Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1469) kranazoli válasza JoceeHunt (#1466) üzenetére


kranazoli
senior tag

Are you kidding?! :N

Több mint 10-15 éves ATI kártya tulajdonosi mivoltom cseréltem le nV-re (nehézkesen ment; Gabesz tudja) ;) de végre megtaláltam nV-ben is azt amelyik halk; hűvös és izmos. :D

1.)

No, első kérdésem rögtön az lenne (egyelőre csak kevés időm volt még visszaolvasni itt a topic-ban, csak látom szóba került) teljesen véletlen a 1850-es BIOS-t tettem fel. És csak most olvastam ebben a topic-ban, hogy az Béta. Asus oldalán első blikk-re nem tűnt fel, hogy pirossal ott van felette. Beta Bios. Viszont nincs semmi problémám vele. Legalábbis egyelőre semmi problémát nem tapasztaltam. Használja innen vki ezt a 1850-es BIOS-t?! Vannak-é problémái vele, ha igen, akkor mi. Mert Nekem semmi. Így gondolom nem akkora probléma ha ezt hagyom már fenn.

:R

2.)

Nektek is úgy volt Windows7 SP1 telepítés után, hogy nem látja a LAN kártyát a Win?! Nekem nem látta, és a usite.hu-n lévő Windows7 Realtek LAN driver sem akart felmenni. Ezzel szívtam a legtöbbet LOL, hogy a hálókártyát működésre bírjam.

Aztán feltettem a driver CD; LAN driver-ek közül az ott lévőt és az felment. De ahogy néztem a fájl tulajdonságokat, az dettó ugyanaz, mint ami usite-on is van. Érdekes...

:R

3.)

Én komolyabb tuning-ban egyelőre nagyon nem gondolkozom, de a Turbo Boost (vagy mi a neve) :) a BIOS-ban aktív. Melyik opciót érdemes kiválasztani hozzá az AI Tweaker-ben?! Most azon van, ami a BIOS defaults, vagyis 1 magot feltolhat 3700Mhz-re. Van még az Auto ami ha jól értem, akkor mind a 4 magon emel, de kisebb mértékben. Ezt nagyon nem vágom (még!).

Ill. BIOS-ban Én minden olyan dolgot letiltottam, amiket nem használok:

- Bluetooth (egyelőre nem használom)
- USB3 (nincs USB3-as eszközöm)
- FIREWIRE /IEEE1394/
- Marvell Chipset

Ha jól értelmeztem, akkor ez utóbbinak annyi a funkciója, hogy a lapon van 2db (ha jól emléxem a kézikönyvből) Marvell Chipset-et "használó" SATA csatlakozó. Mivel Én az Intel chipset-es SATA vezérlőket használom így gondolom erre sincs szükségem.

1általán mire jó ez a Marvell chipset is a lapon?! :F

Ill. Ti melyik SATA csatikra tettétek az eszközöket?! Ha jól néztem, akkor a Marvell a sötétkék; a fehér és a világoskékek pedig az Intel chipset-et használják.

:R

Előtte kb. 1-2 hétig Q9550 volt a régi gépemben. Na, most ahhoz viszonyítva is piszok gyors egy ilyen rendszer. Nem hittem volna. Vundersőn! :)

Több "kérdést" most nem tennék fel, talán tudja vki a választ ezekre, ill. jól csináltam-é amit csináltam?! :R

Köszi!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.