Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
válasz
Haugland
üzenetére
Nemtudom, hogy mi történt, de 2 perce ismét ránéztem a NS felületére, és csodák csodájára minden visszaállt a normál állapotra! -> ismét sok a szabad tárhely és a figyelmeztetések is eltűntek....
Úgyhogy most részben örülök ennek, részben pedig aggaszt, hogy nemtudom, hogy ezt mi okozta és mikor fordulhat újból elő...
Gawamatsu -> köszönöm a segítséget és a tippet!
-
ugyes
senior tag
válasz
Haugland
üzenetére
Mi volt a port száma? A gyári 8000 és 8001?
A legutóbbi ransomware támadás után meg kellett ezeket változtatni. Én megtettem, nekem elérhető böngészőből.
Ha te is megváltoztattad és a könyvjelzővel dolgozol, akkor ott kellene átírni a portot.
Ha a fentiek egyike sem, akkor nincs ötletem. -
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland
üzenetére
biztos meglehet oldani.
pl dockerben az adguard és a qbit tuti elfér egymás mellett. nekem is ott vannak (bár én aktuálisan egy RPi-t használok pihole-lal és az alap transmission kliens nekem megy gond nélkül) próbáld ki. ha elférnek egymás mellett nálad is már jobb mint most
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Haugland
üzenetére
Csinálj konfig mentést, szedd ki a lemezeket megjegyezve melyik hol volt, reset, restore és reménykedés, hogy elindul.
Nekem megy napi konfig mentés, de nem hiszem, hogy vissza tudna állni minden beállítás.
Neked meg ha szar a transmission, akkor azt nem kellene a backupba betenni. -
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland
üzenetére
a Pihole meg amire való azt hozza. te támasztottál felé olyat amit nem ígér.
egy családi csomag 2600Ft/hó és az összes androidos tv-re, telóra, tabletre meg is van oldva.
én ezért fizetek, mert napi szinten használjuk akár csak zene hallgatásra vezetésközben vagy otthon a tv-n. szerintem ez megéri.ha mégse fizetnél érte, akkor vannak megoldások, ahogy rjy08 írta.
de haverokkal összeállni is megoldás egy "családi" csomagra, 4-5 főnél 5-600Ft/hóra jön ki
-
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland
üzenetére
adguard (ami kb egyenértékű) nagyon könnyen felmegy dockerben, appcenterből telepíted és már el is érhető.. azt használtam.
piholet rpi-n használok. ott a http://<PIHOLE_IP_cime>/admin/index.php felületen kellene tudnod elérni. ha már fut.
Bár idáig talán nem jutottál el, de itt meg az a kérdésem, hogy ugye nem a NAS IP címén futtatod a piholet? nem ezért nem éred SSH-án? -
rjy08
tag
válasz
Haugland
üzenetére
Nem feltétlenül arra gondolok.
Mivel ha bedöglik egy NAS, akkor kénytelen vagyok ugyanattól a gyártótól választani, hiszen a rendszerbeállítások más márkára nem tölthetők vissza. (Ne legyen ez kompromisszum, lehet épp másik márka eszköze lenne épp az ideális.) Én inkább az adatokat menteném még 1 helyre (pl. felhőbe) Amúgy ez a rendszer backup sem tökéletes, nekem jó pár beállítást nem hozott vissza. Csináltam egy resetet, betöltöttem a backupot, de többek között a tárolók felosztását sem állította be, pedig változatlanul voltak bent a lemezek. Szóval ebből kiindulva nem tudom, hogyan működhetne a te elképzelésednek megfelelő megoldás. -
válasz
Haugland
üzenetére
Az Asustor szerint egyszerűen át lehet tenni a HDD-ket márkán belül. (Fontos ugye, hogy a RAID1 gyakorlatilag nem tartalmaz adatvarázslást). Az Asustor kisokosa tartalmaz egy külön erre vonatkozó fejezetet, keress rá!
Erre én viszont konkrétan ráb@sztam. A leírásban foglaltak szerint tettem át a HDD-t az egy 3102-esből egy 3202-esbe, és gyönyörűen új lemezként kezelte és üresnek mutatta. Szerencsére azonban ténylegesen nem törölte sem az adatokat sem a fájlnyilvántartást, úgyhogy Windoson egy segédprogrammal szépen minden ki tudtam másolni róla.
MaCS
-
rjy08
tag
válasz
Haugland
üzenetére
Szerintem ezt csak egy további mentéssel tudod kivédeni. Véleményem szerint egy felhős megoldás lenne a legbiztonságosabb, erre a gyári backup alkalmazás is megfelelő lehet. Én is nézegetem az elérhető backup programokat, de még nem találtam olyat, ami tömöríti a kiválasztott állományokat, és az sem lenne gond ha lenne valamilyen titkosítás. Mindezt egy külső HDD-re tervezem egyelőre.
-
válasz
Haugland
üzenetére
Nálam ugyanabban a helyiségben van ahol alszunk, ugyanis a másik helyiségbe ha akarnám tenni, akkor macerás volna a háló miatt... Van wireless megoldás is tudom, de az nem lenne az igazi ahhoz képest amire használom... Nálam abszolút, de annyira abszolút, hogy még a merevlemez hangját sem hallani, nemhogy a ventit... Figyeltem és átlagban a venti ilyen 750 rpm körül pörög és nagyon csendes, pedig nem a legkisebb ami azt illeti, mert pont pár órával ezelőtt láttam amikor upgradeltem a memóriát. A ventillátort átállítottad automatikus üzemmódba? Az sokat számít!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Xiaomi Robotporszívók (robot vacuum, Roborock)
- Steam topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gawamatsu