Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) jakewyler


jakewyler
(senior tag)

Hát hőmérséklet kizárva ugyanis 30 29c így átlagba de ha játszok 2órát akkor 38c!
Egyébként a fagyásról pl: beírok egy honlapcímet nem mozdítom az eger és nem jön be de hallom hogy a proci felpörög és ha meg megmozdítom akkor hallom hogy le lassul és bejön a honlapcím!meg nyomogatom a frissítést és befagy és rá egy percre tovább folytatja!
Játék közbe fotózok és újraindul a gép!hát ez ram hibára utal sztem!
Windows-t már tettem újra!
Na ilyenkor mi van? :O

(#152) Lortech válasza jakewyler (#151) üzenetére


Lortech
(addikt)

Ha újraindul csak úgy, az lehet ramhiba, de hogy ''befagy'' egy percig, aztán folytatja :F. Valahogy meg kéne tudni, hogy közben mit (nem) csinál a gép. Nincs ötletem, hogy mi okozhatja, maximum hibás szektorra tudok gondolni a hdd-n, az okozott egyszer hasonló tüneteket.

(#153) Davids válasza Bubu2 (#150) üzenetére


Davids
(csendes tag)

De normálisan kicsomagoltad a floppyra arrol bootoltál és ennyi?Mert nekem hibaüzit ir ki hogy ez nem a winfos lemeze és tegyem be azt.De ugy kell nem hogy a floppy meghjajtorol bootolsz be nem?
Vagy csak én vagyok ilyen atom láma? :DDD :DDD

(#154) jakewyler


jakewyler
(senior tag)

A 3hónapos 80gb-os is csinálja és a régi 30gb-oson is csinálja!

(#155) Bubu2


Bubu2
(csendes tag)

Persze floppyról
csinálsz egy rendszerindítót arra rámásolod



Updating BIOS Procedures

1. Create a bootable system floppy disk and prepare a blank floppy disk.
2. Download the BIOS package (WinZip format with .zip file extension), unzip and save it to the blank floppy disk and you should see ASRUBIOS.EXE, ASRFLASH.BIN, UCODE.DAT, BIOS file, and README.TXT.
3. Boot from the disk you created in step 1 then switch to the floppy disk you created in step 2.
4. At the ''A:\'' prompt, type ASRUBIOS, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example: A:\ASRUBIOS P4V88P_1.60 <Enter> then you will see a message ''Please wait for loading BIOS ROM''.
5. After about 1 minute, you will see the message ''Flash ROM Update Completed - Pass'', then you have finished upgrading the BIOS.
6. After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk. Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up.
7. In Exit menu, please select ''Load Default Settings'' and press <Enter> to continue.
8. Select ''Exit Saving Changes'' and press <Enter> to exit the BIOS setup utility.
9. Now, system is booting up with new BIOS.

még nem találtam ki

(#156) Davids válasza Bubu2 (#155) üzenetére


Davids
(csendes tag)

Basszus nem lehetek ilyen LÁMA. :O :O :O :O
megcsinálok mindent ahogy kell és amikor bebootol akkor kiirja ''could found NTLDR'' és rakjam be ajo lemezt.Megprobáltam egy régebbi biost és az se jo.Faszom ezt nem hiszem el :((( :((( :((( :(( :(( :( ;] :Y

(#157) Bubu2 válasza Davids (#156) üzenetére


Bubu2
(csendes tag)

Most a floppyról be bootol ?


XP ALATT FORMAT FLOPPY (MS-DOS Rendszerindító lemez létrehozása)
Utána rámásolod ezta izét ASRUBIOS
utána a biost P4V88P 1.60

Bebootol a dosfloppy
A:\
Te meg beírod :A:\ASRUBIOS P4V88P_1.60 <Enter>
És beindol a progi

még nem találtam ki

(#158) Bubu2 válasza Davids (#156) üzenetére


Bubu2
(csendes tag)

Ment mail !

még nem találtam ki

(#159) akaido


akaido
(őstag)

Eddig 8 db Asrock P4i45GV lappal volt dolgom. 2004. decembere óta 2005. decemberében adta meg magát egy. Irodai munkára tökéletes, és az alaplapi Intel VGA- val még a Q3 is fut. :D, bár az S3 Savage zsugával is osont...

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.🚗

(#160) akaido válasza OptimusPrime (#103) üzenetére


akaido
(őstag)

Mivel a VGA support list alján: ''ATi 9600/9550 series and all Matrox series VGA cards are NOT supported with AGI''

Ajánlatom: CLUB 3D ATI Radeon R9800/128MB [link] (igaz ez cirka 30 E újonnan)
vagy egy Gigabyte RADEON 9700.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.🚗

(#161) Davids válasza Bubu2 (#158) üzenetére


Davids
(csendes tag)

Köszi most mr sikerült.Valami a letöltött fileval lehetett.A lényeg h frissitett.Neked van valami huzva a gépeden?CPU RAM vagy valami?mik a tapasztalataid e éren a lappal kapcsolatban? :))
Nekem a cpu van 20% al huzva a ram meg csak normálisan (amenyire lehet a biosban a modositás)beállítva.
És mégegyszer kösz a biost. :R :C

(#162) Icewind


Icewind
(aktív tag)

Kicsit offtopic leszek, de nem találtam erre igazán jó topicot, és mivel alapvetöen asrockot szeretnék venni ezért ide írom...

A lényeg hogy van egy ANTEC SLK 3000B házam, amibe a legtöbb alaplap egyszerűen nem rakható be, nem azért mert nem férne be, hanem azért, mert az alaplap csatlakozóinak egy részéhez másképp van ''kivágva'' hely. Ez főleg az alaplapi audio és a melette lévő USBre vonatkozik, mert ez a legjobb lapon függőlegesen egymás alatt van, ennél a háznál meg egymás mellett kéne lenniük és függőlegesen.

Ötlet? :O

(#163) Icewind válasza Icewind (#162) üzenetére


Icewind
(aktív tag)

megoldódott thx :B

(#164) Icewind


Icewind
(aktív tag)

Viszont akkor van egy másik kérdésem.
A lényeg h az asus alaplapom tönkrement(nem saját hibájábol, hanem emberiböl :( ) és kéne vennem egy új alaplapot. De mivel ez már vagy 3-4éves gép, így aztán kb még 2évet húzok ki vele, aztan gondolom majd beruházok egy újra, szóval nem akarok hiperszuper alaplapot, anyagi keret sincs igazán rá, a lényeg h valami megbizható kis cucc kell, ami elviszi rendesen a gépet még 2 max 3 évig.
Konfig:
P4 2,4ghz
512mb ram
Abit Geforce Ti4600 128mb
SB Audigy NX
ANTEC 3000B ház
Arctic coolink freezer
FSP Bluestorm 350W
Maxtor 160Gb

Ehez kellene vmi olcsó de jó cucc, én egy Asrock P4V88+ VIA -ra gondoltam (socket 478), de nemtudom ez mennyire jó, ára 10rongy edigitalnal. Nem terhelik meg ezt túlzottan a mai gamek? Igazából semmi extra nem kell.
Thx

Üdv

Ice

[Szerkesztve]

(#165) jakewyler


jakewyler
(senior tag)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy feltettem tegnap a legújjab ati driver a 9600xt-m hez,de elég rosszul ment a gépen nem válaszolt csak bejött a xp,és csak úgy sikerült elindítanom hogy alt gr+delete és az egyedül bejött,ott kijelenzkeztem utána vissza és jó lett úgy!És sajnos így kell a windowt indítani!

De ma újratelepítettem a windows teljesen leformáztam de úgyan úgy hibás sajnos!
Tudnátok segíteni hogy mi baja lehet?

(#166) Bubu2


Bubu2
(csendes tag)

Ezzel nem hiszem , hogy gondod lesz !
Sebessége több mint megfelelő volt egy GA8INXP-m ezt cseréltem le P4V88+ VIA-ra.
Memória kezelése még tán jobb is mint az anno 60000 Ft-os deszkának.
Egy gond van a 400-as ramokat csak két foglalattal tudja dualban de lehet van erre is okosság.
A netem előtte mindig megszakadt lefagyott a modem , ezzel megy folyamatosan.


Igen húzom a cuccot van egy everest részlet feljebb.

még nem találtam ki

(#167) chgergo


chgergo
(tag)

Én is ASRock tulaj lettem!
Vettem egy K8Upgrade-NF3 -at, 2800+ procival, és minden zokszó nélkül beindult 300MHz FSB-vel, azaz 2400MHz-en. Semmi tuning kellék, gyári hűtő, noname RAM, alapfesz.
Gondoltam újítom az 1.30-as BIOS-t, (persze default órajelen), azóta viszont BÁRMIT állítok a biosban, checksum error blabla F1 blabla F2 üzenetet ad.
Még akkor is, ha a CPU paramétereit manual módba teszem, de alapértékeken hagyom.
Most mi a túró van? Új BIOS-sal nincs tuning?

(#168) chgergo


chgergo
(tag)

Ja, és vissza flesselve az 1.30-as BIOS-t, nincs ilyen problémám.
Most akkor beragadtam 1.30-ra? Vagy az ATI 9550 a lúdas ebben is? Elég rendesen lassítja a BIOS menüt. :(

(#169) Fir3


Fir3
(csendes tag)

Sziasztok!

Sajna nincs lemezes meghajtóm.
CD-re hogy lehet csinálni DOS-os rendszert?

(#170) Bubu2


Bubu2
(csendes tag)

NERO-val

még nem találtam ki

(#171) Bubu2 válasza chgergo (#168) üzenetére


Bubu2
(csendes tag)

Nézz utána , lehet van tuning bios hozzá.

még nem találtam ki

(#172) chgergo válasza Bubu2 (#171) üzenetére


chgergo
(tag)

A gyári BIOS elég tuning barát, miért hack-elné meg bárki?
Csak miért nem fut nálam rendesen 1.30-nál frissebb verzió?
Más tapasztalt már ilyet?

(#173) chgergo válasza amajom (#130) üzenetére


chgergo
(tag)

Hogyan lenet K8Upgrade-NF3 -al 300MHz FSB fölé menni? A BIOS csak 300-ig engedi, azt még csont nélkül viszi alapfeszen a 2800+ -om.
Plz help, forrasztani akarok, de így még nincs miért. :)

(#174) chgergo válasza amajom (#130) üzenetére


chgergo
(tag)

Hi!
Beszélgetek kicsit magamban. :)
Tegnap kóstálgattam kicsit tovább ezt a K8Upgrade-NF3-at. Meg kell erősítenem a plusz venti bekötésének jótékony hatását, mert miután váltottam Enermax tápról noname-re, már csak bekötött ház-hűtő ventivel startolt hibátlanul a rendszer.
Ezért én is megmoddoltam a deszkámat, így abszolute low end tuningot sikerült realizálnom. :DDD
Ezzel ClockGen segítségével 325MHz FSB-ig jutottam, de itt már kezdtek a szintén noname memóriáim hibázni. :O

1ébként csináltam egy tanulságos tesztet video kódolásra, amire szánom a rendszert, AthlonXP - 754 S64 - 939 A64 Venice között.
Különböző VirtualDub feldolgozás Xvid 1.1.0 beta2, Divx 6.1 codecekkel, deinterlace, logotörlés, zajszűrés, levágás, átméretezés opciókkal, több féle beállításban.
Az eredmény gyakorlatilag igazolta a korábbi félelmeimet. Azonos valós órajelen hibahatáron belül azonos ideig tartott a konvertálás mindhárom rendszeren!
Szerencsére tuningra az órajel emelkedésének arányában gyorsult a rendszer, az aszinkron beállítás ellenére, ami nem teljesen egyezik a korábbi PH teszt eredményeivel.
Ez mázli, nagy rácseszés lett volna elveszteni a tuninggal nyert pluszt az aszinkron hajtás miatt. :))

(#175) Szepsi válasza gabe_ (#1) üzenetére


Szepsi
(csendes tag)

Nekem van egy Asrock 775V88+-os alaplapom semmi gondom nincs vele gyors és támogatja a x64-es oprendszert. 2 SATA, 5.1-es kártya, LAN, duál memória, 6 PCI, 6 USb 2.0. :C :D és a F.E.A.R is igazán fol futott.

(#176) Stalker-2572


Stalker-2572
(veterán)

akinek van egy Asrock 939dual sata2-ja dobjon meg egy privivel köszee

All Black...

(#177) robekri


robekri
(addikt)

Nekem is ez a lap van 1.60-al 1 FSB emeléssel nem indult a buzi!! 1.30 a tutti verzió!!

Vixont nekem kiba furcsa a BIOSa! HT-t mennyire kell venbni 1000? 800?
250es FSB visz a lap van benne TUNUNG corsair cmx512-4400PT (ddr550) ha rá rakom ddr 400ra be sem indul ez a dög!!

NF2-ő után furcsa a dolog! Meg is tartom nf2es platformom!

2800+ sempron a proccom!

Valaki vagy te dobjon meg egy részletesebb tuningbeállitással!
Köszönöm előre is! :R

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#178) amajom válasza robekri (#177) üzenetére


amajom
(tag)

Most neked pontosan milyen lapod van?

A HT: 600 MHz-et ajánlanám.

ASRock voltmod: www.asrocktuning.fw.hu

(#179) terence5


terence5
(csendes tag)

láttam gond volt az újabb bios-verzióknál tuningolás tekintetében.én a lapomat ( k8upgrade nf3) 1.4es bios-szal vettem, aztán ahogy kijött az 1.6 win-es update nem késlekedtem felraktam. a gond nálam is ua. nem engedi húzni az fsb-t, azt az F1-F2 blablát írja ki. viszont az 1.3-as biost meg nem tudom felrakni. lehet hogy én is szarul szedtem le v. vmi. jó lenne ha tudna nekem valaki küldeni egy megbízható frissítést, mert már igen
belenyúlnék a proci órajelébe.

Szeretnék javaslatot is kapni ,hogy egy Semron 3000+ -ot mekkora fsb-re mekkora ddr-re mekkora htspeed-re kell rakni, hogy azért jobban menjen mint 1,8 de stabil is maradjon.

a harmadik dolog pedig ,h a ramjaim csak 333-on mennek az everest szerint és nem tom hogy mért (a matrica rajtuk 400-at ir, de ez lehet hogy csak a matrica 400-as és a boltban baxtak át)

Nem a lényeg, meg nem a számít, hanem a fontos!

(#180) zsborbas


zsborbas
(aktív tag)

1.30-as BIOS-ra esküszik mindenki, az újabbakban a tuningot 'letiltották'. itt van egy nagyon jó kis fórum angolul tudóknak, elég szépen moddolták a lapot :D memória, proc feszültség állítás és egyéb finomságok :D [link]

Én is a napokban fogom összedobni a másik gépet ilyen lappal és 2600+ sempron64-el :D

ASUS M4A785D-M PRO, x3 435@x4 B35 @3.2GHz, 2x2GB Kingmax DDR2-1066, Sapphire HD4670

(#181) robekri válasza amajom (#178) üzenetére


robekri
(addikt)

K8Upgrade-NF3

''HT with'' plö az mi ? (auto,8bit,16bit)

Légyszi az összes tuning beállitást leirni!
gondolog a HT-s dolgokra! Különböző FSB-hez mennyi HT! stb....

Üdv.: Robe

[Szerkesztve]

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#182) amajom válasza robekri (#181) üzenetére


amajom
(tag)

HT width: 16bit
HT speed: 600MHz (mindig)
aszinkron fsb állítás
mem: DDR400 (fsb140-200); DDR333(fsb201-250), DDR266(fsb251-300)
flexibility option:disabled
az egyéb mem beállítások auto-n

ASRock voltmod: www.asrocktuning.fw.hu

(#183) chgergo válasza zsborbas (#180) üzenetére


chgergo
(tag)

''az újabbakban a tuningot 'letiltották'.''
Az 1.30-nál újabbakkal akkor is Cheksum Bad-et ír a BIOS, ha az FSB-t auto helyett manualban 200MHz-re teszem, azaz 0 tuningnál is! Ez inkább valami durva bug!

Érdekes, hogy az Abit NF7-S lapom is ugyanezt csinálja, mióta újra kellett éleszteni egy balul sikerült BIOS frissítés után. Egy adott verzió fölötti BIOS-sal akármit változtatok a CPU paraméterein, reklamál és default-ra áll. Pedig korábban zsírul ment ugyanazon verziókkal. :F

(#184) GabeSystem


GabeSystem
(csendes tag)

Sziasztok! HELP ME!!

Lenne egy kis gondom, szereztem egy celeron D 2.8-as procit meg 2db 400-as Twinmos ram-ot, vadiúj mind a kettő és egy P4i65GV tipusú asrock deszkát!
van egy Geforce 6600GT AGP-s vidkarim kb. 3 hetes, de nem tudom a feltelepített Xp-re
feltenni a forceware drivert mert felmegy, és a következő reboot-nál kilövi a monitort!
Csak ha csökkentett módba leszedem a drivert, akkor indul az xp!
Probáltam, már vagy 4 féle forceware drivert, de mindegyik befagy az xp indulása után!
A telepítésnél semmi gond nincs, flottul felmegy az xp sp2-es!
Ha lehet, azt is írjátok meg, hogy lehet az alaplapi integrált intel chippet kikapcsolni, mert lehet hogy összeakadnak!?

Előfordulhat, hogy a vidkari és a lap nem kamálja egymást???

A vidkari előtte egy 2001-es MSI KT3V deszkába volt és tökéletesen működött!!

Előre is köszönöm!!!

(#185) amajom válasza chgergo (#183) üzenetére


amajom
(tag)

Az 1.30-nál újabbakkal akkor is Cheksum Bad-et ír a BIOS, ha az FSB-t auto helyett manualban 200MHz-re teszem, azaz 0 tuningnál is! Ez inkább valami durva bug!

Hagyd bekapcsolva a Spread Spectrumot, meg ami alatta (vagy felette) van, vmi Boot akármi és jó lesz.

ASRock voltmod: www.asrocktuning.fw.hu

(#186) Szepsi válasza GabeSystem (#184) üzenetére


Szepsi
(csendes tag)

Próbáld a bioszban kikapcsolni vagy van egy eljárás amivel ki lehet sütni az integrált videó kártyát. Jobatt és sem tudok.

(#187) chgergo válasza amajom (#185) üzenetére


chgergo
(tag)

Teljesen default állásból csak annyit csinálok, hogy FSB auto helyett manual 200MHz, és már beszól nekem bootoláskor. Próbáltam flesselni 1.40 és 1.50 -et is, de az is ugyanígy csinál. Próbáltam flash előtt default-ot tölteni, meg utána is, hátha valami hibás bejegyzés maradt a nem átírt területen, de nem segített. Pedig valami hasonló baja lehet, az NF7-em is pont ezt csinálta, mikor megkergült.

(#188) chgergo


chgergo
(tag)

Kipróbáltam a tuningot CL2-es Kingmax rammal, és sajna ugyanúgy 325MHz a vége, mint a noname példányokkal. Pedig a lehető leglassabbra clockoltam. Lehet, hogy a chipset nem bírja tovább? Hogyan lehetne adni neki egy kis plusz feszkót? BIOS-ban nem találtam ilyen opciót. :(

(#189) Tigi


Tigi
(őstag)

Sziasztok

Nekem is valami hasonló gondom van az NF3-as Asrock-al.

Akármit állítok a CPU menüben nekem is Chaksum Bad-ot ír és visszaállítja a biost alapra.
Egy rohadt MHZ-et se tudok húzni a procin és ez egy kicsit idegesít.
Egyébként 2600+ -os Sempronom van.
Lehet, hogy az a gond, hogy az egyik ramom 333-as?

Lécci segítsetek.
Köszi.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#190) Lortech válasza chgergo (#188) üzenetére


Lortech
(addikt)

''Lehet, hogy a chipset nem bírja tovább?''
Mivel a memóriavezérlő a cpu-ban van, ez aligha lehet probléma. Egész pontosan hogy érted ezt a 325Mhz-et?

Tigi: igen, lehet probléma. Memóriát visszaosztottad? (333-as ram mellett, ha tuningolni is akarsz, ddr266-ot állíts be.)

[Szerkesztve]

(#191) Tigi válasza Lortech (#190) üzenetére


Tigi
(őstag)

Köszi

Kipróbáltam, átállítottam 266 ra a mem clockot és beállítottam a procinak 250 mhz-et de semmi, ugyanazt csinálja mint eddig visszaálítja magát alapra és mindent állíthatok vissza.

Kezdem azt hinni, hogy ez egy gagyi lap. :O

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#192) Tigi


Tigi
(őstag)

Most 1.40-es bios van benne.
Ha rárakom az 1.30-ast akkor működhet a tuning?

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#193) amajom válasza Tigi (#192) üzenetére


amajom
(tag)

Ha rárakom az 1.30-ast akkor működhet a tuning?

Igen

ASRock voltmod: www.asrocktuning.fw.hu

(#194) Tigi válasza amajom (#193) üzenetére


Tigi
(őstag)

Köszi

Akkor ha hazamentem kipróbálom.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#195) chgergo válasza Lortech (#190) üzenetére


chgergo
(tag)

''Egész pontosan hogy érted ezt a 325Mhz-et?''
Amit a BIOS-ban 300MHz-re állítok FSB gyanánt, azt win alól clockgen-nel 325MHz-ig bírom tolni. HT 600, RAM 266, AGP/PCI async természetesen.
Fincsi Kingmax CL2-es rammal sem megy egy árva MHz-et feljebb még highes voltage és CL3 mellett sem, pedig az más lapban vígan megy 500-at CL2.5-ön.
Lehet, hogy a proci végzi be? Még a végén le kell kapnom a védősapit róla, állítólag ''csodát'' tud tenni. :F

(#196) Lortech válasza chgergo (#195) üzenetére


Lortech
(addikt)

Tényleg milyen kevés is az egyik legolcsóbb 754-es laptól a 325-ös FSB. :D
Az már alapból ~430-440 a memnek ddr266-on, de ha 500-at is megy, akkor biztos nem ez a gond, másrészt a ht-nak ~975Mhz viszont már simán lehet gond. A chipset hűtésre is érdemes ránézni, mert lehet hogy melege van már ennyin. 2-es HT-vel nekem nem indult a lap, és amajomnak sem azt hiszem, de kipróbálhatod.

(#197) Tigi


Tigi
(őstag)

Hali

Na beletoltam a lapba az 1.30-as biost és mostmár megy a tuning.
Kérdés, hogy most akkor, hogy konfiguráljam a biost?
Mi a jó beállítás?
Most 250-es FSB-vel megy a ramok 266-ra állítva és így mennek 333-on viszont a HT az 1000 Mhz.
Ezek jó beállítások vagy valamin állítani kell?

Köszi előre is.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#198) Lortech válasza Tigi (#197) üzenetére


Lortech
(addikt)

HT-t tedd vissza 3-asra, lehet hogy bírná így is, hosszú távon is. De felesleges kockázat.

(#199) Tigi válasza Lortech (#198) üzenetére


Tigi
(őstag)

Hali

Hogy érted azt, hogy 3-asra tegyem vissza?
A HT-nál csak Mhz-et tudok állítani.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#200) Tigi


Tigi
(őstag)

Ja és egyébként tudom állítani a proci feszültségét ebben a lapban?
Fesz emelés nélkül meddig lehet húzni egy 2600+-os Sempron-t?
Most 2000-en megy.


[Szerkesztve]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.