Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

Na, visszatértem a linuxerek táborába, Arch-alapokon, és végleg levakartam az NTFS-ses és windowsos szutykot a gépről. Végül az Arch stable használata mellett döntöttem, a testinggel nem akartam szívni. Szopás pedig így is volt, de akkora, hogy szerintem oda hallottátok az óriási, öblös cuppogásokat, méghozzá röpke 3 órás időtartamban. Egy élmény volt influenzával fetrengés közben, pont így együtt jó a kettő.

Ezúttal nem csak LVM és LUKS volt, hanem Btrfs-sel tettem most fel, és ez, meg az mkinitcpio keymap hooks beszivatott nagyon durván, utóbbi azért kell, mert a LUKS jelszóban van magyar karakter is. Először is sehol nem írják, hogy kell a btrfs hook. Aztán a keymap hookról azt írják, hogy az /etc/vconsole.conf-ból veszi, hogy melyik kiosztást állítsa be, közben meg a nagy büdös lószerszámot, mert az /etc/locale.conf-ból veszi kilya Zokszigént. Itt ezen a ponton először kétségbe is estem, mert amerikaiul használom a rendszert (LANG=en_US.UTF-8), de így meg nem tudtam bevinni bootkor az LVM LUKS jelszó ékezetes karakterét. Végül rájöttem, hogy LANG=hu_HU.UTF-8-ra állítom, lefuttatom a mkinitcpio -p linux parancsot, legenerálódik a kernel ram image magyar kiosztással, majd szépen mindjárt utána visszaállítottam amerikaira.

IceWM-et tettem fel, nem PekWM-et, utóbbira kicsit nagyobb memóriafogyasztást írnak. Mellé lightdm-et, bár lehet a xdm-mel jobban jártam volna.

Új hozzászólás Aktív témák