Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istju
senior tag
Sziasztok. Rég jártam erre. Gondoltam beköszönök.
-
Istju
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszönöm Mester:-) Te már jó pár routeres gondomat oldottad meg:-) Jó, hogy te is Archos vagy:-) Én is az lennék, de legutóbb a systemd faxszágai miatt izomból felnyomtam a manjaro openrc.t , tudom, hogy van arch openrc is, de akkor így sikerült. A rendszer azóta is hibamentes, de ha lex időm felnyomok egy vegytiszta arch linuxot:-)
-
Istju
senior tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Az openrc-s tárolók kisebb lemaradásban vannak a friss arch-os csomagokkal, épp ezért kérdezem, tudja e valaki melyik csomag okozta a bugot? Bár az is lehet mikorra bekerül az openrc-s tárolókba javítva lesz.
-
Istju
senior tag
Miért ez a procedúra? Most frissítettem manjaro openrc-t, 152 csomagot frissített, és a telepítés rendben lement. Lehet a jövőben hozzám is begyűrűzik ez a probléma idővel. Melyik csomag igényli a közbeavatkozást? Az etc/ssl/certs/ca-certificates.crt fájlom nekem is megvan, de eddig hibát nem okozott.
-
-
Istju
senior tag
válasz
Oneironauta
üzenetére
Ha gyakorlott vagy, akkor semmi plusz időigény nincs, ha pedig mégis lenne, azt áldozzátok a tanulás oltárán. Dícsértessék:-)
-
Istju
senior tag
Az Architectet, és az Evolutiont, már nem illene használni, mivel beszüntették a fejlesztésüket. Én is használtam anno, mikor naprakész volt, sőt én csináltam hozzá a magyar fordítást. Tessék friss, original archot telepíteni.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Én nem szoktam görcsölni ezen, felhúzom kis apró szkriptekkel a médiabillentyűket.
-
Istju
senior tag
-
Istju
senior tag
-
Istju
senior tag
Az új pacbang live iso ismét elérhető. Pacbang
Változások:
New and improved PacBang ISOs are available for 32 and 64-bit systems. Changes include:+ The abif installer now supports special mounting options for ext4, f2fs, jfs, and xfs (in addition to btrfs) file systems. This includes SSD support (e.g. discard), where appropriate
+ Installer swap file creation bug has been fixed
+ ISOs updated with new virtualbox guest support method (headers plus virtualbox-guest-dkms). All other Arch derivatives and forks will have to deal with this at some point (else have no vb guest support)
+ Polkit authentication agent now starts automatically (e.g. no more trouble with Octopi, etc)

-
Istju
senior tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni:-)
-
-
Istju
senior tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Szia.
Készíts direkt linket.Menj arra, hogy a fájl megosztható link létrehozása, ezt a linket, vagyis ebből csak a file id-t másold ki (hosszú betű és számsor).
A parancs a következő legyen:wget https://www.googledrive.com/host/"ide másold a file id-t, persze idézőjel nélkül"
-
Istju
senior tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Mennie kell annak, ha meg van osztva.
Jobb klikk a google driveban a fájlra, --> megosztás --> megosztható link létrehozása.
Ezt a linket tedd a wget parancs mögé. -
Istju
senior tag
válasz
vinibali
üzenetére
Az evolution, már hivatalosan nem támogatott, az architect lényege egy csomó újdonságon kívül az, miután bebootolsz róla, és csinálsz internetet, lefrissíti a telepítő készletet is egyből a legújabbra. Most az Architect 2.2 es verziónál tart, itt is voltak bugfixek:
"Both the stable and development versions of the installer have been updated to 2.2:+ Fixed borked Vbox Guest installations (turns out there was a conflict between the dkms installations and pacstrap)
+ Added the Budgie desktop to the list of desktops and window managersWill now look at apparent problems with user-defined swap file space...
Edit: Fixed user-defined swap space..."
-ez a tegnapi javítás volt.
Egyébként az evolution nem szűnt meg, hanem a makeiso projecttel foglalkozik. -
Istju
senior tag
Szia.
Az evolution project megszűnt illetve átalakult. Helyette van az Architect-linux. Az evolutiont, és az architect 2.0 át is én fordítottam, bár én csak virtualboxban telepítgettem vele. Személy szerint én is a hivatalos Arch utat preferálom, de még mindig jobbnak tartom az architect telepítést, mint pl a Manjarót. Ha valaki, valami durva fordítási hibát találna benne, kérem jelezze. Az Architect fóruma:
[link] -
Istju
senior tag
Most csinálok egy gentoo genkerneles telepítést, és egy szűz vanilia archot. Kíváncsiságból összehasonlítom a kettő telepítést. Már félig ősz vagyok
Compiling AZ VAN:-) -
Istju
senior tag
Sziasztok.
Még soha nem használtam 2 monitort, valaki ebben tud segíteni?
Dell laptop, beépített kijelző:
LVDS1 connected (normal left inverted right x axis y axis)
1600x900 59.99 + 40.00
Rádugott Fhilips monitor:
VGA1 connected 1440x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 408mm x 255mm
1440x900 59.89*+
A gond az, hogy megfelelő a kiválasztott monitor felbontása, az asztal széltében mégis kisebb, mint a full sizera rakott ablakok, tehát a teljes képernyős ablakom a monitor jobb szélén hiányzik.
FrankenWm-et használok, még szerencse, billentyűkombóval átméretezhetőek az ablakok, és a helyzetük is könnyen állítható. Persze a laptop kijelzőn, mindig jó a kép, a hibát talán az okozhatja, hogy a két kijelző képaránya más.
Mégis bosszantó, hogy új ablak nyitásakor újból így viselkedik. Tudnám paraméterezhetően nyitni az ablakokat, de az macerás. Mit kellene átállítanom?
Valaki? -
Istju
senior tag
Sziasztok.

-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Szia. Nekem fenn van a legújabb opera, chromium, google-chrome, google-chrome-dev, firefox is de az általad írt hibával sohasem találkoztam.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Ha használsz valami zen mate bővítményt, akkor kapcsold ki.
-
Istju
senior tag
válasz
spammer
üzenetére
Rangert használom. Ikonok miatt mutattam pcmanfm -et, és nem geany, hanem medit volt a képen. Egyébként nano párti vagyok, tudom a vim sokkal jobb, csak sajna azt nem tudtam még megszokni:-) A lényeg, hogy a FrankenWM configjában van élesítve a gyorsbillentyűk, és a harveres billentyűk is itt vannak felhúzva bill kód alapján saját kis scriptekkel.
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, nem boldogulok a DELL Latitude E6530 as laptopom touchpad driverével.
[istju@arch psmouse-dkms-alpsv7-1.1]$ cat /proc/bus/input/devices | grep ALPS
N: Name="AlpsPS/2 ALPS DualPoint Stick"
N: Name="AlpsPS/2 ALPS DualPoint TouchPad"
A driver (psmouse-dkms-alpsv7) AURból nem megy fel.
Forrásból telepítve az alábbi hibát dobja.DKMS make.log for psmouse-dkms-alpsv7-1.1 for kernel 4.2.5-1-ARCH (x86_64)
2015. dec. 26., szombat, 19.15.57 CET
make: Entering directory '/usr/lib/modules/4.2.5-1-ARCH/build'
CC /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/psmouse-base.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/synaptics.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/alps.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/elantech.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/logips2pp.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/lifebook.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/sentelic.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/trackpoint.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/touchkit_ps2.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.o
/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.c: In function ‘cypress_process_packet’:
/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.c:541:2: error: too few arguments to function ‘input_mt_assign_slots’
input_mt_assign_slots(input, slots, pos, n);
^
In file included from /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.c:24:0:
include/linux/input/mt.h:121:5: note: declared here
int input_mt_assign_slots(struct input_dev *dev, int *slots,
^
scripts/Makefile.build:258: recipe for target '/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.o' failed
make[1]: *** [/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.o] Error 1
Makefile:1555: recipe for target 'psmouse.ko' failed
make: *** [psmouse.ko] Error 2
make: Leaving directory '/usr/lib/modules/4.2.5-1-ARCH/build'A jelenlegi driverrel az egérmutató bizonytalan ide-oda ugrál, pontatlan.
Valakinek esetleg valami ötlete? -
Istju
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Sajna nem tudok csatlakozni a csoportos konvertáláshoz:-) Az új laposban egyenlőre nincs ssd. De tervezek belepattintani egy 64gb-os Msata ssd-t. A 830 asom a HTPC-ben figyel, lassan 4 éves lesz, rengeteget ment, most is 7/24 -ben dolgozik, egyenlőre abszolút hibamentesen. Bánatomra a HTPC-men win10 pro fut a család miatt. Nem tudom meddig, mert már töbször észrevettem, h nem megy a seed, ilyenkor reset gombot kell nyomni a csontá fagyott windowsnak. Utálom.
-
Istju
senior tag
Valamikor suset, debiant ubuntut, redhatot is használtam, de ma már nem bírnám a grafikus telepítő függőségeit elviselni. Igazából a rendszer adminisztráció konzolból jóval egyszerűbb gyorsabb, csak egyszer kell megtanulni.
-
Istju
senior tag
Még ubuntu után, és arch előtt volt terítéken a gentoo. Sajna az időigénye miatt kimaradt:-) Az Arch Linux van olyan jó, de jóval egyszerűbb. Gentoo alatt még optimálisabb rendszer készíthető, csak sajna borzasztó időigényes... majd, ha nyugdíjas leszek:-) A régi laptopom megdöglött, az új régit (céges dell e6530 at megvettem, a cégnél 3 évig használtam) hivatalos winnel kaptam, rendesen rosszul voltam a linux konzol hiányától:-) Azt mondják az Archra, hogy macerás telepíteni, de ez csak szokás kérdése, nekem már hiányzik. Akit egyszer megfertőz a mélykonzolos telepítő, az örökre függő marad:-)
Jelenlegi eszközömön dualboot van Arch Linuxxal és Windowszal. A hivatalos wint, csak addig használtam, míg rá nem ment az Arcsi. -
Istju
senior tag
Gentoo wikit olvasgattam:-) Arch linuxról is van egy oldal:-) [link]
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Hála istennek az Arch Linuxxal semmilyen gond nincs, az elmúlt 3 év alatt, volt rá példa, hogy valami nem volt okés, de egy kis házi masszírozással mindig eltűnt a gond. Nem sűrűn jutok oda, h itt kérjek segítséget, annyira jól megy a rendszer. :-) És ezzel a hozzászólással gratulálnék a guru fórumtársaimnak is:-) -
Istju
senior tag
válasz
attilav2
üzenetére
Örülünk, hogy megoldódott a problémád:-) Az Arch linux jól kezeli a hardvered. A windowsal más teendőd nincs, mint , hogy soha nem indítod. Ebben az esetben élvezheted az arch linux áldásait:-)
De netán, ha a windowsra fanyalodnál keresd meleg szívvel a Microsoft ügyfélszolgálatát. Amennyi pénzt elkérnek egy windowsért, azért cserébe biztosan minden segítséget megadnak, amire szükséged van. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ezt a kérdést a microsoft fórumára feldobhatnád, hogy a windowsom xar, a linuxom meg műkszik:-)
UI: Ha esetleg tudnám a problémádra a választ, akkor se mondanám meg. Ebben a topickban ez istenkáromlásnak minősülne. -
Istju
senior tag
Nem tudom sajna, hogy beteszi -e magát az SDDM asztali környezetei közé. Most nem használok DM-et, amikor használtam, akkor az usr/share/xsessions mappába létrehoztam egy frankenwm.desktop fájlt, ami a saját indító fájlomra mutatott.
Kb ez volt a tartalma:
[Desktop Entry]
Name=FrankenWM
Comment[hu]=Bejelentkezés a FrankenWM környezetbe
Exec=/usr/bin/FrankenWM-istju
Icon=
Type=Application
Keywords=launch;FrankenWM;desktop;session;Ezzel a desktop fájllal már az összes DM látja az biztos.
-
Istju
senior tag
Most debianozok kicsit:-) Csináltam itx NAS-t, arra tettem OMV-t . Egyenlőre ezzel volt a legegyszerűbb a NAS. Később lehet Desktop Arch + virtualboxban Arch server NAS-ra váltok ott is. Egyenlőre élvezem a házi szerver adta lehetőségeket. Jó játék.-) + nagyon hasznos eszköz.
-
Istju
senior tag
válasz
attilav2
üzenetére
Egy ötlet:
# udevadm test /etc/udev/rules.d/30-radeon-pm.rulesItt a parancs helpje:
$ udevadm --help
udevadm [--help] [--version] [--debug] COMMAND [COMMAND OPTIONS]Send control commands or test the device manager.
Commands:
info Query sysfs or the udev database
trigger Request events from the kernel
settle Wait for pending udev events
control Control the udev daemon
monitor Listen to kernel and udev events
test Test an event run
test-builtin Test a built-in commandA kernel line -ban van valami opció írva? Illetve a radeon fel van véve a a korai rendszerindító környezet betöltési listájába?
-
Istju
senior tag
Köszi a kisegítést:-) Csak most jutottam nethez.
@Colomb : Azért írtam csak, h tegye fel, mert az van benn az alapconfigban. Mivel Ő nem szerkesztette, és működésre akarta bírni, ez volt a legegyszeűbb út a használathoz. Persze én se ezt használom, de nem hátrányos egy új WMnél, ha valamit el is tud indítani a polgát:-) -
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_
üzenetére
Szia.
Én a git tárolóból szoktam feltenni. Belépsz a FrankenWM mappába és:
$ cp config.def.h config.h
$ $EDITOR config.h
$ make
# make clean installa config.def.h tartalmazza az alap beállításokat, ne azt szerkeszd, hanem a létrhozott config.h fájlt.
Alapértelmezett parancsoknak neked is kell, hogy működjenek, ezeket a config.def.h ban megtalálod.
pl: terminál nyitása -- windows+shift+enter ez alapból az xterm -et nyitja meg, ha nincs fenn telepítsd.
pl1:_dmenu_run megnyitása -- windows+r , ha nincs fenn telepítsd.a config.h fájl módosításával mindent megváltoztathatsz, de fontos , hogy utána újra kell telepítened. a fentebb írt módszerrel.
Én létrehoztam egy FrankenWm.desktop fájlt az usr/share/xsession mappába, a login manager ezt látja. Ez a fájl az usr/bin -ben létrehozott frankenwmvalami fájlra mutat amit start fájlnak használok.
Nálam ennek a fájlnak a tartalma:
#!/bin/shsetxkbmap hu
export NO_AT_BRIDGE=1#xbindkeys indítása
xbindkeys#Háttérkép betöltése
feh --bg-fill /home/istju/Háttér/arch_linux_1366x768_25627.jpg#Set chrome as default browser
if [ -n "$DISPLAY" ]; then
BROWSER=google-chrome-beta
ficonky &
#FrankenWm elindítása
exec /usr/local/bin/frankenwm#echo Menu; echo -e "lxterminal\ngoogle-chrome-beta\ngsimplecal\npcmanfm" | dzen$
ha további kérdésed lenne, szívesen segítek.
-
Istju
senior tag
Nekem még mindig FrankenWM a nyerő) Még F34R ajànlotta anno, azota csak ezt hasznalom, teljes elégesettséggel.
-
Istju
senior tag
Sziasztok. Valaki tudna segíteni két monitor beállításában. (fullhdtv -hdmi+monitor-dsub)
Még sohse csináltam ilyet. Intel videó kari van. -
Istju
senior tag
HDMI-n tv re kötve kodival fog menni. Egy másik 19 colos monitoron pekwm, vagy frankenwm alatt egy teljes arch fog futni. Valószínűleg a legnehezebb feladat a két monitor beállítása lesz. Igazából egy Nas+Web+HTPC konfigurációt futtatnék torrent kliensel, sambával, ftpvel, levelező szerverrel és dlna-val. WEB részről minimum kellene pluszban a mysql és a php. Ezen kívül tűzfal QOS stb. Majd meglátom , mit is bír a kis vas.
-
Istju
senior tag
Megvettem a kicsikét. Majd tudósítok :-)

Asrock Q1900DC-ITX alaplap 12+24 hó gar. 28 475 Ft 1 28 475 Ft
Szállítási díj 999 Ft
Összesen: 29 474 Ft -
Istju
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Az új hardvereknek telepíteni kell a drivert, ha szerencséd van, akkor -nomodeset boot opcióval, ha nem is a grafikus felületet, hanem valamelyik tty-t eléred, ha a neted ilyenkor működik konzolos módban telepítheted a megfelelő drivereket. Mindenképpen légy tisztában a régi és az új alaplapi eszközök meghajtóival. Különösen figyelj az ide vs ahci módra. Ha ide -ről (régi) ahci -ra állítod a vinyót valószínűleg új telepítés szükséges.Sok sikert.
-
Istju
senior tag
A plex egy média szerver, futtatnám a vason, és rádobná a hdmi -n a TV-re a jelet. Egy csomó jó szolgáltatása van, full magyar, és pl letölti a médiatárban levő filmekhez az egyéb infokat is. Könnyen kezelhető az egész család számára.
-
Istju
senior tag
Az Rpi-t meg a routert viszont eladom. Routerből van 2 db is. Veszek helyettük egy gigabiteset. Legalábbis ez a terv. Csak az alaplapra kell 30ezer, a többit megoldom.
-
Istju
senior tag
A plexről mi a véleményetek? De, mint írtam a főfeladat az lenne, hogy egy gép vigye a NAS-t és a HTPC -t. A torrent másodlagos, full hd filmek lejátszása elsődleges.
A torrenteket teljesen jól viszi a router, semmi gondom vele. Az 1st.be -n már 5x az arányom, feltöltöttem vagy 2 terrát. -
Istju
senior tag
Sziasztok.
Beállítanák otthon egy htpc-t. Alaplapnak egy ilyet néztem ki: Asrock Q1900Dc .
A feladata a következő lenne:
- hálózati adattálolás
-dlna server
-ftp server
-web server
-torrent kliens
-htpc (a tv -m még nem dlna képes, hdmi porton kötném rá a tv-t)
Igazából az elsődleges cél a letöltött HD filmek a tv-n való lejátszása.
Valaki csinált már ilyet? Mennyi memória kellene bele, milyen szoftver összeállítást javasolnátok erre a célra?
Vinyóm van, a géphez van laptop töltőm, ez az alaplap elmegy arról is. Memóriám a polcon 1,5gb van régebbi laptopokból kimaradt cucc. (tudom, hogy ez elég kevés, de kezdetnek ennyi van)
A mostani rendszerem szeretném lecserélni. Jelenleg TPlink WR842 routerem torrentezik OpenWrt -ről, erre van rádugva egy laptop vinyó házban. A letöltött filmeket a router ossza samba-n és erre van rádugva az rpi, amin kodi megy. RPI --HDMI--TV.
A jelenlegi rendszer leggyengébb pontja a routerre dugott vinyo, itt az usb 2.0 miatt alacsony a sávszélesség, na és az rpi, és a router sem egy erőgép.
Minden javaslatot és hozzászólást szívesen fodadok. Az alap elképzelés természetesen Arch Linux lenne.
Köszönöm. -
Istju
senior tag
Ne nézegesd:-) Csináld. Telepíts. Colomb leírását, én is olvastam. Személyes javaslatom az lenne, ha lehetőséged van rá, próbáld ki az összes arch telepítő scriptet, mindegyikből tanulni fogsz, és a végén a hivatalos arch telepítőddel zárd a sort. Mindenhol lehet hiba, a lényeg az, mire élesben telepítesz képben légy, és tudd mit csinálsz. Azért ajánlom a scriptek használatát, mert közben rájössz a hiányosságukra, a hiányosságok javítására, és mindeközben kipipálhatsz egy arch telepítő lépést, amit már megtanultál. Jelenleg a neten magyarul Colomb leírása a legjobb. Kalandra fel, ha lehet a vboxot kerüld, éles telepítésből gyorsabban és többet tanulhatsz. Archra fel:-)
-
Istju
senior tag
Ha érted az arch linux lényegét, akkor sajna meg is kell tanulnod. Azért szűnt meg a grafikus telepítő is, hogy a felhasználó ne távolodjon el a rendszer megértésétől és a terminál használatától. Az aláírásomban is egy erre hajazó arch arspoetica idézet van.-) Ha nem akarod megérteni, akkor ez nem a te világod sajna.
-
Istju
senior tag
válasz
qisqaqas
üzenetére
Szia.
Nem egészen értem a következő véleményed:
"VérIstvánMode: Activated
Már a harmadik sornál elvérzik nálam. Mi az hogy loadkeys hu? Hogy fogok tudni én azon gépelni? Tudvalevő, hogy a colemak kiosztás sokkalta jobbabb.
VérIstvánMode: OFF"
Nálam a loadkeys hu minden esetben, minden gépen működik. Mi ez ellen a kifogásod?
Kifejthetnéd bővebben. Esetleg, ha tudsz egyszerűbb és jobban működő parancsot a telepítő média konzoljának magyar karakterekre való átkapcsolására, akkor kérlek oszd meg velem.
Biztosan hiányosak az ismereteim. Segíts rajtam.
Köszi -
Istju
senior tag
válasz
qisqaqas
üzenetére
Szia. Az Arch azoknak való, akik hajlandóak megismerni a rendszer felépítését, működését. Van amikor egy kezdő sokkal bebefogadóképessebb, mint egy haladó. Az Arch linux filozófiája egy rendszerközeli adminisztrációt feltételez. Nem kell más hozzá, csak nyitott szellem. A kezdőknek épp a legendás arch wiki miatt ajánlanám a rendszert.
-
Istju
senior tag
Azzal egyetértek, hogy ez arcos topik, régebben én is kifogásoltam, h itt sok mindenről van szó az archon kívül. Azóta átgondoltam, és nem bánom személy szerint ezt. Csak a fórumtársunknak adjuk meg a kellő tiszteletet. --itt most nem rád, és nem másra céloztam , csak általánosságban írtam ezt.
-
Istju
senior tag
Nyugi skacok. Az előbb már írtam egy hsz-t , de elküldés előtt töröltem. Jó az , ha pörög a topik, de ne offoljunk annyit, ha lehet.
-
Istju
senior tag
Szia.
Arch linux témát használok az sddm -nél, ott nincsenek ikonok. De szerintem ha az /usr/share/sddm/faces/default.face.icon -fájlt lecseréled a saját avatarodra, akkor menni fog. Esetleg megpróbálhatod a felhasználóneved.face.icon file -lal is.
Sok mindent tervezek, de sajna időm jelenleg nincs semmire, most kéthetente Németországban dolizok, meg ott az asszony és a 2 gyerek is:-) -
Istju
senior tag
Köszi az összefoglalót. Telepítettem kíváncsiságból a full kde -et ezzel a plasmával.
Véleményeim:
- full, teljesen komplett DE
- átlátható, letisztult magyar felület
- kellemes áttűnések effektek
- méretéhez képest viszonylag gyors
- sddm -et én már régóta használom FrankenWM -hez is, mert kicsi gyors , áttekinthető
- kislányomnak bejön a Krumplibácsi:-)
- nálam tearing mentesen fut
- nekem hétköznapi munkára túl összetett, túl klikkelgetős alapból ( ezért maradok a tilingnél inkább)
- windowsról áttérőknek kifejezetten ajánlom.Másodlagos DM -nek, meghagyom ezt a DE -t, ha asszony használja a gépem, neki jó lesz.
Sokat fejlődött a KDE gratula. -
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_
üzenetére
Szia.
Megnéztem az én gépemen, mert anno nekem is gondom volt vele.
Nálam az :
$ ls /sys/class/backlight/
acpi_video0 acpi_video1 radeon_bl0
, tehát nálam 3 is van:-)
Nekem a háttérvilágítás állításával volt gondom, és nálam a kernel opciónak felvett:
video.use_native_backlight=0 oldotta meg a problémát.
Az acpi_video0 és az acpi_video1 nálam is maskolva van. -
-
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_
üzenetére
Arcwikiből:
systemd-backlight serviceThe systemd package includes the service systemd-backlight@.service, which is enabled by default and "static". It saves the backlight brightness level at shutdown and restores it at boot. The service uses the ACPI method described in Backlight#ACPI, generating services for each folder found in /sys/class/backlight/. For example, if there is a folder named acpi_video0, it generates a service called systemd-backlight@backlight:acpi_video0.service. When using other methods of setting the backlight at boot, it is recommended to mask the service systemd-backlight@.service.
tehát:
$ sudo systemctl mask systemd-backlight@acpi_video0.servicea mask parancs rendszerindításkor letiltja a systemd-backlight@acpi_video0.service elindulását.
Remélem így összejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Erősítő, hangfalak
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akvarisztika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Compiling AZ VAN:-)