Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) spanyoll


spanyoll
addikt

Milyen játszós olcsó filmeket tudtok ajánlani? Amolyan hívogassunk és pusholgassunk/pullolgassunk rommá szar minőségű filmeket poénból, meg teszteljük a caffenolos hívást, C vitaminos, színes film caffenolban hívva, stb.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1202) optikus válasza spanyoll (#1201) üzenetére


optikus
senior tag

hat ahhoz boven eleg lenne a zenit is ;) es akkor maradt volna penz jo filmre...
amugy lehet venni porst/rossmann/photohall filmeket nagyon olcson, nemreg lattam marekszam vateran 200ft-os aron. ezeket anno ingyen adtak ha kertel nagyitast. persze minosege olyan is, leginkabb baromi szemcses, es nagy a szinzajuk (legtobb iso 200-as). fb-n is van egy regi hirdetes 50tekis mennyisegben is adtak, gondolom zsakszam hoztak aztan mikor becsodoltek akkor kidobaltak.

Buy books not gear.

(#1203) spanyoll válasza optikus (#1202) üzenetére


spanyoll
addikt

Egy percig nem mondtam, hogy ezért vettem meg az FM2-t :)
Szimplán csak hozzám került végre egy hívótank (köszi Sanyi innen is), aztán akkor belevetném magam a hívogatás rejtelmeibe és lezongoráznám azokat a dolgokat amik érdekelnek. Ettől még nemsoká megjön a rendelt ektar 100, megyek jövő héten venni portra 160at, meg valami 400as minőségibb FF-et :)
Plusz vadászok ebayen nem katasztrófa árú kodachromeokra. Nem lehet olyan, hogy nem lövök el egy tekercset abból, egy kis plusz árat megér.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1204) varga.tamas


varga.tamas
tag

Sziasztok!

Egy kupac negativról szeretném megtudni, hogy milyen korúak lehetnek. Alább a kép. A stilusról meg tudjátok mondani kb melyik évtizedből származnak?

Előre is köszönöm!

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#1205) optikus válasza varga.tamas (#1204) üzenetére


optikus
senior tag

nehez ezt igy megmondani. logikusan azt mondanam hogy agfa 6x9-es rollfilm es ha nagyon markahu volt az illeto akkor agfa geppel hasznalta, azok a 20-as evek vegetol a haboruig voltak forgalomban. nezz utana az agfa clack es hasonlo harmonikas vagy dobzos gepeknek, kb az a korszak. de ugye a gepek sokaig mukodtek, ma is vehetsz jol mukodo peldanyt, a ff film sokaig elall es hasznalhato igy siman lehet meg a 60-70-80-as evekbol is. a tokokon nincs valami pecset vagy iras? a kepeken levo kornyezet stilusa is jo tampont lehet.

Buy books not gear.

(#1206) varga.tamas válasza optikus (#1205) üzenetére


varga.tamas
tag

Háborús tartalom van rajta, azzal nincs is gondom, inkább azon agonizálok kicsit, hogy eredeti engativok, vagy másolatok.

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#1207) optikus válasza varga.tamas (#1206) üzenetére


optikus
senior tag

hat csodalkoznek ha valaki masolgatta volna, de persze minden lehet. ez alapjan a kep alapjan ezt megmondani lehetetlen (arrol nem is szolva hogy bemzdult eletlen elolvasni nem lehet a betuket), de sztem be kene szkennelni atnezni van e valami arulkodo jele annak hogy masolat. amugy mibol gondolod hogy masolat?

Buy books not gear.

(#1208) varga.tamas válasza optikus (#1207) üzenetére


varga.tamas
tag

Konkrét sejtésem nincs, csak egyáltalán nem vagyok jártas ebben a témában, A militáriagyűjtésben oda kell figyelni, onnan ragadt rám ez a feltételezés, hogy lehet akár másolat is a negativ.

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#1209) Stauffenberg válasza varga.tamas (#1206) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Milyen háborús tartalom van rajta? Lesz belőle valami látható a nagyközönség számára? Fortepan? :)

(#1210) masterful87


masterful87
senior tag

Üdv Néktek!

Világ életembe digitális gépeim voltak, és nemrég vettem egy DSLR-t is. De aztán megcsapott az olcsó manuál obik szele, hogy majd a digit vázon milyen jó lesz azokat használni!
De ha már használtan vettem ezt-azt, akkor utána olvastam, kíváncsi lettem az analóg technikára.
Miután leesett, hogy mi is az a fénymérés, elkezdtem lecsekkolni a masinákat!

A fénymérés ebben a borús időben történt, a végtelenbe fókuszálva, ISO200-ra állítva minden gépet!
A gépek:
- Zenit E Helios 44-2 obival
- Zenit EM Helios 44M obival
- Zenit 12XP Helios 44M-4 obival

A két szeléncellás gép már eleve mást mutatott, az E-n - ami 68-ban látta meg a napvilágot - éppen csak hogy kileng a mutató, az EM-n (81-es) már sokkalta inkább kileng, és ha ráállítom a kis kört a vonalra, akkor 1/500 adódik f2.8-n!
Ekkor jött a "nagyágyú", gondoltam én, a 12XP-n beállítottam f2.8-at 1/500-al, de folyamatosan a felső LED világít, vagyis túl sok a fény!
F8-on még mindig csak a felső LED világít, de ha felhúzás nélkül játszok az expó gombbal, hogy teljesen lenyomom, kicsit lökdösöm, feljebb engedem, akkor néha felvillan az alsó is, olyan mintha kontaktos lenne?!
De mondok durvábbat, hiába tekerem a film érzékenységét már 16-ra, blende f16, zár ugyanúgy 1/500, még akkor se jelzi a két LED villogtatásával a megfelelő fényt! De ha játszok az expó gombbal, akkor néha bevillannak.
Majd felpattintom a kupakot, és láss csodát, 5mp után mint az őrült úgy elkezd a két LED villogni! :DDD

Elsősorrban a 12XP-ért aggódok, a szelénesek ugye menthetetlenek, ezzel tisztában vagyok.
De mi a gond a 12XP-vel? Oda a fénymérője? Kontaktos az expó gomb? Vagy kéne kerítenem két fullon lévő LR43-as elemet?

(#1211) varga.tamas válasza Stauffenberg (#1209) üzenetére


varga.tamas
tag

Német hagyaték, de nem veszem meg mert túl soakt kér érte az eladó és nincs rajta olyan ami miatt emgérné a kért árat (harcjárművek, fegyverek, tisztek). Legénységi pózolós képekért pedig nem adok ennyit.

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#1212) spanyoll


spanyoll
addikt

Na megjött a Mikulás ide is :D
Rendeltem egy roll kodachromeot, hiába nem lehet már hívni értelmesen (kivéve FF-ként de tudtommal valami gebasz van vele, a filmmel pedig a c14-es vagy melyik hívási módszer is meghalt, de javítsatok ki ha tévedek.
Az eladó viszont ingyen és bérmentve küldött egy colorplus 200ast mellé, ami 24kockás, tehát pont ideális lesz egyik tervezett projektemhez :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1213) prannk


prannk
őstag

Üdv!

Szeretnék venni egy jobb fajta polaroid fényképező gépet.
Tudnátok ajánlani valamit vásárlás előtt?
Milyet,mennyiért milyen papír kell bele stb.
Kb nem értek hozzá semmit ezért kellene egy kis segítség. Használt is jó. 4000-5000 ért.

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#1214) optikus válasza spanyoll (#1212) üzenetére


optikus
senior tag

egy egesz tekit? tucc elni :)
amugy k14-nek hijjak es mar jo ideje nem elerheto, tul bonyolult volt. a colorplus egy eleg ratyi film, nem veletlen adtak ingyen soxor a hivasnagyitas utan, sztem zsakszam kaptak a laborok.

amugy szuletett mar valami kezzelfoghato kep a csodageppel? :B

Buy books not gear.

(#1215) optikus válasza prannk (#1213) üzenetére


optikus
senior tag

polaroid mar nincs. marmint film. 4-5khufert nem fox kapni hasznalhato gepet, jot meg plane nem.
el kell dontened milyen papirt fox venni, ahhoz kell valasztani a gepet.
minden a papiron mulik, jelenleg 3 iranyzat van. az impossible, ok olyan filmeket csinalnak amik hasonlitanak a klasszik polaroid kinezetre, negyzetes, alul vastag feher. asszem ezek a 600-as filmek, de nezd meg a honlapjukat. no meg az arat. mert egy azaz 1 doboz film kerul 5-6 ezer ftba! es 8 lap van egy csomagban (nem 10 mint az eredeti polaroidban). szamolhatod a lapkoltseget aztan dobhatsz egy hatast. a hab a tortan hogy irto szar minoseg, ahany doboz annyi fele, ahogy a gyarban sikeredett. ja es erzekeny a fenyre. amint kijon a gepbol takarni kell, mert kulonben elszinezodik kifakul. muveszkedni jo, fenykepezni egy kalap..
van a fuji 100-as sorozata, ez a klasszikus igazolvanykep anyag. eleg jo minoseg, es olcso. egy dobozban altalaban 2 csomag van ami 2x10 lap. asszem 5e ft korul. ezeket ma is gyartjak, szinhelyesek, jo minoseguek. de nem ugy nez ki mint a hagyomanyos polaroid, hanem inkabb mint egy nagyitott kep. van negativja is, de az nem tul jo minosegu, de van.
harmadik az instax. szinten fuji. ket meretben van, mini es wide. dragabb mint a 100-as de olcsobb mint az impossible. csak a fuji sajat gepeikkel mukodik (nem tul szepek, legtobb egy muanyag doboz). szinhelyes nem erzekeny a fenyre, amint kijott a gepbol mar nem kell orizgetni, szamolgatni az idot, homersekletet, csak hagyni hogy elojojjon a kep. hatranya hogy alacsony a felbontasa.
szoval ha gepet akarsz akkor elobb dontsd el mire akarsz fenykepezni es ahhoz vegyel gepet. pl impossiblehez az sx70-et, instaxhoz van sok fele, szetvalasztoshoz is pl az ollosok. de abban biztos lehetsz hogy 4-5e-ert nem fox jo gepet kapni. max olyat amihez soha nem kapsz filmet. ne dolj be a vateras eladoknak, nem konnyu megfelelo filmet szerezni...

Buy books not gear.

(#1216) spanyoll válasza optikus (#1214) üzenetére


spanyoll
addikt

Na te aztán értesz hozzá, hogy hogy rontsd el az ember örömét :DDD
Amúgy képek a teljesség (és minőség) igénye nélkül:

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1217) Stauffenberg válasza spanyoll (#1216) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A baltával faragott szemcséket leszámítva szerintem nincs gond vele. A színvilág retrósan hangulatos, ez most úgyis divat. :) Az első és a harmadik fotó lett szerintem egészen jó.

(#1218) contaxg válasza spanyoll (#1216) üzenetére


contaxg
veterán

Hát igen.. :C

(#1217) Stauffenberg
Megdöglök ezekért a szemcsékért. (a szkennelés+tömörítés amit szerintem látni lehet itt, de ez egy nézőkép). Nincs az a digi (egyelőre) ami a film tónusgazdaságát képes lenne hozni.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1219) spanyoll válasza Stauffenberg (#1217) üzenetére


spanyoll
addikt

Agfa200-as roll, a scant nem tudom mivel oldják meg, de az meg ekkora méretű TIFF.
Viszont most, hogy a kollega elvette a kedvem a colorplustól fogom és befűzök inkább egy ektar100-ast, hogy valami rendesebb is legyen a gépemben és ne érhesse szó a ház elejét :D

mod: @contaxg: Ne is mondd, tiszta "stresszben" vagyok, hogy mióta megvan az fm2 azóta szó szerint elő se vettem a digit és meg se fordul a fejemben :D Komolyan mondom ha nem dédelgetném a fejemben azt a képet még mindig, hogy valamikor majd egyszer akarnék pénzt alkalmazott fotóból akkor eladnám a búsba a digit cakkumpakk, megtartanék valami milcet mászkálósnak vagy egy x100 kaliberű gépet és a megmaradó pénzt filmes obikra és hívófelszerelésre költeném :U
Főleg, hogy a cropos kereső a filmes után olyan, mintha egy kulcslyukon próbálnék végignézni egy imax filmet :D

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1220) j.bravo válasza spanyoll (#1216) üzenetére


j.bravo
addikt

Hol történt a hívás+szken?

Whatever.

(#1221) spanyoll válasza j.bravo (#1220) üzenetére


spanyoll
addikt

Fotológus. Másnapra már készek is voltak. Viszont nem vagyok kibékülve azzal a kép közepén lévő kékes karccsíkkal amit pl a nénis-hidas képnél a kalapja vonalában lehet látni vízszintesen. Szinte biztos vagyok, hogy a vázban történik az error és nem örülök nagyon neki :(

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1222) Stauffenberg válasza contaxg (#1218) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Nincs az a digi (egyelőre) ami a film tónusgazdaságát képes lenne hozni."

Ez igaz, én gyűlölöm a digitális fotók semmilyenségét. De nem hiszem, hogy ez változna. A digitális fotósok inkább tökéletes színreprodukciót, meg lapos széles dinamikát kívánnak, aztán legfeljebb utólag bűvészkednek bele egy kis életet. Aki meg már ezen szocializálódott, az meg csak egy hülye hipszter hóbortnak gondolja a ragaszkodást a film tónusaihoz.

Én személy szerint rettenetesen utálok RAW fájlokkal zsonglőrködni. Azért vettem Fujifilm MILC-et, mert a kieső JPEG-ek messze sokkal élettel telibbek, mint ahogy azt megszoktuk a digit vázakon (és ennek köszönhető ez a nagy JPEG ellenesség a digit fotósok körében), főleg ha az ember a témához ügyesen megválasztja a Provia, Astia, Velvia, ProNeg, akármi egyéb színprofilt. Nemrég megjelent a Fujifilm vázakon a Classic Chrome, amit sokan tévesen egy Kodachrome feldolgozásnak tekintenek, de semmi köze hozzá, mindenesetre egy üde színfolt. Én még egy Neopan BW filmmódot várok tőlük, az nálam a BW filmek között a kedvenc. Persze ezek is még messze vannak az igazi film tónusvilágától, de alapnak már elég jók. Főleg mivel RAW-ra utólag egy kattintással ráhúzhatók.

De én inkább a VSCO filmszimulációját szeretem, igazi filmtípusokat dolgoz fel és megdöbbentően jó hatásfokkal. RAW vagy JPEG betölt Lightroomba, ráhúzok egy Kodak Portra 160 vagy Ilford HP5 Plus 400 szimulációt és kész is.

Nem nagyon hoz zavarba, hogy a digitális fotósok szégyene vagyok, mert utálok Photoshopban matatni, helyette a VSCO nevű doppinghoz nyúlok. :D

(#1223) spanyoll válasza Stauffenberg (#1222) üzenetére


spanyoll
addikt

Detto. Barátomnak is hiába magyarázom, hogy miért fotózok filmre, nem érti meg. Mindig azzal jön, hogy digire meglőhetném ugyanazt és több lehetőségem van vele, de egyszerűen nem. Hiába, teljesen más a film, sokkal élethűbbek nekem a színei, tónusai, sokkal életszagúbb. Arról nem is beszélve, hogy mennyire más amikor egyikre vagy másikra fotózok. Diginél hiába vagyok alapjáraton megfontoltabb fotós, ott akkor is ez a klikklikklikklik mentalitás jellemző rám. Filmesnél meg az egy dolog, hogy máshogy komponálok, fotózok, viszonyulok a fotóalanyhoz, egyszerűen én is másmilyen vagyok. Lenyugszom, kikapcsolok, kb meditatív állapotba kerülök. Nem sietek, hogy ellőjem a sokadik képet. Nem halok meg ha picit bemozdul. Nem halok meg ha kicsit OOF. Simán csak boldog vagyok, hogy kész a kép.
Utómunkában meg szintén így vagyok. PS-ezgettem anno, de nagyon ráuntam (el is adtam a digit rajztáblámat), aztán most már a lightroomot is nyűg elővennem. VSCO-n gondolkoztam, a barátom akinek magyaráztam a filmes dolgokat pont azt használ pluginként LR-hez és azzal érvelt, hogy DE ugyanolyan lesz tőle, mintha filmmel lőtte volna. Hát nagyon nem. Hasonlít, ja, de hogy ugyanolyan? Nagyon nem :D
A milcre váltás meg azért nem történt meg még nálam, mert amit teszteltem (g3) nem győzött meg annyira. Úgy meg nem váltok, hogy a dslr+obipark áráért ne kapjak egy legalább hasonló szettet amivel elégedett vagyok. Egy utazozoom meg egy ekv 50-85mm környékű fényerős fix meg tudtommal nem jönne ki annyiból amennyim van rá.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1224) j.bravo válasza spanyoll (#1221) üzenetére


j.bravo
addikt

köszi!
kezdetben nekem se tetszett a szkennelésük szemcsézete, de egyszer megpróbáltam otthon egy sima HP szkennerrel nega feltéttel és rosszabb lett; cserébe tetű lassú.
Nem tudom hogy egy dicsért Epson szkennerrel jobb lenne-e, illetve megérné-e a sok rászánt időt.

Ugyanakkor gondoltam már rá hogy a laborban karistolták össze a negát... :(

Whatever.

(#1225) spanyoll válasza j.bravo (#1224) üzenetére


spanyoll
addikt

Majd most kiderül, mert perpil egy olcsó foma100-as film van benne, azt majd magamnak hívom meg scannelem digivel, aztán ha azon is lesz csík, akkor a váz a ludas, ha nincs akkor meg a fotológusék, de akkor többet hozzájuk sem viszek semmit.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1226) contaxg válasza Stauffenberg (#1222) üzenetére


contaxg
veterán

Egy ideje szemezek ezekkel a kamerákkal a Contax G mellé. :K

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1227) Stauffenberg válasza spanyoll (#1223) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"VSCO-n gondolkoztam, a barátom akinek magyaráztam a filmes dolgokat pont azt használ pluginként LR-hez és azzal érvelt, hogy DE ugyanolyan lesz tőle, mintha filmmel lőtte volna. Hát nagyon nem."

Persze, hogy nem, mert már a bemenet is egy lapos digit fotó, de ettől függetlenül a VSCO plugin elég jó hatásfokkal dolgozik. Igaz szemcsézettséget, karcokat, miegyebet nem szimulál, csak tónusokat, kicsit mélyebb buzeráláshoz ott van a DxO Film, de annak meg a tónusait nem csípem. De nekem nem az a célom, hogy meghamisítsam a digitális fotóimat és azt mondjam rájuk, hogy "nézzétek ezt Kodak TMax-ra lőttem", nekem csak az a fontos, hogy a digit fotóim ne nézzenek ki olyan bárgyú laposan, hangulatban közelebb kerüljenek ahhoz amin felnőttem (jó most ezt úgy mondom, mintha olyan öreg lennék, nekem 14 évesen már volt digitális gépem, de mindig is inkább az analógot tartottam a szívem csücskének, már 8-9 évesen apám Fujica ST-F gépével mentem osztálykirándulásra két tekercs Kodak Gold-al).

Egyébként az igazán jó szimulációk azok, amikor egy plugin egyetlen konkrét filmtípus szimulációjára épül. Meg lehet nézni ezt például. Persze egymás mellé téve látszik a különbség a tónusokban, de ha nem lenne a végén oda írva, hogy melyik-melyik, akkor még én is vakarnám a fejem.

(#1228) spanyoll válasza Stauffenberg (#1227) üzenetére


spanyoll
addikt

A linked eléggé erős :Y
Amúgy én is filmesbe születtem, azon kezdtem fotózni tanulni és első tekercseket egy jó kis zenit ttl-be lődöztem el (szintén kodak gold).
Igaz ennek ellenére még bőven kell tanulnom a filmest is, magát a tónusokat meglátni (lehet hülyén hangzik ez), a filmfajtákat megismerni és tudatosan választani, nem csak úgy lövöldözni a nagyvilágba, hogy most mit használjak. De valahogy ezerszer jobban érdekel ez, mint amikor anno a PS használatát tanultam :U

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1229) contaxg válasza Stauffenberg (#1227) üzenetére


contaxg
veterán

Na bakker...végig fordítva gondoltam az eredményt. :)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1230) tailor válasza contaxg (#1229) üzenetére


tailor
őstag

Én is :DDD

(#1231) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Ugye, hogy ugye! :D Persze nagy felbontásban vagy mondjuk A4 méretű papírképen összehasonlítva talán már lebukna a szemcsézettségen, de így is fantasztikus a színek és tónusok szimulációja. Szerintem ennek nem feltétlenül 2014-ben van értelme, hanem majd 10-20 év múlva, mikor már ezt a típust sem gyártják már.

A VSCO csomagjában is van vagy egy tucatnyi olyan típus amit már nem gyártanak. Legalább így tovább élnek, bár kétségtelen, hogy a VSCO nem a halálpontos utánzás híve, kicsit eyecandy, de nálam ez még belefér. :)

(#1232) spanyoll válasza contaxg (#1229) üzenetére


spanyoll
addikt

Én a dilettáns kiszúrtam, hogy a jobbos a film. Bár épphogycsak :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1233) spanyoll


spanyoll
addikt

TLR-ekből milyen olyan kis egyszerűbb olcsóbb verzsön van amin jól lehetne ismerkedni a TLR-ek világával?
Meg nem is tudom, hogy azok milyen filmet esznek... 4x6ost, vagy mi?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1234) dbala válasza spanyoll (#1233) üzenetére


dbala
tag

Olcsónak Lubitel-t mondanám. 120-as roll-t esznek ha jól tudom. Régebben én is szemezgettem vele, de egyelőre letettem róluk.

(#1235) Stauffenberg válasza spanyoll (#1233) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem van egy Lubitel 2 gépem, ezt olyan 5 ezer körül vettem, de ráfáztam, mert ennyiért már kifogástalan állapotút lehet kapni, ezen pedig akadozik a leggyorsabb záridő. Cserébe esztétikailag kifogástalan, minden tartozéka megvan (kupakok, orsó, benne van a kis lupe, eredeti kartondoboz, eredeti műbőr tok, eredeti kézikönyv, az ilyesmi igazi kincs). Talán pont ez a tökéletesség ami miatt akad a zár, valószínűleg alig mehetett át rajta néhány roll, amúgy gondosan becsomagolva pihenhetett egy szekrény mélyén.

Ismerkedni szerintem ezzel érdemes olcsón. 120-as rollt eszik és 6x6 képkockákat gyárt.

A Lomography is árulja a Lubitel 166+ variánst horror áron. Népszerű gép, ha nem kapsz hozzá kézikönyvet nettó 15 másodperc alatt találsz hozzá videót, szkennelt PDF-et, meg amit akarsz.

(#1236) spanyoll


spanyoll
addikt

No akkor meg is van a következő gépem azt hiszem, amúgy is akartam 1:1 képarányú filmre lőni már mióta :)
Tyűűű ennek most nagyon örülök, köszi az infot :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1237) dbala válasza Stauffenberg (#1231) üzenetére


dbala
tag

VSCO-nál van valami ingyenes preset, plugin LR-hoz, hogy ki tudjam próbálni?
Mert azt tudom, hogy a mobil app-hoz van sok ingyenes preset meg fizetősek.

(#1238) mrmarkus válasza spanyoll (#1236) üzenetére


mrmarkus
aktív tag

Itt olvashatsz róla... :)

Freedom of Information

(#1239) spanyoll válasza mrmarkus (#1238) üzenetére


spanyoll
addikt

No, meghozta a kedvem, tökéletes lesz játszós 6x6os tesztelős masinának :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1240) optikus válasza spanyoll (#1176) üzenetére


optikus
senior tag

okits mester! mennyi most egy ilyen vaz? mennyiert vetelezted? azert erdekel mert nekem is ajanlottak egyet, obi nelkul, eleg zsir allapotunak es nem tunik draganak. persze nem tudom minek nekem egy ilyen ;) de ez nem is logikus dontes... plane, hogy obim sincs. persze ha nem publik akkor maszekban johet.

Buy books not gear.

(#1241) contaxg válasza spanyoll (#1239) üzenetére


contaxg
veterán

A 6x6 nagyon kul...igaz, hogy van egy Mamiya RB645-öm, de valahogy a 6x6 képaránya jobban bejön...itt szoktam csurgatnyi nyálomat

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1242) spanyoll válasza optikus (#1240) üzenetére


spanyoll
addikt

Vicces, meg nem mondom, hogy pontosan mennyiért vettem, de szerintem 35-40 volt, inkább 40. 40 alatt ha találsz akkor csapj le rá mindenképp, 40-50 között jó állapotú kevés esztétikai hibával (50ért már inkább majdnem semmivel), 50 fölött pedig a patika darabok mennek :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1243) optikus válasza spanyoll (#1242) üzenetére


optikus
senior tag

obi nelkul? n vagy sima? amit neztem az sima lamellas ez ugye az n? egyebkent arban van difi a ketto kozott?

Buy books not gear.

(#1244) spanyoll válasza optikus (#1243) üzenetére


spanyoll
addikt

Obi nélkül, én pedig most a simát írtam. Az n-nél, hogy mi a különbség meg miben tud többet/kevesebbet azt meg nem mondom :(

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1245) optikus válasza spanyoll (#1244) üzenetére


optikus
senior tag

baromira nem ertek a nikonhoz, annyira hogy kezben se nagyon fogtam meg...
neten valo olvasgatas alapjan ugy tunt hogy az n az olcsitott verzio, de egyben jobb is. a zar mar nem sima hanem mehsejtes, es a szinkronidot csokkentettek (1/125-rol 1/250-re). amit neztem az biztos hogy sima zaras volt, szoval akkor elso generacios, nem n.

a gond az hogy sok gepem volt es annyira nem nyugozott le. :o persze szep, meg kicsi, meg minden, de valahogy megsem. pl nem szeretem a fem redonyt, a keresoje se volt olyan hude (persze csak igy szemre, nem volt nalam masik gep hogy osszenezzem), a ledeket se csipalom annyira. szoval meg nem tom beleugorjak e. ha meg is vennem, akkor is csak azert hogy kiprobaljam aztan eladjam. obim egy van, ami adaptall-os azt fel tudnam tenni ra, nagyon draga nikkorokba nem ruhaznek, szoval semmilyen okbol nem lenne logikus vetel :W

Buy books not gear.

(#1246) spanyoll válasza optikus (#1245) üzenetére


spanyoll
addikt

Ha más nem befektetés. Ha jó állapotban van akkor megveszed és eladod kicsivel többért, aztán amíg nálad van teszteled :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1247) optikus válasza spanyoll (#1246) üzenetére


optikus
senior tag

azert ez nem az ev biznisze, mert ugye orul az ember ha nem bukik (vagy csak kicsit). na majd megalmodom :o

Buy books not gear.

(#1248) j.bravo


j.bravo
addikt

Ha csak kisfilmet kell szkennelni, akkor az Epson v370 bátran megvehető?
(ez gondolom messziről kerülendő)

Whatever.

(#1249) optikus válasza j.bravo (#1248) üzenetére


optikus
senior tag

hat ettol a rollei dologtol sokat ne varj, leginkabb kerulendo. nezz tesztkepeket. pl itt ez a link:
http://www.shashin-toro.com/2012/05/10/kleinbildfilme-digitalisieren-nur-wie/
ez a 46e ft-os szkennerel hasonlitja ossze a hazilag barkacsolt dslr szkennert. alul a cica beszedes.

az epson v370-et nem ismerem, de az egy belepo szkenner. de tapasztalatbol azt mondanam hogy lapszkenner elvu gep nem lesz jo sosem kisfilmre. persze kerdes a penztarca es a minosegi igeny.

Buy books not gear.

(#1250) j.bravo válasza optikus (#1249) üzenetére


j.bravo
addikt

Epsonból nagytesót, tehát V550-et meg a korábbi v500, v600-asokat szeretni szokták, csakazér' gondoltam...

linket nézem.
szerk.: megerősítve, ez a rollei márkanevet bitorló cucc felejtős.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.