Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6 avagy hogy is volt 10 éve?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
Na, visszatértem a linuxerek táborába, Arch-alapokon, és végleg levakartam az NTFS-ses és windowsos szutykot a gépről. Végül az Arch stable használata mellett döntöttem, a testinggel nem akartam szívni. Szopás pedig így is volt, de akkora, hogy szerintem oda hallottátok az óriási, öblös cuppogásokat, méghozzá röpke 3 órás időtartamban. Egy élmény volt influenzával fetrengés közben, pont így együtt jó a kettő.
Ezúttal nem csak LVM és LUKS volt, hanem Btrfs-sel tettem most fel, és ez, meg az mkinitcpio keymap hooks beszivatott nagyon durván, utóbbi azért kell, mert a LUKS jelszóban van magyar karakter is. Először is sehol nem írják, hogy kell a btrfs hook. Aztán a keymap hookról azt írják, hogy az /etc/vconsole.conf-ból veszi, hogy melyik kiosztást állítsa be, közben meg a nagy büdös lószerszámot, mert az /etc/locale.conf-ból veszi kilya Zokszigént. Itt ezen a ponton először kétségbe is estem, mert amerikaiul használom a rendszert (LANG=en_US.UTF-8), de így meg nem tudtam bevinni bootkor az LVM LUKS jelszó ékezetes karakterét. Végül rájöttem, hogy LANG=hu_HU.UTF-8-ra állítom, lefuttatom a mkinitcpio -p linux parancsot, legenerálódik a kernel ram image magyar kiosztással, majd szépen mindjárt utána visszaállítottam amerikaira.
IceWM-et tettem fel, nem PekWM-et, utóbbira kicsit nagyobb memóriafogyasztást írnak. Mellé lightdm-et, bár lehet a xdm-mel jobban jártam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB