Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz randras #14325 üzenetére
Ha a hazai választékból szeretnél magadnak választani akkor olyan nagyon sok választási lehetőség nincs.
A következők közül választhatsz: WayteQ xTAB-100is, ConCorde tab 9.7 IPSAz olcsó kétmagos tabletekre itthon még várni kell egy kicsit, a HTC Flyer -re pedig nem lesz hivatalosan ICS.
(#14328) Quaresma
Már a szabványos csatlakozóknál elhasal, plusz Vodafone függő is, persze azt nem írta, hogy melyik szolgáltatónál van.
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
tjb007
nagyúr
válasz randras #24706 üzenetére
"Mennyire gáz 9"-en 800 x 480?"
Eléggé gáz, ez már tényleg a pixelszámolgatós kategória.
"Milyen teljesítményben az All Winner A13+Mali400 kombó a 4.0.4-nek?"
Mihez képest ?
Nagyban függ amúgy az adott készüléken található szoftvertől is mert lehet benne akármilyen hardver ha egyszer trehányul van megírva és kínszenvedés használni. -
frisco
aktív tag
-
z0d1AK
nagyúr
válasz randras #24807 üzenetére
Szabadidő. Na, pont abból nincs semennyi sem.
Tavaly vettem egy Acer Iconia Tab A500-at, az első honeycombos tabletnek nem volt rossz, bár utólag visszagondolva azért vastag, nehéz volt. Az A200 ugyan ez, csak újabb házban, valamint olcsósítva, talán a csatlakozókban is van egy pici hiány. Pozitívum, hogy nem olyan drága, 80 körül már megvásárolható újonnan.
A Navon meg pont az említett olcsó kategória, ami használható, de alap dolgokra nem jó a dobozból kivéve és babrálni kell vele egy csomót, persze csak akkor, ha megoldható. Arról nem beszélve, hogy azért minőségben nem olyan, mint mondjuk egy Acer Iconia Tab A200.
[ Szerkesztve ]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Chaser
legenda
válasz randras #24818 üzenetére
Nem fog tudni meghajtani külső hdd-t, ahhoz kevéske az usb áramleadása. 1.8-ast esetleg, 2.5-est nem.
szerk: HDMI sincs a nexus7-en, ha esetleg kellene
szerk: akinek van ainol Crystal gépe, mondja már meg BT van-e benne? Kezdetben minden oldalon azt írták van, most már csak minden másodikon
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
feka007
veterán
-
kateb
tag
válasz randras #33844 üzenetére
Az milyen?
A "normális tabletek" listáját merre találom?
Vagy egyszerűen a szűrésnél csak állítsam be, hogy 90000-től?
Méretre - pofára - fogásra eddig az ipad mini tetszett a legjobban, viszont ha jól tudom, akkor az nem bővíthető memós, valamint hdmi kimenet sincs rajta, ami viszont kéne (ha hülyeséget írok, javítsatok légyszi). Ezen felül az árából 20 ezret csak a brendért kell kiadni, mert kissé túlárazták a tudásához képest.
Szerintem.Nincsenek egyébként nagy igényeim:
Jó és stabil wifit szeretnék
stabil működést
bővíthető memóriát
hdmi kimenetet
napfényben is viszonylag jól látható kijelzőt
a 12,5 %-al nagyobb képernyőméret miatt inkább 4:3 arányt, kb 8 coll-tól felfeléBöngészéshez, e-bookhoz, filmekhez, youtube-hoz lenne, játékok nem érdekelnek.
3G nem kell
GPS jól jöhet, de nem feltétel.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz randras #33861 üzenetére
Nem kötekedés a szándékom, de azt sem nézted meg, hogy akinek írtál, milyen kritériumokat jelölt meg (memóriakártyával bővíthető legyen, HDMI stb.). Azoknak meg az iPad Mini nem mindenben felel meg.
Nekem pl. meg fog felelni az iPad Mini, de én bőven elférek a cuccaimmal egy 16 GB-os memóriakártyán.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz randras #33864 üzenetére
Akkor úgy fogom meg: miért jó felülbírálni a saját szempontjaid alapján más szempontjait és az alapján "ajánlani" valamit? Neki ez az egyik szempont, a többi is fontos, amit te figyelmen kívül hagysz.
Amúgy meg nyilván nem gondolsz arra a nagyon életszerűtlen helyzetre, hogy nyaralásra pl. pár filmet visz magával az ember tableten (ha nem akar "nagy és nehéz" laptopot cipelni).
Mondom, ne vedd kötekedésnek, nem annak szánom.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zugi
aktív tag
válasz randras #34167 üzenetére
Szerintem 47 ezer forintért egy ma kapható tablet minden téren kompromisszum kötésére kényszeríti az embert, ami nyilván rossz érzéssel is elönthet (pláne, ha ez az első közeli tapasztalat).
Ez nincs így. Az ára miatt csak még jobb érzéssel tölthet el, hogy mennyire jól megúsztam, e téren messzemenő következtetést ne vonj le. Tehát ár/érték aránya nagyon jó. Hazai boltokban ez a gép legalább 60-70e Ft körüli.
Kompromisszumot semmiben sem kell kössek. Egyébként [erről a cucc-ról] beszélek, ami vasban a ma kaphatók között erősen megállja a helyét.
Akku időtartamban nekem irreleváns, mert szobában használom, ahol még a kijelző minősége sem mérvadó, mert nem vakító napsütés alatt kell teljesítenie, de azt írtam is, hogy nem retina kijelző szintű, ellenben a piacon ma is az 1024x768-as felbontásúak vannak többségben.Ami viszont tény, hogy itteni és más fórumos beírásokból is kiderül, a tabletek wifi minőségben még a jobb típusúak sem érik el a netbook-ok, notebook-ok szintjét.
Ismerem továbbá mik vannak a piacon, sokat nyomogattam üzletekben másféle tableteket is.Hanem magával a kihasználhatósága kapcsán merültek fel a kételyeim. Valamint azzal, hogy ez akkor is egy mobileszköz. És maximum okostelefonokkal van egy szinten, nem pedig Windows alapú számítógépekkel. Nekem ez utóbbi a fő problémám a használhatóságot tekintve, ha a netezésen kívül másra is szeretném használni.
Másik pedig a beviteli eszköz. Ezt a jelenlegi hozzászólásomat biztos kínszenvedés lett volna egy tableten megírni, még egy 9,7"-oson is, pedig még egy magyar keyboard-ot is feltettem rá. Szóval ezek a fő problémáim egy tablettel. -
varmi2
nagyúr
válasz randras #41249 üzenetére
Igaz a pipo is jó, azt elfelejtettem írni. Jónak tűnnek, nekem nagyon hasonló van csak cube-ban. Ugyan az a soc van benne, én elégedett vagyok, szinte kivált egy teljes asztali pc-t, persze leszámítva a játékokat.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
tjb007
nagyúr
válasz randras #41610 üzenetére
Ha nem bírná meghajtani, akkor szerinted a Rockchip lett volna annyira idióta, hogy mégis ezt rakja a chipjébe ?
Inkább a QXGA felbontással van gond, vagyis csak volt, és akkor is csak az 1.0-ás SDK miatt.
Tény, hogy nem ez a legerősebb GPU és mondhatni a teljesítőképessége határán táncol, de azért még elmegy. A kínai chipek közül még mindig ez tekinthető a legerősebbnek, szóval választási lehetőség nem nagyon van.
Erre a kérdésedre pedig az LG G Pad 8.3 a válasz, csak még várni kell az LTE-s verziójára.(#41611) GazRic
Ilyen nevű modell nem létezik, legalábbis még nem történt semmiféle bejelentés.
-
tjb007
nagyúr
válasz randras #41623 üzenetére
„Minek az SDK-ja ez pontosan?”
Röviden, tömören és leegyszerűsítve ezzel/ennek a segítségével készül a Rockchipes táblák szoftvere.
„hogyan javít egy frissebb verzió egy már megírt szoftver futásán, mindenfajta update nélkül?”
Sehogyan
Értelem szerűen újra meg kell írni az adott szoftvert, csak immáron az új fejlesztői környezetben. -
z0d1AK
nagyúr
válasz randras #42022 üzenetére
Ha nem is feltétlenül azzal (nem lehet tudni, hogy a kimaradt, vagy nem megfelelő minőségű kijelzők melyekbe kerültek bele), de szinte biztos, hogy a gyártóknak azért érte meg elkezdeni ilyen panelt gyártani, mert az Apple nagy mennyiségű rendelést adott le ilyen paraméterekkel. Pont ezért is írtam, hogy lehet sírni, hogy kicsi a felbontás, ennek ellenére nem várható változás amíg az Apple nem lép. 22-én bemutató, várhatóan akkor jön a második generációs iPad mini, azonban hogy abban lesz-e Retina kijelző, az még mindig talány. Ha igen, akkor valószínűleg 2014 elején elárasztják a piacot a retinás 8"-os androidos tabletek.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Zeki
nagyúr
-
Magnat
veterán
válasz randras #42142 üzenetére
4 mag, de csak A7-esek és 1.2-n mennek ... kb mint egy 1.7 körüli duál A9. Viszont 28nm, tehát a fogyija relatíve jó. Plusz egy PowerVR SGX544 gpu, azt annyira nem vágom, de sztem egy középkategória lehet. Nem az legizmosabb SOC, de teljesen használható kategória.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
veterán
válasz randras #42188 üzenetére
Épp csak átment rajtam, annyit nyomkodtam meg, hogy melléraktam az ifive x2-t. Ugyanolyan király mindkettő kijelzője, de az M7 rövidebb, ami szimpatikus benne. Nekem egy kicsit már túl nagy mindkettő, a 8" tűnik ideálisnak (remélem, a Gpad hamar másolatot kap, mert nincs kedvem 110-120k-t kifizetni egy 3G-s változatért, a Samu másolat - 1 2 - pedig nem tetszik annyira)
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
laszlohu
addikt
válasz randras #48957 üzenetére
Ha romolni akarsz, akkor felejtős,
zárt bootloadere van,
de szerintem nincs is szükség rá,
nekem pl. a gyári rom - okkal sincs semmi bajom.gps szempontjából jó,
kb. olyan, mintha x960 - al mennél,
viszont a gps érzékenységét lejjebb kell venni a navi szoftverben,
ha lehetséges, magyarul nem szabad túl érzékenyre állítani -
laszlohu
addikt
válasz randras #48963 üzenetére
Nem mondtam, hogy ilyen típus van, nekem Acerem van,
csak az MTK chipekről általában beszéltem :
nekem pl. ez is tetszik,
kivéve a kijelző, mert az TN paneles :A Lenovo, meg az Acer kb. egy kategória
szerintem nem lesz gond velük wifi, böngészés szempontjából sem,a töltőt sosem szabad otthon felejteni,
nekem állandóan a töltőn van[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz randras #48963 üzenetére
Nem rossz a Yoga 8,nekem volt. De az nem tetszett benne,miután belaktam, előfordult hogy belassult meg lafogyott pillanatokra. Üzemidőben verhetetlen,dizájnban is,csak én úgy éreztem a HD kijelzőhöz éppen kevés a hardver.
A mostani Dell Venue 7-esem olcsóbb és a kétmagos Atommal köröket ver rá.kovy29: Bőven elég a cl6,mert a tab (meg egy telefon is) sok pici apró fájlokat irogat a kártyára,abban meg ezek fürgébbek,mint a cl10-es,ami folyamatos nagyobb méretű fájl írás-olvasásnál jobb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest