Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valdez
őstag
válasz
Simi37
üzenetére
Igen, ezzel is játszottam, de a gear down mode nem pont az, hogy ha nem gondolja stabilnak pl cl15-ön akkor automatikusan cl16-ra rakja? Mert ha kikapcsolom a GDM-et és CL15-re állítom biosban, akkor marad CL15-ön de instabil lesz. Ha enableden hagyom a GDM-et akkor mire windows-ba ér már csak CL16 lesz belőle.
-
atillaahun
veterán
válasz
Simi37
üzenetére
És sikerült már valakinek ezt a coil whine-t alkatrész csere nélkül megoldani?
Nálam kurva érdekes módon fél év hibátlan működés után, kb. 1 hete a Sapphire 5700 XT kezdett el égtelenül nyihogni, ami még a fülesen is átjön. 12+ órám benne van már az utána való kutatásban/tesztelésben, de csak nagyon gyenge eredményekkel.
FPS limitálva 75-re, GPU UV megvolt, freq tologatás le/fel megvolt, VRAM-nál szintén. Még egyedül egy másik tápot nem tudtam szerezni, ami viszi ezt a kártyát, pedig abből is direkt minőségit vettem (SPC168). Ja és főleg játék alatt csinálja, ha fölmászik a fogyasztás 200 W környékére. -
Chaser
legenda
válasz
Simi37
üzenetére
Nem tudom hogy a vrm vagy a vpu-ban valami, hiaba nyomtam oda a fulem nem tudtam megallapitani ha passzivan ment a huto akkor sem - neweggen tobb gb lapnal lattam regebben cw-zik a cpu kornyeke, ha nem is azonnal de par het utan, szerencsere a legolcsobb lapommal nincs ilyen, de pl a b450m gaming is produkalta valamennyire az akkori cpu-val, es az akkori b450m s2h ugyanigy nem -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Simi37
üzenetére
Azert tanakodom rajta, bar nekem sem tunik realisztikusnak. Zen 2 -nel azert mas volt, ott 2db CCX volt 1db CCD -n belul. Itt meg 1db lesz. Azokkal a CCX -ekkel a CCD -kel is kell valamit csinalni, ahol a CCX -en belul csak 4 mag munkakepes, vagy legyen 5, amibol akkor levagnak egyet.
Mert ha marad az 1db CCD, akkor gamingre a sweetspot az 5800X. De ugye a software -esen meg van oldva Windowson belul az idealis maghasznalat gamingre, akkor a 2 CCD -s prociknal sem kellene problemanak lennie, nem?
Zen2 -nel hogy volt? Az elejen tudom, hogy volt ebbol problema, amire aztan jott egy Windows -os javitas, ugye?
En 6 magost semmikeppen nem vennek, szvsz minimalis az arkulonbseg a 8 magoshoz kepest, es gondolvan arra, hogy a konzolok is 8 magot hasznalnak, nem eroltetnem a jobban megvagott procit.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
Köszönöm!
Azért valami finomhangolási tanácsot megfogadnék. Nincs a komoly oc-nak semmi jelentősége, az adatlapomon annyi változott, hogy az 5700 Xt helyett lett egy 1660 szuper, mivel a monitorom 75 Hz Freesync- G-sync, játékoknál annyira nincs terhelés, hogy a Gpu max 62 fok, a CPU pedig 50-55 fok , és ez 2k-ban.Üdv
-
MrTwister
őstag
válasz
Simi37
üzenetére
Jó lenne egy tuti 2*16GB-os KIT ami biztos menne(akár más tapasztalata alapján) az alaplapommal+procimmal 3200MHz-en. Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz hozzá RAM-ot szerezni. Azt olvastam valahol, hogy B-dye-os RAM-al mennek 3200MHz-es memóriaórajelen X370-es chipsettel az első genes Ryzenek de akkor ezekszerint ez sem tuti.
Soha nem lesz már normális RAM-om.
Cseréljek lapot is x570-re biztos az X370 memóriainkompatibilitása a ludas , persze proci egyelőre maradna, annyi keretem nincs max új lapra+új memre!? -
Kovbob
senior tag
válasz
Simi37
üzenetére
Akkor, lehet majd még megpróbálom feljebb vinni kicsit az órajelét. Az a baj a hőmérsékletét maximum kézrátéttel tudom ellenőrizni, az meg azért nem túl informatív. A memtest alatt nem éreztem túl forrónak, de azt se tudom kézzel milyennek kell lennie, voltak azért melegebb részei

-
Pro!Petya
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
Nekem 6302-ről nem ette a sehogy sem a 7306-ot. Már én is laphibára gondoltam aztán redditen találtam erről valamit hogy bizonyos verzióról nem tudtál ugrani az akkori legfrissebbre cpu gen1-3 cserénél. Próbálkoztam a bétákkal is de az se segített, csak az hogy az első Matisse-os biost felraktam. Viszont ezután már bármivel elment.
(lehet oc.net volt nem is reddit) -
Picco
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
nekem tuning eseten ha memoriat is beallitom meg minden subtimingot etc 1usmus calculatora szerint akkor van ki-be kapcsolas nalam.
azon gondolkodtam hogy lehet azert van mert nehany beallitast csak az elrejtett AMD menuben talaltam meg, lehet hogy valamiket duplan allitottam.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Simi37
üzenetére
Közben utána olvastam, a max. IF sebesség a CPU-ban lévő IO die-tól függ, ami meg független a CCD-k binelésétől, tehát totál szerencse kérdése, hogy mit fogsz ki, de a 3800x-ek többnyire szokták tudni, azt írták. Pechem volt a procival.
Volt aki ugyan így próbálkozott rengeteg variációval, magas feszültségekkel, de semmi, 1900-on nem bootol neki se.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Simi37
üzenetére
Oksa, már beletörődtem, tudom amúgy is, hogy nincs túl sok jelentősége csak picit piszkálja a bennem élő maximalistát
főleg, hogy azért vettem az 3800x-et is a 3700x helyett, mert 100-150Mhz-es magasabb boostot tud, gondoltam jobb a szilícium, de ezek szerint annyira mégsem 
Beállítottam a dram calc által 3733-ra dobott időzítéseket, és simán indult is a gép utána, viszont az Aida64 meg a HWinfó tök más időzítéseket ír, nem tudom miért, mintha megint eldobta volna a rendszer amit beállítottam.. a késleltetés sem valami jó, 68.7ns.
Ez most megint FTW pillanat, de nem gond próbálkozom tovább..
-
-FreaK-
veterán
válasz
Simi37
üzenetére
Most kipróbáltam XMP-vel, bár itt is van több beállítás a bios-ban, a xmp high frequency support-ot level2-re raktam a 3-ból, bár fogalmam sincs, hogy mit csinál.
Most annyit elértem, hogy a korábbi 2133Mhz alatti 101-104ns késleltetés 75-76 lett.
Ami még eszembe jutott, hogy a dram calc safe presetjét is meg kéne próbálni, és azon finomítani.
Amúgy kismilió dolgot lehet még tenni, a stabilizálás érdekében, pl. a ram feszültség is csak 1.42 volt eddig, nem a max 1.45. De itt van ez a guide, egyenes a cacluator készítőjétől: [link] -
fanti
addikt
-
Pro!Petya
addikt
(#9507) Simi37 L4mie (#9506)
Milyen maxon pörgetésről beszéltek?!
Nekem olyat nem csinál... (jelenleg 7601 van fent de a régebbiekkel sem produkálta!)(#9509) fudi2002 jokeph (#9504)
Természetesen van, és agesa tartalmazza nem a chipset.
Ne keverjük a prec. boostot, a precision boost Overdrive-al.
PBO mellett kb majdmindegy a chipset, azonos cpu-val!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[X370 vs X470 vs X570 with 3600x and 3700x] -
jokeph
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm.
Akárhogy is nézem, a PBO hiánya nem probléma.
Meg van az órajel, a ramok is húznak rendesen.
És azért a CH6 Hero mégiscsak egy közel elit lap, kb. felesleges lecserélni, ilyen tudású/felszerelésű lapot nem adnak gombokért.
És ez a lap még most is kapható nem egészen 50k-ért, és csupa olyan cucc van rajta, amin sokan aggódnak, hogy a középkategórián (kevés kivételtől eltekintve, de amelyiken van az meg mindjárt nem 30-35k, hanem 40-45k) miért nem ALC1220 meg Intel LAN van...
-
Gróf...
aktív tag
Nocsak! Termodinamika nagymestere! Taníts még minket!
Tehát azt akarod mondani, hogy a kisebb hőforrást a hozzá képest nagyobb kupak és szintén nagyobb hűtő kevésbé hatékonyan tudja kezelni? Hogyan számoltad ezt ki?
Mondom másképp: A tűzhelyre felteszel egy lábosba fél liter vizet és nagy lángon melegíted. Mindez több idő alatt fog felforrni mint egy liter víz kis lángon?
Vagy még másképp: Felhevítesz izzásig egy betonvasat (rádbízom az átmérőjét) ugyanekkor, felhevítesz egy varrótűt, ugyanilyen hőfokra, majd mindkettőt a markodba fogod. Melyik fog jobban fájni? (Nem. Nem szúrod meg magad a tűvel, mert már nagyfiú/lány vagy!)
Szerintem maradjunk a tényeknél. Ezek a processzorok látszólag "indokolatlanul" magas hőfokon ketyegnek "alapjáraton"! A jófranc tudja miért! Talán mert magas az az alapjárat! Ki tudja?!?!? -
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Soha nem lesz már normális RAM-om.
Cseréljek lapot is x570-re biztos az X370 memóriainkompatibilitása a ludas , persze proci egyelőre maradna, annyi keretem nincs max új lapra+új memre!?
főleg, hogy azért vettem az 3800x-et is a 3700x helyett, mert 100-150Mhz-es magasabb boostot tud, gondoltam jobb a szilícium, de ezek szerint annyira mégsem
(vagy nálam miért nem 
/