Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) Hack3er


Hack3er
őstag

Sziasztok!
Vettem egy helios 44-2 obit egy zenit-B géppel, jobban csak az obi miatt vettem, digitális gépre, de ha már egyszer van ilyen régi fotógépem gondoltam hogy kipróbálom, apám hozott is 2 tekercs iso 200-as filmet, majd ha jobb, nem ilyen esős sz@r idő lenne elkattingattam volna már. De inkább kicsit informálodok a témában.

Olyan kérdésem lenne hogy ugye a helios f2 fényerővel rendelkezik, ha én napos időbe szeretném a f2-t használni, ahoz nem lesz kevés az 1/500-ad max záridő?

Onnan indulok ki ha átrakom átalakítóval a 40D-re a helit és a 2-es rekeszt beállítom még a 1/8000 éppen elég tud lenni bizonyos esetekben. Bár most így belegondolva lehet hogy tök hülyeséget írok, mert hát a szenzor és a film között van egy kis külömbség.

szerk: Fénymérő nélkűl meg hogy? Csak állítok záridőt és katt?
Digi gépen azért egyszerübb.

[ Szerkesztve ]

(#1352) MrChris válasza Hack3er (#1351) üzenetére


MrChris
nagyúr

F2-n azért ne várj karcolást, inkább 2,8 4. Digiten mérj fényt és állítsd be azokra az értékekre a Zenitet, ez a legegyszerűbb.

(#1353) optikus válasza Hack3er (#1351) üzenetére


optikus
senior tag

zenit b-n nincs fenymero. ezert valamivel merni kene, mondjuk a digit is jo lehet de soxor nem teljesen passzol amit azok mernek (en igy tapasztaltam).
nem ismerem a 40D-t de az elv a kovetkezo, digitetre tegyel fel egy obit. allitsd fix iso 200-ra. valassz A uzemmodot, allitsd be a kivant blendet (mondjuk f2), nezd meg a hogy a digit milyen idot javasol hozza. ahhoz kozelit allits be a zeniten. konnyen elofordulhat hogy vilagosabb helyen az 1/500 sok lesz, ezert mast nem tudsz csinalni rekeszelsz es lemesz az 1/500-ig (ezt szinten a digiten le tudod szimulalni).

amugy meg ha digit egyszerubb akkor fenykepezz a digittel... :K

Buy books not gear.

(#1354) dbala


dbala
tag

Sziasztok!

Volt egy link-em elmentve az otthoni hívásról, hogy majd ha lesz időm akkor kipróbáljam, de sajnos a link már nem működik. Ez volt az: http://www.fotovilag.hu/foto/labor/lab-01.htm
Tudnátok adni más forrást ahonnan meg lehetne tanulni az alapokat? A legegyszerűbb itthoni fekete-fehér hívást próbálnám ki elsőnek. Ehhez milyen filmet, vegyszereket érdemes beszerezni?

(#1355) mr_balage válasza dbala (#1354) üzenetére


mr_balage
csendes tag

Szia, itt egy jó összefoglaló írás sok információval:
[link]

Én is most csináltam először és egész jól sikerült.
Foma hívót, fixálót és csepptelenítőt vettem a Syrex-ben.
A higításokat és időket leolvashatod a csomagolásról.

Jó segítség még ez:
http://www.digitaltruth.com/devchart.php

Bal oldalon választhatsz filmet és hívót.

Üdv: Balage

(#1356) optikus válasza mr_balage (#1355) üzenetére


optikus
senior tag

sztem nem hozza kene kuldeni mert szte csak az a jo nega amit o hiv vagy amire azt mondja hogy szte jo (de olyan nincs), es meg a kakan is csomot keres. a sima hivast egesz egyszeruen meg lehet oldani, le van irva a legtobb gyarto pdf-jeben szinte az egesz folyamat lepesrol lepesre. de itt a topicab is parszor elhangzott mar mi kell minimalban.

Buy books not gear.

(#1357) dbala válasza mr_balage (#1355) üzenetére


dbala
tag

Köszi szépen.

optikus: Régebbi hozzászólásokban is láttam ezt a linket, gondoltam hátha át lett mentve valahova a cikk. De akkor lehet a lényeg fölött átsiklottam, szétnézek még.

(#1358) mrmarkus


mrmarkus
aktív tag

Ezt talán érdemes átfutni annak, aki most ismerkedik az analóg fotózással...

Film for the Digital Photographer – Techniques by Dan K

Freedom of Information

(#1359) j.bravo


j.bravo
addikt

Urak, mit gondoltok efelől?

Whatever.

(#1360) optikus válasza j.bravo (#1359) üzenetére


optikus
senior tag

hat sztem sokat ne varj tole. en biztos nem vennem meg foleg hogy van egy kozel hasonlo obid. eladni is nehez ezeket.

Buy books not gear.

(#1361) j.bravo válasza optikus (#1360) üzenetére


j.bravo
addikt

Köszönöm!
Inkább 35-70? Az tuti nem G, talán D. Vagy csak siman AF.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#1362) spanyoll válasza j.bravo (#1361) üzenetére


spanyoll
addikt

Picit beteges 35-70et tudok adni kölcsön tapizásra ha van rá igény.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1363) j.bravo válasza spanyoll (#1362) üzenetére


j.bravo
addikt

Köszi, nem kizárt hogy majd lesz.Rájöttem hogy amit most hirdetnek az manuál, arra meg egyelőre jó a praktica. Ha beretvaéles manuál nikkorokkal pazarolhatok majd celluloidot az persze jó lesz, de a beszerzés alatt álló f75-höz (ez volt olcsón) egyelőre af-eset keresek.

Whatever.

(#1364) Holdember


Holdember
csendes tag

Sziasztok, új vagyok! Negatívról nagyítást (papírképet) hol érdemes csináltatni? Az eddigi tapasztalataim nagyon rosszak:

1. Nem jó képkivágás. A negatívon lévő kép és a keresőben lévő nem egyezik, és nagyításnál a kedves dolgozó a negatív szélére igazítja a képet. Így elcseszett dolgok születnek. Szerintem ezen az előhívó szakember tud állítani. Csak ha leszarja és beküldi a gépbe, autómatán akkor elcseszett képek születnek. Volt olyan, hogy egy képen egy ember egy-az egyben hiányzott, pedig a negatívon rajta van és nem a legszélén a képnek. Az indexképeken a teljes negatív kocka látszik. Akkor a nagyításon miért nem lehet megoldani ezt?

2. Alapvető probléma, hogy egy pl 10*15-ös képet nézve, (ami profi negatívról lett nagyítva) olyan a kép, mintha egy 50%-os jpeg tömörítést csináltak volna rajta. Eltűnik a szemcsézettség, a részletek. Olyan lesz a kép, mintha csak egy 50 megapixeles csoda kompakt géppel csináltam volna és "kimosták" volna. Mintha egy fos zajszűrés lenne rajta. Az az érzésem, hogy levilágításkor a digitális jelfeldolgozás, vagy adatátvitel nagyon el van baszarintva. Mintha a szkennert 100dpi-re állítanád, aztán kinyomtatnád 300dpiben. Elvileg a technika fejlődött az elmúlt évtizedekben, lézeres levilágítás, stb, de gyakorlatilag egy kalap kaki ami a papírra kerül.

Megjártam budapest sok laborját, Soós, Ildia, Rossmann, Szalay fotó, HP labor. Gyakorlatilag mindenhol igénytelen nagyítások születtek. Ha megnézek egy 90-es években készült tucatlabor nagyítását (családi fotó, kompakt gép), ég és föld a különbség. A régin van részlet, van szemcsézettség, szkennerben többszörösen tovább nagyítható, vagyis szemmel már nem látható részletek is vannak a papírképen.

Még egy érdekesség, ha szkennelést kérek, az valami fos felbontásban jön és szintén borzasztó JPEG tömörítésben, ami miatt pont olyan szar nyomatok készíthetőek vele, mintha nagyíttattam volna. Azok a batár gépek a laborokban ilyen szar minőségben dolgoznak? Kizárt. Vagy a sebesség oltárán valami gagyi beállításon üzemeltetik őket? Van itt olyan aki ért ezekhez a profi laborgépekhez? Lehet rajtuk állítani valamit ezügyben, vagy ennyi nyugodjak meg?

Egy kérdés: a fotóipar nem tudja mi az a képminőség? Mert nekem ez jött le. Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#1365) spanyoll válasza Holdember (#1364) üzenetére


spanyoll
addikt

Arról nem a laboráns tehet, hogy a fényképeződ keresője nem 100%-os lefedettségű, erről nem tudsz és nem számolod bele a komponálásba, tehát ne őt hibáztasd és tartsd lustának vagy nemtörődömnek. (még ha sok labor olyan is).
Jpegből vagy scanből képet sok helyen csinálnak, mert szarnak rá. A Lab4art-ot hívd fel, ők szerintem negatívról közvetlen nagyítanak HA nagyítanak, nem pedig a scanről.
Amúgy a képkivágást lehet variálni, de amíg nem állsz a laboráns mellett és mondod nekik, hogy hogy kéne, addig nem fogja tudni, nem gondolatolvasó ő sem.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1366) Holdember válasza spanyoll (#1365) üzenetére


Holdember
csendes tag

Igen, arról nem Ő tehet, de ha 4 ember van a kép közepén és egyet levágnak, akkor az gáz. Normális helyen azért nézik. Nem művészi komponálás a cél, csak józan paraszt ésszel. De ha autómatán középre teszi már az is jó. Konkrétan ez az Ildia nevű helyen volt, oda sem megyek többet vissza. Gáz amit művel az a nő. És nem tucatképekről volt szó, hanem A4-es nagyításokról, sok pénzért.

(#1367) spanyoll válasza Holdember (#1366) üzenetére


spanyoll
addikt

Na igen, de mivel mindenki úgy és azt fotóz amit akar, ezért extra instrukció nélkül fogja és hívja 1:1-ben amit lát a negán. Vagy szólni kell neki, vagy magadnak hívni.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1368) optikus válasza spanyoll (#1367) üzenetére


optikus
senior tag

nem akarod erteni? levagta a kep egy reszet, nem arrol ir, hogy olyan kerult ra amit o nem latott a keresoben hanem olyan nem kerult ra ami a negan ott van.

Buy books not gear.

(#1369) optikus válasza Holdember (#1366) üzenetére


optikus
senior tag

a minlaborok ilyenek, ma mar szineset nem nagyitanak sehol sem optikai uton. egy 10 eve beszerzett minilabor nem csinal mast csak atfenykepezi a negat egy oskori erzekelovel (nyilvan azokbol is az olcsot vettek mar akkor is) es ravilagitja a papirra. ezert lesz fos a papirkep. a cd-n ugyanezt a jpg-t kapod azert fos az is.

Buy books not gear.

(#1370) spanyoll válasza optikus (#1368) üzenetére


spanyoll
addikt

Igen, direkt nem akarom érteni. Simán félreolvastam, veled még nem fordult elő?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1371) optikus válasza spanyoll (#1370) üzenetére


optikus
senior tag

nem.

:DD

Buy books not gear.

(#1372) masterful87 válasza optikus (#1369) üzenetére


masterful87
senior tag

Én ezekhez a dolgokhoz nagyon amatőr vagyok (na meg fiatal is), de a tisztánlátás végett:

A keresők lefedettsége maximum 100%-os, de inkább kevesebb.
Tehát ha a keresőn komponálok, és azon látok mindent, amit rögzíteni akarok, akkor tuti, hogy a negatívon is rajta lesz, de lehet, hogy egy kicsivel több is! (kevesebb semmiképpen)

Régen volt a szakember (talán ő volt az optikus) előhívta a negát, és nagyítógépen elkészült a színes kép több lépcsőben, különböző vetítési időkkel, extra vegyszerekkel a fekete-fehér képekhez képest. Mivel ember csinálta, előfordulhatott hogy kicsit újra lett vágva, méretezve a kép.
De ha alapból 1:1-ben levilágítást használ, akkor nem történhet levágás, a negatív teljes tartalma a képre kerül?!

Ma meg egy automata minilaborba megy bele a negatív, és a digitalizálás során okádék minőségben mentik le, majd azt nyomtatják ki? WTF?

Aki ma analóg fotózik, annak tényleg marad a házi hívás, meg mindenféle trükkös módon a negatív digitalizálása? (szuper szkenner, vagy dslr átvilágítással)

Értem én, hogy digitális korban élünk, de hogy egy ilyen forradalmi, csodálatos technikával így elbánjanak... elszomorító! :(

(#1373) A Zéé válasza masterful87 (#1372) üzenetére


A Zéé
addikt

"A keresők lefedettsége maximum 100%-os, de inkább kevesebb."
Nem igaz, lehet nagyobb is. A Yashicám keresőképe is nagyobb, mint ami a negára kerül.

Just a simple Lineman...

(#1374) spanyoll válasza A Zéé (#1373) üzenetére


spanyoll
addikt

Mióta van neked Yashicád?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1375) A Zéé válasza spanyoll (#1374) üzenetére


A Zéé
addikt

kb 2,5 éve:)
Bár sokkal kevesebbet használom, mint szeretném. Bár a digit is lassan fél éve csak hurcolom mindenhova. Semmi olyan nem történik velem mostanság, ami miatt érdemes lenne képelni :(

Just a simple Lineman...

(#1376) spanyoll válasza A Zéé (#1375) üzenetére


spanyoll
addikt

Nekem is lassan negyed éve csak fénymérőnek van a digi.
Rakd be a táskádba a yashicát a digi helyett, fűzz bele valami kicsit gyorsabb, univerzálisabb filmet, aztán ha van egy kis időd meg kedved akkor lövöldözz arra.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1377) A Zéé válasza spanyoll (#1376) üzenetére


A Zéé
addikt

a kobakban kell rendet raknom. 2013 második fele és 2014 elég fos volt minden szempontból, igazából csak az a pozitívum az elmúlt 2 évből, hogy nem mentünk szét barátnőmmel. És ez rányomta mindenre a bélyegét. Meg kell tanulnom újra értékelni a kis dolgokat is, aztán akkor újra megjön a kedv majd a képeléshez is. De ez már nagyon off itt :)

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#1378) spanyoll válasza A Zéé (#1377) üzenetére


spanyoll
addikt

Nekem a filmes fotó segít ilyenekben is, úgyhogy egy próbát megér (persze ilyen két éven átívelő szart nem pucol el).
Mindegy, az idei év jobb lesz!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1379) masterful87 válasza A Zéé (#1373) üzenetére


masterful87
senior tag

Jogos, az átnézeti keresőkre nem gondoltam!
De a TTL rendszerű keresőknél aszem stimmel amit írtam. A többi pedig még mindig érdekel! :))

(#1380) optikus válasza masterful87 (#1372) üzenetére


optikus
senior tag

laboransnak hijjak oket ;)

amugy meg ja igy van a filmes eljaras kihalt, ahol lehet digitalizalnak azt meg lehetoleg olcson es gyorsan azaz xar minosegben. minek jobbat ha ez is eleg a nepnek no meg amugy is egy halodo dologrol van szo.
persze van kezilabor arany aron (az meg pont ezert halodik) igy a legjobb a hazi csinalas. csak az koltseges es maceras. aki azt hiszi hogy vesz egy par ezer ftos klasszik gepet aztan majd azzal kattingat es csinalja hipszterretro kepeket par ftbol az nagyot fog csalodni. itt a gepen kivul minden bazi draga es vert izzadva rengeteg meloval es suskaval fogja elerni egy rendesebb dslr minoseget. :Y

Buy books not gear.

(#1381) optikus válasza A Zéé (#1373) üzenetére


optikus
senior tag

nem azert de egy tavmeros vagy ps keresot ne keverjunk mar az slr keresokkel.
slr vilagban 100%-os lefedes a legjobb gepek kivaltsaga volt. a kommersz kategoria 80-90%-os, es akkor meg a keresonagyitasba bele se masztunk :N
ha a laborban levagjak a kep szeleit, keres nelkul, akkor reklamalni kell es kerni uj nagyitast mert azt ok elbakktak.
egy esetet tudok elkepzelni (ami digitnel is soxor elojon) hogy a nega/digifajl oldalaranyai nem eggyeznek meg a papireval. ilyenkor donteni kell hogy levagas vagy alulfolul esetleg ket oldalt ures csik marad. de ezt is az ugyfel donti el nem a laboros. a megrendelore ra szoktak irni pont az utolagos reklamacio megelozese miatt.

Buy books not gear.

(#1382) j.bravo


j.bravo
addikt

Emberek, adott egy Kodak Portra 160. Kisfilm, egy Prakticában fotóztam el. Nem emlékszem mikor járt volna le, de szerintem még nem. Másfél-két éve vettem fotológusnál. Tavaly nyáron kezdtem elfotózni, most fogyott el. Híváskor a szaki azt mondta jól lett exponálva - ezért is zárnám ki hogy lejárt mert akkor ugye az érzékenysége is csökkent volna...).
Szemcsézet szép meg minden, de a szkeneken (Epson V750Pro-val csinálta ua. szaki) a színvilág tök hideg. Tiszta zöldes az egész. Még a naplementék is. Mintha nagyon le lenne fojtva a vörös csatorna (mondjuk amikor tényleg tök piros elem van a képen, az piros is).

A szkenneléskor mehetett el az automatika, túlkompenzálhatta a hordozó celluloid narancsosságát?

Vagy tényleg ilyen hülye zöldes a Portra színvilága?

Whatever.

(#1383) PRDZsolesz


PRDZsolesz
aktív tag

Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok-e, de nem találtam más topikot. Takarítottunk picit, és találtam a padláson egy ilyet. Ér ez valamit a mai világban? Gondolom nem, de semmi közöm a fotós témához. Előre is köszönöm! :R

(#1384) spanyoll válasza j.bravo (#1382) üzenetére


spanyoll
addikt

Én a szkenre fogom a történetet. Rakd be a képeket LR-be/PS-be, és húzd kicsit visszább a zöldeket, aztán meg is van oldva. Portrát nem gondolom igazán zöld filmnek, bár hozzá kell tennem, hogy nem fotóztam rá sokat.

@PRDZsolesz: Pár ezret érhet, max egy kényelmesebb hétvégi berúgás árát, de ha bármennyire is emlék, akkor inkább ne add el.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1385) PRDZsolesz válasza spanyoll (#1384) üzenetére


PRDZsolesz
aktív tag

Köszönöm a választ, igazából semmi nem köt hozzá, szóval ha akadna rá vevő, akkor eladnám. Köszi még egyszer! :R

(#1386) optikus válasza PRDZsolesz (#1383) üzenetére


optikus
senior tag

hat kb semmit. ha egyaltalan mukodik, nincs belerohadva az elem vagy kifekudve az lcd.

Buy books not gear.

(#1387) optikus válasza j.bravo (#1382) üzenetére


optikus
senior tag

nehez ezt igy latatlanban megvalaszolni. kinek mennyire zold a zold, lehet hogy ami neked sok az neki pont jo volt. hogy mi lehet zold azt is nehez eldonteni, a negativ alapvetoen narancs szinu maszkos, amin at szemre ranezessel nem lehet megitelni az arnyalatokat. a szkennelesnel meg barmit el lehet tolni, eleg csak egy gorbet arrebb tolni. no meg a monitor is olyan amilyen, lehet o szepen beallitotta adobe rgb-ben kalibralt monyoval te meg nezed egy tn paneles 6 bitesen (vagy forditva, ezen se csodalkoznek), es persze a hivast is el lehet tolni, ha nem tartjak be az eloirast vagy faradt egy vegyszer maris maszik osszevissza a szinegyensuly. a sokaig gepben melegben tartott filmnek se tesz jot a tarolas az is valtozik kemiailag.

Buy books not gear.

(#1388) j.bravo válasza optikus (#1387) üzenetére


j.bravo
addikt

Köszi, mindenképp probalom majd újra szkennelni. Vagy atfotozni,
A monyóm egy pva paneles eizo, kalibrált, de régen. :) ennyire nem maszhatott el.
Kiderül.
Arra gyanakszom hogy a szkenner automatika tulkompenzalt.

Whatever.

(#1389) rascalyjo


rascalyjo
tag

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy most kezdek kicsit foglalkozni az analóg fotózással.
Tudtok e ajánlani olyan helyet Budapesten ahol előtudom hívatni a negatívot úgy hogy CD-re kiírják lehetőleg úgy hogy ne Jpeg-be legyen, hanem vesztesség mentes formátumba ha ez persze megvalósítható.

Egy helyet felhívtam itt a környéken és mondták hogy csak Jpeg-be tudnak menteni eszméletlen kis felbontásban.

Segítségeteket előre is köszönöm!! :R

(#1390) optikus válasza rascalyjo (#1389) üzenetére


optikus
senior tag

roviden: nincs ilyen hely.
hosszan: olvass vissza par oldalt, nezd meg a netes arlistakat,szorozd fel a kocka arakat.

Buy books not gear.

(#1391) leeka


leeka
tag

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni kezdésnek egy gépet és elakadtam a válsztásban.
SegÍtenétek?

Minolta Dynax 7000i vs 505 Si ?
8, és 10 e Ft-ért vesztegetik őket.
A 7000i-hez adna vakut is (minolta 3200i)
Mind a 2 gyári AF 35-80 objektÍvel

[ Szerkesztve ]

Fear the future !

(#1392) optikus válasza leeka (#1391) üzenetére


optikus
senior tag

sztem igazabol mindegy... az igazi kerdes amugy is az lesz hogy mit csinalsz majd a filmel miutan kipottyant a gepbol.

Buy books not gear.

(#1393) leeka válasza optikus (#1392) üzenetére


leeka
tag

Végül egy szép 505si mellet döntöttem és egy használt Zenit TTL...
Sajnos a Zenitem tükre a próbák után felakadt, és úgy is maradt.
Tudnál, tudnátok ajnálani egy jó szervízest? (kb mennyi?)
Vagy inkább vegyek egy másikat?

Fear the future !

(#1394) spanyoll válasza leeka (#1393) üzenetére


spanyoll
addikt

Vegyél másikat, mert meg lehet csinálni, de nem éri meg. Kivéve ha meg tudod bütykölni otthon, akkor még jó is lehet.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1395) optikus válasza leeka (#1393) üzenetére


optikus
senior tag

probald meg lepieszkalni lehet csak odaragadt valami szmotyitol.
szerviz az biztos tobb mint egy masikat venni, amugy meg minek ha ott a minolta?

Buy books not gear.

(#1396) dbala


dbala
tag

Sziasztok!
Dslr-el szeretnék negatívokat digitalizálni átfényképezéssel. Makró objektívem sajnos nincsen. Ezek közül szerintetek melyikkel próbálkozzak? kit 18-55, 50 f1.8, 70-200 f4 Van egy kb 2 ezer forintos kínai manuális közgyűrű sorom meg raynox dcr-200 makro előtét. Melyikkel lehetne tűrhető eredményt elérni? Vagy esetleg vegyek egy fordítógyűrűt? De abból milyet, amikor csak a vázra teszek egy objektívet fordítva vagy a második objektívet fordítom szembe a vázon lévő objektívvel?
Bocsi a sok kérdésért. Gondolom van itt valaki aki már végigjárta ezt az utat.

A negatívot valami fényes felületre tegyem pl. tablet, monitor vagy csináljak egy kartondobozt amit hátulról megvilágítok?

[ Szerkesztve ]

(#1397) optikus válasza dbala (#1396) üzenetére


optikus
senior tag

ebben sok okosat fog mondani mindenki. de sztem legegyszerubb ha vegigprobalgatod oket, ez azert nem olyan sok kombinacio. plane hogy azt se tudni milyen vazad van, ff vagy valami croppos.
rajzolj egy papirra egy 24x36mm es teglalapot es azon probald ki. az a legjobb amelyiknel nincs tulzott parna torzitasa es nagyjabol lefedi a kepmezot.
a tablet vagy telefon is jo alatetnek de hogy a pixelek ne latszodjanak tegyel ala matt muanyagot (tejfolos doboz oldala). a gepet meg persze allvanyra. a kovetkezo kerdes ugy is az lesz hogyan lehetne szinhelyes kepet csinalni ;)

Buy books not gear.

(#1398) Bozsana


Bozsana
tag

sziasztok!

van itt valaki aki egri esetleg?
szeretnék analóggal fotózni én is, és gondoltam egyszerű lesz filmet venni itt...de nem az. nagy nehezen találtam egy helyet (a neten amik voltak azok már nem léteznek), ahol volt 3 db film, 200isos,vm nagyon alap kodak. és ennyi. és mondták hogy egerben ff-filmet ne is keressek, előhívatni végképp ne akarjam, max (esetleg) pesten. ez tényleg így megy?

(#1399) A Zéé válasza Bozsana (#1398) üzenetére


A Zéé
addikt

simán így megy. FF-et hívni otthon kell. Itt Zalaegerszegen se foglalkoznak már vele sehol sem, sőt c41 minilaboros filmet is már csak a Müller drogériában kapni. Pesten is csak pár helyen hívnak és forgalmaznak már filmeket.

Just a simple Lineman...

(#1400) Bozsana válasza A Zéé (#1399) üzenetére


Bozsana
tag

hát ez elég szomorú:(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.