rá garanciát. A döntésében segítheted, ha beárazod neki a helyszíni csiszolást, pácolást, lakkozást is.
Az ügyfél több dolog együttesét várja el az árért cserébe. Ide tartozik a szaktudás és a felelősség is. -
macilaci78
nagyúr
Az enyém az én igényeim szerint készült, a tiedhez meg vagy korpuszt gyárt az ember, vagy átszabja, élzárja otthon. Aki ezt meg tudja tenni, a legritkább esetben cigánykodik dirib-darab maradékokkal.
Nekem az volt a lényeg, hogy ne legyen útban és ez az eredmény ne kerüljön pénzbe, időbe. FB-csoportban komplett konyhák, szekrénysorok vannak meghirdetve ingyen elvihető kategóriában, vagy 200-500k között gépesített konyha 5-7 fm terjedelemben. Nem ritkán tömör tölgy bajuszmart fronttal, platolt betéttel. Egy ilyen újonnan többmillió történet.A pánthelymarás sztenderd alul, felül 10 cm, meg közben arányosan elszórva, amennyi még kell. Amíg a fogantyúnak nincs kifúrva, addig lehet jobbos és balos is. Szóval ez annyira nem nagy előny.
Olyan ez, mintha lenne egy kitöltött lottószelvényed pici pénzért eladó, még a sorsolás percében. Kicsi az esélye, hogy valakinek pont az fog kelleni. Igen, van érték, nem, nincs ára. A hasznossága más számára is hasonló, mint számodra.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Exodion
üzenetére
Ez a profil mehet a polc aljára és ellátja a tsakaróprofil szerepét is, ha a színe megfelel.
Vagyis maradhatna a mostani L-alakú polcod, csak az ajára ezt a profil felpattintod és a fal felé világít.
Ha nem tetszik a színe, RAL-szín alapján porfestik több helyen is.Bútorösszerakás szempontjából kevesebbet kell vele baszogni.
Ha egyszínű a bútor, mármint homogén egyszínű, nem valami mintás, akkor mehet MDF-ből is. Ugyanúgy megmunkálható, mint a fa, az illesztések eldolgozhatóak, az élek kerekíthetőek.
Ha csak annyi a cél, hogy a fal felé világítson, akkor egy olcsóbb profil is mehet a függőleges síkra. Vagy méginkább egy sarokprofil, ami a polc aljára dobja a fény nagyját, így csak indirekt fény jut el hozzád. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Exodion
üzenetére
Pont mindegy. Alul, vagy oldalt megtámasztja a keret pár centi vastagon, nem fog az meghajolni sem magában, sem attól a pár kilótól, amit egy ekkora polcra tenne az ember.
Ha 8 mm vastag laminált padlóból csinálnád a vízszintes lapot és a keretet is, az is megállna stabilan, ha amúgy a ragasztandó felületek elég nagyok.Én elég paraaszt módon alkoholos filccel pancsoltam be, de megfelelő színű körömlakkot is vehetsz.

18 mm vastag a vízszintes lap és a fal felőli, a vízszinteset élzárni és körben befalcolni, majd egy 4 mm-es bútorhátfal anyagból körbe szegni, a sarkokban gérbe vágva. De adom a tiszta fából ötletet is, azzal szépen meg lehet csinálni, az összes illesztést el lehet dolgozni, akár gérbe vágod, akár stumfra, akár falcolod. 18-20 mm anyag vízszintesen és hátra, szoklinak meg 5 mm svartni, összeragaszt, a hátfalat csavarozod is, éleket csiszolóvászonnal elveszed, lekened valami olajjal, vagy lakkal, a vízszintes lap alatt a hátlapot meg felcsavarozod és semmi nem látszik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kavalkád
üzenetére
Vagy levágatja a 70 mm széles csíkot és félbe vágatja.

Exodion: a 3-as opció lenne a legszebb, de laminált forgácslapból kivitelezhetetlen. A gérvágás mentén a laminátum megpattanhat, de ha nem is, éles lesz, anyagvastagság meg nincs, hogy kerekíteni tudd.
Én vékonyabb anyagot is figyelembe vennék. Például a nagy lap 10 mm vastag is lehet.A hátsó lap legyen teljes magasságú, elöl a lelógóval pedig közre zárja az oldalsót, erre a keretre ül rá a felső.
-
macilaci78
nagyúr
Felnyíló ajtónál létezik gázteleszkóp, ami emeli, tartja az ajtót. Lefelé nyílónál van ilyen megoldás? Ugye, ugyanaz a gázteleszkóp levelé lökné a frontot, ami nekem nem jó. Olyan kell, ami húzás ellen fejt ki erőt és összenyomás ellen. A front kb 40-45 cm magas és 80 cm széles, békebeli furnéros forgácslap zongorazsanérral az alsó élén.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Aerosol-os lakk nem jó? Flakonban van, mint a dezodor. Ha nincs benne rutinod, kezd az asztallap alján, de a lényeg, hogy egyszerre keveset, hogy ne csorogjon meg.
Szobahőmérsékleten legyen, rázd fel alaposan, hagyd megszáradni, mielőtt hozzányúlsz.
Én egy kezeletlen 4 mm vastag rétegelt lemez papírzsebkendő tartót tüsszentettem le, nem volt vele gond. Persze csiszolhattam volna, de annyira nem volt prioritás a csúszásmentes felület. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Gondolom, nem csak kis gépeket szervizelnek, hanem fixen telepített nagy gépeket is, kávéfőzőből is akad olyan. Az árképzés mondja meg, mennyire büdös a helyszíni munka.
De akkor cserélje ki a vezetéket a műhelyben, a dugvillát meg tegye rá egy villanyszerelő otthon.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Előző konyhánkban a sarokban ment le a sárga flexibilis gázcső a pult alá és tovább a tűzhelyig. Lyuk, amentén kivágva a széléig és így betolva a falig. A vízvető rátakart a kivágásra, a lyukat annyira passzosan igyekeztünk fúrni, amennyire lehetett és D4-es faragasztóval kézzel kikentük még 2-3 rétegben. Persze erősen ügyeltünk arra, hogy a saroktól elfelé lejtsen, ha már a kétmedencés mosogató széle kb 30 centire volt. Ebben a sarokban volt a vízforraló és a kávéfőző amúgy.
1,5 év alatt nem lett baja pultnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna. A korpusz nem ért a falig, volt 10 cm hézag, amin a pult túllógott és amiben a gázcső szabadon futhatott.
Majd a lakásfelújítás során kiköttettük a gázt, lett indukciós főzőlap és új pult.Nem is az a baj, hogy a pult megdagad, mert szem előtt van, látod, általában egy cserélhető eleme a bútornak. A baj akkor kezdődik, amikor a korpuszod ázik és már penészedik, de meg a penészes polcról veszed elő a lábast, tálat, habverőt...
tibbike01: húzd bele a kábelt úgy, hogy teljesen kitöltse a rést, megvárjuk...
Te jöttél egy szakmai tokikba szakmai véleményért, megkaptad, nem tetszik. Itt lehet, hamarabb kapsz neked tetsző választ.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
A pult ázását kockáztatod. Nem tudom, mi fér el a hűtős korpuszban a bútorlap mellett, vagy a hűtő mögött, de inkább a függőleges lapot fúrdmeg. Tehetsz rá akár kábelátvezetőt is, a pult alatt meg visszajössz a dugvillával és bedugod az aljzatba. Így a géped is megmarad gyári állapotában, a pult sem fog emiatt felázni, a gépet is oda tolod, ahova akarod.
Vagy szétszeded a gépet és a kábelt lekötöd róla, úgy fűzöd át. Gondolom, nincs plombálva. -
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
A beépíthető dugaljjal az a baj, hogy addig nyitva van, amíg a kávéfőző be van dugva. Akkor is, amikor fellököd a vizes kancsót... Akkor már inkább a dugvillát vágnám le és a pult alatt tennék fel csatlakozót, vagy OBO dobozban wago. Vagy szétnéznék szaküzletben valami felületre szerelhető vízmentes csatlakozó ügyében, ami bír 10A-t. Lesz ilyen vakfedéllel is.
Amit magamnak csináltam meg: felső szekrény aljára tettem fel külső szerelésű dugaljat, a vezetlket pedig a fal és a szekrény háta között vezettem le. 2 db 3-as és 1-1 db 2-es és 1-es dugaljat raktam így fel. A szekrény előtt állva semmi sem látszott, az asztalnál ülve sem volt rosszabb látvány, mint a szokványos fali aljzatok.
Ahogy látom, nálad már minden a gondos előrelátás okán ki van szilózva, a vezetéket viheted a szekrényen belül is, vagy ha bal oldalt hűtő van, oldalról is. -
macilaci78
nagyúr
A pántokon állítok, ha kell, számomra ez nem nagyobb bosszúság, mint egy kiégett villanykörte.
A laminált bútor élzárása érdekes. Ott van persze többféle vastagságban az ABS élzárás. Ha vékony, éles marad a lap széle, nálam a kamrapolc járt így, az igényeltnél többször vertem véresre a kezem, mert a lapszabászat rossz élzáráshoz nyúlt. Ott a 2 mm vastag élzárás, amibe már lehet lekerekítést marni, a dekorja is igazodik a bútorlaphoz, na de a mart élen az ABS hordozóanyagának színe látszik. Eléggé agyonvágja a prémium érzetet.
Ezzel szemben ott az íróasztalom, étkezőgarnitúrám 40 mm vastag táblásított boroviból (hossztoldás nélkül), a sarkok lekerekítve, az éleken r=20 mm élgömbölyítés. A többi bútor 20 mm-es anyagból van r=10 mm lekerekítéssel, a sarokpolc ív mentél kerekítve, stb. Ezek még nem is annyira bonyolult formák, de old már meg, légyszíves, laminált forgácslapból!
Ha megvan, ugorhatunk tovább a platolt betétes frontokra.Ez nem ízlés, hanem igény és megvalósíthatóság kérdése.
És akkor ott a tartósság, időtállóság. A fánál ott a lehetőség, hogy a sérüléseket javítsd, csiszold, újra felületkezeld, akár más színnel. Az éjjeli szekrényemen van egy óra, hangra aktiválódik a ledes kijelzője. Taks, kiáltás, ilyesmi. Eleinte körömmel koppontottam az éjjeliszekrény tetejére, hogy lássam, mennyi az idő. Persze a fenyőn ez nyomot hagyott. Simán le lehet csiszolni, lakkozni és mint az új.
Lehet mondani, hogy a laminált lapot egy körömmel koppintás nem hat meg, de nyilván van olyan behatás rendeltetésszerű használat mellett is, ami már sérülést okoz. Azzal mit csinálsz? Dobod ki az egészet egyben, de akkor már párban, ágyastól, szekrényestől, mert az a bútorlap dekor már megszűnt.Nem rossz a laminált bútor, sőt, még a Jysk-ös sem, csak aszerint kell kezelni, amire azt szánták.
-
macilaci78
nagyúr
3 szobányi bútorom van borovi fenyőből, 20 mm és 40 mm vastag lapokat felhasználva, amik az elmúlt 4-13 évben készültek. Van, amit maszek asztalos készített és van, ami sorozatgyártott. egyikre sincs panasz, egyedül talán csak annyi, hogy a frontok néha összezárnak, máskor a ceruza is átfér a résen. Dehát a fa ilyen, mozog. Viszont nincs vetemedve, hasadva, repedve.
A laminált bútorlapot a fenyő elemektől pedig csukott szemmel is meg tudom különböztetni. -
macilaci78
nagyúr
-Sajnos van benne ráció. Nálam keresztben van két pálcva fecskefark nútban a 40 cmnél szélesebb frontokban, így nem görbültek el. Máshol simán csak rácsavarozott 20×20 mm lécek vannak, például az Etsberger bútoroknál.
vagy használhatsz MDF, rétegelt lemez táblát furnérozva, élléccel. Van furnéros farostlemez is jónéhány lapszabászatban.
-Blum sablonok működnek, de a legtöbb helyen, ahol szabnak, ott a pánthelymarást is megcsinálják. Alul, felül 10 cm, meg közte arányosan elosztva, ahogy szükséges.
-Nagy méretnél merevítés nélkül elengedném a táblásított fenyőt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
generatoros
üzenetére
Nincs mivel levágni és megmunkálni a vágott élt?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Millió+1 lapszabászat van, akár az OBI is. Lapp-Fa, Wood Express, Bakosfa, stb. Ha van mivel elvinned, guglizz rá.
Arra figyelj, hogy sok helyen előszeretettel várják el, hogy a tábla maradékát is fizesd ki. Én ezért szabattam az OBI-ban, egy kb 25*50 cm lap élzárva volt 5k körül, míg a tábla önmagában 25k.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Valami olyan megoldás kell, ami a meglévő felületkezelést és a ragasztást is megtartja. Gőzölés, gyalulás, stb nem megoldás.
Lapfeszítőt lehet bemarni az asztallap aljába és kihúzni egyenesre. Magas bútorfrontoknál, ajtólapoknál szokták használni, ahol nem lehet vastagabb a szerkezet.
A másik lehetőség, hogy 2-3 lécet csavaroztok alá merőlegesen, amihez le tudod húzni a két végét. T-alakban, ahol a vízszintes rész az asztallap, a fggőleges pedig az élére állított léc. Apám például egy kiflibe hajlott 45 éves mázolt ajtót "javított" úgy, hogy egy 20×40 mm-es vastag faló zártszelvényt csavarozott rá. Gépészmérnök, nem asztalos, de az ajtólap 3 centinyi hasa kisimult.
Ha a lap alatt van hely, talán nem is lenne látható. -
macilaci78
nagyúr
Ilyen, vagy hasonló? a Te megoldásoddal szemben az a kifogásom, hogy robosztus, vastag a polc. Nálam ez 18 mm bútorlap, de használtam már 15 mm rétegelt lemezt is.
Az enyémnek az az átka, hogy a polc mögött van kb 2,5 centi hézag, ahol le tud esni akármi. Na nem mintha a kamrában, vagy a tárolóban lenne bármi, ami ott lefér az egységcsomagolásában. Kiló cukor, befőttesüveg nyilván nem. A pudingpor, meg ilyesmi meg kapott egy műanyag hűtőrendező polcot, de korábban is meg tudtuk állni, hogy hátratoljuk.
Az enyém előnye, hogy a polcmagasság egyszerűen állítható, a polcok darabszáma is bármikor alakítható. Persze ehhez a polcot nem toltam koppra hátra a konzolon a rögzítéskor, hanem 10 mm távtartót raktam be a rögzítésnél. Így is stabilan tart, de a konzolt meg tudom billenteni és le tudom akasztani a polclap leszerelése nélkül.
Az előző kecóban 8 db 107×55 cm bútorlap polc volt a 2 db 224 centis konzolon, amiket a 6 centis üreges válaszfaltéglába csavaroztam 8×80 mm Blau tiplivel és 5×100 mm csavarral. Csak 2 évvel később, a felújításkor derült ki, hogy milyen vastag is a fal. Mázlim, hogy fúráskor nem mentem át a nappaliba.
Mindenesetre kb 2,5-3 mázsa motyó volt rajta. Rá nem álltam, de nem is volt igény, hogy a te súlyod dupláját bírja el. Ahogy fent említettem, az egyik polcon kb 65 kg, a másikon kb 55 kg van és van még azon a soron 4 másik polc. Mondjuk, azt a sínt 30-35 cm vasbeton falra csavaroztam. Amire ráálltam, az a műhelypultom. Ikea munkalap 178×60 cm méretben, alatta egy zártszelvény keret 2 db szögvas bordával, körben a falra csavarozva. Láb ez alatt sincs, könnyebb takarítani.
-
macilaci78
nagyúr
Papírsablont szabsz be, akár tekercses sütőpapírt is használhatsz. Vagy elfogadsz némi hézagot a fal és a szabott polc között.
Nem ragasztanám, hanem mondjuk 3*30-as csavarral rögzíteném a csavarfejeket süllyesztve.Én falsínes rendszert használtam, a polc anyaga tetszőleges. Van olyan 100*40 cm polclapom, amin jelenleg 3 karton tej, 3 liter ecet, egy karton liszt meg némi apróság áll. Az alatta lévőn 5 zsugor ásványvíz és egy 8*2,25 literes zsugor kóla.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
AdBlocker-t használok, de telefonon azt a
szájba...applikációt erőlteti, ahogyan a tiktok esetén is. PC-n meg a Brave Browser is segít.pacman_123: Ha valamire szükségem van, akkor rákeresek YT-on is, de nem is minden hónapban kerül erre sor. Filmnek ott a Disney+, Netflix, virágbolt. De a fórumra behányt YT link számomra nem szükséglet.
Az ingyenes próbaidőszakot kipróbáltam, soha annyi reklámot nem láttam, erre nem fizetek elő.Gondolom, a szóban forgó linken legalább egy akkuátalakító van, ami nem bírta az ampereket és megolvadt, elfüstölt, leégett az akku és a gép is, esetleg személyi sérülés is történt. Ez alapján nyilván le lehet vonni a következtetést, hogy minden egyes ilyen átalakító tűzveszélyes, balesetveszélyes, ahogyan például az elektromos, vagy hibrid autók, vagy az elektromos meghajtás nélküli BMW-k is. Ehhez infóhoz 1-2 átugorhatatlan reklámot követően, vagy havi 2400 Ft-ért gyorsabban jutnék.
Azt sem nagyon szeretném. - ennyiből is értettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A tárolóban a saját áram viszont nagyon jó.

Ha a lap alatt van hely, talán nem is lenne látható.