- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dandy91
tag
válasz
Maotun #35678 üzenetére
HD7950 14.2 beta driver dx alatt komoly fps droppok high beallitason plusz maradt nekem a red screen death bug
Mantle alatt látom az fps javulást de a mikrolaggok számtalanok megyek balra forgatom az egeret és még mindig az elözö poziciot mutatja.Spawnolok és a mellettem levö katonának csak a fegyvere látszik 1 ms-re kb utána minden ok lelövöm az elsö embert erre bukfencezve jön felém a hullája
ezek szerinted nem furcsa balesetek ? -
CsonkaImo
addikt
válasz
Maotun #35580 üzenetére
R9 290X-el: Battlefield 4 64 fős Conquest Large, Lancang Dam: Frames: 22844 - Time: 258250ms - Avg: 88.457 - Min: 59 - Max: 109
Ultra, 4x msaa, HBAO, 1080p, Diretcx 11.
Szerk.: Ja a kártya pedig 1040Mhz gpu és 1300Mhz memória órajelen üzemel. Ezek a Sapphire Tri-X gyári értékei.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Maotun #35531 üzenetére
Nekem is volt ilyen a 7970-el. Én úgy tudom hogy GCN sajátossága, "órajelkapu váltás" 2D órajelból 3D-re vált és az okozhat ilyet. Valami terhelést kap a kártya egy pillanatra. Szvsz ezen nem segít se driver se lejátszó csere de azért próbáld meg. Nálam minden driverrel jelen volt.
-
KAMELOT
titán
válasz
Maotun #35255 üzenetére
Ha elolvasod, hogy hol lakom akor meglátod. Szlovákiában és méghozzá jó olcsón adják. Mantle nem jött be és a töb hónapos igérgetésekből elege lett itt mindenkinek, így váltanak egy stabil másik VGA gyártóra.
(#35261) Sontir Fel: Ha hibás akkor már rég be kellett volna, hogy cseréljék!
Adjanak helyette abban az árban valami mást!
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #35093 üzenetére
Attól, hogy az ASIC átlagos, az 1200Mhz se rossz eredmény, volt olyan 7970-em, vagy 280X-em, ami 1125-1150-et ha ment nagynehezen...
A tiéd meg 1300-at... A nagy ASIC hiába kér kevesebb feszt és megy nagyon jól, ugyanannyival többet is fogyaszt, szóval sokkal előrébb nem vagy vele....
Persze, a 290 gyorsabb GPU, de drágább is... Mondjuk nekem pl. a Sapphire Tri-X verziója nagyon szimpi belőle. -
fatal1ty1984
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz
Maotun #34791 üzenetére
Arról a kártyáról én nem váltanák 770-re, sőt le se cserélném. Az én váltásom háterében se a teljesítmény nem megléte volt az indok, egyszerűen elegem lett a teljesen gagyi Gigabyte gyártmánytól. A VRM része teljesen szemét volt és csak 1000Mhz alatt tudta rendesen ellátni a feladatát, arról már nem is beszélve, hogy szinte minden driver-rel máshogy viselkedett a kártya. Az eredeti célom az R9 290 lett volna, de mivel rettenetesen felmentek az árai és annyira nem is bízok a Mantle-ben ismerve az AMD-t, hogy neki szinte soha semmi nem jön be első próbálkozásra..., ha tévedek akkor váltok is az r9 290-re.
-
KAMELOT
titán
válasz
Maotun #34798 üzenetére
(#34800) HSM: Nálunk már megérkeztek!
-
HSM
félisten
-
Haffner1986
csendes tag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Maotun #34516 üzenetére
Az a 4° szerintem nem vág földhöz. Ha mégis, akkor házszellőzéssel megfoghatod a diffit és a tiéd is lehet <=71°. Max. egy-két héten belül az én masinám is egyben lesz egy Z11 Plusban, mindenképp beugrok a hőfokokkal majd.
Szerk: Auto ventivezérléssel kaptad a 75-öt, ugye? -
Attix82
addikt
válasz
Maotun #34428 üzenetére
Áhh annyi nem lehet
7950-ről van szó alulfeszelve.
Az a táp ellátása (12V), de a GPU csak 0,922V kap.
Még azt tudom reálisnak számolni így ebben a formában, hogy 52A x 0,922 x2 = kb 100 watt.
Amikor 1100/1400 Mhz játszok ezzel a logikával 220 watt kb ami reális is lehet mivel 100 Ampert is lehet látni ott.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Maotun #34193 üzenetére
Ha ezt default ventibeállításokkal mérted, akkor szerintem minden ok. A ventiprofillal könnyen javíthatsz a hőfokon és még halk is marad biztosan. Jó házhűtéssel is le birod tornászni a hőfokot. A vganak tapasztalatom szerint az számít a legjobban hogy előlről mennyi friss levegő jut a házba. Ha két ventivel tudod nyomni befelé a "hideget" akkor az tökéletes. Ventiprofilon kicsit finomíts és 65 fokot is elérheted maximumként minimális zajszint emelkedéssel. De szerintem ez a 70 fok is rendben van!
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #32970 üzenetére
Nálam ilyen a Sapphire 7970 Dual-X: [link]
Ugyan csak 950Mhz, de nem is volt rendesen alulfeszelve, kicsit béna teszt, ment UVD is a háttérben...
De arra jó, hogy lásd, eléggé melegít ez a nyavalya. Szval a magasabb gyári órajel/fesz miatt simán lehet nálad a 76 fok igencsak jó eredmény. -
zolee5016
őstag
válasz
Maotun #31872 üzenetére
Én is a tápodra gyanakszom...Nekem is először mintha a kari cincogott volna(ugye a Matrix-oknak az Asus más felépítésú nyákot,illetve szabályozott tápellátást csinált) és rögtön a karira fogtam....egy 750-es öregecske TT Tough-tom volt,amit lecseréltem egy 850-es Corsaira....és láss csodát! Minden néma...
Nekem azért van ekkora,mert Vagy hibridet,vagy 2 karit hajtok(+ fizika) mikor épp melyiket akarom használni,de az újabb simában kussba viszi mindkét felállást..
Először tápcsere..aztán meglátod..de szerintem megoldás lesz egyből... -
HSM
félisten
válasz
Maotun #31255 üzenetére
Az ódivatút a belső elrendezésére értettem.
Ami miatt van az a hatalmas tumultus a VGA és a winyókeret között nálad. Kábelrendezés csak minimálisan van nálam, de nem hiányzik, nincs sok kábel a levegő útjában, nagyon szuperül szellőzik a kis masina.
Azért oldalról legalább 1-2 venti szerintem fújhatna be, de ez csak az én személyes véleményem.
(#31256) DeadMeat: A ZeroCore kikapcsolása... Azt hiszem, HDMI-s vagy DP-os monitorról nem működik.
Más ötletem hirtelen nincs.
Ja, és nálam nem kapcsol be, ha "zárolom" a gépet.
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #31246 üzenetére
Lehet, kívülről nagy a házad, de belülről eléggé ódivatú, kevéssé praktikus az elrendezése.
Nálam pl. így fest a ház a belülről [link], igaz, a 7950-em csak 27,5cm hosszú, de beférne még legalább egy 10-15cm-el hosszabb is. Amúgy bár az én példányomból kiszedtem a winyókeretet, de ilyen hosszú VGA mellett is beférne még 3 winyó, így: [link]
Egyébként figyelj oda a szellőzésre, mert egy 250W-os kártyát tettél be egy igencsak pici helyre, nehogy túlmelegedjen, vagy túlmelegítse maga körül a lapot, hangkarit. Mert akkor az élettartamcsökkenéseken bőven bebuknád, amit a házadon megspóroltál.(#31249) Fail3D!: A tiéd nem Matrix, ott a baj.
(#31250) Whit3Rav3n: Várható volt, hogy a korábban jócskán drágább karik esetében az árcsökkenést valami módon megpróbálják majd visszahozni a gyártók....
(#31252) DeadMeat: Nekem nagyon bevált a 13.6 beta 2, és nagyon nem a 13.8 beta 1 és 2. Az újabbakat ezért most nem próbáltam.
Arra kell vigyázni, hogy valahol valami olyasmit olvastam, hogy van valami inkompatibilitás most a frisebb és régebbi driverek között, így érdemes váltáskor uninstallálni előbb, és csak utána telepíteni az újat, különben gondok lehetnek.
(#31253) Attix82: ASIC függő elsősorban a dolog.
No, meg pédányfüggő is.
A kérdés, hogy a végén mekkora teljesítményt vesz fel, a melegedés és fogyasztás ugyanis nem a feszültségtől, hanem a felvett teljesítménytől függ. (Nyilván, a feszültségtől is függ, de önmagában az csak egy szorzat egyik része.)
-
szasanyi
félisten
válasz
Maotun #21864 üzenetére
Igen, ezt megértem ezzel sztem mind így vagyunk. A gond az, hogy többnyire csak okoskodhat az ember, okos nem tud lenni mert mindig a vásárlás után derül ki mit is kaptál pontosan. Az meg nemigazán javít ezen a helyzeten, ha olyan VGA-t akarsz aki senkinek nincs.
Ha nem vadiújat veszel papíros bolti garival sztem több szempontból is jobb lehet (ár, tuning-, és zajszint ismerete miatt nincs lutri). És asszem van is eladó többféle (nem mintha bármi érdekem fűződne hozzá, hogy megvedd bármelyiket, csak úgy megemlítettem mint lehetséges alternatívát).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mobil flották
- Star Trek
- Battlefield 6
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest