Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) Intruder2k5 válasza Razermazer (#1300) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Természetesen Tomato mellé is lehet optware / entware / debian rendszereket telepíteni.

(#1302) fantest1 válasza Razermazer (#1300) üzenetére


fantest1
csendes tag

Szia!

Én merlinnel használom a kicsikét és lóg rajta egy külső vinyó is, amiről optwareesen megoldva mennek a torrentek Transmissionnel. Streamelés is teljesen jól megy róla DLNA-n, legyen az wifi vagy kábeles, nincs vele komolyabb gondom (max annyi, hogy nem igazán kedveli a filmekben az ide-oda ugrálást, de ez se vészes).
Ha csak az izom miatt kéne a router, akkor az ac56u ugyanilyen procival rendelkezik, bár nem tudom, hogy mennyire hozná egy külső antennás sugárzási távolságát.
USB-s sebességeket pedig találsz itt korábbi kommentekben(én is írtam), vagy google-ön. :)

(#1303) Razermazer


Razermazer
őstag

Elég pozitív ez a router, valamit még akartam kérdezni, igen meg is van, az Usb 3.0-ás probléma fennáll még, tehát hardveres vagy szoftveresen megoldották? Értem ez alatt az árnyékolást, ledobta a lemezeket ingadozott a sebesség? vagy ez a gyenge pont még mindig megvan.

Fantest1: igen szemeztem én az ac56u-val, de kell a wifi, vannak gépek, telefonok amik azon csüngnek.

[ Szerkesztve ]

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#1304) AtHoS válasza Razermazer (#1303) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Lemezledobálással én személy szerint nem találkoztam. A sebesség pedig mindig relatív. Nálam szép csendben teszi a dolgát, igaz nem is fut át rajta naponta több terabájnyi cucc.

40 megás sebesség könnyedén elérhető vele, de itt is igaz, hogy függ a router aktuális terheltségétől is.

NAS-okkal ez sem veszi fel a versenyt

read-only mode on the forum

(#1305) laktop


laktop
tag

Kicsit elvesztettem a fonalat. A hardweres NAT még mindig csak a gyári FW-vel működik? A Tomato-val, vagy a Merlin-nel még nem?

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1306) Intruder2k5 válasza laktop (#1305) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mivel a Merlin a gyári ASUS fw leszármazottja, így abban van HW NAT támogatás. Tomato-ban bár HW NAT nincs, de ARM alapú vasakon van CTF, amivel már hasonló sebességek érhetők el, mint HW NAT-tal.

[ Szerkesztve ]

(#1307) ghoost002


ghoost002
újonc

Sziasztok,
Napok óta nézegetem a teszteket, fórumokat, többek közt ezt a fórumot is, hogy dönteni tudjak 3 útválasztó közül:
Asus RT-AC68U, Netgear R7000, Asus RT-AC87U
Mindnek meg van az előnye hátránya. A netgear stabil a gyári fw-el, és elég egyértelmű is a felület, ezért nem piszkálnám, de nincs benne torrent kliens ami számomra nagy mínusz mert még a RT56U-m is tudta ezt alapból Download Masterrel, hát ha még fw frissítés után Transmission-t használt az ember, az maga volt az álom. A Netgear alatt lévő vas, szinte minden tekintetben gyorsabban kezeli a USB HD-t szemben az AC68-al, ami viszont egy piros pont.
A nagy fekete folt az AC87U, brutális vas amit nem is teljesen értek:
CPU1: Broadcom BCM4709A0 (1 GHz, 2 cores)
CPU2: Quantenna QT3840BC (500 MHz, dual-core)
FLA1: 128 MiB (Spansion S34ML01G100TFI00)
FLA2: 64 KiB (Winbond W25X05CL)
RAM1: 256 MiB (ESMT DDR3)
RAM2: 128 MiB (ESMT DDR3)

cpu1-cpu2? először nem hittem szememnek
A baj az hogy kevés megbízható személyes tapasztalat van ezzel a routerrel.
Merem remélni hogy ezek már nem olyanok mint a RT56U-m volt, hogy megy 10 torrent, DLNA-n néznék egy filmet és 30 perc után szétfagy és elveszíti a HD-t. Mehet a reset és többiek.

A fő kérdésem az, hogy akinek van személyes tapasztalata, esetleg mind a 3 útválasztóval, akkor melyiket ajánlaná és miért!?
(sebesség, stabilitás, gyári fw megbízhatóság)
(Amúgy fő használati céljaim: belső hálózat védelem, távoli ftp, Media Server, minimális 5-10 Torrent. Mindezeket persze akadás mentesen a lehető leggyorsabban.)

Köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#1308) zsolt501 válasza ghoost002 (#1307) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Milyen nettel használnád, mert ha 1000-es Digi akkor a Netgear R7000-es kiesik, mert gondjai vannak a HW-NAT-al PPPoE kapcsolat esetén.

Asus RT-AC87U esetén túl sok tapasztalat nincs, de szerintem ez már az a kategória, amit nem mindenki fog tudni kihasználni, és az ára sem túl baráti.
A 4x4 MU-MIMO-t viszont paraszt vakításnak érzem, mert nem nagyon láttam még kliens oldalt ami ezt ki tudja használni, szóval nem túl sok értelmét látom ennek, és és annak sem, hogy lassan olyanok lesznek mint egy 100 lábú vagy egy pók.

ASUS RT-AC68U esetén van 1 gyerekbetegség, mégpedig az USB3-as csatlakozó árnyékolásának hiánya, de ez sem zavaró, mert a 40MB-os sebesség szerintem így is egész elfogadható, nem túl sokan fogják ezt az USB sebességet kihasználni, dlna hibákat nem tapasztaltam, és az 1000-es netet is szépen vitte saját tapasztalat, még a feltöltést is vitte 1000-es ben mikor fordítva állították be a sebességet, vagyis 1000-es volt a feltöltés... :)
Az ára is kedvezőbb mint az előző két típusnak.

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1309) ghoost002 válasza zsolt501 (#1308) üzenetére


ghoost002
újonc

Köszönöm a gyors a választ.
Az internet tekintetében messze nem használom ki egyik eszköz tudását sem, engem ez a rész nem is annyira igazt maximum az, hogy a tartomány egyik gépe a lehető leggyorsabban másoljon át a másikra egy csomó nagy méretű CAD fájlt. A legfontosabb szempont a megbízható gyors USB-re csatlakoztatott HD kezelése minden eszköz irányába, TV, PC, Laptop stb. A helyzet az hogy a TV-m egy UHD 4k-s LG aminek már istenes a streamingelt adat mennyisége, paraszt vakítás szinten ez egyedül az AC87U-nál volt leírva hogy "zökkenő mentesen kezeli", nyilván ennél több bizonyíték kellene. Nyilvánvalóan nem nézek minden nap 40GB-s filmeket a TV-n, de ha már van akkor legyen az is kihasználva, és ne kapjak agyér görcsöt a fagyásoktól.
Ár tekintetében igen az AC87 majd 10k-val drágább mint a két vetélytárs. Igazából mivel Asus-al van tapasztalat a két Asus között tipródom. Az AC87U hardvere számomra meggyőzőbb, de ez csak egy érzés, semmi tudományosság nincs mögötte, hosszútávon azt érzem hogy stabilabb lesz mivel később érem el az erőforrásainak határát, de ez elehet hogy csak egy hülyeség.

(#1310) Intruder2k5 válasza ghoost002 (#1309) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az RT-AC87U árából kapsz egy jó NAS-t, ami minden adatmozgatással kapcsolatos sebességigényedet ki fogja elégíteni, bármely router sebességénél is jóval többet. Emellett lényegesen erősebb igénybevételnek lehet kitenni torrentezés terén is, és mellette megtarthatod az 56U-t routernek. De ha minden áron routert szeretnél venni, akkor ott a Milyen routert? topik.

[ Szerkesztve ]

(#1311) ghoost002 válasza Intruder2k5 (#1310) üzenetére


ghoost002
újonc

Köszönöm a tippeket.
NAS-ban nem gondolkodok mert a fogyasztása nem túl barátságos és annyira nem torrentezek hogy NAS keljen(több 100 torrent v. ilyesmi). RT56U az exem benyelte, úgyhogy router sajnos így is úgy is kell, új rendszert építek emiatt, ezért vagyok bajaba hogy NAS+router meg már túl húzós, inkább egy jó router.
Köszönöm még1x megnézem a Milyen routeres topicot is.

[ Szerkesztve ]

(#1312) gabrielarky


gabrielarky
tag

Sziasztok!

Van egy elég nagy gondom. Eddig vígan elvoltam az Asus RT-AC68U routerrel lassan 2 éve van meg ha jól emlékszem. Az elmúlt 2 napban a 2.4 Ghz csatorna "megszűnt", a mobiltelefonok szerint nincs elérhető közelségben, az androidra telepíthető wifi analyzer szerint néha felerősödik a jele, aztán totál eltűnik, jobban látom az alsó szinten levő gagyi trékom routert mint a 2.4 GHz -t.

A gondom az, hogy a családban az idősebbek lent a régi laptoppal csak a 2.4 Ghz-ra tudnak kapcsolódni + a tévéhez vettem egy médialejátszót, az is WiFis és szintén 2.4 Ghz only, de most ezekn nem tudnak kapcsolódni.

Firmware a legeslegújabb ami lehet, pár hónapja frissítettem, azóta nincs újabb és nem is jelez újabbat, ez a jelenség csak pár napja áll fent.

Az 5Ghz-val semmi baj. A gyári adminon sehol sem találtam rá lehetőséget, hogy pl. csak úgy lekapcsoljam és visszakapcsoljam a 2.4 Ghz-t.

Amikor a wifi analyzerben látom hogy megugrik a 2.4 Ghz magasra (mintha ereje teljében lenne) akkor sincs átfedésben más csatornákkal, szomszédéval pl. (családi házban lakunk így szerencsére kevés a zavaró tényező).

Rákerestem már angolul is de egyszerűen semmi megoldást nem találtam, csak alapdolgokat írnak.

A mobilokon folyamatosan próbálgatjuk azóta is (2 mobilon is) a wifi analyzert illetve a gyári wifi keresőt (androidok) és hol látható a 2.4 Ghz SSID-je hol nem.

Már azt is megnéztem, hogy nem-e esetleg a wifi van kikapcsolva gombbal a router dobozán, de nyilván hülyeség mert különben nem menne az 5Ghz...

Előre is köszönök bármilyen segítséget.

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#1313) Intruder2k5 válasza gabrielarky (#1312) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Leírásod alapján könnyen előfordulhat még az is, hogy tényleg hardverhibás lett a router, ez esetben meg sokat nem tudsz tenni, esetleg visszavinni garba, ha van még rá.

A WiFi-t ki/be kapcsolni a Wireless -> Professional -> Enable Radio opcióval tudod.

Esetleg próbáld meg a Merlin féle firmware-t, vagy a Tomato-t, utóbbiban esetleg még a Wireless driver verziója is eltérhet, hátha változik valami.

(#1314) gabrielarky válasza Intruder2k5 (#1313) üzenetére


gabrielarky
tag

Köszi szépen. Azért eléggé elszomorító, hogy a kb. másfél éve kapható legdrágább routert vettem meg (akkor 58k volt) és azért voltak vele kisebb nagyobb problémák lefedettség terén a korábbi olcsó Cisco routerhez képest ami ráadásul belső antennás volt, ez meg 3 külső antennás. Tisztességükre legyen mondva, viszonylag gyakran tolják ki a firmwareket illetve a házban sajnos nem tudom "középen" elhelyezni.

Szóval elszomorító kicsit, jó nyilván semmi sem tökéletes de azért az ember nem ezt várná egy ilyen kaliberű eszköztől.

Köszi a tippet, lekapcsoltam a 2.4 Ghz-t, router restart majd visszakapcsoltam más SSD néven és másik csatornára tettem ahol szintén nem volt ütközés, ugyanolyan sz*r, egyik pillanatban megjelenik a 2.4 Ghz csatorna a wifi analyzerben aztán hopp volt nincs.

Az tönkretehette egyébként hogy a ház alapterülete miatt a jelerősség ki volt maxolva 100ra?

Ha lecseréltem valami teljesen más firmwarera a gyárit, elfogadják a szervízben? (i*on) Mennyire macerás visszaállítani a gyárit? Elvileg mintha lenne rá valami opció. Egyébként sajnos az az érzésem, ezen nem fog segíteni a firmware csere sem, hiszen teljesen jól működött, nem nyúltam hozzá a legutolsó FW update óta.

Köszi előre is.

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#1315) zsolt501 válasza gabrielarky (#1314) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Ha más szoftverrel adod le az nem jó, amúgy probléma mentesen vissza lehet tenni a gyári szoftvert más szoftver után ha az nem válna be.

Sajnos a mai világban bármi el tud romolni és el is fog, sajnos ez a fogyasztói társadalom átka, de ha nem is romlik el akkor pár éven belül el fog avulni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1316) Multibit válasza ghoost002 (#1311) üzenetére


Multibit
veterán

NAS-ban nem gondolkodok mert a fogyasztása nem túl barátságos
:Y
Meg ne haragudj, de nekem úgy tűnik, hogy ez is csak egy olyan kifogás, mint a wifi-mániások részéről a "kábelezés nem megoldható" szöveg!
[link]
[link]
Ha a második linken látható NAS-hoz veszel egy olcsó, de jó routert (pl. Asus RT-N18U), mennyivel leszel rosszabb helyzetben, mint egy RT-AC87U-val?

(#1317) gabrielarky válasza zsolt501 (#1315) üzenetére


gabrielarky
tag

Sziasztok!

Megvan a következő X-akták epizód alapsztorija: Miután elővettem a régi LinkSys E2000 backup routeremet és a médialejátszót szerettem volna rákonnektolni wifin keresztül, megjelent a 2.4GHz SSID amit a "hibás" Asus router sugárzott. Azt hittem megint csak egy pillanatra látszik, néztem wifi analyzerrel de nem, atom stabli.

Aki rájön mi történt 3 napig a 2.4 GHz -vel az szerintem nobel díjat érdemel, hiszen hozzá sem lett nyúlva sem beállítás sem firmware szintjén :)

Remélem így marad a segítséget pedig köszönöm!

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#1318) gabrielarky


gabrielarky
tag

Közben látom, hogy harmadikán jött ki új Firmware! Nyilván azért nem jelezte a router mert még béta de tele van csomó javítással és van benne új felület is a kliensek monitorozására, ráfért már arra a részre is a rewamp: Innen tudjátok tölteni, simán lefutott nálam az upgrade. [link]

ASUS RT-AC68U Firmware 3.0.0.4.378.6152
- Release note -

[Please note] This version changed the login authentication method. Please unplug the hard drive before updating firmware. After firmware updated, please press the reset button more than five seconds to reset the router to avoid some compatibility issues.

Security fixes
- Enhanced the login authentication strength and fixed CSRF related issues.
- Forced administrator to change the default password "admin" in internet setup wizard.
- Added protection mechanism for GUI login brute-force attack for login username and password.
- Administrator can assign a specified IP to login GUI in Administration > System > "Allow only specified IP.

New feature
- Added client list view button on network map and help administrator easily monitor all client connection status.

Bug fixes
- Fixed the NAT loopback issue when connecting to LAN FTP server.
- Fixed UI issue when using SmartSync to sync with Dropbox.
- Fixed lease time and lease expires time
- Fixed ethernet connection fail in IPv6 when WAN hwaddr is cloned.
- Fixed smart sync error when synchronised with Samba and FTP
- Fixed JS error in AiProtection
- Fixed allowed and blocked incoming icmp firewall rules.
- Fixed dnsmasq buffer overflow issue.
- Fixed redirect issue when using https only.
- Fixed USB related issues when connected to USB hub.

3G/LTE dongle related fixes
- Fixed executed time issue when using auto-APN.
- Modified auto-APN nvram.
- Fixed lockpin function.
- Fixed send_sms function.
- Updated the SPN data from Android.
- Fixed web redirected fail after setting PPPoE in internet setup wizard.

Modifications
- Updated Adaptive QoS DPI engine.
- Reduced media server memory usage when scanning *.avi, *.mov, *.mp4, *.m4a, *.3gp, *.3g2, *.mj2.
- refined AiProtection alert mail format.

[ Szerkesztve ]

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

(#1319) nilrem


nilrem
tag

Mobil eszközről hogyan tudtok hozzáadni torrent filet a download masterhez? Windows phone-on plusz feladat hozzáadásakor csak url-t lehet megadni. Ios-on van file tallózás gomb is a felugró ablakban, de csak fotót vagy videót lehet hozzáadni.

Az élet a legjobb játék próbáld ki!

(#1320) fantest1 válasza nilrem (#1319) üzenetére


fantest1
csendes tag

Iosről download masterrel sehogy. Egy másik torrent appot kell telepítened (pl. Transmission entware/optware-rel) és ott már lesz egy Watch folder, amibe tudsz .torrent fájlokat pakolni iosről pl a FileExplorer appal. :)

(#1321) AtHoS


AtHoS
nagyúr

378.55 Beta 1 (3-July-2015)

- NEW: Merged with GPL 6117. Notable changes from Asus:
o New token-based webui authentication (more secure)
o OpenVPN certificates moved to JFFS2, saving nvram.
key/cert fields will show up empty on the webui,
any new key/cert you paste will be written back
to /jffs/openvpn/ . This means that if you revert
back to a previous version, your key/certs will
no longer be in nvram, so OpenVPN instances will
fail to start.
o New network client list on the network map
o CTF support for PPTP/L2TP WAN (Russian ISPs) (ARM)

- NEW: Reformatted DHCP lease list under System Log.
- NEW: Reformatted Port Forward page under System Log.
- NEW: Reformatted Route Table page under System Log.
- NEW: Reformatted IPv6 Status page under System Log.
- NEW: Display more details about UPNP/NAT-PMP/PCP redirections
on the Port Forward page.
- CHANGED: The JFFS2 partition is now always enabled, as it is
required by various firmware functions. The options
to format it or to enable/disable user config/scripts
remain configurable.
- CHANGED: Updated OpenVPN to 2.3.7.
- CHANGED: Updated OpenSSL to 1.0.2c.
- CHANGED: Use a pre-generated 2048-bit DH from RFC 3526 instead of
generating our own when doing the first time setup for
OpenVPN servers. This is necessary as openssl 1.0.2b and
up now reject 512-bit DHs, and generating a 1024-bit
would take far too long on a router.
The end-user still has the possibility of providing his
own - as long it's 1024-bit or stronger.
- CHANGED: Updated minidlna to upstream Git snapshot from 2015-06-26,
and switched to the newer build system.
- CHANGED: Upgraded ffmpeg from 0.6.0 to 0.7.17.
- CHANGED: Accept DHCP lease duration of up to 31 days on the DHCP page
- CHANGED: No longer regularly flush caches from memory on ARM
router. This will mean a lower amount of free memory is
shown, however that memory gets freed whenever something
actually needs it, so this is normal. (ARM)
- CHANGED: Display the size of cache memory on the Tools -> Sysinfo page
- CHANGED: Improvements to the Networkmap (ability to remove an entry,
removed the alert() from modifying an existing entry)
- FIXED: Wireless Log page would fail to load if the SSID
contained certain characters
- FIXED: Wireless Log page would fail to load when in Media Bridge
mode on the RT-AC87U
- FIXED: DDNS page would complain about an empty account field
when setting it to CUSTOM with no prior value in that field.
- FIXED: Automatically generated DH was too weak (512-bit) and
preventing clients based on newer OpenSSL releases from
connecting. We automatically replace any weak PEM with our
2048-bit one.
- FIXED: minidlna could get stuck building its database (reverted
Asus's recent memory optimizations)

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#1322) LSL1337


LSL1337
őstag

Srácok, beüzemeltem a RT-AC87R-t, és az 5Ghz sehol sem látszik.

AC vagy N mód, ilyet sem nagyon látok a felületen.

telóm nem AC-s, viszont N-es 5Ghz-et tud, és nem látja.
Tablet az pedig AC-s (snapdragon 800), de 5Ghz-es SSID-t nem látja.

tippek?

3.0.0.4.378_6117 fw van fent rajta, 3 napja ez volt a weboldalon a legfrisebb béta.

frissítettem, áramtalanítottam pár sec-re, factory reset, és beállítottam digit.

router 800/200-at hozza is gond nélkül.

Ami miatt anno a 87U mellett töltöttem, az a részletes monitoring felület. Global internet forgalom, melyik eszköz, milyen progival használja épp a netet :)

bekapcsoltam kíváncsiságból a smartQoS-t, és úgy is rá tudtam márni 700/190-et, viszont cpu1-2 végig 100%on volt routeren.

(#1323) AtHoS válasza LSL1337 (#1322) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ki/bekapcsolni itt tudod [link] csak ugye nem ezen a fülön, hanem az utolsó Professional részen. A kis lenyílóval tudsz váltani a két wifi "rendszer" között.

Itt tudod ellenőrizni [link]

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#1324) LSL1337 válasza AtHoS (#1323) üzenetére


LSL1337
őstag

be van kapcsolva, de nem látszik egy készülékről sem

[ Szerkesztve ]

(#1325) AtHoS válasza LSL1337 (#1324) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Admin részen a nyelvválasztó alatt látható wifi ikon?
Ha ráviszed a kurzort, akkor kiírja az aktuális csatorna számokat frekvenciánként

read-only mode on the forum

(#1326) LSL1337 válasza AtHoS (#1325) üzenetére


LSL1337
őstag

https://www.dropbox.com/s/gftzos9k0xf46r6/router.png?dl=0

(#1327) dbius válasza LSL1337 (#1326) üzenetére


dbius
veterán

Ezek alapján mennie kell az 5 ghz-nek is. Egyetlen dolog jutott eszembe, nem lehet, hogy véletlenül úgy állítottad be, hogy az 5ghz ne látszódjon? (ssid rejtése)

erre gondolok

[ Szerkesztve ]

(#1328) AtHoS válasza LSL1337 (#1326) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Pedig, ahogy dbius is írja szépen kialakítja az 5GHz-es hálót

Ami képet korábban linkeltem [link], ott lehet babrálni a hálózatokkal. Lenyitod a 2.4GHz-es választómenüt és kiválasztod az 5GHz-et, aztán itt ahol a Wireless Mode (Vezeték nélküli mód) olvasható tudod állítani milyen hálót hozzon létre, illetőleg fölötte lehet/kell külön pöttyözni, hogy az 5GHz-es freki SSID-je látszódjon-e avagy sem.

Külön-külön lehet/kell megadni frekinként a beállításokat, de ez gondolom már nem újdonság.

Gondolom kézzel beütve az SSID/jelszó kombót a csatlakozni kívánó eszközökbe is próbáltad már a kapcsolódást.

Esetleg a Site Survey részen megnézheted hátha ütközik az 5 GHZ valamivel

Szerk.

Esetleg a csatlakozni kívánó eszközök részén is rá lehetne nézni az 5 GHz-es beállításoknak (már, ha vannak), nehogy a végén olyat keressünk ami nincs is :B

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#1329) *H* válasza LSL1337 (#1326) üzenetére


*H*
aktív tag

Írd át az 5GHz-es SSID-t valami másra, pl. LSL1337_5G-re és utána nézd meg. Ne azonos SSID legyen a 2,4 és az 5GHz-nek.

Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)

(#1330) dbius válasza *H* (#1329) üzenetére


dbius
veterán

A neveket nem is figyeltem, igazad lesz, ez lesz a baj, mivel mindkettőnek ugyanazt a nevet adta. :K

(#1331) LSL1337


LSL1337
őstag

Köszi a helpet, de ennyire nem ma kezdtem
Nem ugyan az a 2 SSID-m, de amíg a gyári asus/asus 5g-vel ment, akkor sem látszódott.

Nincs hideolva sem az SSID, és egyik 5Gzes eszközöm sem látja továbbra sem :(

(#1332) dbius válasza LSL1337 (#1331) üzenetére


dbius
veterán

factory reset és újrabeállításon is túl vagy?

Ha igen, akkor nézd meg másik firmware alatt is. Ha másik alatt is ugyanez van, akkor vidd vissza.

(#1333) *H* válasza LSL1337 (#1331) üzenetére


*H*
aktív tag

Próbáld meg, hogy az SSID-ben ne legyen szóköz karakter. Tegyél alulvonást a helyére. A 6117-es kódban bizonyos karakterek okoznak gondot (a wireless log oldal nem töltődik be). Szerintem próbáld ki az utolsó Merlint, az is a 6117-re épül és abban pl. ez (is) javítva van. Lassan lesz újabb gyári FW, az RT-AC68x-hez már van új (3.0.0.4.378.6975).
Auto-ra vagy melyik csatornára van állítva az 5GHz? Próbáld ki 36-48 között valamelyiken.

[ Szerkesztve ]

Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)

(#1334) LSL1337 válasza *H* (#1333) üzenetére


LSL1337
őstag

Köszi, alsó vonal volt a gond :)

Következő kérdés: Eszközöket meg lehet valahogy tagelni? Droidoknak sajnos elég hülye nevük van

[ Szerkesztve ]

(#1335) LSL1337


LSL1337
őstag

Tényleg, valakinek van 1000-es digije?
smallnetbuilder teszt szerint nem tud elNATolni gigabit-et, 68U vagy 87 valakinél ez sikerült?

mondjuk nem mintha 700 v 960 megabit közt különbség lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#1336) *H* válasza LSL1337 (#1334) üzenetére


*H*
aktív tag

A gyári FW-t régóta nem használom, de Merlinben adhatsz neki custom nevet.
Most nem tudom tesztelni, de úgy emlékszem 900Mbps felett volt a sebesség.
A SNB tesztben az értéket korlátozza a használt vizsgálati technika, de ott is elérte időszakosan a közel 950Mbps sebességet, mind lefelé és felfelé is.

Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)

(#1337) nilrem


nilrem
tag

6-án kijött az új gyári 3.0.0.4.378.6975 firmware. Valaki már próbálta?

Az élet a legjobb játék próbáld ki!

(#1338) sziku69


sziku69
senior tag

Sziasztok!

Érdemes váltani erről a verzióról? 378.52_2
Ha a routerre kötött vinyóról nézek filmet a TV-n, akkor néha megszakad a kapcsolat. Lehet hogy a TV hibája? Mert a laptopon ott vannak a hálózati könyvtárak.
Esetleg van valami speciális beállítás, hogy az a leválasztás ne forduljon elő?

(#1339) krx21 válasza nilrem (#1337) üzenetére


krx21
nagyúr

Én feltettem, de nem veszek észre semmi különöset, megy ahogy eddig... Igaz nem nagyon használom ki a router spéci funkcióit...

(#1340) AtHoS válasza AtHoS (#1321) üzenetére


AtHoS
nagyúr

378.55 Beta 2 (11-July-2015)

- CHANGED: Updated dnsmasq to 2.73 RC9 (backport from GPL 6975)
- CHANGED: Updated odhcp6c to newer version (backport from GPL 6975)
- CHANGED: Updated openssl to 1.0.2d (fixes CVE-2015-1793, only present
in Beta 1 - 54_2 was not affected)
- CHANGED: Display existing key/certs on the OpenVPN pages once
they've been migrated to JFFS.
- FIXED: Time scheduler-related features (Parental Control & Wifi
scheduler) were broken (backported fix from Asus's GPL 6975)
(beta 1 regression)
- FIXED: QTN firmware was still being copied to RAM rather than rely
on the symlink to flash added in Beta 1, to save 4 MB of RAM.
(AC87U)
- FIXED: Dropbox cloud sync would fail on some setups (backport
from GPL 6975)
- FIXED: Entware-setup script would generate an invalid services-start
script
- FIXED: Duplicate zoneedit entry on the DDNS service list.

read-only mode on the forum

(#1341) AtHoS válasza AtHoS (#1340) üzenetére


AtHoS
nagyúr

378.55 (17-July-2015)

- FIXED: DHCP lease page could get confused by IPv6 clients on
the LAN.

378.55 Beta 2 (11-July-2015)
- CHANGED: Updated dnsmasq to 2.73 RC9 (backport from GPL 6975)
- CHANGED: Updated odhcp6c to newer version (backport from GPL 6975)
- CHANGED: Updated openssl to 1.0.2d (fixes CVE-2015-1793, only present
in Beta 1 - 54_2 was not affected)
- CHANGED: Display existing key/certs on the OpenVPN pages once
they've been migrated to JFFS.
- FIXED: Time scheduler-related features (Parental Control & Wifi
scheduler) were broken (backported fix from Asus's GPL 6975)
(beta 1 regression)
- FIXED: QTN firmware was still being copied to RAM rather than rely
on the symlink to flash added in Beta 1, to save 4 MB of RAM.
(AC87U)
- FIXED: Dropbox cloud sync would fail on some setups (backport
from GPL 6975)
- FIXED: Entware-setup script would generate an invalid services-start
script
- FIXED: Duplicate zoneedit entry on the DDNS service list.

378.55 Beta 1 (3-July-2015)
- NEW: Merged with GPL 6117. Notable changes from Asus:
o New token-based webui authentication (more secure)
o OpenVPN certificates moved to JFFS2, saving nvram.
key/cert fields will show up empty on the webui,
any new key/cert you paste will be written back
to /jffs/openvpn/ . This means that if you revert
back to a previous version, your key/certs will
no longer be in nvram, so OpenVPN instances will
fail to start.
o New network client list on the network map
o CTF support for PPTP/L2TP WAN (Russian ISPs) (ARM)

- NEW: Reformatted DHCP lease list under System Log.
- NEW: Reformatted Port Forward page under System Log.
- NEW: Reformatted Route Table page under System Log.
- NEW: Reformatted IPv6 Status page under System Log.
- NEW: Display more details about UPNP/NAT-PMP/PCP redirections
on the Port Forward page.
- CHANGED: The JFFS2 partition is now always enabled, as it is
required by various firmware functions. The options
to format it or to enable/disable user config/scripts
remain configurable.
- CHANGED: Updated OpenVPN to 2.3.7.
- CHANGED: Updated OpenSSL to 1.0.2c.
- CHANGED: Use a pre-generated 2048-bit DH from RFC 3526 instead of
generating our own when doing the first time setup for
OpenVPN servers. This is necessary as openssl 1.0.2b and
up now reject 512-bit DHs, and generating a 1024-bit
would take far too long on a router.
The end-user still has the possibility of providing his
own - as long it's 1024-bit or stronger.
- CHANGED: Updated minidlna to upstream Git snapshot from 2015-06-26,
and switched to the newer build system.
- CHANGED: Upgraded ffmpeg from 0.6.0 to 0.7.17.
- CHANGED: Accept DHCP lease duration of up to 31 days on the DHCP page
- CHANGED: No longer regularly flush caches from memory on ARM
router. This will mean a lower amount of free memory is
shown, however that memory gets freed whenever something
actually needs it, so this is normal. (ARM)
- CHANGED: Display the size of cache memory on the Tools -> Sysinfo page
- CHANGED: Improvements to the Networkmap (ability to remove an entry,
removed the alert() from modifying an existing entry)
- FIXED: Wireless Log page would fail to load if the SSID
contained certain characters
- FIXED: Wireless Log page would fail to load when in Media Bridge
mode on the RT-AC87U
- FIXED: DDNS page would complain about an empty account field
when setting it to CUSTOM with no prior value in that field.
- FIXED: Automatically generated DH was too weak (512-bit) and
preventing clients based on newer OpenSSL releases from
connecting. We automatically replace any weak PEM with our
2048-bit one.
- FIXED: minidlna could get stuck building its database (reverted
Asus's recent memory optimizations)

read-only mode on the forum

(#1342) Csabifater


Csabifater
tag

Segítség!!!
Sziasztok!
Ma raktam fel a 378.6975 firmware-t a routerre.
A hálózatom úgy néz ki, hogy van egy t-home-s kábel modemem valami TC7200-as. Innen megy kábellel a net az AC68U-ba, majd innen kábel az asztali PC-be, Eddig nem volt gond a sebességgel, de most lassan töltöttek be a honlapok ezért mértem egy sebességet. Ha a modemmel kötöm össze a PC-t akkor meg van a 20 megabit, ha a rotuterbe dugom át a kábelt nincs 1 megabitem se, olyan 0,89 Mbit/s a letöltési sebességem.
Mi lehet a baj? Mit kellene beállítanom, hogy jó legyen routeren keresztül is a letöltési sebesség?
Sima gyári firmware van fent.
Előre is köszi!

ui: a vezeték nélküli sebesség az 20 Mbit/s.

[ Szerkesztve ]

(#1343) Csabifater válasza Csabifater (#1342) üzenetére


Csabifater
tag

Megoldódott! :C

(#1344) zsolt501 válasza Csabifater (#1343) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

És mi lett a megoldás?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1345) Csabifater válasza zsolt501 (#1344) üzenetére


Csabifater
tag

Az QoS-t adaptív módba raktam.

[ Szerkesztve ]

(#1346) zsolt501 válasza Csabifater (#1345) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Vagyis brutálisan gyenge a sávszélességed, és bedugul.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1347) a347 válasza Csabifater (#1345) üzenetére


a347
aktív tag

Nálam is hasonló probléma volt.
Adaptív módba rakás után ok lett.

(#1348) Csabifater válasza a347 (#1347) üzenetére


Csabifater
tag

Igen, úgy lett jó nekem is.

(#1349) zsolt501


zsolt501
Topikgazda

Kábeltv-s és DSL alapú internet fő hibája hogy a feltöltés nagyon kicsi, ez miatt a letöltést is képes kinyírni a nagyon kicsi feltöltési sávszélesség, ezért a csomagokat szabályozni kell, alapból a windows elég jól szabályozza, viszont ha a routerben ki van ez a lehetőség kapcsolva akkor megfekszik a net, de sok esetben a HW-NAT is tud gondot okozni ezeknél a neteknél.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1350) Intruder2k5 válasza zsolt501 (#1349) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez azért így nem teljesen igaz, mert kábelnet esetén már nem így működik a dolog! Nekem jelenleg 120/10 kábelem van, előtte volt 60/6, 50/5, és 16/2 is, de ez sosem jelentett gondot. Előtte ADSL-nél valóban ügyelni kellett arra, hogy a feltöltés ne maxolódjon ki, mert akkor igencsak belassult a lefelé irány is. Az újabb VDSL csomagokat nem volt még módom személyesen kipróbálni, így arról nem tudok mit mondani. Többször előfordul, hogy leveszem a korlátozást a torrent seed-ről, ami így elég jól ki tudja tölteni a vissza irányt, de ezt szinte észre sem lehet venni, ugyanúgy lehet böngészni, mint torrent nélkül.

Ja, és nem használok QoS-t, mióta nem ADSL-em van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.