Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) Intruder2k5 válasza ngabor2 (#1850) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha AP módot használsz, és jól értelmezem, akkor UTP kábellel van összekötve a TP-LINK egyik LAN portja, és az ASUS WAN portja. Ilyenkor az ASUS nem NAT-ol, tehát csak LAN oldali IP címe van, ami vélhetően egyezik a TP-LINK LAN címével, így IP ütközés van a hálózaton.

Első körben annyit kellene csinálni, hogy egy gépen állíts be fix IP címet, a 192.168.1.2 - 192.168.1.254 tartományba, 255.255.255.0 maszkkal, átjáró és DNS nem szükséges. Ezt a gépet kösd össze az ASUS egyik LAN portjával, de eközben sem a gép, sem az ASUS ne legyen más eszközre csatlakoztatva. Nyisd meg az admin felületet 192.168.1.1 címen, és állítsd át a LAN IP címét mondjuk 192.168.1.254-re. Ezután visszakötheted a hálózatba, a gépen az IP mehet vissza dinamikusra, és kell működnie.

A TP-LINK beállításaiban meg gondoskodni kellene arról, hogy a 254-es IP cím ne kerüljön kiosztásra DHCP által.

--------

Másik lehetőség, ha az ASUS DHCP által kap IP címet a TP-LINK-től, ez esetben meg annak a DHCP kliens listájából ki lehet deríteni az ASUS címét.

[ Szerkesztve ]

(#1852) ngabor2 válasza Intruder2k5 (#1851) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Köszi a segítséget, a második megoldás jött be. Csak hogy izgalmasabb legyen, 2 órára kizártam magam a TP-LINK routerből, mivel a root felhasználóval próbáltam belépni... admin helyett :P

De utána a DHCP-listából kiválogattam a router IP-jét, és szépen be lehetett lépni. Mondjuk túl sokmindent nem kellett állítani, majdnem "dugd össze és működik" típusú. Tényleg csak 2 jelszót, meg az AP módot kellett beállítani.

(#1853) kezo0


kezo0
addikt

Sziasztok,

alaphelyzetben egy bridge módba tett UPC-s HGW (Ubee) után van kötve az AC68U-m, de mivel az utóbbi időben volt egy olyan jelenség, hogy időnként max. sávszélességű letöltéskor, sőt néha még speedtest-méréskor is lehalt teljesen a net, és csak a modem és a router teljes áramtalanítása/újraindítása után jött vissza, ezért ma kicsit tesztelni akartam, hogy vajon akkor is jelentkezik-e a hiba, ha a saját routert kiiktatom.

Ez meg is történt, és most nem is az az érdekes, hogy kisült-e bármi is ebből a tesztből (sajnos nem lettem okosabb), hanem az, hogy amióta visszaállítottam az eredeti állapotot, tehát szolgáltatói eszköz bridge módban + utána kötve a saját ASUS router, azóta - bár úgy tűnik, nagyjából működik minden - nem tudom elérni az ASUS saját GUI-ját, helyette csak egy üres fehér lap jelenik meg a böngészőben.
IE-ben, Edge-ben, Chrome-ban is próbáltam, kiürítettem a cache-t, töröltem a böngészési előzményeket, de semmi, mindig csak egy üres oldal... A gép teljes újraindítása, a tűzfal ideiglenes letiltása sem segített. Mobil eszközön, wifin keresztül, Safariból (ahogy még soha nem is próbáltam) ugyanez a helyzet.

A böngésző címsora szerint mindannyiszor ide ugrik (az IP-cím közvetlen beírása után is):
http://router.asus.com/Main_Login.asp?error_status=1&page=index.asp&lock_time=0
(ez természetesen egy sor, csak a fórummotor egyes felületeken kettétöri)

Amúgy a routerre csatlakozó eszközökön van netkapcsolat, nagyjából mindenhol bejön bármilyen oldal, de azért írom, hogy nagyjából, mert az asztali PC-men, ami vezetékesen kapcsolódik a routerhez - ugyancsak a router visszakötése óta - sehogy sem akar bejönni a yahoo-s postafiókom, miközben a mobil eszközeimről, amelyek wifisek, elérhető az is.

Van valakinek ötlete, azon kívül, hogy küldjek rá a routerre egy teljes resetet? (Nem szeretném újra beállítgatni a fix IP-t 18 különböző eszköznek, ha nem muszáj...)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1854) kezo0 válasza kezo0 (#1853) üzenetére


kezo0
addikt

OK, most már be tudtam lépni... Addig-addig kapcsolgattam ki-be a routert, mígnem egyszer csak azt vettem észre, hogy hiába nyomom ki a hátoldalán a kis nyomógombot, az előlapon akkor is égve maradnak a ledek! Ezután már akárhogy nyomkodtam a gombot, a router nem akart kikapcsolni ettől. Szóval úgy tűnik, beszart rajta a ki-bekapcsoló gomb, és valószínűleg már korábban sem áramtalanította "rendesen" a routert és/vagy a gomb újbóli megnyomásával történt visszakapcsoláskor nem boot-olt be normálisan. (Egyszer fel is tűnt, hogy amikor lehúztam az USB-portjáról a rácsatlakoztatott külső HDD-t, a routeren égve maradt az USB-porthoz tartozó led, de a sok probléma közepette átsiklottam eme "apróság" felett.)
Mikor kiderült, hogy a hátsó főkapcsoló nem működik rendesen, akkor már úgy áramtalanítottam, hogy kihúztam a routerből a tápvezetéket, és az újbóli áram alá helyezés után már minden működött rendesen, a router konfig. felülete is egyből elérhetővé vált.

Szóval most megy minden rendesen, viszont kipróbáltam, és sajnos egy speedtest-től most is elszáll a netkapcsolat, amint a letöltési sebesség felszalad a max. sávszélesség közelébe (FP 240-es netem van). :(
Kezdek a routerre gyanakodni, mert amikor pár órája a router kiiktatásával, közvetlenül a UPC-s modemen futtattam le több speedtest-et, akkor azok mind simán lefutottak – igaz, ezek a tesztek az esti csúcsidőben voltak, amikor a letöltésem meg se közelítette a csomag maximumát, és csak olyan 130-160 Mb/s-ot mértem mindannyiszor.
A routeren egyébként a legfrissebb gyári fw van, ami valamikor januárban jött ki. Okozhat az gondot, hogy a fw frissítése után nem töröltem az NVRAM-ot? Az az igazság, hogy én már jópárszor frissítettem fw-t ezen a routeren, de mivel sem az Asus driver-letöltős oldalán, sem a router konfig. felületén nem olvastam, hogy ezt kötelező lenne minden firmware update után megtenni, ezért én még sosem csináltam, és soha nem is volt ebből gond...

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1855) zsolt501 válasza kezo0 (#1854) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Érdemes lehet gariztatni, már csak a bekapcsoló gomb miatt is, lehet a többi probléma is megoldódik a csere után.
Nekem a led kikapcsoló gombbal volt egyszer gondom, nekem olyan volt hogy beragadt, de önmagától megoldódott, azóta sem csinálta ezt...

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1856) Gubek-Einste válasza kezo0 (#1854) üzenetére

Ha a verziónál nincsen külön jelölve, hogy kell a reset akkor annyira nem érdekes, hogy nem csináltál.
Egy reset-et érdemes lenne csinálni hátha megoldja a gondot de mivel a kikapcsoló gomb hibás így én is támogatnám a garanciáztatást.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1857) kezo0 válasza Gubek-Einste (#1856) üzenetére


kezo0
addikt

+ zsolt501-nek is:

OK, még garanciális, de az minden esetben automatikusan cserét jelent, sosem javítást? Nem szeretnék túl sokáig rendes wifi nélkül lenni...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1858) Gubek-Einste válasza kezo0 (#1857) üzenetére

Inkább javítás lesz, csak akkor cserélik ha nem tudják javítani.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1859) kezo0 válasza Gubek-Einste (#1858) üzenetére


kezo0
addikt

Már beszéltem is az üzlettel, ahol kb. másfél éve vettem. Be kell vinni hozzájuk, ők továbbküldik bevizsgálásra, és ha tényleg hibás, akkor az üfsz-os ember szerint inkább cserélik, mint javítják. A legnagyobb gond, hogy minimum 2-3 hétig nélkülöznöm kellene, amit kizárt, hogy átvészeljek csak a UPC-s Ubee által nyújtott fapados lehetőségekkel. Hogy mást ne mondjak, most konkrétan 18 eszköznek van fix IP-cím kiosztva, amit az Ubee-val nem is lehet megoldani, nem beszélve a gyengécske wifi-képességeiről...
Van baj.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1860) jeni válasza kezo0 (#1859) üzenetére


jeni
félisten

Cserébe a türelmes várakozásodért kapsz újabb verziós 68U-t. Valamit valamiért.

(#1861) VGYke válasza zsolt501 (#1841) üzenetére


VGYke
addikt

Gausz, zsolt501. köszönöm válaszaitokat! Nagy a dilemmám, itt is írtam erről.
Szerintetek mennyivel nyernék többet egy AC87U routerrel, az AC68U képest, úgy hogy ahol veszem kb. 10eFt közöttük a különbség, konkrétan:
· Asus RT-AC68U router 52.900 Ft
· Asus RT-AC87U router 62.900 Ft
:F
Na persze az AC87U elhelyezéséhez barkácsolnom kellene állványt, mert csak állítva tudom elhelyezni....

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1862) Gausz válasza VGYke (#1861) üzenetére


Gausz
aktív tag

Szerintem semmit nem nyersz. Az AC87U ugyan már MU-MIMOs, de azt kihasználni nem tudod, nincs rá kliens, ami támogatja. Vezeték nélküli másolásnál nem gyorsabb, legalábbis volt egy olyanom kb 1 hétig, de vissza is küldtem.
Az Quantenna chipes, az AC68U Broadcomos, mindenki az utóbbira esküszik, ha 3rd party fw-ről van szó.

(#1863) AtHoS válasza AtHoS (#1838) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Az új Merlin-nel nagyon gyorsan (szinte bekapcsoláskor azonnal) ráugrik a telefon 5g-s hálóra. A korábbival elszöszmötölt néha 15-20 másodpercig is, mire használható lett.

read-only mode on the forum

(#1864) kezo0 válasza jeni (#1860) üzenetére


kezo0
addikt

Ha most bárhol veszek egy új AC68U-t, az már egész biztosan csak új verziós lehet? Hogy tudnám ellenőrizni, hogy milyet kapok? És a gyakorlatban (tehát nem az adatlapján, papíron) úgy egyébként miben jobb az új?

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1865) zsolt501


zsolt501
Topikgazda

Új béta, és ahogy a verzió számot elnézem nagy dolgok történnek itt.

ASUS RT-AC68U Firmware version 9.0.0.4.380.2695
[Beta release]
Security Related
- Modified the access rights of account mode and share mode to asusware.platform path when lighttpd server is enabled. (Très Acton at BAE Systems Applied Intelligence))
- Modified the access rights to specific port of UPnP server. (Thanks to Acton)
- Updated lighttpd server version to 1.4.39 (Thanks to Tommi)
- Restriced access from wan method to enhance security. (Thanks for David)
- Changed SSH and Telnet default access interface.

New Features
- Supported auto dynamic port changing of UPnP server when ports conflict.
- Supported more ASUS Router App new features
- Added traffic analyzer

Bug fixed
- Fixed the GUI issue for reboot scheduler
- Fixed httpd/ Telnetd/ SSH restart issue after LAN address changed
- Fixed 2.4G connection issue when disabled NAT acceleration

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1866) jeni válasza kezo0 (#1864) üzenetére


jeni
félisten

Korábban olvastam,hogy jobb HW van benne. A dobozon rajta van melyik verziós.Meg lep,hogy az AC87U-t nem díjazzák más chip miatt is,pedig az még erősebb és az USB 3.0 már árnyékolt.
dual-core 500MHz Quantenna QT3840BC chip

(#1867) krx21 válasza zsolt501 (#1865) üzenetére


krx21
nagyúr

:R
Szerinted tegyük fel vagy várjunk a nem bétásig?

(#1868) Gubek-Einste válasza krx21 (#1867) üzenetére

Ha nem akarsz kisértegetni, együtt élni az esetleges hibákkal akkor várjál a stabil verzióra.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1869) zsolt501 válasza krx21 (#1867) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Én legalábbis kivárok, nem nagyon szeretek kísérletezni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1870) ddmb


ddmb
aktív tag

sziasztok, tegnap frissítettem a DSL-es routerem firmware-ét a legújabb verzióra (Version 3.0.0.4.378_9296), és azóta a Chrome Windows alatt is és Android alatt is le akar tölteni valami Photo.scr nevű file-t amikor a Download Master-be lépek bele... Windows alatt a Chrome aztán nem engedi és a McAfee is feldob egy ablakot... de mi ez??

(#1871) zsolt501 válasza ddmb (#1870) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Nem tudom, hogy ez hogy függ össze mármint a letöltés, de egy rakd vissza az egyel régebbit, és ha továbbra is ezt csinálja akkor a gépeden kutakodnak, mert szerintem inkább az szedett valamit össze.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1872) ddmb válasza zsolt501 (#1871) üzenetére


ddmb
aktív tag

beléptem SSH-val a routerembe, és kiadtam ezt a parancsot: ls -al `find / | grep Photo`
Az eredmény

-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Aug 1 2015 /tmp/APPS/DM2/Config/dm2_amule/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 08:59 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Amerikai.nindzsa.1985.HDTV.1080i.DualHUN.ENG-ZJT/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 08:59 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Black.Swan.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-Sadu/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:00 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Demimonde.2015.1080i.HDTV.x264.HUN-SLN/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:00 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Felvilag.2015.DVBRip.h264.720p.AC3.Hun-MrX/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:00 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Futball.2016.03.16.BL.Bayern.Munchen.vs.Juventus.HDTV.1080i.Hun-BLG/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:01 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Mr.Peabody.And.Sherman.2014.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.HuN-HRT/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:01 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Oldboy.2003.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.Hun-Rabbit/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:02 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/One.Flew.Over.the.Cuckoos.Nest.1975.720p.RETAiL.BluRay.DD5.1.x264.Hun-MWT/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:03 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.2.2012.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-MWT/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:03 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.2.2012.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-MWT/sample/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:03 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-Sadu/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:04 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-Sadu/hundub.hunsub/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:04 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-Sadu/sample/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:04 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.3.2014.THEATRiCAL.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:05 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.3.2014.THEATRiCAL.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/hun/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:05 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/The.Expendables.3.2014.THEATRiCAL.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/sample/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:06 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Three.Many.Weddings.2013.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:06 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Three.Many.Weddings.2013.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/hun/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:06 /tmp/mnt/sda1/Download2/Complete/Three.Many.Weddings.2013.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/sample/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:07 /tmp/mnt/sda1/Download2/config/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:07 /tmp/mnt/sda1/Download2/config/nzbget/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:08 /tmp/mnt/sda1/Download2/config/resume/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:08 /tmp/mnt/sda1/Download2/config/torrents/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 08:58 /tmp/mnt/sda1/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:09 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/bin/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:09 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/doc/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:09 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/doc/bzip2/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:10 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/asus_conf.d/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:10 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/asus_script/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:11 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/dm2_amule/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:11 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/downloadmaster/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:11 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/downloadmaster/downloadmaster/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:12 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/downloadmaster/downloadmaster/ext/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:12 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/downloadmaster/downloadmaster/images/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:12 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/downloadmaster/downloadmaster/plugin/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:13 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/downloadmaster/downloadmaster/sliderplugin/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:13 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/etc/init.d/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:13 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:14 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/event2/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:14 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/libpar2/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:14 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/libxml2/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:15 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/libxml2/libxml/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:15 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/readline/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:15 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/wx-2.8/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:15 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/wx-2.8/wx/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:16 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/wx-2.8/wx/html/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:16 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/wx-2.8/wx/protocol/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:16 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/wx-2.8/wx/unix/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:17 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/include/wx-2.8/wx/xml/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:17 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:17 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/ipkg/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:18 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/ipkg/alternatives/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:18 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/ipkg/info/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:18 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/ipkg/lists/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:19 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/pkgconfig/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:19 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/wx/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:19 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/wx/config/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:19 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/wx/include/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:20 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/wx/include/arm-linux-base-unicode-release-2.8/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:20 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/lib/wx/include/arm-linux-base-unicode-release-2.8/wx/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:20 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/sbin/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:21 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:21 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/aclocal/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:21 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/bakefile/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:22 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/bakefile/presets/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:22 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/curl/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:22 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/doc/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:23 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/doc/pcre/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:23 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/gtk-doc/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:23 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/gtk-doc/html/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:24 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/gtk-doc/html/libxml2/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:26 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/info/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:27 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/ipkg/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:27 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/ipkg/intercept/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:27 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:27 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/ca/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:28 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/cs/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:28 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/da/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:29 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/de/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:29 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/el/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:29 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/es/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:30 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/fi/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:30 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/fr/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:31 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/hu/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:31 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/id/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:31 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/it/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:32 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/ja/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:32 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/nl/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:33 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/pl/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:33 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/ru/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:33 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/sl/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:33 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/sv/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:34 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/tr/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:34 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/uk/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:35 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/zh/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:35 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/zh_CN/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:35 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/locale/zh_TW/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:36 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/man/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:36 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/man/man1/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:36 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/man/man3/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:37 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/openssl/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:37 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/tabset/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:38 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/1/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:38 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/2/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:38 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/3/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:39 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/4/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:39 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/5/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:39 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/6/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:39 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/7/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:40 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/8/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:40 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/9/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:40 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/A/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:41 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/E/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:41 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/L/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:41 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/M/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:42 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/N/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:42 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/P/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:37 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:42 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/Q/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:43 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/X/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:43 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/a/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:43 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/b/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:44 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/c/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:44 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/d/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:44 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/e/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:45 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/f/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:45 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/g/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:45 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/h/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:46 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/i/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:46 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/j/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:46 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/k/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:47 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/l/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:47 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/m/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:47 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/n/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:48 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/o/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:48 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/p/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:48 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/q/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:48 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/r/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:49 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/s/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:49 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/t/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:49 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/u/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:50 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/v/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:50 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/w/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:50 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/x/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:51 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/share/terminfo/z/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:51 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/tmp/Photo.scr
-rwxrwxrwx 1 admin root 1578496 Mar 31 09:51 /tmp/mnt/sda1/asusware.arm/usr/Photo.scr

mondjuk FTP-re nem volt jelszó beállítva, valaki netán belépett és egyenként elehelyezte ezeket a fileokat?

[ Módosította: Intruder2k5 ]

(#1873) zsolt501 válasza ddmb (#1872) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Meg van rá az esély, én újra raknám a routert és, de úgy hogy kipucolnám (első szoftver és nvram törlés) utána mehet az új, és bizony erős jelszó de még DDNS címet is váltanék.
Nem árt a többi jelszavadat is ellenőrizni és felülvizsgálni, mert ha valami kém progi akkor akár minden dolgodhoz hozzáférhet az illető.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1874) VGYke válasza zsolt501 (#1841) üzenetére


VGYke
addikt

Sziasztok! Ezen router mellett döntöttem. Megkérdeztem a boltban ahol venném, milyen Rev. routert kapok.
Ezt válaszolták: "Utánanéztünk. A nagykerben megnézték a dobozát és A2-es típusú. Tehát A és Rev.2."
Akkor ez ugye 1000Mhz processzoros? De mi az az "A" :F

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1875) zsolt501 válasza VGYke (#1874) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Nem ez még nem az 1Ghz-s procival szerelt verzió, valószínű, hogy valahol valamelyik raktárból került elő, az A-s széria még a 800-as procival szerelt.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1876) nilrem válasza Intruder2k5 (#1851) üzenetére


nilrem
tag

Szolgáltató lecserélte a kábelmodemet egy router/kábelmodemre thomson twg870ug. Kértem őket, hogy rakják bridge modeba. Válasz az oldalán van egy gomb azt megnyomva csak modemként működik. Ez a gomb kérem a wifi és WPS kapcsoló. Hát néztem nagyot inkább ide fordulnék segítségért, mert természetesen inkább az ASUS-t használnám. Csak akkor megy ha a szolgáltató a thomsont átrakja bridgebe?
Vagy az is jó ha Thomsonon DMZ-be rakom az ASUS IP címét? Ekkor az ASUS maradhat router modeban?

Az élet a legjobb játék próbáld ki!

(#1877) zsolt501 válasza nilrem (#1876) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Át kell rakatni a szolgáltatóval, jobban jársz, a DMZ nem minden esetben jó, az inkább az az utolsó lehetőség.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1878) Intruder2k5 válasza nilrem (#1876) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Így van, ha nincs bridge mód (pl. Telekom IPTV-vel), akkor megteszi a DMZ is, de jobb a bridge, ha van. Ki a szolgáltató? A HGW menüjében nincs ilyen opció?

(#1879) Neil Watts


Neil Watts
veterán

[link]

Inkább it folytassuk az eszmecserét:

Úgy történt a beállításom, hogy:

0. Az Ubee-t bridge-be raktam.
1. Elhoztam a bótból az AC68U-t, kivettem a dobozból, üzembehelyeztem. (Ubee ETH1 portjába dugtam a csomagban mellékelt ASUS Ethernet kábelt, a másik végét a router WAN-jába. Bekapcsoltam).
2. Bekonfiguráltam. Ezalatt FW-t frissített, hagytam neki, mondom csak tudja mit csinál. (ez az akkor elérhető legfrissebb volt)
3. Tesztelgettem. Szakadt.
4. Full áramtalanítás, végül mindenre kiterjedően.
5. 3.
6. Ok, semmi gond, toljunk neki egy gyári beállítást.
7. 3.
8. Na, toljunk neki egyet gombbal is.
9. 3.

Ez után nem tudom mit kellett volna még tennem :D :R

Üdv. core2

[ Szerkesztve ]

(#1880) Gubek-Einste válasza Neil Watts (#1879) üzenetére

Máshol lehet volna csinálni egy tesztet vele esetleg.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1881) zsolt501 válasza Neil Watts (#1879) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Ha vissza olvasol, akkor találni fogsz pont egy ehhez hasonló hibát, nagyon úgy néz ki, hogy a UPC Ubee egysége és az Asus routerek nem szeretik egymást, csak kérdés, hogy más routerekkel mi a helyzet.
az is tény, hogy nekem a Digi 500-as nettel nincs ilyen gondom, én az Ubee felé keresgélném a problémát.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1882) kali válasza zsolt501 (#1881) üzenetére


kali
legenda

nekem upc-s ubee van (bridge módban) és utána betéve a saját rt-ac87u, semmi probléma.

(#1883) kezo0 válasza Neil Watts (#1879) üzenetére


kezo0
addikt

OK, szóval volt NVRAM-törlés is.
Én még mindig nem zárnám ki, hogy a legfrissebb fw-rel (3.0.0.4.380_1842) van valami gebasz, mert szerintem neked is ez került fel miután megvetted a routert, és nekem is csak azóta van ez a probléma.
Előtte már vagy másfél éve megvolt az AC-68U-m, és azon belül is az utolsó fél évben már az Ubee volt előtte, és soha nem volt semmi gond ezzel a felállással.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1884) zsolt501 válasza kezo0 (#1883) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Akkor javaslom a régebbi verzió felrakását de az a felrakás előtt és után érdemes csinálni egy nvram törlést is.
Mindenesetre elég érdekes az eset.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1885) kezo0 válasza zsolt501 (#1884) üzenetére


kezo0
addikt

Inkább most már megvárom, míg kijön a legújabb fw, amiből beta verzió már elérhető.

Egyébként számtalanszor frissítettem már a firmware-t, amióta megvan a router, de sosem reseteltem se előtte, se utána, és soha nem is volt belőle semmilyen probléma.
Nincs különösebb spéci beállításom, csak annyi, hogy 18 különböző eszköz lóg rajta, és mindnek egyedi IP-cím van kiosztva. Na, ezért nem szívesen csinálnám az NVRAM-törlést, mert mindezt újra beállítani minden eszközre eléggé rémálom... És az ilyenbe mindig benne van egy olyan kockázat is, hogy te mindent úgy csinálsz, ahogy korábban, és mégsem fog valami úgy működni, ahogy korábban. Ilyenkor meg jön az éjszakába nyúló buzera és szentségelés.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#1886) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

Amúgy az első beállításnál el lehet állni az FW frissítéstől? :F Mintha nem úgy rémlene.

Üdv. core2

(#1887) zsolt501 válasza Neil Watts (#1886) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

A FW frissítés nem automatikusan történik (a készülék csak figyelmeztet, hogy ha van friss verzió), azt neked kell elfogadni, ha nem fogadod el akkor marad az eredeti, vagy azt raksz rá amit akarsz.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1888) Neil Watts válasza zsolt501 (#1887) üzenetére


Neil Watts
veterán

Köszönöm!
Az OK, hogy már a "belső" asuswrt felületen figyelmeztet, de akkor az első üzembehelyezésnél is átléphető az eredeti megtartásával a folyamat, igaz?

Magyarán ha gondolom akkor teszem azt nyugodtan berendelhetem az AQUA-tol :)

Üdv. core2

(#1889) zsolt501 válasza Neil Watts (#1888) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

Igen, de nem is értem, hogy miért is akarod meghagyni a legelsőt.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1890) Gausz


Gausz
aktív tag

Nézegetem a beállításokat, ezt írja az access point módhoz:
"Hozzáférési pont (AP) módban a RT-AC68U Ethernet kábelen csatlakozik a vezeték nélküli routerhez, hogy kibővítse a vezeték nélkül lefedettséget más hálózati kliensek irányában."

Ezt pedig media bridgehez:
"Váltson Media Bridge módra, hogy egyidejű 802.11ac Wi-Fi kapcsolatot biztosítson médiaeszközei számára.
Média áthidaló módban csak a vezeték nélküli eszközök csatlakoznak a P-AP-hez. A kliens eszközöket hálózati kábellel kell csatlakoztatni a média áthidalóhoz."

Hm, ezek közül melyik jelenti azt, hogy a 2. routerre lehet vezetékkel és anélkül is csatlakozni? Nincs 2 ilyen cuccom, jelenleg nem is tervezem így átalakítani a hálózatom, csak mint ismeretanyag érdekelne.
Media bridgenél nem érthető, hogy mi az a P-AP, amihez csak wifi van, ill a media áthidalónak az 1. vagy 2. router számít.

(#1891) Gubek-Einste válasza Gausz (#1890) üzenetére

Az első az sima AP mód, ekkor az elsődleges eszköz végez minden hálózati irányítási feladatot és a másodlagos csak a hálózat kibővítésért felelős. Ebben az esetben lehet az eszközhöz vezetékkel és anélkül is csatlakozni.

A másik eset a sima kliens mód akarna lenni vagyis az eszköz rácsatlakozik egy wifi hálózatra és ezzel lehetővé teszi, hogy vezetékes eszközök csatlakozzanak az adott hálózatra.
A P-AP annak az eszköznek a neve amelyikre a media bridge módú eszköz csatlakozik.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1892) Gausz válasza Gubek-Einste (#1891) üzenetére


Gausz
aktív tag

Köszönöm :R

(#1893) kovacsla


kovacsla
csendes tag

Sziasztok! Tanács kéne a hozzáértőktől, sajnos nincs időm a kb. 2000 hozzászólás elolvasására.
A tények: 1000-es Digis előfizetés, a digitől kapott ZTE routeren kábellal átjön a teljes sávszélesség. Ha az AC68U-t teszem rá, akkor nem, kb. 300 körül jön csak.. Az én pirinyó tudásom kevés ehhez.
Segítsetek, légy' szí!
Előre is köszi!

kovacsla

(#1894) zsolt501 válasza kovacsla (#1893) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

LAN menü > Switch Control > NAT-gyorsítás autón van, és ott mellette mit ír sárgával?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1895) kovacsla válasza zsolt501 (#1894) üzenetére


kovacsla
csendes tag

Szia!
Azt, hogy a CTF engedélyezve van. De fölötte a Jumbo tiltáson van (gőzöm sincs, mi az) :-)

kovacsla

(#1896) zsolt501 válasza kovacsla (#1895) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

A jumbo az gigabites belső hálózatban működik, de ahhoz a klienseknek is támogatniuk kell és be kell rendesen állítani hozzá.

A CTF engedélyezve az jó, már csak az a kérdés mik vannak még engedélyezve, mert hálózat figyelő és ütemező pl. QOS esetén a sebesség radikálisan tud esni, ezeket érdemes kikapcsolni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1897) Intruder2k5 válasza kovacsla (#1893) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Amikor eléri a 300-at, vagy éppen az aktuális maximumot amit sikerül, hogy alakul a proci terhelése?

(#1898) kovacsla válasza Intruder2k5 (#1897) üzenetére


kovacsla
csendes tag

A QOS-t kikapcsoltam, így sem növekedett a sebesség. A 300 körüli értéknél CPU1:48, CPU2:57.
Mérges vagyok, mert a lapimban is AC-s vevő van, a lapi és az Asus közötti kapcsolat tud 887 Mbit/s.

kovacsla

(#1899) Intruder2k5 válasza kovacsla (#1898) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Reset volt már? Akkor sem jobb? Nincs véletlenül frissebb fw az ASUS honlapon? Ha nincs, esetleg tehetsz rá Tomato-t, vagy Merlin-t, utóbbi ugyanaz mint a gyári fw, abból készült, csak némileg okosabb.

(#1900) zsolt501 válasza kovacsla (#1898) üzenetére


zsolt501
Topikgazda

No várjunk csak, te wifin méred ezt a sebességet, vagy kábelen, mert most kissé ez az AC-s wifi kissé árnyalja a képet.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.