Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nagy.matyika

aktív tag

válasz belinho #53509 üzenetére

"Mi lenne ha megértenéd már, hogy nem lesz gyorsabb a 4GB-os verzió, viszont sok esetben profitál a plusz VRAM-ból, még ha felesleges is rá ennyi."

Megértettem teljesen, maximum nem jól fejeztem ki magam. Engem sem a 4 ezer forint különbség zavar hidd el, főleg, hogy nem az én gondom. Engem az zavar, hogy egy pár szélsőséges esetre alapozva gyakorlatilag tényként kezeled, hogy szinte fasz az AMD, hogy gyárilag nem 4 GB memóriát tesz a kártyára. Igen aláírom, hogy van olyan eset, amikor tud belőle profitálni a kártya, de tudod más számára vannak olyan tényleges grafikát javító beállítások, amiket sajnos a GPU limit miatt nem is tudsz használni érdemben. Nagyon sokat játszottam az általad felsorolt játékokkal a 270X-en és engem sokkal jobban idegesített a számomra alacsony FPS szám, mint az, hogy perverzségből megtudom e tömni a kártyám memóriáját textúrákkal. 45-60 FPS kell a sima élvezhető játékélményhez. Ha valaki beáldozza ezt, annak szíve joga, de engem sokkal jobban idegesít egy nagyobb FPS drop a GPU limit miatt, mintsem, hogy még 100 mega textúrát bele tudok tenni a memóriába ilyen meg olyan beállítással, ami egyébként összességében megpecsételi a játékélményt.

Remélem értetted, amit leírtam! Ha elvonatkoztatsz a szélsőséges álláspontodtól, akkor pontosan az a valós felállás 95%-ban amit én írtam. Kivételek meg mindig vannak, de ne az legyen az általános könyörgöm. Váltottam gtx 970-re, na ez a kártya tényleg tud profitálni a 4GB-ból. Ez tény :)

Pacsi.

Új hozzászólás Aktív témák