- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Rabbitf_24 #27899 üzenetére
Nekem is azt csinalja... Irjak itt, hogy az 1.3V es folotte karos. Mindenfele OC nelkul, default beallitason a lap maga ad a procinak kozel 1.35V -ot, sima Prime alatt, AVX nelkul. Most fut a jatek, ez alatt a CPU fesz 1.387V es 1.431V kozott ugral.
Szoval akkor mirol beszelunk akkor, hogy ne menjunk 1.3V fole? Mikor defaulton boven fole megy?! -
Rabbitf_24
addikt
Hello
Adott egy MSI B550 tomahawk lap.
Auto fesz beállításon egy 3600-al 4,2-re teszi az összes magot, de ilyenkor a pillanatnyi vcore értékek 1,4Von landolnak. Mivel elég hideg van a garázsban, ezért a hőmérsékeltekkel nincs gond, Rdr 2 alatt 65C volt a peak.
Hosszútávon ez így maradhat?
Köszönöm! -
MPowerPH
félisten
válasz
BerserkGuts #27894 üzenetére
Tojok ra, mit hisztek el es mit nem. En magamnak mertem le, csak hogy megerositsem, hogy tenyleg keves, es hogy a sporolast, vagy az 'ez is eleg lesz' hozzaallasomat megelozzem.
Ha neked eleg, akkor legy vele boldog, ezt tudom tanacsolni.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
MPowerPH #27859 üzenetére
Na persze mindjárt el is hisszük
Ennyire nagy legény lettél volna csinálsz pár mérést is nem csak kamuzol.
Egy 3800x bőven elég mert azon a 20fps-en nem fog mulni az életed főleg hogy 1080p méréseknél jön ki legtöbbször ahol meg már bőven 100+-os fps van ott mit vennél észre.
4k-ban meg mindegy mert oda meg egy 3080 is kevés a 144Hz-hez . -
Mumee
őstag
válasz
chopin42 #27890 üzenetére
Ez annak tükrében csalóka, hogy a sima X nélküli procik még nincsenek a piacon és mindig azok voltak a BestBuy-ok.
A sima 5600 pletykált ára pedig $220, ami elég messze esik az 5600X $300-ától és pletykák szerint januárban debütálhat.Tehát akinek nem ég a háza a procihiány miatt az vár még jó 3 hónapot és kaphat 80e körül sima 5600-at.
Sajnos az esetleges többi X nélküli verzióról nem tudni semmit, de az előző szériákból kiindulva nagy esély van 8magos sima 5800-ra $350 körül.
-
chopin42
őstag
válasz
Create. #27883 üzenetére
+többiek:
Az Amd a 10600k-hoz (299 usd nyitóár) árazta az 5600x-et. Ha teljesítményben minimálisan jobb lesz, akkor az 5600x lesz az új gaming király ár értékben, ha minden fps számít, és a pénztárca is fontos(abb, mint hogy 10900k/5950X legyen +5 fps-ért).
A 10600k itthon 129k körül nyitott, most 90k körül van. Amazonon megnéztem, 285 Usd körül van, neweggen le van árazva 275-re 299-ről. 275 usd mostani áron 84k, tehát vagy áfacsal mindenki, vagy ebben már benne van az áfa is.
Ha a Ryzen 5600x is 130k lesz nyitóáron, akkor előbb-utóbb 99%, hogy lemegy 90k körülre, de két eset lehjetséges: ha valaki top gaming procit akar, akkor vesz majd 10600k-t leárazva 70 körülre, és szénné húzza (mert ha tényleg jobb az 5600x, akkor az intel árat fog csökkenteni, és 6/12x 5,1ghz 4000mhz rammal nagyon erős, ilyet az új ryzen NEM tud majd). Ha pedig egál lesz, akkor az olcsóbbat veszi mindenki.
Összefoglalva: az amd nem házon belül konkurál, hanem az Intelhez áraz, mert mostmár valóban úgy érzik, legalább olyan jók mindenben is! Ami annyit jelent, ha igaz, ideje drukkolni az Intelnek, hogy letegyenek valamit az asztalra, és ne maradjanak le, mert akkor minden proci drága lesz... -
MPowerPH
félisten
-
válasz
MPowerPH #27866 üzenetére
2019:
AMD forgalom: 6,7 mrd USD
Intel forgalom: 71,9 mrd USD (10x)AMD nyereség: 0,34 mrd USD
Intel nyereség: 21 mrd USD (61x)Amíg ezen nem tudnak érdemben változtatni, addig a cég sikere csak átmeneti lesz, a verseny hosszú távon nem biztosított a hatalmas R&D difi miatt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002 #27877 üzenetére
Jo volt Cometre, egy szoval nem mondtam.
De az egy atmeneti allapot volt. Btw, 4000MHz -re folosleges olyan memoria, ami tud 5GHz -t. Ide alacsony subtimingok kellenek, es a 4000MHz kimaxolasa. Az meg DR, es a tablazat szerint B-Die.
Sajnalom, hogy az uj nyanya chipekbol nincs DR kit, mert azok nagyon igeretesnek neznek ki. Alacsony feszultseg igeny, extrem alacsony subtimingok, es a fo idozitesek sem gyengek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Create. #27867 üzenetére
Az 5600X jelenleg a 3700X nyitoaran jon, nem? Vagy folotte van?
wwenigma: Nem en huzom ra. Es mar nem az Intelhez pozicional, nem is kell neki. En ertem a topiklakok, es mas forumon is az AMD userek felhaborodasat. Az uj generacios 6 magos dragabban jon, mint az elozo generacios 8 magos. Es tulajdonkeppen csak egy attervezes tortent, nem egy uj architekturat latunk.
Nekem ezzel nincs bajom, mert ertheto. Hulyek lennenek olcsobban adni. A mostani 6 magosuk valszeg veri az Intel 8 magosat, tehat oda lovik be. A 8 magos meg a 10 magost, azt meg ugy arazzak.Timer: Mar miert vagna meg?
Hulyenek nezed oket? A hype igy is oriasi. A boltok inkabb mar most arat emeltek, lasd OCUK.
GPU fronton azert huztak meg, mert messze vannak attol, hogy Ok iranyitjak a consumer piacot. -
válasz
wwenigma #27868 üzenetére
Plusz 1. Azon gondolkodtam én is, hogy az 5600X árazása oda van belőve, ahova a konkurencia árazza a hasonló teljesítményű megoldásait. Az, hogy ez most éppen ennyit jelent forintban, és az több, mint az előző generáció esetében, az már más kérdés. Ha az Intel árat csökkent (csökkentsen Ő, ha épp hátrányban van!) követni fogja az AMD is. Plusz, nem vagyok benne biztos, hogy a megjelenés előtt két héttel nem vágja majd meg az árakat az AMD, plusz hype-ot csapva a termékeknek. Ha jól rémlik, GPU fronton húztak már ilyesmit.
-
válasz
MPowerPH #27866 üzenetére
Nekem egyik gyártóval sincs bajom, csak arra reflektáltam, hogy szerinted nem túl drága. A 3600x 75ezer jelenleg, az 5600x meg majdnem dupla áron nyit, ha jól számoltam. Na annyit már nem ér meg az a 20% növekedés. Persze a mi jó kis áfa és rossz forintunk miatt van, de akkor is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Create. #27865 üzenetére
Ugye ment a gunyolodas az Intelen a topikban a sok fanboy altal... Az ilyenek abba mar nem gondolnak bele, hogy ha a konkurencia kiesik, akkor a masik gyarto nem marad meg a jo szamaritanus, es a 10+ eve megszokott kedvezo, mindenki altal megfizetheto, jo ar-ertek aranyu termekeket mar annyiert adja majd, amennyiert akarja. Es az AMD nem CPU segelyszolgalat. Ez mar most sokaknak nem tetszik...
Erre a sok korabban karorvendo fanboynak annyit mondok, megkaptatok, amit akartatok. Bye bye Intel. -
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002 #27862 üzenetére
Tudom. Atvertel.
De O is a 3600 -ast vette, nem a 3200 -ast. Ezek szerint meg mindig lutri, hogy SR -t vagy DR-t kapsz. Ha biztosra mesz, akkor ahogy irod, 3200 -as kit.
Igen, en most vettem B-Die -t, mert Ryzenhez jobbnak talalom a DR modulokat. Comethez jo volt nagyon az a kit.R3laX: A monitorhoz kell a megfelelo VGA, szoval itt van egy fuggoseg.
Egy biztos, CPU harmad rangu, es nem kell vagyonokat kolteni ra. En csak annyit irtam, hogy az 5600X nem tul draga. -
Televan74
nagyúr
válasz
MPowerPH #27859 üzenetére
Én is észrevettem a különbséget a 2600 és a 3600 között. Persze hogy van. Akinek számít minden fps az szórja csak a pénzt. Ha mellette dolgozik is vele azt természetesen megétem. Egy átlag játékosnak teljesen felesleges a boltba rohanni a 5600X -ért, mert annyival többet nem kap a pénzért. Majd jövőre esetleg a 5600 -as lesz majd jó ajánlat 90.000 Ft körül. De kíváncsi leszek a valós játék tesztekre, hogy kell e nekem egyáltalán. Vagy inkább marad a 3700X/3800X páros közül valamelyik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
BerserkGuts #27858 üzenetére
Mutogathatod, itt volt a gepemben mind a ketto, ugyan olyan VGA mellett. En a szememnek hiszek. Persze a 3600 -asom csak 4.2 -ot tud.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
En a dual rankra adok egy pottyot. Leven 4GHz lesz a hatar a Zen 3 -nal is. 32GB ramnal nem kell tobb, az is tul sok. Az uj lapok mind 2 modulos setupra vannak belove. Es a dual rank 4GHz az kb. ott van, mintha a single rank 4.3GHz -n tekerne. Ugye 4GHz folott nem fogod tudni a ramokat rugatni... Hiaba tudhat egy ilyen single rank kit 5GHz -t is akar, Zen 3 mellett kihasznalhatatlan.
-
Mumee
őstag
Itt a tuning Intel-AMD proci, így mindenkinek megfelel.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27813 üzenetére
"De ugye a software -esen meg van oldva Windowson belul az idealis maghasznalat gamingre"
Ezt nem tudod szoftveresen tökéletesen megoldani, hiszen ha a szálaknak adatot kell cserélni, akkor nincs mese. Azon lehet egy szintig javítani/optimalizálni, minél kevesebbet legyen erre szükség a CCX-ek között.A "javítás" csak annyit csinált, hogy míg korábban az összes mag között dobálta az ütemező a szálakat, a javítás után már igyekezett a CCX-eken belül tartani, amit úgy látott jónak.
#27822 scream : A két CCD-s verzióknak praktikusan dupla a hőleadó felülete, tehát nem lényegesen rosszabb a helyzet, mint pl. a 3600-al.
#27834 MPowerPH : Ne a tuning 10900K-hoz képest mérd szegény 3600-ast.
Azért az átlag gamernek untig elég az a többnyire legalább 100FPS magassága, amit azért a tesztek szerint többnyire azért tud. Sajnos amúgy a többi sem sokkal gyorsabb a tesztek alapján, ezen majd a 8-magos CCX fog szerintem javítani, ha lesz mellé kellően fürge memória is.
#27840 Create. : Én bő 58 000-et fizettem csak érte, és kuponozni sem kellett.
Ez egy jóáras B550 deszkával volt már annyira csábító, hogy inkább ezt vegyem egy erősebb s1200 hatmagos helyett, ami legalább 30 000 plusz lett volna hasonló kategóriában. Nem játszom sokat, így nekem nem ért ennyivel többet a másik.
-
Motyi
senior tag
Egy kis érdekesség Crucial memória fronton. Vettem 2 db Ballistix 32 Gb-os kitet (2 x 16 Gb, 3600 Mhz, Cl 16-18-18-38, 1,35v). Az itteni tapasztalatok alapján dual rank Micron rev. E memóriára számítottam.
Ez részben be is jött, de:
Kit "1": Single rank, 16 Gbit Micron rev. B
Kit "2": Dual rank, 8 Gbit Micron rev. EA két kitet egyszerre rendeltem, azonos helyről, mindkettő típusa BL2K16G36C16U4R, a 2020/39. heti gyártású rev. B, a 40. heti pedig rev. E.
Kicsit utána olvastam és a rev B-t idáig a Crucial csak a Ballistix MAX 32 Gb-os (2x16) 4000/4400 -as kiteken és a Ballistix 64 Gb-os (2*32 Gb) 3200/3600-as kiteken használta, de nyár óta időnként a 32 Gb-os (2x16) 3600-as kitet (RGB és sima is) is szerelik ezzel totál random.A nagy kérdés, hogy szerintetek melyiket tartsam meg (a másik megy asszony gépébe). Most nem igazán van időm tesztelgetni, de novemberben instant get az 5800X vagy az 5900X (még nem döntöttem el).Esetleg van tapasztalata itt valakinek a single rank rev B. verzióval?
-
jokeph
nagyúr
1xxx-et sokáig nézegettem, de sosem gyözőtt meg igazán. akkor már megvolt az i5-7600k és a Xeon E5-1650v2, ezek mindegyike jobb volt abban amire én használom, pont ezért maradt ki a 2xxx is, a nagy multicore teljesítmény számomra sosem volt szükséges. A 3600X az más dimenzió.
27836tusi : ez esetben beszereznék egy jóféle szünetmentest.
-
Érdekesek az árak. Jelenleg 3800X-en vagyok, 3600-zal kezdtem ezt a generációt, előtte 1600X volt. Na, az VOLT az igazán durva vétel, ha jól rémlik, 62 ezret fizettem érte újonnan, pedig akkoriban a 7700K volt a megaatyaúristen, bőven 100 ezer felett. Erre jött a kis AMD, és odapöffentett plusz két magot féláron, még ha IPC-ben volt is lemaradása valamelyet. A 3600 már 76 körül volt, a 3800X meg 118 ezer. Az 5800X most ha jól látom, 145 körül fog piacra lépni, ami nem kevés. Cserébe, az alaplap és a deszka maradhat, már megint. Igaz, a 3600 mellé B450-et is vettem, de RAM-ot nem, azt később más miatt cseréltem, de nem KELLETT, csak akartam. Ha így nézem, és felteszem, hogy váltanék most megint feljebb, a 3800X-et még kábé két év garival szerintem 80 körül simán el fogom tudni adni jövő tavasszal. Addigra talán egy kicsit süllyed az új széria ára, így a differencia megint kisebb lesz. Úgy kalkulálok, hogy egy 50-es rádobásával kimaxolhatom az AM4-et és a DDR4 korszakot, ami nem kevés pénz, de őszintén szólva egy nyaralás alatt ennek többszöre elfolyik, még akkor is, ha nem költ túl az ember. Itt meg egy procit azért nem 1 hétig használ az ember, szerintem megéri up2date tartani a vasat. Régebben mindig 4-5 évente fejlesztetten, mostanában inkább eladom, és feljebb lépek, mielőtt elértéktelenedik. Vitán felül áll, hogy költségesebb így, csak nagyjából mindig TOP vasam van. Az egészet csak azért írtam le, mert a DIY szegmensben elég sokan csinálják azt, amit én, szóval lesz ezeknek piaca, higyjétek el. Az más kérdés, hogy jobb lenne olcsóbb nyitóárakkal szembesülni, de miért adná olcsóbban a temréekt az AMD, ha éppen nyeregben van? Az Intel sem tette, sőt, az átcímkézett negyedik generációt adta el még háromszor legalább. Itt legalább van fejlődés a pénzért cserébe.
-
arabus
addikt
válasz
MPowerPH #27834 üzenetére
persze én is megértem amit te mondasz és igazad van.
itthon most ugy el szálltak az árak hogy nem lehet követni.
azt is értem hogy egy 10900k után nagyon észrevehető a 3600 gyengesége.
itthoni fizuból azért sokaknak huzódik a szája ilyen árak láttán.
én csak annyit mondok szerintem aki szeretne fog tudni beszerezni az 5000-es procikból. -
MPowerPH
félisten
válasz
arabus #27833 üzenetére
Tisztaban vagyok vele. Azzal is, hogy ha nem is a 3600 -as, de egy 3800XT gaming -re boven eleg egy olcso, 50k -s B550 -es alaplapban.(3600-as velemenyeket nem osztom, latom mit tud, es ez nem eleg).
Na most e kettot mar annyiert beszerzem, plusz 16GB rammal, mint amennyi a 5800X ara lesz. Es joforman nem kapsz tobbet, legalabbis nem mindenhol veszed majd eszre.Az a baj, hogy en most nem HUF -ban latom az arakat, hanem GBP -ben. Szoval felre ne ertsen senki, amikor jottem ide a B550 -el meg a 3600 -assal, mint atmeneti, es ramondtam, hogy legalabb olcso volt. 1 eve, otthon, az otthoni fizummal nem lett volna az.
(arra nem volt, hogy 2080Ti -re valtsak) En csak ezert latom ezt mashogy...most. Nem nagykepuseg, egyszeruen itt vannak kulonbsegek kulfold es belfold kozott.(a mellett, hogy kint meg olcsobb is, ha atszamolod)
-
arabus
addikt
válasz
MPowerPH #27832 üzenetére
sok ember nézi ám a pénztárcát.
ár érték arányt is.
engem is birizgál az uj de nagyon nem tartom jó vételnek.
van 2700-am amit 43-ért vettem vadi újan és van 3700x-em amit 105-ért
namost a kettő között nincs akkora különbség mint árban.
de ha ugy számolom hogy a 2700 és 5800x között sem lesz 150 ezernyi különbség.
szóval csak a különbségből alaplap+proci+memók minimum kompletten kitelik.
ez EGY NAGYON ROSSZ AJÁNLAT. -
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002 #27828 üzenetére
Az elerheto keszlet lehet itt is a kulcsa a vegso arnak. Mert CPU -ra soha nem lesz akkora kereslet, sokan nem reg valtottak Zen 2 -re, mert csokkentek az arak, es joforman bagoert vettek 6-8-12 magos procikat. Ok biztosan nem valtanak most.
Aztan az alapbol plusz $50 kiverte sokaknal a biztositekot, hogy ennyi plusszert az nagy felar, es kulonben is, mire fel a dragulas. Szoval innen is kihuzhato egy par biztosnak velt vevo. Es meg van a konkurencia, fanboyokkal, akik csak azert sem valtanak.
En nem prognosztizalok egy NV fele bukast igy a startra.Talan a kis modellek, 5600X, 5800X az, ami neccesebb, bar a 8 magos mar olyan arkategoriaba kerult, hogy azt az AMD felhasznalok nem nyelik le. Szoval inkabb csak a 6 magosbol lehet hiany.
Ettol fuggetlenul erdekes, hogy OCUK megint limitalta az eladast UK -n belulre. Ez valamit azert sejtet, de ne legyen igazam.
Nekem konkretan semmi szuksegem a 16 magosra. De erdekel, mint uj termek, ugy saccolom, hogy single core a legjobb lesz, mert oda csak a tokeletes chipek mennek, es bizok benne, hogy jobban hutheto lesz, ha nem 16 magra terheled. Es nem utolso sorban arra lesz a legkisebb a kereslet, tekintve, hogy tenyleg nem olcso, es mar megjelenes elott toltak egyet az aran.
-
MPowerPH
félisten
válasz
scream #27822 üzenetére
Szerinbtem rohadt nehez. Es nem a wattok miatt, hanem ahogy irtad, ha nincs ami atadja, akkor hot mind1, milyen hutot raksz ra.
Nekem is itt feszit a spec asszimetrikus blokk a 3600 -ason, es alapon magasabb homersekleteket produkal 83W -os fogyasztassal, mint a 10900K 300W -al.Ez a resze mondjuk sokkolo.
-
scream
veterán
Szerintetek hőtermelésben mekkora a valós különbség 65W és 105W között? Kicsit tartok az esetleges felfele váltástól (Zen3, 58/9xx), ha már (a kis hőátadófelület miatt) a 3600-at is nehezen sikerül 40 fok körül tartani.
Amúgy a mostani állapottal többé kevésbé ki vagyok békülve, 1.2V all core 4.2GHz és játék alatt se megy 65 fok fölé, kis venti rpm-ek mellett.
-
Televan74
nagyúr
válasz
MPowerPH #27820 üzenetére
Én csak annyit mondtam hogy komplett játékrendszert kapok egy processzor áráért. Nem összehasonlítani szerettem volna,de úgy látszik csak sikerült. Ha már összehasonlítás. A konzolokban is ZEN 2 -es magok vannak, nyilván pici módosítással, akkor mire nem elég a 3700X és a 3800X.
Jacek -nak ezt a hozzászólást nem ide kellett volna betenni,hanem a Zen3 -as topikba!
Igaz. A 3600 is megette a 2700X -et, de még egy szint és a 2600 is megette a 1700X -et!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Televan74 #27819 üzenetére
Konzol es PC nem egy kaptafa, kar osszehasonlitasokba belemenni.
mod: Azert az eddig latottak alapjan eg es fold a Zen2-Zen3. Ezen kar vitazni, mind orajelben, mint IPC -ben, mind latencyban oriasi az ugras. A 5600X valszeg a 3800X -et is megeszi, hiaba lesz benne 2 -vel kevesebb mag.
Konzolt nem hasonlitunk ossze PC -vel, nem csak arban, hanem a felepiteseben sem. A 3600 mar most is keves. Volt itt belinkelve par teszt, mikozben en itt latom magam elott, hogy a 10900K -t lecserelve 3600 -ra mennyit bukok full VGA limites szitukban is. Ha pedig porgosen tolod, es 144-160HZ -en gamelsz, akkor az a 3600 -al mar most nagy bukta, de ez mindegyik Zen 2 -re igaz.
En most is azt mondom, hogy a Zen 3 feler egy Intel Core2 szintu bombaval, amivel letaroltak a piacot.
-
Televan74
nagyúr
Az AMD így hirdet.
The Elite Gaming Processor
8 cores optimized for high-FPS gaming rigs.
És a 190.000 Ft -os ár nem hinném hogy sweet spot termékké tenné!Ezért a pénzért már komplex játékrendszert kapok(PS5,XboxSX).
Ha már sweet, akkor inkább a 3700X/3800X -et mondanám annak. Majd jönnek az első játéktesztek az 5000 -es szériából és néhány játéknál tényleg jól mutat majd az előző genhez képest az előrelépés. Más játékoknál meg alig lesz észre vehető.
-
Joachim21
őstag
1.1 béta 7-et., de majd még kísérletezek vele, lehet 0-ról újrakezdem h úgy mit csinál. A jelenlegi beéállításokkal Cinebench alatt 5135-5159 pont közötti értpékeket hoz. Tetszik maga az ötlet is, meg a megvalósítása a CTRnek, eddig egyedül ez az automatikus indulás ami nem jött össze vele.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Simi37 #27811 üzenetére
Azert tanakodom rajta, bar nekem sem tunik realisztikusnak. Zen 2 -nel azert mas volt, ott 2db CCX volt 1db CCD -n belul. Itt meg 1db lesz. Azokkal a CCX -ekkel a CCD -kel is kell valamit csinalni, ahol a CCX -en belul csak 4 mag munkakepes, vagy legyen 5, amibol akkor levagnak egyet.
Mert ha marad az 1db CCD, akkor gamingre a sweetspot az 5800X. De ugye a software -esen meg van oldva Windowson belul az idealis maghasznalat gamingre, akkor a 2 CCD -s prociknal sem kellene problemanak lennie, nem?
Zen2 -nel hogy volt? Az elejen tudom, hogy volt ebbol problema, amire aztan jott egy Windows -os javitas, ugye?
En 6 magost semmikeppen nem vennek, szvsz minimalis az arkulonbseg a 8 magoshoz kepest, es gondolvan arra, hogy a konzolok is 8 magot hasznalnak, nem eroltetnem a jobban megvagott procit.
-
Jacek
veterán
Akkor pl. gamingre a sweet spot a 5800X lesz? kicsit későbbre is gondolva a konzolok felállására?
-
MPowerPH
félisten
válasz
solfilo #27809 üzenetére
Meg ez csak passmark.... Igazabol gamingben eddig sem a singlke thread pontszam volt a problema. Persze, jol jon ez a nem keves extra, de remelem mashol is csiszoltak rajta.
A CCX -es dologra vagyok kivancsi.... Arra, hogy akkor gamingre problema e a 2x1db CCD. Ugye most butan hangzik, de 1 CCD -n belul is 1 CCX maradt, szal ugyan arrol beszelunk. Tehat a CCD -k kozotti kommunikaciora lennek kivancsi, mert ott dol el. 5800X gondolom 1db CCD -vel jon, bar a fene tudja.
A 8 mag konnyen osszerakhato 2db 'selejtes' CCD -bol is. Ugye ez nagyban fugg attol, mennyire mennek jol a gyartosorok, mennyi a selejtarany.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest