Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
kateb
tag
Tabletet vennék a közeljövőben, de valahogy az engem leginkább érdeklő technikai adatokat a gyártók nem mindig adják meg a termékleírásban.
Számomra egyik legfontosabb lenne pl a jó és erős Wifi vevő, mert sokszor a kertünkben, a "g-s" routertől 30 méterre használnám, közte egy főfallal. HP laptoppal SSID-vel megnéztem, kb -70 dbm volt a jelerősség.
Concorde tabletek tesztjében pl többször is ovastam, hogy wifi terén gyengélkednek. Gyanítom sok gyártmány hasonló cipőben jár.
Vajon hol lehet arról infót szerezni, hogy melyik tabletben alkalmaznak erősebb cuccot? Mert az nulla info, hogy b/g/n wifi. -
kateb
tag
válasz Stephan89 #33723 üzenetére
Az igénylistámon a jó wifi nálam is elöl szerepel.
Méretben a 7-est kicsinek érzem, pláne ha nem 4:3-as, hanem csak 16:9 arányú ( ugye a 4:3 arány 12,5%-al nagyobb felület a 16:9-hez képest).
A MM-ban végig fogdostam a kirakott tableteket. Legjobban az iPad mini jönne be fogásra-méretre, de az meg ios, Hasonló méretben és 4:3 aránnyal kéne tablet, de androiddal.
Játékokból már kinőttem, csak filmre, e-book-ra és netre kéne, de ezekben jól kell, hogy teljesítsen.
Egérmozit nem szeretek, ezért hdmi alapkövetelmény.
3 órás üzemidő nagyon gyatra. 5-6 legalább kéne. A kínaiak az akksikon nagyon szeretnek spórolni.
Úgy látom, most fognak váltani 4 magos, 2 GB memóriára az átlagos gépek. Hogy ez ide mikor gyűrűzik be, azt nem tudom, lehet, hogy érdemes lenne kicsit várni a vásárlással, bár már nehezen bírom.
Az Onda V813 például szimpatikusnak tűnik, kérdés milyen lehet használat közben... -
kateb
tag
válasz vertigojames #33796 üzenetére
Jó leírás.
A 16:9 képarányt és a számomra felesleges 3G lehetőséget leszámítva tetszik is a ketyereAz Onda 812-ről is csinálhatnál egy hasonló leírást, képarányban az jobban bejönne.
-
kateb
tag
válasz CHIPman #33822 üzenetére
Az erős, vagy inkább mondjuk úgy, normális wifivel megáldott tabletekről már én is érdeklődtem itt, de érdemi válasz nem volt sajnos ez ügyben. Nyilván itt a fórumon senki sem tudja, hogy egy adott vasba milyen vevőt szerelnek, a gyártó meg nem köti az orrunkra, hogy mit spóroltak ki a tabletből.
A teszteket olvasgatva nekem az jött le idáig, hogy a kínaiak a wifin szeretnek spórolni, valamint a tápegységen.
Nálam pl 30 métert kéne áthidalni, plusz egy főfalat. HP laptoppal működik, de tabletben nem tudom melyik tudná ezt megoldani. Így meg lutri a vásárlás... -
kateb
tag
válasz randras #33844 üzenetére
Az milyen?
A "normális tabletek" listáját merre találom?
Vagy egyszerűen a szűrésnél csak állítsam be, hogy 90000-től?
Méretre - pofára - fogásra eddig az ipad mini tetszett a legjobban, viszont ha jól tudom, akkor az nem bővíthető memós, valamint hdmi kimenet sincs rajta, ami viszont kéne (ha hülyeséget írok, javítsatok légyszi). Ezen felül az árából 20 ezret csak a brendért kell kiadni, mert kissé túlárazták a tudásához képest.
Szerintem.Nincsenek egyébként nagy igényeim:
Jó és stabil wifit szeretnék
stabil működést
bővíthető memóriát
hdmi kimenetet
napfényben is viszonylag jól látható kijelzőt
a 12,5 %-al nagyobb képernyőméret miatt inkább 4:3 arányt, kb 8 coll-tól felfeléBöngészéshez, e-bookhoz, filmekhez, youtube-hoz lenne, játékok nem érdekelnek.
3G nem kell
GPS jól jöhet, de nem feltétel.[ Szerkesztve ]
-
kateb
tag
válasz fateless #33867 üzenetére
Nem baj, hogy az ipad-et ajánlotta, hiszen nekem is tetszene.
Tulajdonképpen leegyszerűsítve azt is írhattam volna, hogy ipad minit keresek valamilyen hdmi kimenettel és bővíthető memóriával. Az oprendszertől most tekintsünk el.
Ha ezt a két dolgot nem felejtették volna le a kütyüről, akkor már megvettem volna így túlárazva is. Viszont lefelejtették, így marad az android.
Sajnos a 16:9-es képarányt kezdik preferálni a 4:3 kárára a gyártók. Divatot teremtenek a kisebb képernyőfelülettel. Pedig nethez, e-bookhoz jobb az utóbbi. -
kateb
tag
válasz fateless #33907 üzenetére
Hi!
Ezt az Ondát már jómagam is nézegettem. Igazándiból hátsó kamerára nincs szükség, mert fotózásra céleszközt használok, dslr formában. Skype miatt elöl viszont kéne valami nem 0,3-as.
Wifije milyen az Ondának? Nyilván nem az érdekel, hogy a routertől 3 méterre fullos, inkább a 30 méter távolság izgatna, közben egy fallal.
Honnan rendelted? Szállítási idő?Valamelyik forgalmazó rendelhetne ebből néhány raklapnyit, aztán onnan lehetne vásárolgatni...
-
kateb
tag
válasz fateless #33950 üzenetére
Köszi az infót.
Közben ma ismét elmentem tabletet fogdosni eéőbb az A.-ba, majd a MM-ba.
Valamiért mindkét helyen korlátozták a tabok kipróbálásának a lehetőségét néhány gépnél.
Az A.ban sok le is volt merítve. MM-ben mind elindult, de többnél jelszót kért a nethez.Igazándiból a méretek összehasonlítása miatt mentem.
A 10-es tabokat továbbra is túl nagynak tartom, A kínálatból egy 8,9-es Asus volt a legnagyobb, amire még azt mondtam, hogy ezt még elviselném.
A 7 collra azt mondtam kevésnek érzem, de most azt kell mondjam, hogy a Samsung tab 2-es gépe 50 ezerért jobban megérné, mint az ipad mini 100 ezerért. Kicsit nagyobb a mini (ez így elég hülyén hangzik), kicsit szimpatikusabb a működése is, viszont plusz 50 ezret ez nekem nem ér meg, nem is beszélve a hdmi és bővíthető memória hiányáról.
Szóval az ipad miniről ma végképp lemondtam (mondjuk ajándékként elfogadnám, de ár-érték arányát tekintve a fizetésemet inkább másra fogom költeni).
Asus ketyerék szimpatikusak voltak, Samuk is.
Májusig tán el is döntöm, mit szetetnék. -
kateb
tag
válasz eckmester #33994 üzenetére
Hát arra már nem emlékszem, mert mindegyik modell esetében kilométer hosszúságú kódokat, varázsszavakat írtak a táblájukra. Tehát valami ilyesmi volt: [link], csak a 10 coll helyett 8,9 volt a táblára vésve (meg nyilván egy-két betű és szám más volt).
Megjegyzem a linkelt 10 colos Asus is bejönne a technikai paraméterei alapján, csak lehetne egy csöppnyit kisebb méretű. Az ugyanennyibe kerülő ipad mini ugyan könnyebb, viszont hiányzik belőle két fontos dolog, ami az Asusban megvan, így ha választanom kéne, akkor inkább szenvednék a 10 collal.
-
kateb
tag
válasz this is life #33995 üzenetére
A főoldali 7-es tablettesztet végigolvasva nekem az jött le, hogy egyiknek sem túl acélos a wifije...
-
kateb
tag
válasz Rocsesz79 #34012 üzenetére
Én is így kezdtem, aztán hasonlóan folytattam is.
Sajnos a lottó ötöst múlt héten nem én nyertem, de szerencsére viszonylag normális munkahelyem van, így kevésbé kellene árérzékenynek lennem tabet kérdésében. Viszont van itthon 3 asztali pc, két laptop, ezért a tablet tényeg csak úri huncutságnak tűnhet és a "pénzügyminiszterem" furcsán néz rám, hogy megint minek egy számítógép, ami ráadásul drága is. Tehát ezért némi időt kell fordítanom az ár-érték arány témakörére is, hogy indokoljam majdan a sok nullát a számla végén.
Legfőképp persze azért kell tablet, mert a munkaköröm a számítógéphez köt, 8 órát ülök előtte, majd hazaérkezvén ismét a pc előtt csücsülök még vagy 3-4 órát. Ez a derekamnak épp elég szokott lenni az agyamnak meg még nem, így fekve folytatnám, de a laptop ehhez már nem jó. Nehéz is, meg a hasamra téve a billentyűzet kezelése sem túl optimális.
Ezt a gondomat látom megoldódni egy tablet képében. Hogy ne kelljen apróbetűst olvasni a kis kijezőn, ezért a képet kilökném egy 32 collos tv-re (ehhez kell ugye a hdmi feltétlen).
Hogy a végén melyik ketyerét veszem és mennyiért, azt még nem tudom, de legkésőbb nyár elejére be szeretnék gyűjteni egyet.
Addig meg keresem az optimumot. -
kateb
tag
válasz kisocsi #34015 üzenetére
Modecomból akkor inkább már a 9704-es, szerintem. Persze ha belefér...
Ez már tetszene nekem is: a képaránya 4:3, felbontása ~2000x1500, akksija 7500-as, előlapi kamera 2 mp ( a hátsó 5, de az szvsz felesleges). Kb megvan benne minden, ami nekem kéne. Ha ezt 8 collban is kihoznák...
Van 8-as is, csak az még az 1. generációs ips-el. Jó lenne egymás mellett látni a kettőt, vajon a több, mint 2x-es pixelsűrűség mennyit jelent a gyakorlatban. -
-
kateb
tag
Ezeket a sorokat ágyban hanyatt fekve, egy laptopról írom. Gép a hasamon, egy idő után baromi kényelmetlen a súly miatt, ráadásul a billentyűzetet sem látom, csak ha erősen megdöntöm, szóval így látatlanban úgy gondolom, hogy a virtuális billentyűzettel és a jó két kilóval könnyebb súlyával a leendő tabletem ezt a problémámat megoldja.
Persze el tudom fogadni, hogy valakinek nem jött be.
De valljuk be őszintén, ez lenne az első termék életünkben, amit úgy veszünk meg, hogy igazándiból nincs is rá szükségünk?
Jómagam kapásból 10 dolgot tudnék itthon, amit nem használok, csak van. -
kateb
tag
válasz Blackhole13 #34151 üzenetére
Valahogy túl jónak tűnik.
Mondjuk gps nincs, de ezen kívül a leírás alapján minden benne van, ami nekem kéne. Kérdés, hogy a gyakorlatban hogy muzsikál.
Gyanítom a wifi lesz ezen is a gyenge pont, mert kínai tableten kell, hogy legyen gyenge pont. -
kateb
tag
Egy-két hete gyakorlatilag ugyanezt írtam én is: ipad minit keresek hdmi kimenettel és bővíthető memóriával.
Hogy az almásoknál miért spórolták le ezt a két cuccot nem tudom, de szvsz hiba a részükről. Vevőkört vesztenek miatta. Már rég megvettem volna, ha ez a kettő benne lenne.
A többi tulajdonsága a gépnek persze bőven kielégítené az igényeimet: hosszú akkuidő, jó wifi, stabil működés.Szóval most az Asus felé kacsintgatok...
-
kateb
tag
Ja, végül is nem tűnik rossznak, bár az akksi lehetne egy csöppet nagyobb.
Acer eddig nem volt nagyon előttem, mert a tesztekből az jött le, hogy nem biztos, hogy az kell nekem, de akár még ez is lehet a befutó.
Én azt mondom, hogy ez most 150 $, de lenne inkább 200 dolcsi, csak lenne benne 2 GB ram meg egy 5000mA akksi. Mert a leírás alapján ezen a kettőn spóroltak (panelről nem volt szó, de gyanítom azon is).
Ha lesz is itthon, akkor is kb harmadával drágábban, mint a lavór túlfelén.Úgy tűnik , hogy most lesz egy ugrás a tableteknél, de valószínűleg ilyen ugrás félévenként be fog következni. Ezt az újabb szériát már valahogy kivárom, bár elég türelmetlen vagyok.
-
kateb
tag
Azon gondolkodtam mostanában, hogy a tabletek jelentős részébe vajon mi a fenének építik bele ezeket a 0.3 - 2 Mp elő-és hátlapi kamerákat. Persze azt értem, hogy a világ valamely rejtett zugában kallódik ezekből még néhány konténernyi és el kell sózni, de ezek használati értéke napjainkban kb egyenlő a nullával.
A tabletekbe tök feleslegesen kerül, mert a kor jócskán túllépett ezen a minőségi színvonalon. Aki némileg épkézláb képeket szeretne készíteni, az úgysem a 2 megás hátlapi kamerát használja erre a célra.
Szerintem a 2 megást kéne előre rakni skypolni, hátra meg vagy semmit, vagy legalább 5 megásat.Pl itt van ez a Modecom 8001-es tabletta, az akksi és a két említett kamera a szűk keresztmetszet rajta.
-
kateb
tag
válasz Crytek #36822 üzenetére
Uzemidő folyamatos wifi, illetve böngészés mellett
wifi jelerősség, de ne a router mellett 30 centivel mérve, inkább 2 fallal odébb, vagy alternatívaként 20-30 méterre a routertől (esetleg a kettő kombinációja) , a hozzá való progit valaki már linkelte
wifi jel eldobásának gyakorisága
Töltési idő nulláról fullra
Melegedés mennyi üzemidő után jelentkezik
napfénynél mennyire használható
-
kateb
tag
Vajon a tökéletes tablettát miért nem célja egyik gyártónak sem létrehozni?
Valami mindegyikből kimarad...
Pedig a recept (részemről) megvan hozzá:
4:3 képarány
8-9 coll
IPS panel
erős és stabil wifi
jó üzemidő (mondjuk 6-7 óra felett)
bővíthető memória
hdmi kimenet
gpsAnnyira ez manapság nem lehet bonyolult...
-
kateb
tag
Nekem elég lenne 1 db is, nem utazom kereskedelemben, csak azt az egyet gyártaná már le valaki.
.Az igényeimet elnézve kétlem, hogy a 7 milliárd emberből csak nekem jutnának egyedül eszembe ezek, ha tabletre gondolok. A mini közel járt az igazságomhoz, de két filléres alkatrészt valamilyen rejtélyes oknál fogva kihagytak az alkatrész listáról. Miért rossz pl az nekik, ha az egyébként túlárazott gépük képét kilököm egy nagyobb megjelenítőre?
-
kateb
tag
válasz Crytek #36868 üzenetére
Árat nem írtam, mert az annyira nem szempont Megvenném én a minit is, ha bővíthető lenne a memója és egy nyamvadt hdmi kimenetet nem sajnáltak volna ki belőle. De sajnos ezek lemaradtak, ezért nem volt vétel.
Nexus, Samu dettóKínaiak jó irányban tapogatódznak, náluk viszont nagyjából szokásos a gyenge wifi és a halovány üzemidő.
Most őszintén: mennyi plusz költség lenne Kínában, ha a szar wifi helyett valami ütőképesebbet pakolnának bele? És valami tisztességes akksit, amivel elgurulnak gond nélkül egyharmad napot? Nem ismerem az ottani alkatrészárakat, de mondjuk átszámítva 10 ezer? Tegyünk rá 100% hasznot, legyen 20 pluszban.
Ha most ezt rápakolom a legújabb Wayteq 100dci-re, akkor 85 lenne. Nekem ez még beleférne, nyilván sokaknak nem ( ez már csak egy ilyen rohadt világ). Bár részemről a 3G-s felesleges költségnövelő tényezőt akár ki is hagyhatták volna belőle.Nyilván mindenkinek megvan, hogy a ketyerét mire szeretné használni.
Aki pl a gépen futó játékok rabja, azt kb nem izgatja, ha gyengélkedik az internetkapcsolat, viszont kell neki az erős hardver.
Aki könyvet akar rajta olvasni, annak kell a jó panel, hogy valóban olvasható legyen.
Nekem pedig, aki néha szoktam utazni nem baj (sőt!), ha van jól működő gps rajta. És a szálláson, ahol van wifi, a netet ki is tudom használni maradéktalanul. Mondjuk esti gőzleeresztés gyanánt jutyúbon megnéznék valami 3. vonalas hollywoodi filmet, amin nem kell sokat gondolkodni, mindezt kilőve egy nagyobb képernyőre, hogy esetleg a család is nézhesse. Ehhez jó wifi és hdmi kimenet kellene, de valahogy tabletben mintha ezek taszítanák egymást, mint a mágnesek azonos pólusai. -
kateb
tag
válasz Mr. Teddy #36891 üzenetére
ja, aranyárban.
Pofára mondjuk tetszik a 4 is, de egy idő után nem túl kellemes tartani, meg a MM-ban amit fogdostam, az melegedett is eléggé.
A mini sokkal jobban bejön,a silányabb panel dacára. Fele súly. Fél óra után nem mindegy, szerintem.
Érdekes, hogy pont az almás cég volt az, aki egybeépített mindent és csak röhögtek a pc-s kábeltengeren, erre most itt ez a lighntning kábel dolog.
Vagy vegyek almástévét is, ha nem akarok zsinórt? -
kateb
tag
válasz csiribacsi #36902 üzenetére
Ha ennyire bejön, akkor miért adod el?
-
kateb
tag
válasz szabi__memo #36912 üzenetére
Első olvasatban a nagyobbik érdekelne...de hol van még szeptember!?
-
kateb
tag
Egyformák nem vagyunk, de hogy nagyrészt hasonlóan látjuk ezeket a dolgokat, az biztos!
Jómagam elkezdtem tabletet keresgélni kb fél évvel ezelőtt, és még mindig nem sikerült vennem. És nem a pénz miatt.
Egyszerűen az elején felállítottam magamban néhány prioritást, amit azóta sem találtam meg együtt, egy gépben. Valami mindig hiányzik. Nyilván pár dolláros alkatrészeken múlik a dolog.
Persze van olyan, amiben kompromisszumot tudnék kötni, de van, amiben nem.
Az előbbihez tartozik pl a képarány. Ha találnék olyan ketyerét, ami a többi tulajdonságában megfelelne, akkor talán nem ragaszkodnék a 4:3-hoz.
Viszont a wifi nem lehet gyenge a gépben, ez nem kérdés. És az akksi sem jelentheti 100%-ról indulva 3 óra netezés után, hogy apám, ennyi volt, tőccccs!
És fél kilónál nehezebb gépet sem szeretnék órákig a kezemben tartani. Nem vagyok én Feketelaci.Az almás cég egy külön állatfajta, a lényegét már leírtad és egyetértek vele. Mondjuk a minire majdnem rácuppantam, de a túlárazottsága mellett abból is hiányzott egy-két fícsör.
Ezt az Acert nézegetem, lehet, hogy vétel is lesz, meggondolom még. Aztán ha itthon a kerti szalonból nem tudok majd jelet fogni a 30 méterre, fal mögött lévő routertől, akkor szépen visszaballagok vele a boltba.
-
kateb
tag
Mielőtt tabletet vettem volna, mindig izgatott a dolog, hogy vajon a wifis vételi képességei egy tabletnek mennyire jók avagy rosszak. Általában el vagyok havazva, szabadidő nem sok van, de ma szakítottam egy órát arra, hogy végigjárjam a házunkat úgy, hogy egymás mellé tettem a tabletet és egy laptopot.
A tablet egy Asus Memo Pad 581 cl volt, wifi analyzer program futott rajta, míg a laptop egy Dell Latitude 6410-es volt, amin Acrylic wifi home szoftver dolgozott.
A tapasztalat az volt, hogy a laptopnak jobbak a wifis képességei, gyakorlatilag 5-8 dBm-el mindig erősebb volt a jel azon, mint a tableten. Ezt a különbséget közvetlenül a router mellett is produkálták. Ha egy szinttel lejjebb mentem a házban, akkor már inkább 8-10 dBm volt a különbség. Kint a kertben, 30 méterre a routertől (plusz fal) a tablet már szinte használhatatlan netezésre, annyira gyenge a jel és lassú, a laptop azért még elvan valahogy.
Szóval elkezdtem most azon variálni, hogy valahogy a kertbe is kivigyek valami erősebb jelet, hogy nyáron az árnyékban ücsörögve se kelljen nethiányban szenvedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Eladó iPad 6 hibátlan műszaki és esztétikai állapotban (32GB, Wifi)
- Új Doogee T20 Ultra 12 colos tablet pc táblagép 12/256GB 12"
- Realme Pad tablet
- Kindle 3 (billentyűzetes változat), Rakuten led olvasólámpával és eredeti Amazon bőrtokkal
- Apple iPad Pro 13" OLED M4 WiFi + Cellular,512 GB, 2027.04.ig garanciális, új, bontatlan,Space Black
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest