Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rimuru
    veterán

Sziasztok!

Használom már lassan 1.5 éve az Arch Linux-ot, kisebb nagyobb problémákkal, amiket eddig megoldottam, vagy feledésbe merültek.

Tegnap voltam olyan ügyes, gondoltam downgrade-elek, mert miért ne, úgy sincs jobb dolgom... Viccet félretéve, olyan eszmefuttatás húzódik ennek hátterében, hogy majd boldogan tudom futtatni a VmWare Workstation-t linux alól. Viszont mivel szeretem up-to-date tartani a rendszerem, így a kernel már 4.13-nál járt, és a neten fellelhető tudásbázis ellenére sem sikerült működésre bírni.

Emlékeim szerint 4.9-es kernellel minden happy volt, arra akartam visszaállni. A visszaállítás nem igazán jött össze, hiába futtattam pacman -U /var/cache/pacman/pkg/linux-******** parancsot.

Most ott járok, hogy netctl-al nem tudok csatlakozni az otthoni wifihez, journalctrl -xe állandóan azt írja, hogy Wrong Key, illetve ERROR=-3. Sajnos ez nem igaz, a Key biztosan jó. Wpa_supplicant-ot hiába próbáltam, ugyanez. A wpa_supplicant.conf file-ban próbáltam "cleartext" és hash-elt jelszóval is, nem jártam sikerrel. Az Error=-3-ra azt találtam, hogy energiagazdálkodást le kell tiltani, de alapból ki volt kapcsolva.

Rádugtam a gépet tyúkbéllel a router-re, nyomtam egy update-et, utána a wifi is meggyógyult;egészen a következő reboot-ig, amikor is kezdődött előről a tortúra.

Mit lehet még tenni? Reinstall? Vagy ha VmWare Workstation és társait akarom használni, akkor másik disztrót keressek, esetleg Windows?

Az hogy pontosan mit csesztel el te tudhatod, en egy dolgot tudok mondani ami hiba volt, nem a hivatalosan tamogatott lts kernel raktad fel (ami amugy jelenleg 4.9).

Új hozzászólás Aktív témák