Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Istju
    senior tag

sudo blkid
    - itt kikeresed az ntfs partíció csatolási pontját

Ez az eszköz megnevezése, a csatolási pont pl. a /mnt/idecsatold, melyet megfelelő jogosultságokkal kell felruházni a később csatolni kívánt fájlrendszer használhatóságához.

/home/felhasználóneved/ ntfs
    Van egy szóköz, aminek nem kellene ott lennie, ahogy észre is vetted, de félrevezetően /ntfs-nek javítottad volna.

2.- nekem a felhasználóm teljes rendszergazdai jogokkal van felruházva, tehát nem sudózok.
    Ne ez az, amiről sürgősen le kellene szokni! Bocs, de ez a tipikus vindózról jöttem user hozzáállása. Kicsit kisarkítva: a telepítés után a frissítések/telepítések kivételével nincs szükség root jogra a napi munka elvégzéséhez.

3.- igazad van, bár az én verzióm is működik.
    Egyetlen esetben, ha a saját home könyvtárában van. Az összes többi variációval bukta... :P

Na jó, ennyit a mai észosztásból. :D

Windowsom nincs minimum 15 éve. 1 éve csak arch van.:) Minden rendszert végigpróbáltam, gentoo -ztam is. Fullos gépeim vannak, mégse csípem a fullos linuxot. Annak a híve vagyok, h erős vasra is csak olyan készültséget telepítek, ami szükséges nekem. Eredmény egy villámgyors stabil arch linux. Magamnak megoldok mindent, de szívesen segítek is. És örömmel veszem, ha kiigazítanak. Még egyszer köszönöm a segítséget. Ez annak a jele, hogy jó helyre írtam Archilag. :-)
    Pörgessük fel a topikot.

Új hozzászólás Aktív témák