Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Az attól függ, hogy mennyibe fájna. Ha annyiba, mint a mostani kártyád, akkor ne habozz. Máskülönben nem éri meg 7970-ből cf-t építeni. A cf nem hoz x2 akkora teljesítményt, (bár ezt gondolom te is tudod) sőt nagyon rosszul skálázódik sok esetben. Meg is akarják szüntetni a cf-t, helyette másban gondolkoznak már a grafikus gyártók. + Sokat is esznek a 7970 kártyák + ott a táp kérdés, ha nincs egy bika tápod (min. 700-800W seasonic, enermax) ne is vedd fontolóra. De ha ezek nem jelentenek számodra problémát + költség + fogyasztás + táp (ha nincs elég nagy teljesítményű), akkor építhetsz belőle cf-t. Ja és még valami, az adatlapodon lévő 3570K proci, nagyon talán erős tuninggal hajtaná meg csak a két kártyát.
-
-
Repsol600
addikt
-
Asbee
veterán
Nincs ilyenem és nem azt mondom, hogy szar. De az itt próbált Boostosokat, szinte mind vissza küldték, majd érdekes módon megjelentek ezekből az LE verziók. Nem tudom kik csinálták a bios módosítgatást, de az MSI oldalán ilyen kártya nem létezik. Inkább az elvel van bajom mint a kártyával.
Egyébként már a sima Lightning sincs már meg. Brutál jó, masszív kártya, de fullHD felé már kell a + kraft amit a tuningolt 290 ad.
-
Repsol600
addikt
-
weri
senior tag
Nalam pl. nagyon jol birja (powercolor7950) a tuningot :d Csak sajnos most underclocked-be kell hasznalnom amig nincs normalis tapom
Viszont van rajta egy kapcsolo, nem igazan ertem hogy az 1-es illetve a 2-es allas mi lenne (2-esen van). 1150-ig birja a gpu 1150mV-on Trixx-el, viszont itt mar kell a ventiket jaratni mert fut mint a kazan, es az erdekesseg az, hogy ha 1125-on jaratom (ennyin hasznalom) akkor mar nem fut, olyan melegedese van mint gyari ertekeken o.O
Memoria siman birja 1500-on, ennel tobbet viszont mar nem, ott mar kek halal van :d -
odorgg
addikt
Arra írtam. Minden esetre akkor valóban érdekes, bár én win 8 al kapcsolatban semmin nem lepődöm meg. Nem véletlen a népszerűtlensége. No de melegedést egy pasztázás meg oldja sztem, és akkor ha dmark, furmark, heaven stabil, küldik is vissza. Játékkal sajnos nem tesztelnek, ezek a Lightningek meg jellemzően BF alatt feküdtek meg anno.
-
HSM
félisten
Elég soknak tűnik... A topikban ha visszakeresel, van pár tulaj, emlékeim szerint jóval kisebb hőfokokról számoltak be. Persze, kérdés, milyen a házhűtésed, lehet akármilyen jó a kártya hűtése, ha a saját felmelegített levegőjét kénytelen visszaszívni, mert nem jó a szellőzés körülötte....
Nem ment tönkre amúgy az egyik ventije? 501Mhz-en beakadt? Mármint feljebb nem megy, vagy lejjebb?
-
-
fatal1ty1984
őstag
kiváncsiságbol megnéztem az enyémet 1ghz-en mennyin képes menni. furmárk alatt 0.86-ig jutottam el ugy hogy trixxben 925-re tettem.szoval 0.87 a valos amire az enyém le droppol,igaz 1350-t is 1.252-el tolja
83.1% asic szoval elég nagy szivárgásu ezen a chip,ami egyrész jo tuningnál viszont nehezebb hüteni mint a kisebbeket sokkal. -
HSM
félisten
Volt róla szó a topikban... A Lightning gyári 1150Mhz-es rajelét nem bíró, amúgy hibátlan példányokból lett BE LE készítve kisebb gyári órajellel. Használd a keresőt, volt téma itt is.

(#35881) Attix82: Nekem a PowerColor 7950 röhögve bírta az 1575Mhz-et is rendesen hűtve. Tomb Raiderrel teszteltem főleg, 2X-es SSAA-val, ami szintén eléggé eszi a VRAM-ot is terheli is.
Ezenkívül Valley-val is. Ez pedig mégcsak nem is 280X-volt, aminek 1500Mhz a gyári órajele, ennek csak 1250... 
(#35883) PAUBEN: Nem érdemes a kártyád olyan modellekhez hasonlítani, amik gyárilag 1500Mhz memóriás 7970/280X-ek.

-
pd
tag
Nekem is ugyanaz a kártya van, én egy ilyen profilt használok a venti szabályozására. A 80 °C-ot csak nagyon durva CPU-igényű játékok alatt éri el, amikor annak a hűtője is befűt a házba. Ezzel a beállítással abszolút hangtalan.
-
ST05
őstag
3dm11 listában az elért pontszámra kattintva, megtudod nézni bárkiét, és hasonlítani..
( amíg nem kapsz véleményt mástol is)
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy zsír új kártyánál elég durva.
Más a használtat többért adja 

Na meg a hangja is porszívó volt. Viszont az enyémről még semmi hír, pedig előbb ment gariba mint a tied.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)