Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz Alvin_ti4200 #27801 üzenetére
Azert ne itelj ilyen gyorsan. Siman lehet kijjebb koltozni illetve nem muszaj am Londonban dolgozni. 8 ev alatt ha 15x voltam bent sokat mondok (utalom mint a szart koszos budos es embertomeg mindenutt)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
G.Zs.
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #27801 üzenetére
Pedig New York sokkal jobb.
Nekem ott megvolt az a nagyvarosi erzes amit London nem igazan tudott megadni.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
-
tildy
nagyúr
Mert nekem jo ket honapig kellett oda kijarnom. Ha szerencses voltam, es jott a district, akkor canary wharfig kb 1 ora alatt jutottam el.
( gunnersberry, vagy chiswick park, az avonhoz keleltt kijarnom)
Alapesetben nekem 80-90 perc volt custom housetol, dew volt , mikor 2 ora alaatt jutottam haza."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Kinek mi. Ugye nekem ott volt az az erzes, hogy fogjak mar be a szajukat, nem tudom ezt a fajta angolt hosszutavon hallgatni. A varos sem nyugozott le, a metrok kb mintha bortonkocsik lennenek. ejhh.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
aswyx
csendes tag
válasz instantwater #27771 üzenetére
Director vagyok a sajat LTD-ben.
Amikor en kezdtem az egeszet, egyik heten meg azt sem tudtam mi fan terem a VAT, masik heten mar szamlaztam. A cegalapitas, ceges bankszamla nyitas es a konvyelo kereses es szerzodes orak alatt megvolt, ebben benne van 2 oras beszelgetes a konyvelovel, amikor adtak egy gyorstalpalot. Aztan minden jott postan es emailen. Szemelyesen a ceges bankszamlahoz kellett talalkozni 1x alairni. A VAT registration vett egy kicsit tobb idot igenybe, azt hiszem kb 2 heteig vartam a, hogy a VAT registration number megerkezzen (ekkor kellett irnom egy back-dated VAT only invoice-ot).
@Yeffy
Itt mar leirtam nagyjabol mindent, amit az IR35-rol tudok.
@Tildy
Reszmunkaidos contractor nem nagyon latok hirdetve. Viszont viszonylag sok a remote vagy fel-remote. A mostani contractomban hetfo es pentek remote (mehetek az irodaba, csak nincs ott senki), es kedd kivetelevel lehet meg pluszban WFH. Reszmunkaidot valoszinuleg a legegyszerubben ugy talalsz, hogy kezdesz normal contractot, es 3 honap utan emeles helyett az mondod, hogy napi 6 orat szeretnel dolgozni, vagy heti 4et.
Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?
-
instantwater
addikt
Nagyon jól hangzik ez a 3 havonta emelés .
Én néhány helyről azért jöttem el, mert vagy nem emeltek, vagy nevetségesen emeltek vagy amit ki lehetett volna alkudni, azért nem akartam vacakolni vele.A céget megalapítottad, és utána kezdtél el contract pozíciókat keresni, vagy először találtál egy szimpatikus contractot, majd szóltál, hogy oké, holnapra lesz cég?
Bár ez a megbízónak úgy gondolom mindegy, csak tudj számlázni akkorra amikor kifizetés van.Milyen rendszerességgel fizetnek? Értem, hogy napi bérben állapodtok még, de milyen gyakran fizetik? Havonta?
Contractorként mennyire lehet beleszaladni olyanba, hogy kötelező túlóra? Ugyan permanentként csak egy helyen volt ilyen, ott is csak egy hétig.
De gondolok itt olyanra, hogy felvesznek egy 3 hónapos contractra, de a kitűzött cél mondjuk 6 havi munkát igényel, mert nem vesznek fel elég embert.
Ilyenkor dolgozol mint a gép, vagy ha ordít messziről, hogy éjjel-nappal kellene dolgozni akkor alá sem írod, vagy ez legyen a megbízó problémája, hogy legyen elég ember és realisztikus célokat tűzzenek ki?
Vagy előre tudod, hogy a 3 hónap végére mit kell elérni, és nagyjából meg tudod állapítani, hogy meg tudod e csinálni?Érhet e téged valami anyagi vagy egyéb hátrány, mert irreális volt a cél vagy közben kitaláltak még extra feladatokat?
Permanentként jóval lazábbak a határidők, és persze a cég is boldogan dobál tasokat a backlogba mert egyszer majd elkészül, de nem éget a határidő.
Dolgoztam én már single software helyen, ügynökségnél sok kliensnek, de mindenhol elég rugalmasan kezelték a határidőket.
Köszi.
-
aswyx
csendes tag
válasz instantwater #27813 üzenetére
3 havonta emeles:
Ez ugye nem automatikus Kerni kell, keszen kell allni elsetalni, ha nem adjak meg. (Ez nagyon fontos, volt mar olyan, hogy nem adtak meg amit kertem, befejeztem, amit csinaltam, lejart a szerzodes, masnap nem mentem dolgozni. Este hivtak, hogy bocsant, megis van penz.) Es addigra mar mutatni kellett valamit, hogy ne akarjak, hogy ott hagyd oket.Fizetni altalaban 1 het - 1 honap kozott szoktak. 1 honapnal tobbet meg nem vartam. Az elso szamla kifizetese lehet gond, mert valoszinleg tapasztalatlan leszel es elrontasz valamit. Most hetente szamlazok es havonta fizetnek.
Amit meg figyelembe kell venni, hogy az a penz nem a tied, a cegede. Ebbol kell meg corporation taxot fizetni, a konyvelot, stb es a maradekot vagy fizetes (kisebb resz) vagy osztalek formajaban kivenni a cegbol. Emiatt, emg az elso kiffizetes esetleges csuszasa miatt amikor kezdel erdemes kb 2 honapra eleg tartalekkel rendelkezni
Nem talalkoztam kotelezo tuloraval, ha tobbet kellett dolgoznom, egyreszt en dontom el, hogy van e ra idom, masresz mindig szamlazom. Errol persze elore szolok.
Az hogy mi a realis es mi nem az adott ido alatt, az fuggetlen attol, hogy contractor vagy, vagy nem. Ha latod, hogy valami nem lesz kesz, az elso adando alkalommal szolsz, hogy nem lesz kesz. Elmondod mi a problema, hogy mit kell kihagyni, hogy a hatarido realis legyen, a product team-el egyutt kerestek MVP-t, stb. Amikor probalnak meggyozni, hogy "nem lehetne megis", "nem kell tesztet irni", "majd kesobb kijavitjuk", akkor nemet mondasz es elmagyarazod, hogy az miert lenne a ceg szamara rossz. Ha ez nem mukodik, ott kell hagyni az egeszet, fuggetlenul attol, hogy alkalmazott vagy vagy contractor. Egyszerubb otthagynik contractorkent.
A cegek akik contractorokat alkalmaznak, ugyanazok akik permanenteket is alkalmaznak, a hatarido nem attol valtozik, hogy ki dolgozik rajta
Kerdezted meg, hogy miert hagyjak abba sokan. Erre a valaszt nem tudom, mert 20+ haverbol, ismerosbol aki contractor eddig ketten hagytak abba. Egyikuk mint mar emlitettem, a baratnom.
O azert mert:
- nem szereti, hogy 1-2 evente uj munkahely kapcsolatokat kell keresni
- szereti a ceget es az embereket ahol most dolgozik
- nokent ritkan kapja meg a megbecsulest amit senior developerkent megerdemel (itt viszont igen)
- igertek, hogy tanulhat uj dolgokat (beleunt az androidba, szeretne java backend iranyba menni)
- tervezunk gyerekeket, es jo ha van hely ahol visszavarjak
- tettek egy megfelelo ajanlatotA masik ember egy blockchain startuphoz ment 100k + equity-ert. O ugy gondolja, hogy 1 even belul vagy latja, hogy sikeresek lesznek, es akkor az equity er valamit vagy 1 ev utan megy vissza contractorkodni mostmar blockchain tapasztalattal, ahol a contractok mar £650-£700/nap.
Tehat az alapjan a kis minta alapjan a kovetkezoket tudom tippelni:
- tanulasi lehetoseg
- nem szereti a gyakori valtasokat
- karriert akar epiteni -> manager es lead poziciok
- es bar ilyet meg nem lattam, esetleg nem szereti a folyamatos teljesitesi kenyszertAz en esetem nem atlagos volt, de lehet ilyen gyorsan is:
Hetfon bejelentettek, hogy elkuldenek 40+ embert a cegtol. Kedden alairtuk a papirokat, kifizettek, eldontottem, hogy 1 honapot pihenesre szanok. Szerdan este eppen soroztem a haverokkal, jott egy hivas, hogy egy ismerosom engem ajanlott egy 3 honapos contract poziciora. Csutortok interju, 2 oraval kesobb megegyeztunk, hetfon kezdek. Pentek ceg-alapitas, konyvelo kereses, ceges bankszamla ugyintezes. Hetfon mar melo, kedden megjottek a cegalapitasi papirok, szerdan banki papirok alairasa, penteken kuldtem az elso szamlam.A kovetkezo contractos kerdeskre mostmar egy sor mellett valaszolok
Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?
-
Alvin_ti4200
félisten
Kérdés: ha valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva szeretnék egy normális tévét venni majd az új lakásba, honnan érdemes rendelni, akik megbízhatók és a szállításnál sem törik össze a portékát? London City Island-re kellene majd eljuttatni Léteznek egyáltalán helyek, ahol meg lehet nézni készülékeket vagy itt már emberek látatlanban rendelnek mindenhonnan mindent?
-
Snoop-y
veterán
válasz Alvin_ti4200 #27816 üzenetére
Currys, Ebuyer, Argos, John Lewis
Itt mindig igaza van a vevonek ha eltorik akkor tuti kapsz ujat plusz meg valamit ,hogy oruljel. (De nem fogjak eltorni)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Tufa_
aktív tag
Richer sounds, ha valami komolyabbat nezel, esetleg audio is, eleg sokat lehet alkudni...
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Currysben meg tudod nézni, majd az említett helyek valamelyikéről online megrendeled.
Javaslom a TopCashback regisztrációt. Ha rendszeresen vásárolsz online egész jó kis zsebpénz tud visszajönni.
-
qqzs
őstag
szarnyal a font?
Eladó: GTS450
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #27823 üzenetére
Tozsde miatt. Illetve amig a kepviselok kispadon vannak nagy okorseget nem tudnak csinalni. Egy relative jol tervezheto nyugis idoszak kozepen vagyunk.
mod:
Mondjuk erre nem baziroznek tul sokaig szoval nem azt ajanlom ,hogy vasaroljatok be[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tildy
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #27818 üzenetére
John Lewis , Richersounds.
Én nem használom a topcasbacket, viszont a quidcon már szedtem vissza szép kis összeget .
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Gyerekek ( ovi , suli) miatt lenne jó a részmunkaidő, sokat vagyunk tőlük távol 8.30-17.30 közt suliban oviban vannak . Akar a fene minden nap itthonról dolgozni, láttam mit művelt az elmúlt két év az emberemmel.
-
qqzs
őstag
válasz instantwater #27834 üzenetére
Van zarhato dolgozoszoba meg egy lotereken hasznalatos fulvedo neha meg berakok ala aktiv zajszuros fulhalgatot :)
Eladó: GTS450
-
tildy
nagyúr
Jó, de gondolom néhanapján találkozol azzal akivel együtt dolgozol . Namost itt volt olyan, 6 hónapig senkivel nem találkozott a munkájával kapcsolatban, vagy 2-3 hétig senkivel nem beszélt , mert mindenki remote tolta, tel konferenciák nem voltak, mikor a szülési szabirol visszament fel év után, azt se mondtak mit kene csinálnia . Gyerek mellett? Megnézném hogy dolgozol 1.5 meg 4 éves gyerek mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sracokhölgyek, mi most a legjobb ár /idő arányú bejutas Gatwickrol a belvárosba, Viktoria pl. 4 felnőtt, 1 5 éves. Október végén kb
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Igen, egy hónapja. 27font /5 fő vagy egy? Sok éve mentünk oda daytripre, akkor asszem a Southernnel mentünk valami 35 perc alatt, Croydonon keresztül
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #27842 üzenetére
Lehet rá groupsavr, szóval 5 emberre néztem , nem per fő. HTTP://NationalRail.co.uk
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
NatWestet használ valaki? Milyen a mobil app, vagy bármi említésre méltó?
Get £150 when you switch your main current account to NatWest
-
instantwater
addikt
Inkább válassz TSB/Halifaxot, annak jobb az appja.
Még a Nationwide is egész használható. Yorkshire/Clydesdale is kuka, a HSBCt pedig ne is említsük. Coop sem jött be.Amúgy, ha a váltásos pénzre akarsz játszani, akkor mindegy milyen az app. Nyitsz egy új számlát a jelenlegi vagy akármelyik banknál, és átváltod.
Nagyon sok macera van a főszámla átváltással. Mindenhol frissítened kell a kártyaszámod, a munkáltatónál a számlaszámod.
Persze a DirectDebiteket és Standing Ordereket átviszik, és a régire érkező utalásokat is egy ideig továbbítják az újra.
Én úgy szoktam csinálni, hogy a Halifaxnál (ott a legegyszerűbb online) nyitok egy második current accountot (ha nincs még, lehet, hogy az elsőt is meg lehet tisztán online, ha elég ideje élsz itt, és nem kell fiókba menned), és azt váltom át, vagy egy régi átváltott, de nem használt számlát váltok tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
-
aero.
veterán
válasz instantwater #27846 üzenetére
A legjobb app nálam a Monzoé toronymagasan, de az arra váltással kissé bizonytalan lennék. Volt már sok pénzes offer, de a 150 vagy akár a 175-ért már szívesen lehajol az ember. A HSBC miért felejtős? Bankfiókból HSBC, Barclays é Lloyds van, igyekszem kerülni a látogatásokat, NatWest 20, Halifax/TSB 35 percre van legközelebb. Az adatok meg olyanok, hogy egyszer túlesünk rajta. Olyan helyre, ahol nem adnak semmit nincs értelme váltanom, mert nem vagyok elégedetlen a mostanival, de pl. jól jönne Google Pay.
-
FeRkE
őstag
Ha Nationwide szimpatikus irj es meghivlak. 100£ referral van mindkettonknek. 2 DD-t kell athozni.
TSB-nel en is voltam korabban de a tavalyi IT migration ota kerulom. HSBC-vel nincs nagy bajom, ez a legregebbi szamlam miota itt elek, igaz arra csak a fizu megy es utalodik tovabb Nationwidera.
HSBC azon keves bankok egyike akiknel meg megvan az 5%-ot fizeto regular saver.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest