Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2201) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, 2010es citroen C4 Picassoban szeretném lecserélni a gyári fejegységet.
Alapból a műszerfal közepén van a gyári 1dines egység takarólappal és jóval feljebb, a km/H óra és a fordulatszámláló között a kijelzője. Van még távirányító a volánon és tolatóradar.

Egy 1dines kihajtható androidos egységben gondolkodom, ebből tudtok ajánlani viszonylag normális teljesítményűt nem túl drágán ali vagy vmi más kínai oldalról?
Amire szeretném használni:
offline navigáció
rádió
tolatókamera
elülső kamera parkoláshoz+külön menetrögzítő kamera
bt kihangosító
bt zenemegosztás
normális sebességű működés

Ha jól értem, egy megfelelő canbus adapterrel a gyári volán távirányító és tolatóradar hangja is működne az új fejegységen?
Illetve a fogyasztási adatokat is meg fogja tudni jeleníteni?
Mert az is most a felső kijelzőn van.

Úgy látom ezeken van HDMI illetve s-video kimenet is, későbbiekben jó lenne annak a lehetősége, hogy a kijelző képet duplázni tudjam egy másodlagos kijelzőre, mondjuk a gyári helyén.
:R

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2202) adamka16


adamka16
őstag

Sziasztok!
MK4 mondeoba szeretnék venni egy másik fejegységet ami azért tudásra jóval jobb lenne a meglévő gyári helyett. Cél az lenne, hogy lehessen használni a kormánytávvezérlővel, relatíve szép kijelzője legyen (amiket néztem kínai droidost azokon elég gáz, pláne egy napsütéses időben), valamilyen internetelérést lehessen neki adni, az se baj ha 4g modem van benne, meg azért annyira gáz hangzása se legyen.
Macrom-ot néztem de ezek elég húzósak, meg különböző emberek hirdetnek gyári helyre való androidost, 8.0, 9.0 vagy 10-es androiddal, 1 vagy 2 gb rammal esetleg IPS kijelzővel. Nehéz dönteni és nem feltétlen tudom, hogy melyik mennyire stabil mivel ezeket rendszerint ki sem lehet élőben próbálni.

(#2203) nagya.tuz válasza petymek (#2199) üzenetére


nagya.tuz
újonc

Ok. Koszonom, de ehhez keves vagyok. Nem tudom miert, de az oldal ezt irta es nem engedte elkuldeni a valaszaimat. Keritek vkit, aki tudja a lepeseket a recovery-vel kapcsolatban. Tegnap azt a tanacsot kaotam, hogy nezzem meg az MCU-t. Kosz a jotanacsokat, ha sikerrel jarok jekentkezem. Ez nem valoszinu, ugy hogy felek, kuka lesz belole, mint belolem!

(#2204) petymek válasza nagya.tuz (#2203) üzenetére


petymek
senior tag

Ki ne dobd. Ha sehogy nem tudod megmondani, milyen egység ez, vedd le a tetejét, fotozd az alaplapot, tipusszamat.

Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.

(#2205) nagya.tuz


nagya.tuz
újonc

Ok. Csinalok kepeket a jelensegrol . Holnap szetszedem es annak a kepeit is hozom. Kosz

(#2206) petymek válasza nagya.tuz (#2205) üzenetére


petymek
senior tag

Az alaplapot is fotózd, hogy valahogy elindulni lehessen.
Recoverybe próbáltál belépni? Reset gomb van ezen az egységen? Fizikai gombjai vannak?

Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.

(#2207) nagya.tuz


nagya.tuz
újonc

1. Holnap kuldom a kepet. Csinaltam videot, de azt itt nem engedi az oldal feltolteni, kuldeni.
2. Recoveryt nem probaltam, hol, hogyan, mit kell csinalni?
3. Reset van, de csak kikapcsol es be, de semmi valtozas.4. Gombok vannak ket oldalt. A videot hogyan tudnam atkuldeni?

(#2208) szabieable


szabieable
aktív tag

Sziasztok,
A hétvégén beépítettem egy Macrom fejegységet Ceed ED-be és gondom adódott a multikormánnyal. Mivel analóg jelet küld ezért CAN vezérlőre nem lesz szükségem, viszont perpill a jeleket nem küldi.

Amennyiben rossz a gyári lábkiosztás és újra kell kábeleznem van esetleg valami gyorscsatlakozó megoldás amivel a régi kábelekre rá tudom kötni az új csatlakozót megfelelő lábkiosztással? Elég rövid a kábel ezért forrasztás esélytelennek tűnik teljes középkonzol visszabontás nélkül

(#2209) bl4ze válasza szabieable (#2208) üzenetére


bl4ze
veterán

Nekem KIA Sportage-ba szintén a kormány vezérléssel volt gond : nem érintkezett jól, és ezért nem küldte a jeleket / nem fogadta.
Nézd meg, hogy biztosan érintkeznek-e a lábak, nálam a csatlakozó elég gány volt,és a lábak is ferdék voltak, nem érintkezett, nem pattant be a helyére jól.
Miután ezt megcsináltuk rögtön jó lett, és azóta is....

.:. bl4ze .:.

(#2210) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Lehet, rossz helyen járok kérdésemmel, de talán ez a legközelebbi topik a témához.
Adott egy Galaxy S8 és egy vadonatúj, Toyota Hilux. A kocsiban van egy gyárilag szerelt Android Auto egység. Viszont semmilyen körülmények között nem hajlandó csatlakozni a telefonhoz.
Odáig megvan, hogy egyik verziója a szoftvernek felment, kábelen csatlakozok a telefonnal az autóhoz, képernyő elsötétül, a csatlakozás felirat megjelenik és ennyi. Nem csatlakozik, bármeddig hagyom is ott.

Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!

But who is watching the guardians?

(#2211) #85619712 válasza szabieable (#2208) üzenetére


#85619712
törölt tag

Megtanítottad a gombokat a fejegységgel? Addig nem fog működni, én is pont így jártam.

(#2212) szabieable válasza #85619712 (#2211) üzenetére


szabieable
aktív tag

Tanítanám én ha érkezne jel :) de perpill még nem küld jelet úgyhogy most jön a szétszerelés és a csatlakozó ellenőrzése egybekötve a kiosztással

(#2213) #85619712 válasza szabieable (#2212) üzenetére


#85619712
törölt tag

Hol próbáltad tanítani? Egy fotót tudsz dobni? Nekünk 2 helyen is lehetett, az egyikre nem reagált, én is azt hittem, hogy a gombokkal van gond. Persze nem okoskodni akarok, csak jót... :R

(#2214) szabieable válasza #85619712 (#2213) üzenetére


szabieable
aktív tag


Settings General SWC alatt lehet, máshol nem találtam erre lehetőséget
DL-7000 a fejegység típusa

[ Szerkesztve ]

(#2215) #85619712 válasza szabieable (#2214) üzenetére


#85619712
törölt tag

Látod milyen birka vagyok, teljesen más fejegység :W :W :W
Nálunk is volt egy hasonló menüpont, de ott nem reagált, hanem a főmenüben tovább görgetve, egy másikra már igen. Abban bíztam, hogy nálad is csak ennyi a gubanc. Olyan mint ha az egyikben a canbus-os megoldást a másikban meg az analóg gombokat lehetne tanítani? De nem biztos. :F

[ Szerkesztve ]

(#2216) szabieable


szabieable
aktív tag


Gyári manualban van még egy ilyen bekötési segítség, megnézem majd, ha lehet megúsznám a 75 eurós canbus adaptert. Kia fórumos kolléga mondta, hogy analóg, ő nem egyszer szerelt már ED-be anroidos headunitot és működött utána a multikormány úgyhogy bizakodó vagyok :)
Szétnézek majd neten mert a hivatalos oldalon nincsen újabb SW sem
Jelenlegi MCU version: HM4Z05A-MCU-182B-V1.15

(#2217) #85619712 válasza szabieable (#2216) üzenetére


#85619712
törölt tag

Ha jó helyre van kötve a kormány gombok vezetéke, menni kell! Ne add fel! :K Ja és tanításnál hosszan kell nyomni a gombot, egy pár másodperc mire felismeri. (bocs ha tisztában vagy vele.) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2218) szabieable


szabieable
aktív tag

Igen azt írja is, hogy hosszan kell nyomni, próbálgattam én jópár gombot hosszan lenyomni de nem adta :D most csak belöktem a helyére rögzítés nélkül mert a beépítőkeret még úton van, ha megérkezik akkor úgyis szét kell megint szedni és teszek vele újabb próbát.

Ettől függetlenül az eddigi tapasztalatokat megosztanám mert közel másfél hónapot túrtam a fórumokat, hogy milyen fejegységek jöhetnek számításba.
Az köztudott, hogy az ED Ceed(2006-2009) viszonylag gyenge a gyári rádió és szereti a forrasztás elengedni emiatt sok döglik meg.
Ami nálam fontos volt: bt kihangosítás hívásnál, waze kirakása a kijelzőre ( sajnos a függőleges szellőzők miatt nehezen lehet rögzíteni nagyobb kijelzős telefont ) és spotify támogatás.
Macrom DL7000
Jelenlegi ára ediginél 79.900, ezért a pénzért kapsz róla számlát és normális magyar garanciát. A gyári rádióval szemben az első döbbenet, hogy lényegesen több frekit tud stabilan befogni ugyanazzal az antennával. A kijelző fényere állítható, gombnyomásra teljesen el is tud sötétedni.
A carplay USB kábellel történik, tölteni is tudja a telefont mert van benne szufla. Mivel a mostani telefonomon nem volt még aktiválva a Siri ezért ez az első lépés, sajnos valamiért így lett kitalálva a dolog, hogy a Carplayhez kötelező a Siri. BT hanghívás szépen és tisztán szólt, a kihangosítás is jól működik. Ha esetleg nem gagyi lenne a mikrofon standard iso-jack hüvely csati is lapul a dobozban így gyorsan cserélhető a mikrofon ha szükség lenne rá.
Rádiót elindítva működik a waze carplayen keresztül, ha éppen valami akadály van akkor a rádiót kicsit lehalkítva azt is bemondja a gyári hangszórókon.
EQ nem túl részletes de a lényeget tudja, fadert is tud bár az ilyet szeretem alapon hagyni.
Kamera még nincs rákötve, az majd egy következő lépés lesz. Csatornánként állítható a hangerő ( tehát felül tudom írni, hogy a carplay csak 10%-on szóljon és véletlenül se üvöltse le a fejemet )
Eddig nagyon pozitív az egész, reméljük pár hónap múlva nem jönnek elő betegségek.
Számomra a kevesebb több elv nyert eddig.

Negatív: fizikai hangerőszabályzó gomb hiánya - ha működik majd a multikormány akkor az sem lesz probléma

[ Szerkesztve ]

(#2219) Janaboy válasza Zirowe (#2201) üzenetére


Janaboy
veterán

Nem vagyok nagy szakértő, de szerintem érdemes Aliexpressen és Youtubeon megnézni, hogy egyáltalán milyen lehetőségeket kínálnak.

Utána már lehet könnyebben kapsz választ ha van konkrét jelölt.

Janaboy

(#2220) nagya.tuz válasza petymek (#2206) üzenetére


nagya.tuz
újonc

Üdv! Küldöm a képeket. Remélem valamennyi átmegy. Köszönettel!

(#2221) bl4ze válasza szabieable (#2216) üzenetére


bl4ze
veterán

Analóg, ezért nem kell canbus.
Nálam is analóg, nincsen canbus a fejegységhez. (2015 KIA Sportage)

.:. bl4ze .:.

(#2222) #85619712 válasza szabieable (#2218) üzenetére


#85619712
törölt tag

Érdekes amúgy, hogy nálunk az 5-6 ra van kötve a kormány gomb, azt hinné az ember, hogy nem variálnak ebben a kia gyártmányok között. A miénk kia soul 2011, és így van a lábkiosztás a gyári magnón és az androidos fejegységen is.

[ Szerkesztve ]

(#2223) nagya.tuz válasza nagya.tuz (#2220) üzenetére


nagya.tuz
újonc

(#2224) Pityu89 válasza nagya.tuz (#2223) üzenetére


Pityu89
senior tag

Nekem is ez volt amikor firmwaret akartam updatelni.
Alap 8.1 visszarakása segített.
[link]
Ezt tedd ki egy üres pendrivera. Kapcsold be, dugd be és elindul a telepítési folyamat.

(#2225) Diák66 válasza nagya.tuz (#2223) üzenetére


Diák66
őstag

XDA-n foglalkoznak vele, úgyhogy valószínűleg nem reménytelen. [link]

(#2226) nagya.tuz válasza Diák66 (#2225) üzenetére


nagya.tuz
újonc

Koszonom, erre gondoltal?

(#2227) Zirowe válasza Janaboy (#2219) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Nézegettem pár darabot, de az ali keresője kritikán aluli, alig találni vmit+nem mindig vannak odaírva az adatok a leírásban, illetve kinézetre majdnem mind ugyanaz.
4gb ram és px5 vagy px6 lenne jó, lehetőleg manuálisan kihúzható kijelzővel, mert az gondolom tovább bírja, mint a motoros.
px5 4gb ram 32gb ips dsp 219.44$+áfa (mondjuk ez gyanúsan olcsó és túl kevés a feedback és az se az igazi)
px5 4gb ram 64gb dsp 231.89$
px5 4gb ram 32gb ips dsp 224.40$ elvileg áfamentesen, elvileg px6 +15$ --> ez eddig a legszimpatikusabb
gondolom px5 4g ram 64gb 241.90$
px5 4gb ram 64gb 258.99$
px5 4gb ram 64gb ips 264.87$, de ugyanitt px6 4gb ram 64gb 299.88$
px5 4gb ram 64gb 306.04$ elvileg lengyel raktárból

Olcsóbbat nem találtam.

Canbus boxnak pedig elvileg ezt néztem ki, picasso csoportban már linkelték, illetve feedbackek közt is szerepel egy picasso, csak nem tudom mi a helyzet a hibaüzenetekkel és a gyári figyelmeztetések megjelenítésével.
Kamerából pedig jelenleg ez a vezetéknélküli dinamikus áll nyerésre.
Gondolom ez giroszkópos. Honnan tudhatom meg, hogy a volán a canbus boxon keresztül tud küldeni adatokat a forgás irányról?

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2228) nagya.tuz válasza petymek (#2206) üzenetére


nagya.tuz
újonc

(#2229) bl4ze válasza Zirowe (#2227) üzenetére


bl4ze
veterán

Azt számold hozzá, hogy ha CN vagy HK küldés akkor arra rá fog jönni 27% áfa + vámkezelés.
Próbálj olyat nézni ami EU WH. (warehouse)

.:. bl4ze .:.

(#2230) petymek válasza nagya.tuz (#2228) üzenetére


petymek
senior tag

Közben már válaszoltak neked, így csak néhány gondolatot írok. Ez tipikusan olyan készülék, amiért véleményem szerint egy forintot nem szabad adni. Így konkrét tapasztalatom sincs vele.

Ettől függetlenül, az alaplap egy része a negyedik képen látszik, az amelybe a szalagkábel belemegy.

Az utolsó képen a HMI /ember-gép kapcsolat/ sor végén van egy error, vagyis hiba jelzés. Annak úgy gondolom, hogy normális működésnél nem kellene ott lenni.

Úgy tűnik a rendszerbeállításokba be tudsz lépni, hisz képet is készítettél. Még mindig azt mondom, a rendszerbeállítások között, kell legyen egy gyári beállítás visszaállítása menüpont, ezt próbálnám először.

Függetlenül attól, hogy működésre tudod-e bírni vagy sem, sztem hamar arra jutsz majd, hogy a tudása kevés.

Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.

(#2231) petymek válasza Zirowe (#2201) üzenetére


petymek
senior tag

Meggyőződtél róla, hogy az eltávolítani kívánt hardverek nélkül a maradék megfelelően fog működni, nincsenek kapcsolatban egymással?

Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.

(#2232) petymek válasza nagya.tuz (#2228) üzenetére


petymek
senior tag

Átfutva a Diák által linkrlt XDA oldalt, ott van rögtön az elején, hogyan kell belépni a recoverybe.
"Recovery / Factory Reset:
- Press reset.
- Keep touching the screen quickly with 5 fingers at the same time until "detected, entering recovery" appears.
- Will enter TWRP or do a factory reset if using the stock recovery and reboot after."

Vagyis nyomd meg a reset gombot, 5 újjal érinsd meg a kijelzőt, míg egyszer csak kiírja, hogy észlelte és belép.

Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.

(#2233) nagya.tuz válasza petymek (#2232) üzenetére


nagya.tuz
újonc

Nagyon koszonom a gyakorlati tanacsot (mert) pont erre volt szuksegem! Soha nem foglalkoztam ilyen szinten a "temaval" hosszu eketrm soran, igy sokat segitettel (segitettetek!) Megfizettem a tanulopenzt! Ha nem jarok sikerrel jon az uthenger es veszek vmi jobbat. Lattam pl a blaupunknak egy 2dines fejegyseget, csak a hond, hogy az automhoz passzol-e (marmint kompatibilis-e, ha jol fejeztem ki magam!? Minden jot Neked, nektek!

(#2234) petymek válasza nagya.tuz (#2233) üzenetére


petymek
senior tag

Továbbra sem dobd ki. Állísd talpra, használd kicsit, nézd meg mellette mit tud a Malay 1.3.7 Android 9 verziója, mit tud a Hal Android 9 verziója, és majd az alapján emészd. Én maradnék a kínainál, csak az MTC E, D, F MCU, PX5, PX6 hardverből választanék.

Vissza térve a mostanihoz, az XDA-n TWRP telepítési lehetőséget is írnak. Nem tudom mennyire vagy járatos az Android témában, elektronikában, de az is ajánlott dolog.

Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.

(#2235) nagya.tuz válasza petymek (#2234) üzenetére


nagya.tuz
újonc

Koszonom! Tanulni sohasem keso, van mit! A jartassaggal van nemi gond. Inkabb erdeklodo vagyok a temaban ezert ketseges a siker. Minden esetre tenyleg koszonom! Udv!

(#2236) AlvóSámán válasza petymek (#2200) üzenetére


AlvóSámán
újonc

Szia! Igen. Pontosabban az órának van külön egy ikonja ott ahol a többi indító ikon is van. Rádió,GPS,Beállítások,Zene,stb... A beállításokban ahol a rendszer cuccai vannak Wifi,Adatkapcsolat,Rendszer info,stb... ott nem találtam az órával kapcsolatos menüt,ráadásul a Bluetooth-t sem tudom kikapcsolni semmilyen menüből. Még a képernyő tetejét ha lehúzom a gyors menüben sincsen BT csak wifi,és adatkapcsolat.

(#2237) hzx0


hzx0
aktív tag

Aki Hal9k romot használ és működik a ControlSettings.app. Lehet hogy Malaysk romba is ez van. Következő frissítés előtt kellene tesztelni a fordítást. Mivel nekem nem ad ilyen extra adatokat a Can-bus ezért nem tudtam tesztelni.
ControlSettings app.

Ez egyenlőre teszt verzió. Ha jó akkor a következő frissítésbe benne lesz. Nem lehet az alkalmazást simán telepíteni!! Úgy tudod telepíteni:
1 Letöltöd a Drive-rol.
2 Felmásolod egy sd vagy pendrivera. Vagy ha van net a fejegységen akkor egyből arra.
Következő műveletek a fejegységen: sd vagy pendrive amin a letöltőt app van csatlakoztatod fejegységhez
3 Play áruházból letöltöd a TotalCommandert -->(tc) a fejegységre -->(hu)
4 Ha települt a Tc megnyitod a magisk manager app-ot engedélyezed a Tc-nek a root jogot
5 Valahol a hu beállításokba engedélyezni kell hogy a tc felcsatolja a pendrive-ot! "Alkalmazások amik használhatják a pendrive-ot" Ezt kell engedélyezni.
6 Megnyitod a Tc-t. Egyik ablakba elnavigálsz az sd-re vagy pendrive-ra ahová menteted a letöltött app-ot
7 Másik ablakba: Fájlrendszer gyökér/ system/ app/HCTControlSettings mappába.
8 A mappábol az eredeti HCTControlSettings.apk-t másold valahova a az sd-re vagy pendrive-ra (biztonsági másolatnak)
9 Ha elmenteted töröld az eredeti mappából a HCTControlSettings.apk-t
10 Másold a sd vagy pendrive-rol a letöltöt app-ot a törölt helyére.
11 Jogosultság beállítása.: Tartsd az ujjad hosszan az app-on. Felugrik egy menü görgess le Tulajdonságok menüpontra. Felugrik egy ablak. Jobb oldalon lesz egy RWX azt nyisd meg újabb ablak bal alul lesz egy szám ha nem 644 akkor írd át 644-re okézd le, és mindent be is zárhatsz.
12 Újra kell indítani a hu-t. Ha mindent jól csináltál akkor Magyar lett az app.
Valószínű lesznek benne hibák. Csináljatok rolla screenshot vagy fényképet.

(#2238) (ex)Cat válasza hzx0 (#2237) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Holnap megnézem.

Más: Pro- és kontra vannak érvek, hogy melyik a jobb? Malaysk vagy Hal9k? Előbbiből most jött ki az Android10.

(#2239) (ex)Cat válasza hzx0 (#2237) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

(#2240) hzx0 válasza (ex)Cat (#2239) üzenetére


hzx0
aktív tag

Köszi. Látom van pár hiba, elütés. Potom 5100 sört kellet fordítani. Ahogy lesz időm javítom. Javaslatot is szívesen várok . Elég nehéz értelmes rövid mondatra fordítani némely rövid Angol mondatot. Ez Hal9k rom?

(#2241) (ex)Cat válasza hzx0 (#2240) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Igen, Hal9k.

Komoly meló lehetett! Gratulálok! És főleg, nagyon köszi!!

(#2242) (ex)Cat válasza hzx0 (#2240) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Te amúgy ismered esetleg mindkét ROM-ot? Ha igen, szerinted melyik a jobb és miben?

(#2243) Zirowe válasza petymek (#2231) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Jobban beletúrtam magam: a fejegység és a kijelző külön kábellel van összekötve, az új fejegységgel nem lenne kapcsolat, mert a videó megjelenítéshez kellene egy külön 200€-os eszköz.
A kijelző csatlakozója a középen alul lévő 10 pines csatlakozó.

Igazából, ha nem működik, nem olyan nagy csapás, mert van annyi hely, hogy elérakjak egy ilyen vagy ilyen kis kijelzőt, ahogy nézem ennek s-video bemenete van, az új fejegységen pedig van s-video out --> itt vajon 1az1ben a fejegység képét küldi ki?
Akkor már csak az a kérdésem maradt, hogy canbus adaptert használva minden figyelmeztetés/hibaüzenet, ami eddig a kijelzőn jelent meg, ezután az új fejegységen fog megjelenni?
Ha rendelek egy dupla fakra din adaptert, illetve egy fakra gps adaptert, akkor pedig a régi antennákat is tudom használni és nem kell újakat berakni?

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2244) hzx0 válasza (ex)Cat (#2242) üzenetére


hzx0
aktív tag

Nem tudom. Malaysk romot akkor próbáltam mikor még px3 processzor kártya volt a fejegységembe. Azt gondolom csak az extra beállításokban lehet különbség. Mivel mind a két fejlesztő a Witson HCT romot használja alapnak.

(#2245) hrebikp


hrebikp
friss újonc

Sziasztok!

Szeretném, ha tudnátok segíteni ebben:

Egy utólag beépített androidos fejegységem van. Nem én építettem be, már így vettem az autót. Bootolás után a rendszer még 1Gb RAM-mal operál, de pár perc alatt "elfelejti", hogy ennyi van és már csak 512Mb marad, vagyis ennyit mutat a futó alkalmazásoknál és a rendszerinformációkban is. A rendszer ebből alapból használ 480Mb-ot, emiatt az egység használhatatlan, mert bármilyen alkalmazás futtatásakor gyakorlatilag lefagy. Találkozott már ilyennel valaki? Légyszi adjatok tippet, hogy mi a hiba. Nem is konkrétan a megoldás kell, csak hogy miért csinálja ezt, mi a probléma? Órák óta keresgélek, de semmit nem találok róla.

Köszi!

(#2246) Stefán válasza szabieable (#2216) üzenetére


Stefán
újonc

Elnézést, de valószínű nem minden bejegyzést olvastam végig. Mivel nem autó specifikus készülékről van szó, a legolcsóbb megoldásnak az autó évjáratával kompatibilis kormánytávirányító adapter alkalmazása látszik.

2009-es évjárathoz (ED) két változatot találtam. Az viszont tisztázandó, hogy az adott autóhoz melyik felel meg. Az egyik autómban (Rio UB III.) évek óta ANAlogz-SWC-t használok: hibátlanul működik.
https://autoradiok.hu/Kia-Ceed-Pro-Ceed-2007-2009-kormanytavkapcsolo-interface-CTSKI001.2?

Az adapterekhez szükség van egy ún. LEAD kábelre is, amely, mintha hiányozna a hazai forgalmazású adapter esetében. Ha igen akkor külön kell beszerezni:
https://www.autodvd.hu/ctmultilead2-adapter-kabel.html

Az Ebay-on hirdetett láthatóan tartalmazza:
https://www.ebay.co.uk/itm/ANAlogz-SWC-4012-01-Steering-Wheel-Control-for-ISO-Radio-Kia-Ceed-09-12/401439572650?

Ellenőrizni kell, hogy melyik illeszkedik az autóhoz.
Remélem, nem nyúltam nagyon mellé?

(#2247) szabieable válasza Stefán (#2246) üzenetére


szabieable
aktív tag

Vasárnap lesz szerelés, szereztem ISO tűket, kimérjük a csatlakozókat és újrakábelezzük a gyári rajzok alapján. Én még bízom benne, hogy a 2008as(gyártás 2008, forgalomba helyezés 2009) ED tényleg analóg és mindenféle mágia nélkül működni fog. Közben befutott a kamera is, wifis adapterrel úgyhogy remélhetőleg mindkét legyet leütjük majd egy csapásra.

[ Szerkesztve ]

(#2248) Vebber


Vebber
tag

Sziasztok! Kérlek nézzétek már meg, le tudjátok tölteni innen az RKDumper 1.0.9 verzióját? http://ge.tt/9VFDyb23
Esetleg valaki, akinek megvan?
Valakinek sikerülne letölteni, vagy meg van neki, tegye már meg, hogy átdobja egy emailben.Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#2249) svgyula válasza hrebikp (#2245) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Alapból az android elfoglalja az "1GB" RAM felét. Ez ugye egyértelmű. Nyilván elindul a háttérben valami olyan alkalmazás ami több memóriát igényel, mit levelezés, fosbuk, youtube, vagy valami hasonló ami megeszi a maradék RAM-ot. Csinálj rajta egy gyári visszaállítást és utána nézd meg. Alapból itt már többször volt róla szó, hogy az 1GB RAM nagyon kevés. Nyilván egy ilyen egységnek több nagy memóriaigényű alkalmazást kellene tudni egyidőben futtatni ez azzal az 1GB RAM-al nem fog menni. :N Vagy csak nagyon lassan és akadozva.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#2250) hrebikp válasza svgyula (#2249) üzenetére


hrebikp
friss újonc

Köszönöm a gyors választ, de azt hiszem nem egyről beszélünk. Rosszul fogalmazhattam, mert az eredeti porobléma nem az, hogy kevés a memória, hanem az, hogy fizikailag eleinte 1024Mb van, ami több mint elég lenne, de később meg 512Mb. Mint a PC-ken, amikor 2db 512Mb-os kártya van (összesen1024Mb), de a rendszer csak az egyiket tudja kezelni, ezért 512Mb a rendelkezésre álló. A belassulás pedig emiatt van, hogy az 512-ből maga a rendszer 480-at használ. Ha folyamatosan tudná a teljes 1024-et, akkor nem lenne szükség gyorsítótár ürítésre sem. Megpróbálok 2 fotót csatolni az előtte-utána állapotról.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.