Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #42746 üzenetére
286-on mar lehet ertelmes dologra 3.1-et hasznalni mondjuk works 2.0-val. Mondjuk word 2.0-val mar elhal 6-7 oldal felett. De works-el 2MB memoriaval 30-40 oldalas dolgozatot is lehetett kezelni par beszurt tablazattal es sok turelemmel. 8088-on 3.0 az utolso ami elindul.
DBob: XT a gepezet. Finoman fogalmazva sem egy sebesseg rekorder, de proba szerencse. Esetleg megprobalkozhatok modemen keresztul internetezni, vagy felrakni minixet. De az igazi az lenne, ha talalnek egy meg mukodo BBS-t es oda csatlakozni.
-
válasz
DarthSun #42746 üzenetére
386DX40, 486SX25 és hasonló gépeken IRC-eltem még Win 3.11 alól.
Volt valami MOD lejátszó amit szerettem, még anno korai CHIP CD-n találtam shareware verziót belőle. Sok-sok évvel később, 2000-es évek közepén kiadták a teljes verziót ingyen belőle. Ezt futtattam még Win 3.11 alól.
Meg persze a 16 bites Windowsos játékok és azok a 32 bites játékok, amik beérték a Win32s bővítménnyel (Earthsiege 2 például).
Meg természetesen a fájlmásolás Windows Commander alól.
Ötödik felhasználási módot a "Mire jó ma egy Windows 3.11?" kérdésre nem találok.
-
válasz
DarthSun #42735 üzenetére
MFM-es a gep es valami erdekes XTA csati van meg rajta, szoval szinte semmivel sem kompatibilis. Az a gond, hogy van masik gepem 5.25-os lemezzel megaldva, de nem akartam ilyen 3 lepcsol lapatolast jatszani:
- fent letolt
- lemasol a raktarba wifin
- ott kihuz win95-os gepre
- floppyra felmasol
- atviszHelyette:
- fent laptopra lehuz
- soroskabelen cuccokat atmasolMert a jatszos T22-es lapotopot fent a honom ala csapom egy tappal es lent hagyom.
Igen, vegul raszantam magam es megvettem egyet a fricctol, amit ide is linkeltem regebben. ct1350b a pontos tipusa.
szerk: filelink atment, most elinditom a maradekot es itt hagyom. Masik alternativa, hogy a 4 archnet kartyamat felelesztem, de bevallom, hogy nem csinaltam ilyet tizensok ev ota, szoval tuti szivas lenne.
-
válasz
DarthSun #42708 üzenetére
2300 az 15%-al tobb, mint 2000. Persze a 2GHz sem volt rossz, de akkor nagyon bosszantott. Fokent mert sok penzert csereltem lapot vettem nagyobb hutot...
939 volt termeszetesen. A 754-em nem volt akkoriban. Amikor mar volt a csaladban, akkor meg mar az olcso 754-es Sempronok voltak forgalomban.
arn: Haj, ugy konnyu
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #42685 üzenetére
Dos alá csak sbk-ás fontot lehet betöltetni és ha nem akar disszonanciát general midis játékokban, akkor kifejezetten gm-es sound font kell hozzá, abból van is vhol egy 2mb-osom, ami meg natívan támogatja az awe-t azt meg alapvetően úgy is a fix rom szettet használja.
-
válasz
DarthSun #42671 üzenetére
Ez mar egyeni preferencia. A gyengebb gepeknel en maradok az NC-nel.
En kb. a Celeron A korszakig voltam eros lemaradasban. Onnantol mar nem voltam brutalis lemaradasban. De pl. az Athlon XP-s gepemet nem igazan szerettem.
DBob: Archnet, aztan 386-tol felfele mar koaxos ethernet.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #42662 üzenetére
Egy sima 400-as Geil kitt. 3-4-4 a gyári időzítése, de egész szépen megy 480 - 490 mhz-ig.
Rammal nagyon meg vagyok lőve !Vitesta kittem már nagyon fáradt.
Instabil, be-be hibázgat. Szét kéne feszelni, de nem fogom nyektetni feleslegesen ilyen 20+ perces futamokkal. Kutatok, keresek jóféle ddr1 kitteket, de eddig semmi eredmény. Nehéz ügy. :S
Ilyeneket tud amúgy ! Elég brutális javulást hozna, ha végigbírna egy ilyen Spi32 run-t !
Ha valakinek van eladó komoly ddr1 kittje, esetleg tud eladót, szóljon legyen szíves ! Nagyon hálás lennék ! -
válasz
DarthSun #42651 üzenetére
En inkabb a tipikusra altam ra. Minden korszaknak megvolt a maga slager ajanlata amibol sokat eladtak, vagy ami erosnek szamitott, de akkor az volt A gep meg talan elerheto aron. Par pelda, hogy mire gondolok:
XT, 640k memoria, 360 floppy, hercules monitor es MFM vinyl (ez mar extra)
AMD 5x86 (150 vagy 160 MHz-en), 16-32MB mem, S3 Trio, 540-es HDD
Celeron 300A-BH6 paros 64-128MB memoria, Nvidia TNT 1.2-2G HDDvagy ami ugynaz az idoszak, de ket tipukus gep a 478-as korszakbol:
Celeron 1700, 128MB memoria, ATI 9000, 40G HDD (a leheto legdzsunkabb alkatreszekbol ala sulinet)
P4 2.4 (Barton 2500+) tuningos deszkaval, 2x128MB mem, FX5900XT (XP melle 9600XT--9700-9800) 80-as HDDUgyanis sokszor volt olyan, hogy vlaamit bejelentettek, majd 1-2 evvel lett slager termek, mint az XP az aresessel, az 5x86 az olcso PCI-os lapokkal, vagy akar a 386DX40, pedig a megjelenesekor mar boven volt 486DX2, csak horror aron. Nekem sokkal kozelebb allnak a szivemhez ezek az osszeallitasok, mint a soha nem latott, max par elvetemultnek eladott parositasok. Persze azokat sem vetem meg, de egyszeruen azok ritkak, de nincs hozzajuk kotheto emlekem, mint egy jo tuningos 5x86-hoz vagy ceruzazott Duronhoz.
arn: Ott lesz az 1.1-es USB, azon ha kell barmikor tudsz masolni. En eleg hamar elkezdtem halozatot hasznalni, kb. mar az XT-tol folfele volt mindig kozelemben gep, ami haloba volt kotve. De koaxos halot mar nem epitenenek, csak ha kergetnek
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #42640 üzenetére
A ramok ok, de eszrevettem, hogy vmelyik jatek akkor mukkan meg, ha 100on hajtom. Viszont amennyire lehet, szeretnem kimaxolni az adott evet... Egyelore 2000 van belove, akkor 1100/1133ig jutottak coppermineal. 99ben csak 800ig. Bar erdekes, mert a 800as procikon mar 00 van feltuntetve, 700as a legnagyobb 99es jelolessel.
A videokartyan mulik, ha gts jon ossze, 00 lesz, ha gf ddr, akkor 99.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #42563 üzenetére
Igen, S939. Egy Manchester 4200+ X2-es.
Sosem láttam ehhez fogható, alacsony delta T-t 939-nél. Nagyon tetszik !
Tény, hogy ez a proci kifejezetten rossz kontakttal rendelkezett. Nagyon melegedtek a magok. Azért is találtam ki, hogy cseréljünk pasztát, de ehhez hasonló változásra közel sem számítottam.
Azt hiszem a 4000+-os Athlonkát is alávetjük az "upgrade"-nek. Az amúgy is kifejezetten jól megy, kíváncsi vagyok annál mekkora különbséget okoz majd. -
YumeD
tag
válasz
DarthSun #42525 üzenetére
Én perpill az éppen megérkezett YMF-724 -et próbálom ütközésmentesen behegeszteni a P2B-DS -be a GUSPNP és az SB16 mellé, de kb minden ütközik mindennel amíg le nem tiltok valakit a három közül... powerymf -es Extended Bank elsőre nagyon szépen szól, de aki tud még normálisabb bankokat amibe érdemes belehallgatni, az ne tartsa magában
-
MMIX
addikt
válasz
DarthSun #42491 üzenetére
Most Creative Audigy SE van, az integrált elszállt a garancia lejárta előtt pár hónappal. A bolt meg az előtt pár hónappal.
Később lett gyanús a macro képen.Szerintem az a lábán nem kosz, hanem szakadás.
ASUS A8N5X
Jól ki lett számolva a hely?
Gyárilag passzív Zalman hűtős FX6600. Már csak a hűtése működik, "zizis" lett a képe. (ha rögzítő kompatibilis a többi korabeliekkel)
-
válasz
DarthSun #42468 üzenetére
Most nézegetem GAI tesztjeit, az alábbi konfigon a sima FX5700 13098 pontot kapott.
Alaplap: ABIT IC7
CPU: Intel Pentium 4 3.4 GHz (Prescott)
RAM: 2 GB (2x1 GB) G-Skill DDR-400 (Dual Channel)
Hűtő: Zalman Fatal1ty FS-C77
Táp: Chieftec 450WEhhez képest a 11947 nem is rossz a Bartonnal. A Prescott 3.4 GHz + 6800GT kombóm ment valamivel 20000 fölé. Tehát ahogy saccoltam a 6800GT + Barton olyan 18K- t dobna. GAI ugyanezen konfigjában a 6800GT 19657- et ment. A Gallatinom ettől persze elhúzott, de az természetes.
Így hát mindegyik konfigomat teljesen jónak minősítem
-
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun #42468 üzenetére
Milyen feszen megy? Gondolom az a 0,176 kicsit kevés a 2400 MHz-hez.
Ez az órajel sem mondható kiugrónak egy XP-M -től.
Szerintem az Asus NF2 lapjai kevésbé tuningosak mint az Abit NF7. Valamint valszeg a 3 db ram is megterheli a memvezérlőt.Mai kacatok:
Radeon 8500. A teljes értékű 8500 nem a LALÍ, meg LELE, igazi 3,3-as ramokkal 275/550 -es gyári órajelekkel.
Gecube 9800XT 256 Mb
Asus GeForce4 Ti 4600
Némelyik elég retkes ahoz, hogy még működjön is. Legvalószínűbb, hogy csak a 8500 működik, mert azt komplett gépből húztam ki.
-
válasz
DarthSun #42454 üzenetére
Jol jon neki a syncron ram es a magasabb FSB. Az AMD ha jol emlkeszem azonos orajelnel 200-al tobbre tkasalta ha egyel magasabb FSB-vel ment a proci. 266-rol 400-ra ugrani igencsak szamit. Nem csak Athlon van benne, de jol lathato a memoria hogyan gyorsul:
arn: Ugyanigy vettem ma ket zsir uj AT tapot.
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #42283 üzenetére
Az a durva, hogy 1500-as fordulaton tényleg csak megzavarja a légáramlást. Az északi híd hőmérséklete teljesen megegyező volt, a cpu pedig 1°C-szal melegebb is lett, 52°C volt.
sanchezsa: 7950 tényleg különleges, bár iszonyat fogyasztása lehet, és a G92 8800GTS alatt van a teljesítménye, kár lenne nekem két kártya azonos teljesítménnyel. Inkább egy agp-s 6800-asra fájna a fogam...
Kár, hogy ilyen magasan tartják az árát. Bár ez pont egy szép példány, csak kevés rajta a memória.
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #42281 üzenetére
Ez inkább revízió kérdése, mert a kései Sis496-osokban megy az Edo is, ahogy a korai Umc-eskben meg csak az Fpm, amúgy sebesség szempontjából sok jelentősége nincs egy 486-os esetében, mert leginkább csak elektronikai kompatibilitás, max annyi, hogy egy jobbfajta 50ns Edo ramnál magasabb fsb esetén is szorosabbra lehet venni az időzítéseket.
A Sis 471-es Vesás chipsetje paradox módon gyorsabb mint Pci- 496-os, szóval amíg a többiek fejlődtek a vezás chipestjeikhez képest addig Sis lassabb lett, mondjuk adott fsb-én lehet így is a 471-es a leggyorsabb 486 chipset, ill. egynémely Pci-os lapoknál ha vki stabilizálni tudja a 60-as Fsb-ét épkézláb késleltetésekkel, akkor aköré lehet a legharapósabb S3 rendszert építeni, eléggé fsb és késleltetés (cache, ram) érzékeny platform, ezek szinte többet számítanak mint maga a chipset. -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #42195 üzenetére
Na akkor te még pontosan emlékszel rá, lényeg, hogy nem abban a könyvtárban van ahová bootol, de még csak nem is azon a meghajtón.
Peachman: LX chipsethez biztos van frissebb driver, az a P1-es meg vmi Intel chipsetes lesz, csak a képből nem vehető ki, hogy pontosan milyen, de gondolom vmi 430-as (VX/HX/TX/FX).
-
válasz
DarthSun #42163 üzenetére
Ez jo lett. Bar DOS-al en mar nem tesztelek P4-et, mert sose hasznaltam rajta.
sanchezsa: Willamette celeron 2GHz-re huzva 132W. A Northwood Celeron 2GHz-en 110W. Nem keveset szamit. Szerintem a Northwood fogyasztasa teljesen rendben volt amig nem probaltak 2.8-3GHz fole tornaszni a frekvenciajat.
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #42067 üzenetére
Az én 2014-es konfigom nem 3D-re lett kihegyezve, 1/3-ával hozott többet, mint a tied. Még soha sem jutott eszembe 3DMark03-at futtatni rajta, de jó, hogy felvetetted. 2010-ben nagyon kemény cucc volt az a Phenom+R6850...
A 3,5GHz-es procit a lap alapbeállításon 3,9-re skálázza - ez tuningnak számít? Vagy inkább turbo, mint a P1-eseknél?Ja egyszer futtattam rajta 3DMark2001-et, az csak 75000 lett.
3DMark2001 -
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #42020 üzenetére
Rossz nézni ezt az FX5200-ast, hogy gyengébb, mint a 9200SE... pakolj légyszi bele valami normális kártyát...
A múltkor linkelt p965 rendszert beállítottam, itt vannak a pontok Winfos 8 alól:
3DMark 2001: 40440 pont
3DMark Cloud Gate: 4751 pont
(ma már épp nem jó semmire, ezért azt hiszem be lehet sorolni a retró gépek közé)Az E8200 procit sikerült 1,265V-on belőni 3,2Ghz-re (új korában tudta a 4GHz-et is, sajnos ma már nem bootol azon az értéken)
Az Aida eredmény a Julia tesztről van. Ramok: 800Mhz 5-5-5-15A videókártyát még nem tudtam húzni, amikor megpróbáltam, kevesebb pontot hozott, mintha nem is tuningoltam volna...
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #42027 üzenetére
Az NForce2 chipset nem teljes értékűen kezeli a RAM -oknál a dual-channel -t.
A különbség ugyan kimérhető, de elenyésző.
Igen, három modullal is dual-channel működést produkál.
De csak a két dedikált "csatorna foglalatokba" helyezett memóriák egyező méretéig, onnan single-channel módba vált. A harmadik slot-ba helyezett memória nem vesz részt a dual-channel-ben. -
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #42020 üzenetére
Ugyanezeket a bajokat tapasztaltam A7N8X-E Deluxe-nél is.
De egyre inkább gyanakszom arra, hogy a fiókban halmozva tárolt ramjaim egyszerűen sérültek.
Azért kíváncsi vagyok a tapasztalataidra.Más:
Milyen videokártya tuner programot használsz Nvidiához? 8800GTS-t szeretném húzni. Annak idején a Rivatuner volt, újabban az Nvidia Inspectort is használtam, de csak találomra választottam ezt. Van valami tuti tipp? -
Krissz80
senior tag
válasz
DarthSun #42008 üzenetére
Az CT3620 is SB32.
Wikin azt írják, hogy az SB32 igazából csak abban másabb, hogy nincs rajta az inegrált 512kB sample memória.
De amelyiken van foglalat annál gondolom nem annyira számít.
OPL3 viszont nem mindegyiken van.Amúgy létezik AWE32ben is olyan verzió amin meg foglalat nincs, csak az alap 512kB memória.
Pl. ebből van olyan amelyik szinte egy AWE64 is lehetne.Ha választani lehet akkor inkább az előbbi.
-
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun #41957 üzenetére
Hozzáteszem, hogy még PCI-Express csatolóval is vannak kártyák, amikre rá lehet tenni, például Abit X600 (nekem ilyenen van egy), az PCIe X800-asok is ilyenek. A PCIe 6600/7600 széria is tudja fogadni, esetleg az ATI x1300-x1600 sorozat, de efelett inkább kísérlet lenne.
#41960 arn: Úgy érted, hogy egy Zalman hőcsöves ventilátor nélkül, vagy egy kisméretű bordát tennél rá?
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
DarthSun #41957 üzenetére
Ahhoz a zalmanhoz eredetileg 2 blokkot adtak, az egyik egy keskeny atikra, a másik szélesebb meg nvidiára, viszont állítható a luktávolsága, tehát amit átér, arra fel tudod tenni. (mint a kék zalman chipsethűtőnek)
persze a TDP-re illik figyelni, egy ~100w-os kártya megfő alatta elég hamarmost látom a képet, amit linkeltél, az az egyel kisebb modell, abban 1 heatpipe van, de szerintem annak is univerzális a talpa
becsületes nevén ZM80C-HP -
gerlaip
addikt
-
törölt tag
válasz
DarthSun #41899 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat
Egyelőre arra gondoltam a K6-2-ben hagyon a GUS klónt és Win98se megy fel rá.
Benne hagyom a Voodoo2-t is, de mellé TNT2-t rakok.
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Slot1 PII gépre Win2k-t vagyok kénytelen tenni, mert dual Slot1 a lap és gondolom a Win98 nem igazán kezdene semmit a 2db CPU-val.Végül a kis K6-2 gép az alábbiakból állt össze egyelőre:
- AT ház+ATX P4 tápegység
- Epox EP-58MVP3C-M alaplap (az enyémnek más az elrendezése, jumperes dip kapcsolók helyett, 3 ISA van)
- AMD K6-2/350MHz
- Geforce MX400 VGA (talán Eagle??)
- Diamond Monster 3D II (csak 8MB)
- Primax SoundStorm Wave SOUND-M16B hangkártya (GUS klón)
- USB 2.0 kártya
- Adaptec UW SCSI 68pin + 9GB Quantum
- CD-R, Floppy
- 1x128MB SDRAM 100MHz -
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #41799 üzenetére
A cpu hűtő elég nagy szelet csinál neki szerintem, azért nem melegebb, persze inkább akkor látom, amikor épp nem fut a benchmark. De majd print screenelek egy pontos speedfan diagramot superpi futtatás közben.
Most sajnos mennem kell dolgozni.Fenyő! A ramot, ami ff23 hozzászólásában szerepel, komálja az NF7?
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #41765 üzenetére
Köszi.
Épp a memória beállításokkal mókolok, dual channelben a 3DMark2001 mindig a Lobby teszt környékén fagy ki. De két különböző nforce2es alaplappal (összehasonlításként MSI K7N2), többféle memória modullal, több procival is (két 2800+, két 3200+).Single channel megy dual, a Lobbynál, vagy nem sokkal utána kifagy. Kicsit már unom. Rohadt unalmas próbálgatni.
-
FinalCaleb
tag
válasz
DarthSun #41669 üzenetére
Sajnos Mr. Wang február 14 óta már nem árusít simmconn adaptereket. Viszont, elérhetővé tette a kapcsolási rajzokat és a GAL-ok tartalmát. Innentől gyakorlatilag bárki megépítheti illetve legyártathatja a pcb-t
Az Ebay-en is néha felbukkan egy-kettő adapter, természetesen horror áron... -
válasz
DarthSun #41648 üzenetére
A videónak az volt az üzenete, hogy a 16MB és 25MB-os soundfontok az összes többi mérettel együtt csak próbál immitálni egy olyan eszközt ami csak 1MB, viszont profik által összeállított hangkészlettel rendelkezik. Lehet hogy számodra ez "odavág", de sajnos továbbra is csak próbálkozások arra hogy egy eszköz hangját leutánozzák, nem több.
Sok-sok éve az SC-55 modulomat egy zeneszerzőtől vettem meg. Főleg filmzene a profilja. Neki már akkor 8GB RAM volt a gépében, amikor én ~60 ezer forint körüli összegért vettem az én saját 4GB RAM-om. Több száz gigabájt különböző hangmintáról beszélünk amivel már akkor rendelkezett, mind-mind hibátlan minőség. És persze egy vagyonba kerülnek boltban. És ekkor döntött úgy, eladja az SC-55 modulját.
Próbáljátok meg elképzelni milyen úgy 3-4 órán keresztül beszélgetni egy ilyen emberrel, úgy hogy a zeneszerzéshez fingod sincsen, ő pedig próbál bevonni a beszélgetésbe. Természetesen azt meg nem meri elmondani az ember, alávaló módon csak számítógépes játékok zenéjének lejátszására fog használni egy ilyen szintű eszköztBiztos van szabadon elérhető soundfont ami makulátlan minőségű, és ha tudsz ilyenről szívesen meghallgatom. Timidity barátomat szívesen megetetném vele és a meglévő midi fájl gyűjteményemet játszanám rajta.
Viszont továbbra is szkeptikus vagyok hogy van aki azzal töltötte a szabadidejének egy részét, hogy az összes GM hangszert és effektet generáló eszközt becipelte egy süketszobába, ott rögzítette azonos stúdiókörülmények közt az összeset, és ezt szabadon az emberek rendelkezésére bocsájtotta.
Helyette a soundfontok készülését úgy tartom reálisabbnak, X.Y talált egy 150 MB-os soundfont készletet, de nem tetszik benne neki 20 hangszer hangja. Innen-onnan vadászik nagyobb méretű 20 hangszertmintát ami teljesen más körülmények közt lett rögzítve. Esetleg lecserél még dobokat is mert "ez rafkósabb!", a másik gitár meg "dögösebb!". A végeredmény pedig egy nagyobb fájl lesz, ami ugyebár biztos annyival jobb is mint a kisebb, hiszen objektív mérőszám. Mint ahogy az 1GB-os GT610 is olyan jó épp mint az 1GB-os GTX550Ti.
Még a 2000-res évek elején nekem is volt több mint 250 MB méretű soundfontom is, de végül mindig visszatértem az alap ROM-okhoz (később meg áttértem Roland eszközökre) ugyanazért: ha nincs meg a hangszerek összhangja, kakofóniába fullad az egész.
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #41558 üzenetére
Az egyáltalán nem véletlen/szerencse, hisz lapcsere esetén a modern Winek safe bootal indulnak, hogy minden eszközt felismerjenek, akkor szokott gond lenni, ha már meglevő lap alatt a meglevő telepítés alatt állítod át ide-ről achi/raid-re (satás lapnál a raid/achi között ilyen szempontból nincs különbség, hisz a raid-ben levő vinyók is achi módban mennek), ha nem végzed el a fenti beállításokat, akkor garantált kék halál lesz az eredménye.
alvaro: 286-os "modern" dosokkal nem nagyon szeret menni, mert azok már tele vannak 386-os kódokkal (MS-Dos 7-ben Freedosban levő himem.sys-től pl. csontra fagy), IBM PC-DOS 7.0 a legfrissebb, amivel még csont nélkül megy, 100% MS kompatibilis és a 6.22-nél kevesebb memóriával beéri, ami hardveres umb nélküli lapnál és/vagy ha sok eszköz driverét/progit töltenél be az indítófájlokba jön jól.
-
válasz
DarthSun #41527 üzenetére
Inkabb 386-486 eleje. De majd meglatom. Van egy 2/3 kesz P4 teszt 3 honapja keszuloben. Megvan minden adat, kepek, grafikonok. Csak valahogy a lendulet hianyzik. Pedig igazan jo temat sikerult talalni, amire felfuztem az egeszet. Ja es kozben a Commodore PC is befutott. Meg van par szerver is. Meg dual K7 es az Athlonok is sorban allnak.
-
válasz
DarthSun #41519 üzenetére
En a letisztultabb dolgokat szeretem. Mondjuk az P180 mini-re minden mondhato, csak az nem, hogy lenne rajta diszites. De legalabb halk a 20cm-es ventivel.
De hogy ON topic is legyen. Pakolasztam es kezd osszeallni a csapat:
Raadasnak van egy 386SX40 es a mar egyszer megenekelt 486SX25-os IBM
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #41517 üzenetére
gerlaip , DarthSun: Igaz én nekem nem lényeg a csili vili, de pl a 12cm venti hely alap legyen. És oldalról is tudjam hűteni.. Nagy gépre egy régebbi házam van: chieftec sh-01b bb
Ebbe szinte bármi bele megy, eAtx/szerintem a leghosszabb szabvány vga is, és sok hdd/5.25-re cuccok.
Jó egy házat szeretnék beszerezni.. És ebbe egy brutál régebbi konfigot rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Subaru topik
- Konteó topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Vivobook 15 X1504 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 2 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest