Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz cyberkind #16624 üzenetére

Nem azt mondtam, hogy nem lehet szarul portolni, illetve optimalizálni, anno írtam egyszer egy 14 soros C programot, ami semmi mást nem csinált, mint a lehető legnagyobb memóriát teletöltötte random adattal. Az első verzió percekig csinálta, a második megvolt pár másodperc után. De az utolsó verzióból már nehéz lett volna jobbat csinálni, mert már meg volt találva a hatékony algoritmus. (Vicces, hogy a 14Kb-os exe hogy terpeszkedik el közel 2GB memórián...) Remélem érted, mire gondoltam.
    Amúgy onnantól kezdve, hogy valakinek 2 magos procija van, valakinek 6, valakinek 5970-e van, valakinek 5450, nem lehet optimalizálni. Mire optimalizálsz? Ha 5450-re optimalizálod, csúnya lesz. Ha 5970-re, akkor 5850-en lassúcska lesz.
    Amúgy kb. 10 perc volt megtalálni az optimális beállításokat a gépemhez, ez eltörpül a több tízórás játékórával, amit eltölthetsz vele.
    De azzal sincs gond a GTA4-nél, mediumon simán fut a korabeli medium kártyán (akkoriban 4870 1GB) medium procival (akkor Q6600). High-on meg simán ment az akkori csúcs-gépeken, 4870X2+I7965..... Mondjuk High-ból vissza keleltt venni picit, a textúrákat egyedül medium-ra, ha nem volt GPU-nként 2GB ramod. Ezen sikerült optimalizálni az újabb patch-ekkel, akkor már 1GB-s karikkal is játszható lett high-on....
    Teljesen jó a GTa4 PC-n, ha gyengébb gépen nem erőlteted a magas beállításokat.... Nekem a 2 évvel ezelőtti vasamon is fankó volt teljesen, majdnem maxon... :U (I7 920 3675Mhz, 6GB ram, 4890). Hol itt a bibi? Hogy az akkor 2-3 éves gamer vasakon "csak" mediumon ment? :W

Új hozzászólás Aktív témák