Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) optikus válasza spanyoll (#947) üzenetére


optikus
senior tag

nem kell ezekkel foglalkozni. mindenki csinalja azt amihez kedve van amit jonak tart, amit elvez. van aki divatbol van aki megszallottsagbol, esetleg szimplan csak ahhoz szokott vagy szorakozasbol es ezert fotoz meg filmre. engem sosem izgatott kinek mi a heppje, lenyeg hogy ha elvezi akkor csinalja, a technot meg megbeszeljuk itten :)

365 napos projekt s jo moka. lattam multkor ugyanezt, minden nap 1mp-nyi videot csinalt a figura (talan gopro). osszefuzte es ebbol csinalt egy filmet. szigoruan 1mp naponta. ez is erdekes es visszadja egy eved torteneseit. de letezik meg sok mas hasonlo dolog, neten korbekotoraszva sok agyament dologra lelhetunk.

Buy books not gear.

(#952) Stauffenberg válasza optikus (#951) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én azt sem értem amikor a 365 napos fotós projekteket fikázzák le. Amikor az egyik ismerősöm belevágott, akkor már cikinek számított ilyenre pazarolni az időt. Végül csak fél évig csinálta,de sokkal többet fejlődött ebben a 6-7 hónapban, mint az azt megelőző pár évben összesen. Egyszerűen csak azért, mert minden nap rászánt egy kis időt, mindenhova vitte magával a fényképezőgépet és beleépült a mindennapjaiba, hogy amerre csak jár, fotós szemmel nézzen a dolgokra.

Az más kérdés, hogy a témaválasztásai rendszerint valamilyen hipszter, divatos hülyeségek voltak, de a formanyelv amivel megfogalmazta a fotókat az sokat fejlődött. A tartalom az más, az kevésbé függ a rutintól.

De amikor gyerekként fotószakkörre jártam (2001-2002 környéke), akkor álmodni sem mertünk digitális gépekről. Volt olyan projektünk, hogy fűzzünk be egy tekercs filmet és minden nap csak egyetlen fotót készíthetünk. Hordanunk kellett magunknál a fényképezőgépet és jól meggondolni, hogy mikor kattintunk, mert lehetőleg a napunk legemlékezetesebb pillanatát kellett elcsípni. Ezek a mai projektek is hasonlók, de ezek már inkább arról szólnak, hogy több tucat fotó közül kiválasztod a legjobbat ami a napodat illusztrálja. Ez sem rossz, ez meg a szelektálásra, képszerkesztői mentalitásra tanít meg.

(#953) A Zéé válasza spanyoll (#938) üzenetére


A Zéé
addikt

spanyoll!
nemtom milyen színű, állapotú, csak most láttam :)

Just a simple Lineman...

(#954) spanyoll válasza A Zéé (#953) üzenetére


spanyoll
addikt

Rossz a link, vagy nálam van valami error :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#955) A Zéé válasza spanyoll (#954) üzenetére


A Zéé
addikt

ehh, kiganajozták. :(
25-ért hirdetett valaki fm2-t az index nikonos topicban. ha érdekes, és valahogy elő lehet túrni chrome előzményekből, vagy kukikból, vmi mentett verziót, akkor mondjátok meg, megkeresem

Just a simple Lineman...

(#956) Cassidey


Cassidey
senior tag

Ez egy nagyon homály kérdés lesz, előre is bocsánat. :)) Most vettem át életem első tekercsét hívás után, de régebben lőttem, és semmilyen emlékem sincs mit mókoltam a beállításokkal.

Kodak Tmax 100 a kérdéses darab. A "problémám", hogy kontraszt szinte nulla a képeken. Én szúrtam el valamit fotózásnál, vagy a híváshoz van köze a dolognak? Nem hibáztatni akarom a helyet véletlenül sem, csak ha nálam van a hiba, például folyamatosan túlexponáltam, és ez eredményezte, akkor legközelebb tudni fogom mit tegyek, hogy több kontrasztot kapjak ha értitek mire gondolok.. ha meg a hívás, akkor megmondom, hogy kontrasztosabbra légyszi. :)

Jövő héten megyünk nyaralni és sokat szeretnék filmre fotózni, de még abban a fázisban vagyok, hogy fogalmam sincs lesz e abból valami amit lövök. :D Bár 36 kockából lett 36 kép, úgyhogy nagyon sikeresnek érzem magam ezen kívül. :D

(#957) optikus válasza Cassidey (#956) üzenetére


optikus
senior tag

Milyen formaban vetted at a kepeket? Papirra nagyitva, szkennelve, vagy csak igy a negara ranezve mondod hogy alacsony a kontraszt.

Amugy azt mondom hogy az ezust alapu ff filmeket (ilyen a tmax is) otthon kell hivni es tovabb feldolgozni (nagyitani,szkennelni). Ha ez nem megy akkor sok penzbol sok meloval xar eredmenyunk lesz. Ez kifejezetten igaz a t kristalyos filmekre (tmax) mert annak sajat specko hivoja van (meglepo modon tmax neven) ami egyreszt draga masreszt csak ebben adja ki azt az elonyet amiert ilyen filmet hasznaljunk (harmadreszt a boltban tuti nem ilyenben hivtak mert vagy fingjuk nincs rola vagy ha van is nem fognak beruhazni mert sose terul meg).
Sztem soxor leirtam a filmes fotozasnal nem lehet megkerulni az az aprosagot hogy a kep elkattintasa meg egy tutijo retro gep beszerzese meg baromi keves a jo kephez. Legalabb ugyanennyi mulik az utofeldolgozason. Az meg koltseges es idoigenyes maceras. Ha ezt valaki nem akartj hanem azt hiszi hogy egy labor helyette megoldja az csalodni fog jo daragan.
Probald meg a lab4art-ot aszongyak turheto/jo hely, de sztem hosszu tavon nem az a megoldas.

Buy books not gear.

(#958) optikus válasza spanyoll (#954) üzenetére


optikus
senior tag

Angol ebayon nezegettem ugy 100-120font plusz fuvar (kb 20gbp) vannak jol mukodonek irt fm2-ok. Persze ez csak a filmtarto doboz kerdes meg az obi, de a nikonnal ebben eleg nagy a katyvasz ezt csak valami hozzaerto tudja megmondani mi mivel mukodik.

Buy books not gear.

(#959) Cassidey válasza optikus (#957) üzenetére


Cassidey
senior tag

Nekem az ezzel a nagy bajom, hogy oké, előhívom valahogy, de be is kellene szkennelni.. Café Analógban hívták egyébként, a helyi laborban elhajtottak vele természetesen. :D

Szkennelést és kivételesen papírképet is kértem, mindkettő fakó. A negatívot nem tudom jól megítélni, mert picit sem értek hozzá.. de ott mintha kontrasztosabb lenne.

Csak hogy ne a levegőbe beszéljek. :) Ez az eredeti:


[link]

Ez a meghúzgált:


[link]

Egyébként HA mégis nekiállnék hívni, akkor nagyságrendileg mennyibe kerülne egy kezdő szett ha bemennék a boltba és megvenném? Esetleg ebay, de használt dolgokat nincs igazán időm/lehetőségem vadászni.

(#960) optikus válasza Cassidey (#959) üzenetére


optikus
senior tag

hat igy monitoron sztem nincs semmi baja eleg kontrasztos. a mokolt meg rosszabb is mert reszletvesztese van az eredetihez kepest (pl az oltony fekete lett, a vilagos kiegett). persze ettol meg a papir barmilyen lehet.

igazabol a negativnal az a jo ha nem tul kontrasztos szemre. abban szebben megmaradnak az arnyalatok es jobban nagyithato. de hat ennek vegtelen irodalma van.

ha hazilag akarsz hivni az eleg olcso. talan a legolcsobb muvelet. sok felszereles se kell hozza. alapvetoen egy jo tank. pl kaiser/ap feher spiralos. acel tank is jo de abban nagyon nehez befuzni a filmet meg en is el szoktam rontani pedig parszor mar csinaltam, szoval azt kezdesnek nem javasolnam. ami nagy elonye van az acelnak hogy sporolos, keves lotty eleg hozza. egy kasier tank sztem par ezer ftbol megvan. kell meg egy homero, ha lehet tized fokos. ha elektronikus akkor legyen vizallo. ezen tul mar minden luxus, hazilag is kivalthato. pl vegyszer mero edeny, ilyenbol van kemiai uveg, vagy muanyag, de vegeredmenyben jo a konyhai kimero pohar is. kell film csipesz, ha nincs akkor jo a papir osszefogo iratcsipesz (valami nagyobb meretu).
vegyszerbol meg ami jol esik meg amire keret van. a rodinal az eleg csabitoan hangzik de nem javaslnam (sok fele ne ven fut, pl foma r09). sok jo tulajdonsaga van, pl vegtelen ideig eltarthato, nagyon kiados, nagy az irodalma stb. viszont nagyon szemcsesre hiv. helyette az xtolt mondanam (en azt hasznalom, tesztelesekhez szoktam rodinalozni). az szepen hiv, jobb az eredmenye minta rodinalnak. ezeknek is vegtelen irodalmuk van, sokan eskusznek mas hivokra (pl d76,id11,stb). ja es mindenkepp elontos hivot hasznalj a hosszabitgatos az eleg macera es pontatlan is. fixirbol barmilyet vehetsz mind jo, nyilvan a legolcsobbat erdemes. ha akarsz stop furdot akkor abbol is jo barmilyen (en nem hasznalok). csepptelenitore erdemes beruhazni, de lehet elni nelkule is.
fotovilagon van egy cikk a hivasrol, erdemes elolvasni, bar sztem kicsit tul van bonyolitva.
http://www.fotovilag.hu/foto/labor/lab-01.htm

Buy books not gear.

(#961) Stauffenberg válasza Cassidey (#959) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem sincs semmi baj azzal a kontraszttal, jó nyilván az alsó jobban üt, de pont a digitális utómunka miatt alig mondanám meg róla, hogy ez eredetileg nem digitális fotónak született, elvesztette az "ízét" amit az analóg fotó ad.

De ha adhatok tippet a digitális utómunkához, akkor azt mondanám, hogy a kiégés nem feltétlenül baj, analógnál is előfordul, de egészen más a digitális és analóg kiégés. Húzd be egy kicsit Photoshopban a csúcsfényeket, egy nagyon picit beszürkülnek tőle a fehérek és hasonló hatása lesz, mint a papírral lenagyított fotónak. Ugyan így a fekete tónusokkal is el lehet bánni, az meg a matt papírhoz lesz hasonló.

(#962) Cassidey


Cassidey
senior tag

Igen, így másnap friss szemmel ránézve én is látom, hogy egy kicsit túlhúztam, de az én ízlésemnek egyszerűen fakó az eredeti, talán ez jobb megfogalmazás. Ezen agyalok, hogy a film jellegéből adódik, vagy a hívás, vagy én..? Diginél könnyebb kitalálni mit szúr el az ember. :) Olyan sok szép, kontrasztos fekete-fehéret látok, valami olyanra számítottam.

Szeretnék pár ff tekercset is vinni a nyaralásra, de most elbizonytalanodtam milyet vegyek. Nektek van kedvencetek?

A leírást híváshoz köszönöm, beleásom magam. :) Olcsó és használható szkennert tudtok esetleg? :))

[ Szerkesztve ]

(#963) Stauffenberg válasza Cassidey (#962) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Szeretnék pár ff tekercset is vinni a nyaralásra, de most elbizonytalanodtam milyet vegyek. Nektek van kedvencetek?"

ILFORD HP5+ és Fujifilm Neopan 400 amiket kedvelek, de utóbbit már nem gyártja pár hónapja, csak az van ami a boltokban maradt, de a Neopan 100 még marad egyelőre. Sajnos a Fujifilm rengeteg filmtípust von ki a forgalomból hónapról hónapra.

(#964) tailor válasza Cassidey (#962) üzenetére


tailor
őstag

Én Ilford XP2-t használtam eddig - ezt "színes" laborban is elő tudják hívni, ami néha előny.

(#965) Cassidey válasza tailor (#964) üzenetére


Cassidey
senior tag

Nálunk nem szkennelnek szóval kénytelen vagyok Budapestre vinni akármit fotózok. :( Ennyi előnye lenne a szkennernek, akkor legalább a színeseket bedobhatnám itt.

(#966) optikus válasza Cassidey (#962) üzenetére


optikus
senior tag

Mindenki mast fog javallani. Masok az igenyek az izlesek, a penztarca. Egy adott filmet ki lehet dolgozni teljesen eltero karakterure a szkennelesrol nem is szolva ahol oda tolod a kontrasztot meg a szineket ahova akarod, szoval en erre nem sokat adnek, be kell jatszani neked mi tetszik. Pont ezert a neten levo kepek se mervadoak hisz minden szoftverbuvoles kerdese. En speciel trixet es foma 100at hasznalok xtolban.

Buy books not gear.

(#967) Cassidey válasza optikus (#966) üzenetére


Cassidey
senior tag

Ma túl sok időm volt, szóval egész nap a témában kutattam, és nagyon komolyan számításba vettem egy szkennert. :) Az Epson-okat nagyon ajánlották, lehet beruházok egybe ha rákapok a dologra, hosszútávon biztosan megérné. Még ha elő is hívatom a tekercseket akkor is legalább a felére csökken az ár, az nagyon nem mindegy. És nem kellene egy hetet várnom - de inkább többet, mert csak ezért nem utazom Budapestre - hogy lássam a képeket. Egy tökéletes világban a fekete-fehéret előhívnám, és szkennelném, a színeset megoldanák a helyi üzletben és szkennelném, annyival egyszerűbb lenne.. Már unom a digitálist kicsit, ha igazán bátor lennék nem is vinném csak a filmes vázat a nyaralásra, de még félek, mi van ha használható kép nélkül jövök haza. :D

Rendeltem most egy jó adag filmet, sokfélét, szóval nagyon izgatott vagyok melyik hogyan alakul majd.

(#968) optikus válasza Cassidey (#965) üzenetére


optikus
senior tag

Szkenner nehez ugy. Ma mar nem nagyon gyartanak minosegit, nikon, minolta, canon felhagyott veluk, raadasul se support se szerviz, es a piacin levo hasznalt darabok is kopnak ki, egyre lelakotabbak, nincsenek karbantartva, oregszenek el. Win8-on a legtobbje problemas, xp-ig mentek. Scsi csatolo is ritka firewire is.
Lapszkennerek vannak ujonan, canon 9000f, epson v sorozat. De boven nem hozzak azt amit egy filmszkenner tudott, foleg kisfilmnel jon ki a gyengeseguk.
Lehet meg kapni par regiuj gyartotol filmszkennert (pl primefilm,reflekta) de az olcsok nagyon gagyik, gyak egy ecceru atnezeti digit fenykepezogep gyenge minoseggel alacsony felbontassal. A jobbak dragak de meg mindig elegge lemaradnak pl egy 10 eves nikonhoz kepest.
Okosat nehez mondani, nekem nagyon sok szkennerem volt/van de a legtobbje olyan ami egy mezei halandon kifog, es hat eleg sokat el is tappsoltam mar rajuk (remelem a zasszony nem olvassa a topikot ;) ).
Ha van egy jobb fajta dslr-ed mondjuk makro obival kozgyuruvel akkor erdemes probalkozni az atfenykepezessel. Eleg jo eredmenyt lehet kihozni.

Amugy egy filmszkenner nem csak szinesre valo, hanem barmikyen fikmre, ff negara, szines negara, diara ;)

Buy books not gear.

(#969) optikus válasza Cassidey (#967) üzenetére


optikus
senior tag

Egesz nyugodtan vidd csak a filmeset, sokkal jobban jarsz meglasd :)

En mar ket eve kizarolag csak egy filmes vazzal es egy objektivvel nyomom. Ez tudatos dontes eredmenye. A kevesebb tobb.

Buy books not gear.

(#970) Cassidey válasza optikus (#968) üzenetére


Cassidey
senior tag

Epson V550 tökéletes lesz nekem szerintem. Sőt, még az egyszerűbb is az lenne, de az 550 tud 120mm-es filmet, és úgy vagyok vele, ki tudja mit hoz az élet, ha belefolyok abba is ne kelljen elölről kezdeni. Flickr-en szeretik ezeket, tetszenek a képek amiket feltettek velük, szóval nekem is jó lesz az amatőr szórakozásomra.

Igazából valószínűleg többet ér az, hogy odafigyelve megcsinálom én, mintha beadom valahova azt hiszem. Ezt egy amerikai hölgy tette fel, ennyit számít ha automatán tolják, megdöbbentő.

(#971) optikus válasza Cassidey (#970) üzenetére


optikus
senior tag

Adj fel hirdetest erre a kategoriara az indexen, ott szokott neha elado lenni.

Buy books not gear.

(#972) optikus válasza Cassidey (#970) üzenetére


optikus
senior tag

Megneztem, indexen a filmszkenner topicban epp most ilyet hirdet egy tag.

Buy books not gear.

(#973) Cassidey válasza optikus (#972) üzenetére


Cassidey
senior tag

Meglesem. :B Aztán karácsonyra meglepem magam valami jó kis középformátummal, elég soká van ahhoz, hogy összedolgozzam az árát. :D

[ Szerkesztve ]

(#974) Stauffenberg válasza Cassidey (#973) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem tudom milyen középformátumú gépet keresel, de ha kifogsz jó áron egy Yashica MAT 124G-t, azzal jól lehet járni, a működő példányok ára 25-50 ezer között ugrál, attól függően éppen mennyire vadul be a licitálás vagy milyen esztétikai állapotban van. Egyedül a fénymérővel szokott gond lenni, ha elöregedett, de az ilyen korú gépeknél ez általában gond szokott lenni, kell egy kézi fénymérő és meg van oldva. :)

(#975) Cassidey válasza Stauffenberg (#974) üzenetére


Cassidey
senior tag

A Pentax 645 tetszik valamiért nagyon, de ahhoz többet kell a malacperselybe dobni sajnos..

(#976) spanyoll


spanyoll
addikt

HA javíttatni akarnám a Zenitem (tudom, hogy nem feltétlenül éri meg, sőt, de ahogy a régi mondás is tartja : a hosszú távú kapcsolatok is azért működnek mert ami elromlott nem kidobják hanem megjavítják) akkor kihez éri meg vinni aki ért is hozzá de nem kér el irreálisan sok pénzt?
A tömítés nem egy nagy tétel ha rendesen csinálják sem (valami vékony filc ragasztgatása gondolom), meg a továbbító mechanika sem lehet egy nagy művészet, úgyhogy inkább javíttatnám :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#977) Cassidey


Cassidey
senior tag

Rendeltem egy rakás filmet, tuti nem lövök el ennyit annyira spórolós vagyok az expókkal de alig várom, hogy nekiessek.:)

(#978) Kfeco80


Kfeco80
újonc

Itt is megpróbálom, hátha tud valaki segíteni. Keresek valaki, aki dolgozott/dolgozik Durst színes nagyítóval. Magam csak hobby szinten fotózok, jelenleg egy Opemus nagyítóm van, amivel színfóliával világítom le a színes képeket. Szeretnék viszont beruházni egy Durst gépre, de előtte szeretnék tájékozódni.

(#979) tailor válasza Cassidey (#977) üzenetére


tailor
őstag

"tuti nem lövök el ennyit"

Óóó, én tudok Neked ebben segíteni! ;) :B :D Valamilyen akciós helyről rendelted? Mert szép summa amúgy :P

(#980) spanyoll


spanyoll
addikt

No Kalocsai úr is azt mondta, hogy nem feltétlenül éri meg a Zenitem javíttatni, mert ő kb 10K-ért csinálná.
Úgyhogy vadásznom kell akkor :(

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#981) tailor válasza spanyoll (#980) üzenetére


tailor
őstag

Őt is keresd meg javítás ügyében - lehet, hogy jobb árat ad a munkára, vagy lesz ötlete a javításra. Nagyon érti a dolgát, és rendkívül szimpatikus srác. Fácsebuk elérhetőség: LINK

[ Szerkesztve ]

(#982) spanyoll válasza tailor (#981) üzenetére


spanyoll
addikt

Köszi, felkeresem, hátha. Igazából a továbbító mechanika nem is biztos, hogy rossz, csak egy tekinél darálta le a perforálást a végén, de azt inkább a saját vehemenciámra fogom és akkor csak a tömítést kéne csinálni.
No mindegy meglássuk, mert a szívemhez nőtt a drága, ha már veszek akkor meg azt vennék amit igazán akarok :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#983) Cassidey válasza tailor (#979) üzenetére


Cassidey
senior tag

Nem, csak simán Fókuszfotó.:)

(#984) optikus válasza spanyoll (#980) üzenetére


optikus
senior tag

Jobb hogy nem kerultel vele kapcsolatba komolytalan link alak.

Buy books not gear.

(#985) spanyoll válasza optikus (#984) üzenetére


spanyoll
addikt

Nekem semmi bajom nincs vele, csinálta már meg objektívem gond nélkül gyorsan és nem is annyira drágán. Plusz mások is nagyrészt csak dicsérik a fórumon ahogy láttam...

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#986) tailor válasza spanyoll (#982) üzenetére


tailor
őstag

Mindenképpen ajánlom őt. Korábban én is Kalocsaival javíttattam pár dolgot, és végül is igazán rossz tapasztalatom nem volt - de Domonkos "más tészta", ő igazán szívből műveli ezt a dolgot, és ez meg is látszik a munkáján.

(#987) spanyoll válasza tailor (#986) üzenetére


spanyoll
addikt

Beszéltem vele és amennyit mondott annyiért nem akarom ezt, inkább veszek mást és hagyom szegénykémet :(

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#988) tailor válasza spanyoll (#987) üzenetére


tailor
őstag

Sajnálom :( Azért tedd őt be a szekrénybe, emléknek ;)

(#989) spanyoll válasza tailor (#988) üzenetére


spanyoll
addikt

Na ja, már csak azt kell kitalálnom, hogy m42es vagy nikonos legyen az új.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#990) optikus válasza spanyoll (#985) üzenetére


optikus
senior tag

Vagy nem irtak meg...

Buy books not gear.

(#991) optikus válasza spanyoll (#989) üzenetére


optikus
senior tag

Ha a nikon az alom akkor nincs mese azt kell megvenni. Ha nem veszed meg akkor ugyis csak azon fox agyalni hogy megis azt kellett volna ;)

Buy books not gear.

(#992) Cassidey válasza optikus (#991) üzenetére


Cassidey
senior tag

Szerintem is, nem az első filmes vázad lesz, már tudod, hogy szereted. :)

(#993) Cassidey


Cassidey
senior tag

Nézegettem az analóg Canon vázakat, és szemet szúrt megint ez az "eye-controlled focus". Van valaki, aki használta ezt anno?:) Nagyon érdekesen hangzik, el sem tudom képzelni, azt meg tényleg nem, hogy ha tényleg jól működött miért nincs már? Keresgéltem online, és sokan imádták.

(#994) optikus válasza Cassidey (#992) üzenetére


optikus
senior tag

marmint spanyoll (mert neki irtam...)

Buy books not gear.

(#995) Cassidey válasza optikus (#994) üzenetére


Cassidey
senior tag

En is, csak a tiedhez fűztem hozza. :K

(#996) spanyoll


spanyoll
addikt

@Cassidey és optikus:

Ez szép és jó, csak egy ~50/60Kba kerülő (ha veszek akkor már jó állapotút) géppel nem számoltam amikor megvettem a fesztiválbérletet és rábólintottam barátnőm kijelentésére, hogy "nézzük már meg egy 10 napig, hogy milyen Görögországban lógatni a lábat és nem Balcsin" :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#997) spanyoll


spanyoll
addikt

Visszaolvastam de eltévedtem a sok komment között, úgyhogy sűrű exkuzálások közepette megkérdezném, hogy mi a legolcsóbb még bőven használható m42es váz? Semmi extra cucc nem kell bele, csak hogy rámenjenek az m42es obik meg legyen benne egy működő fénymérő aztán csókolom.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#998) optikus válasza spanyoll (#997) üzenetére


optikus
senior tag

hat a legolcsobb a zenit-e. szelenes, oszt en tok jo kepeket lottem diara, ma is itt vannak a fiokban neha megnezem oket. ha jobb kell akkor 12xp. ha japo akkor fujica-kat kell nezni, vagy regebbi pentaxokat. rakeresel a neten akkor sokat lehet talalni, pl: http://anusf.anu.edu.au/~aab900/photography/cameras/cameras.htm
mas kerdes hogy ezek kozul melyik mit tud (meg mire van igenyed) es mit lehet kapni. en mondjuk vaszon zaras gepet vennek, igaz hogy alacsonyabb a vakuszinkron (altalaban 1/60 v 1/30), de halkabbak, es a hangjuk is kellemesebb nem az a femes penges. persze kinek pap kinek a papsajt...

Buy books not gear.

(#999) konrad


konrad
aktív tag

Ilyet próbált már valaki? :
[link]

Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.

(#1000) optikus válasza konrad (#999) üzenetére


optikus
senior tag

hogy olyan fekete negat kapjak mint ez a muki? :)

azert nem szorakozom ilyenekkel mert sokkal tobbet er a film es a rajta levo kepek mint amennyit megsporolsz a hivo aran. epp eleg egy rendes hivora bejatszani a neked megefelelo hivasi modszert nemhogy ilyen bizonytalan dologgal kiserletezni. no persze ha valakinek ez a kihivas akkor nem szoltam :R

Buy books not gear.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.